çok güzelmiş hocam elendiğimize üzümeyelim senin oyununu görünce.demek ki çok güzel eserler çıkmış.başarılar finale kalanlaraBizde bu oyunla elendik. Finale kalan arkadaşlara başarılar.
çok güzelmiş hocam elendiğimize üzümeyelim senin oyununu görünce.demek ki çok güzel eserler çıkmış.başarılar finale kalanlaraBizde bu oyunla elendik. Finale kalan arkadaşlara başarılar.
Oyun konusu ve içeriğini çok beğendim hocam emeğinize sağlık.Bizde bu oyunla elendik. Finale kalan arkadaşlara başarılar.
hocam tahminim puanlama yok. 30 a kalanlara sergi günü puanlama yapacaklar. yani 2 dk lık gönderdiğin videoyu izleyip 30 u belirlediler. geçen sene katılan arkadaşlar daha iyi bilirler gerçi ama bu benim yorumum. 30 a girenler sıfır atık gibi en azından videolarını paylaşsalar bir şekilde öğrencilerimize en azından bak bu eserler daha güzel deme şansımız olurdu. yada jüri puanlama yapsaydı yine öğrencilerimize cevabımız olurdu. ben öğrencilere öğrenciler bana 10 dk bakakaldık. biraz biz yaptık olduya geliyor. yani işin özü jüriye saygı, finale kalan arkadaşlara başarılar dilemekten başka bir şey düşmüyor bu aşama da bize.Puanlar yazmıyor...
hocam kazanan arkadaşlara sözümüz yok, hakkıyla sonuna kadar hak etmişlerdir. sıkıntı organizasyondaki eksiklikler. kazanamayan neden kazanamadığını öğrenemediği sürece bu da böyle olurGeçen sene birinci olan oyunumuzu scratch’in resmi sitesinden Ateş çocuk diye aratıp bulabilirsiniz.
Biliyorum hocam. Ben tepki olsun diye yazmadım. Öğrencimin çok güzel oyunları var. Hazır mevzusu açılmışken incelemeniz için paylaşıma açalım dedik.hocam kazanan arkadaşlara sözümüz yok, hakkıyla sonuna kadar hak etmişlerdir. sıkıntı organizasyondaki eksiklikler. kazanamayan neden kazanamadığını öğrenemediği sürece bu da böyle olur
teşekkürler hocam, dikkate alacağız .Sonuçlar açıklanmış iki arkadaşım seçilmiş bizim okuldan.
Finale kalan öğrencilere şunları söylemem lazım; Sakın heycanlanmayın heycanlanırsanız sunum yapamazsınız,sunum yaparken tane tane söyleyin kelimeleri yutmayın sade ve düzgün bir anlatım olsun.Oyununuzdaki görseller kodlar kadar önemli, jüriler size sorular sorucak sakın stres yapmayın,kendinize önceden sunum için bir metin hazırlayın ve oyundaki her şeyi en ince ayrıntısına kadar olmasada anlatmaya çalışın,kodlarınızı kod bölümünden "tertiple" yazısına tıklayıp yani tertipleyip gidin size kodlar hakkında bir kaç soru sorabilirler böylece daha rahat açıklayabilirsiniz.
Finale kalanlar başarılar
Farkında değilim.. Neyse o da inşallah günün birinde meslektaşımız olur
hocam oyunu göremiyoruz. kaldırdınız mı?Bizde bu oyunla elendik. Finale kalan arkadaşlara başarılar.
İnşallah Hocam ama ben daha çok yazılım mühendisi olmak istiyorumFarkında değilim.. Neyse o da inşallah günün birinde meslektaşımız olur
O da olur yeter ki düzenli ve sabırla çalış.. Yolun açık olsun.İnşallah Hocam ama ben daha çok yazılım mühendisi olmak istiyorum
TeşekkürlerO da olur yeter ki düzenli ve sabırla çalış.. Yolun açık olsun.
Bizde bu oyunla elendik. Finale kalan arkadaşlara başarılar.
işte yarışmanın adaleti, finale kalan oyunlardan birine facebook ta denk geldim; yorumsuz
https://scratch.mit.edu/projects/292658516/
Şu da bizim oyunumuzdu. Kodlarıyla birlikte paylaşıyorum. Biz de finale kalamadık. Oyunun kod kalitesinin gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. Fonksiyonel programlamada "clean code" prensiplerine(DRY(Don't Repeat Yourself), KISS(Keep It Simple Stupid) vs. gibi) ne kadar uyulabilirse uymalarını sağladım. Oyunun bazı bölümleri biraz da bu yüzden eksik kaldı. Çocuklara over engineering'in kötü bir şey olduğunu öğretmiş oldum.
Başarısızlık müthiş kıymetli bir şey. Facebook firmasında "Çabuk başarısız ol!" "Çabuk başarısız olacak bir şeyler bul!" yazan posterler var. Zira başarısız olmadan bir şeyler öğrenmek mümkün değil. İnsanlar hayatlarının herhangi bir zaman diliminde, herhangi bir alanda başarısız olabilirler. Bu yüzden insanlar başarısızlığın getirdiği travma durumuyla ne kadar küçük yaşta yüzleşirlerse o kadar iyi. Çünkü yaş küçükken yapılan başarısızlıkların boyutu da, travması da daha küçük oluyor. Başarısızlıktan bir şeyler öğrenmeye de daha erken başlanıyor.
Ha! Saçma kriterlerle okulları elemiş olabilirler. Torpil dahi söz konusu olabilir. İnanın ki önemi yok. Önemli olan çocukların ortaya bir ürün koymalarıydı. Bu süreci deneyimlemeleriydi. Seneye daha iyi oyunla, daha güzel eleniriz umarım.
Ben de aynısını @Themis nickli arkadaşın danışmanlığını yaptığı oyun için düşünmüştüm. Benzer oyunlar çıkarmışız ama hocamızın oyunu tamamlanmış ve sosyal bir amacı olan bir oyun. Bizim oyunda çocukların bilişsel yeteneklerini artırmak için ekleyecekleri sorular vardı, sorular dahi hazırdı ama yetişmedi mesela. Oyunun introsuna ufak animasyonlar eklemişti çocuklar, tümü yetişmeyince düz metin eklemek zorunda kaldılar vs. Bu haliyle kullanıcıyı eğlendiren bir platform oyun deneyimi sunuyor sadece. Finale kalmayı daha çok hak eden oyunlar vardır mutlaka ve söylediğim gibi amaç süreci deneyimlemek, ortaya bir ürün koymaktı. Fazlasıyla ulaştık bu hedefe.hocam oyununuz çok güzelmiş gerçekten. bu oyunlar elendiyse finale ne kaldı merak ediyorum cidden
Hocam hayırlısı. Sadece 2 dakikalık video paylaşılmış. Tam içeriği bilemiyorum. Ama öğrenci isteklerini yerine getirmeye gayret ettik. Hayırlısı artıkŞeffafiyet yok, puanlama sistemi çetelesi yok. Kim kime, dum duma bir yarışma. Telefon açıyorsun açan yok, mail atıyorsun cevap veren yok. @Themis hocamın oyunu daha ilgi çekici bundan. Ama hocamın okulunda BİLFEN adı yok işte ne yaparsın...
https://ankara.meb.gov.tr/www/oyunumu-kodluyorum-yarismasinin-odulleri-sahiplerini-buldu/icerik/1382
Birinci ikinci üçüncü oyunlar hangileri olmuş acaba. Bilgisi olan var mı