Panel İçeriği- İçerik İlk Sayfaya Eklendi.

Kodla Büyü

ozgurgitarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
778
Panel İçeriği

arkadaşlar, taslak bir içerik hazırladım.
panelin gidişatına ve doğasına göre elimizden geleni yapmaya çalışacağız...

Tübider'in Resmi Görüşünü Niyazi Hocam paylaştı, okumayanlar için bir de ben yapıştırayım buraya,

Fatih Projesi Tübider Resmi Görüşü

TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği olarak “Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” F@tih Projesinin öncelikle ülkemizin Bilgi Toplumu Strateji Belgesinde yer alan “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel destek araçlarından biri olması, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanabilmesi” ilkesine uygun olduğu görüşündeyiz. Türkiye’deki tüm sınıfları kapsayan bir internet alt yapısının kurulmasını ve eğitim ekosistemi içerisinde yer alan tüm unsurların (öğrenciler, öğretmenler, eğitim kurumu yöneticileri, veliler vb.) birbirine bu ağ üzerinden kolayca bağlanarak, bulut bilişim teknikleri ile etkileşimli bilgi paylaşımında bulunabilmesini destekliyoruz. Bu amaç doğrultusunda bilfiil derneğimizin gerektiğinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına karşılıksız danışmanlık hizmeti verebileceğini ve derneğimize üye kuruluşların hâlihazırda ellerinde bulunan 1,000 saati aşkın görsel bilişim eğitimlerini kamuya hibe ettiklerini de belirtmek isteriz.

Derneğimiz, bu projenin ilk evresinde 620.000 sınıfa bilgisayar ve panel tipi akıllı tahta alınmasının uygun olduğunun ve okullar arası bir ağ alt yapısının oluşturulmasının gerekliliğine inandığının altını çizerek, bu projede Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin yerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünmektedir. Fatih Projesinin “Fatihleri”, proje kapsamında tüm okullara dağıtılacak olan bilgisayar, akıllı tahta veya projeksiyon gibi cihazların etkili, verimli ve en doğru şekilde eğitimde kullanılmasını sağlayacak, gereğinde bu amaçla tüm öğretmenleri eğitecek olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri BT derslerinin kaldırılmasından dolayı “Norm Kadro dışı kalmak” gibi uygulamalarla sıkıntıya düşmüştür. Derneğimiz, çıkartılacak kanun ve yönetmelikler ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin gerçekten öğretmen, formatör veya teknolog kadrolarının yeniden biçimlendirilmesi ve buna paralel olarak BÖTE ve TEF fakültelerinin açılması veya kontenjanlarının uygun şekilde değiştirilmesi gerektiği görüşündedir.
Tübider Bilişim Sektörü Derneği, Fatih Projesinin 2. evresinde tüm öğrencilere tablet PC verilmesinin bugün için hem teknolojik maliyet, hem de eğitim açısından çok doğru olmadığı kanısındadır. Milyonlarca tabletin kullanımında gizli bir maliyet ve içinden çıkılamayacak problemler oluşturacak bakım-onarım gider ve sorunlarının oluşacağını ve bu sebeple konunun, öncelikle deneyimli ve devletten maddi beklentisi olmayan bilişim STK’ları ile tartışılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Mutlaka tüm öğrencilere bir eğitim aracı verilecekse öncelikle en azından tüm ilk ve orta öğretim derslerinin, kurulacak ağ ile tüm yurt sathında sunulmasının ardından, sadece bir e-okuyucu/e-kitap düşünülmesi gerektiğini açıkça görüyoruz. Bu e-okuyucu tüm chip, işlemci ve yazılım tasarımları da dahil bilimsel ve teknolojik anlamda Türkiye’de üretilebilir. Ancak bunun sanayi anlamda rantabl olup olmayacağının iyi değerlendirilerek yerli katkının nasıl arttırılacağı daha iyi planlanmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Elektromanyetik Güvenlik Komisyonu gibi birimlerce yapılan ve özellikle çocukların cep telefonu kullanımlarının kısıtlanması gerektiğini vurgulayan uyarılar bulunurken ve dünyanın birçok ülkesinde okullarda 3G veya Wifi cihazlarının kullanımı engellenirken, Türkiye’de 15 milyon öğrenciye Fatih projesinde nasıl bir altyapı sağlanacağı sadece teknik açıdan değil, öncelikle sağlık ve güvenlik açısından uzmanlarca incelenmeli ve çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmayacak bir çözüm oluşturulmalıdır.

Tübider'in resmi görüşü bu şekilde. çok önemli bir ayrıntı var görüşte,

Derneğimiz, çıkartılacak kanun ve yönetmelikler ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin gerçekten öğretmen, formatör veya teknolog kadrolarının yeniden biçimlendirilmesi ve buna paralel olarak BÖTE ve TEF fakültelerinin açılması veya kontenjanlarının uygun şekilde değiştirilmesi gerektiği görüşündedir.

bu metnin kulaklara çalınması bile bizim için sonucun başlangıcıdır, Allahın izniyle...

notlarım da şu şekilde arkadaşlar,

fatih projesinin 5 aşaması var,
1. Donanım ve yazılım alt yapısı
2. Eğitsel e-içerik
3. Öğretimde etkin bt kullanımı
4. Öğretmenlere hizmetiçi eğitim
5. Bilinçli, güvenilir, yönetilebilir, ölçülebilir Bt kullanımı

bizi ilgilendiren en önemli maddeler 4 ve 5. maddeler.
bu maddeler üzerinde elimden geldiğince durmaya çalışacağım.

"Norm Kadro Fazlalığı Sıkıntısı", görev tanımlarının ve özlük haklarının net olarak belirlenmesi (çalışma saatleri, tatil,norm vs..), şartları iyileştirilmiş BT Formatör öğretmen kadrolarının oluşturulması, içeriği yenilenmiş BT derslerinin yeniden zorunlu hale getirilmesi gibi konular çok önemli.

Bt derslerinin önemi.

Çocukların, doğru bilgiye, en doğru bir şekilde ulaşarak öğrenmeleri ve öğrendikleri ile en verimli ürünü ortaya çıkarmaları için BT dersi zorunlu hale getirilmelidir.

"Bt Eğitimi ile, sadece bir sistemin kullanıcısı ve tüketeni olarak genç bireyleri yetiştirmek zorunda kalan bizler, bu sistemleri üreten ve dünyaya kafa tutanları sahneye çıkarmak istiyoruz."

Rtük Çalıştayı : Çocuklar TV başında geçirdikleri zamanı doğru geçirmeli yorumundan yola çıkarak,
Fatih Projesinin 5. aşaması en önemli aşamalardan birisidir. Bunu en doğru ve etkin bir şekilde sağlayacak olanlar da Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir.


gelelim benim, benim panel de oluş sebebime....

Arkadaşlar biliyorsunuz, panelde asıl konum : Fatih Projesinde BT Öğretmenlerinin Yeri

aslında bu konuda da sürekli olarak BT Öğretmeni ve BT Eğitiminin öneminden bahsetmektir amacım.

Şimdiki çocuklar bir harika : MSN, FACEBOOK,OYUN vb...
Bilgisayarı 10 dakika içerisinde öğrenme gerçeği.
Öğretmen eğitimi, Müfredatın geniş kapsamlı bir şekilde hazırlanması.
10 liraya format atma. Kasayı söküp takmakla Bilgisayar Mühendisi olma.
Hakim olunmayan bilgisayar konusunda çocuğun bilgi sahibi olduğunu sanmak.
Denetim ve Rehberlik konularının önemi.
Tablet ile ilgili gerçekler.
Projenin başarısı için Bilişim Eğitimi, Hizmetiçi Kurslar.
Yine en önemlisi, çocukların bilinçli bt eğitimi almaları.
Kanayan Yara : İnternet Kafeler.

arkadaşlar, ana başlıklar bunlar.

Panel sohbet-tartışma havasında geçeceği için, sıralama, konular farklılık gösterebilir. Ama bu konular paralelinde paneli gerçekleştirmeye çalışacağız....

cemal, ismail, biltek2007 ve ismini hatırlayamadığım yorumları ile destek olan tüm hocalarıma teşekkürler....

arkadaşlar,

biliyorsunuz 5 ekim'de Bilişim Zirve'miz var...bu zirvede bir panelimiz olacak....

http://www.bilisimzirvesi.com.tr/11/bil ... tim-forumu

tabloda da gördüğünüz gibi etkili konuklarımız bulunuyor.

konuşma içeriği konusunda fikirlerinizi- kaynak önerilerinizi-çekincelerinizi-isteklerinizi,taleplerinizi bekliyoruz....

lütfen gönlünüzden geçen her şeyi paylaşın.

tüm fikirler değerlendirilecek ve bu fikirler ve öneriler paralelinde panel icra edilecektir.

not : bilmeyen arkadaşlar için, zirvede bilişim teknolojileri öğretmenleri ve bbnet temsilcisi olarak izninizle ben olacağım arkadaşlar...

not 2 : kayıt ücreti, bilişim zirvesinin kendi sitesinde verilen fiyattır...

http://www.bilisimzirvesi.com.tr/11/kayit

bu tarz konu başlıklarının daha çok ilgi çektiği düşünüldüğü için, başlık bu hale getirilmiştir :)

not3 : Niyazi hocam 200 kişilik davetiye ayarlayacaktır :)


arkadaşlar müge hanımı arayarak, kaydınızı ücretsiz yaptırabiliyorsunuz...

Tübider, Müge Özkılavuzoğlu: 0212 – 288 62 76 / 77

aşağıdaki linkten de bakabilirsiniz.....

duyurularimiz-f3/onemli-bilisim-zirvesine-kayit-yaptiriniz-t69740.html
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Evet sevgili arkadaşlar makul ve mantıklı önerilerinizi bu başlık altında paylaşınız. Sonuçta Özgür Hocam sizin burada dile getirdiklerinizi orada seslendirecek.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

özgür hocam çabalarınız için teşekkürler..ben şunları merak ediyorum;
1- bilişim teknolojileri öğretmenleri tekrar üniversite sınavına girip bölüm değiştirmeye başladılar. bu durumdan bakanlığımız haberdar mı ve bu durumun önüne geçebilmek için bir planları var mı?
2- şu an proje devreye girmediğinden ve derslerimiz kaldırıldığı için hepimiz mağdur durumdayız. proje uygulamaya başlandığında her okula bir norm kadro verileceği söyleniyor. projenin ömrü ne kadar? proje bittiğinde bizim durumumuz ne olacak?olası hükümet ve bakanlık değişimi neticesinde projenin rafa kalkma durumu var mı?
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

hagi' Alıntı:
1- bilişim teknolojileri öğretmenleri tekrar üniversite sınavına girip bölüm değiştirmeye başladılar. bu durumdan bakanlığımız haberdar mı ve bu durumun önüne geçebilmek için bir planları var mı?
2- şu an proje devreye girmediğinden ve derslerimiz kaldırıldığı için hepimiz mağdur durumdayız. proje uygulamaya başlandığında her okula bir norm kadro verileceği söyleniyor. projenin ömrü ne kadar? proje bittiğinde bizim durumumuz ne olacak?olası hükümet ve bakanlık değişimi neticesinde projenin rafa kalkma durumu var mı?

haberleri vardır sanırım hocam, o gün tüm bunları öğreneceğiz, öğrenecekler ya da....
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Biz ders istiyoruz ancak herkes sanırım ders içeriğinin yetersiz olduğu konusunda hemfikir... Bence bu konuda düzenlenmeli ve şöyle olmalı diyebilmeliyiz. Aksi taktirde hem içeriğin yetersizliğinden yakınan, hem de dersimiz kalkmasın diyenler konumuna düşüyoruz. Bu konuda çalışmamız lazım diye düşünüyorum... Japonya, Çin, ABD, Hindistan ve avrupa ülkelerinde böyle bir ders ve içeriği nedir?

Bir önerimiz olmalı.... 2 saat ders isteğimizin şu anki kitapları okutmak için olmadığını anlatmalıyız, içerik konusunda da bir yol çizmeliyiz...

Fatih projesinin neresinde bulunmak istiyoruz? Bu projeye yapabileceğimiz katkılar nelerdir?

Fatih projesi için düşündüğümüz eksiklikler nelerdir?

BT dersi ve Fatih projesi neden birlikte veya ayrı olmalıdır?
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Ben şunun vurgulanmasını istiyorum
Bilişim destekli eğitim adı altında diğer derslerin daha verimli olması adına bilişim dersi katledilmiştir. evet bilişim destekli eğitim mutlaka olumlu sonuçlar verecektir ancak bu bilişimin öğretilmesi ve öğrenilmesinin önüne geçerse bu türkiyenin bilişim konusunda iflas etmesi anlamına gelir. bir öğrenci orta okulu bitirdiğinde herhangi bir iş yerinde ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde(Windows işletmenliği) bilgisayar kullanmayı bilmelidir. liseden mezun olduğunda profesyonel bilgisayar kullanıcısı olmalı üniversitede artık üretime geçmelidir. sınavla Bilişim bölümünü kazanmış ama alt yapısı sağlam olmayan bir öğrenciye programlama dersi vermeniz yürümeyi bilmeyen çocuğa koşmayı öğretmeye çalışmak gibi birşeydir. hem öğrencilerin tamamı üniversiteyi kazanamıyor. okuyamayan öğrenciler belkide düzgün bir b.t. eğitimiyle meslek sahibi olabilir. ama siz b.t. eğitimini kaldırır önemsemezseniz ülkenin tüm bilişim alt yapısını çökertirsiniz.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Öncelikle Böyle bir mesleki forumda bilişim öğretmenlerinin sıkıntılarını iletecek Özgür hocamızın, Program sırasına göre En son konuşma yapacak olması, kendi kendimize konuşmaktan öte gitmeyecektir. Fatih projesinde en etkin branş olması planlanan Bİlişim Teknolojileri öğretmenlerinin görüş ve önerilerinin Özgür Hocamız tarafından foruma katılacak Eğitek Genel Müdürü ve Milliyet YAzarı Abbas GÜÇLÜ ye onlar konuşma yapmadan söylenmesi gerektiği düşüncesindeyim.Değilse konuşma yaptıkdan sonra acil işleri çıkabilir.....
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

deftones' Alıntı:
Öncelikle Böyle bir mesleki forumda bilişim öğretmenlerinin sıkıntılarını iletecek Özgür hocamızın, Program sırasına göre En son konuşma yapacak olması, kendi kendimize konuşmaktan öte gitmeyecektir. Fatih projesinde en etkin branş olması planlanan Bİlişim Teknolojileri öğretmenlerinin görüş ve önerilerinin Özgür Hocamız tarafından foruma katılacak Eğitek Genel Müdürü ve Milliyet YAzarı Abbas GÜÇLÜ ye onlar konuşma yapmadan söylenmesi gerektiği düşüncesindeyim.Değilse konuşma yaptıkdan sonra acil işleri çıkabilir.....
aslında bu benimde aklıma da gelmedi değil, ilk özgür hocam konuşmalı yada eğitek müdüründen önce, niyazi hocam bu işi halledebilirmi acaba
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

deftones' Alıntı:
Öncelikle Böyle bir mesleki forumda bilişim öğretmenlerinin sıkıntılarını iletecek Özgür hocamızın, Program sırasına göre En son konuşma yapacak olması, kendi kendimize konuşmaktan öte gitmeyecektir. Fatih projesinde en etkin branş olması planlanan Bİlişim Teknolojileri öğretmenlerinin görüş ve önerilerinin Özgür Hocamız tarafından foruma katılacak Eğitek Genel Müdürü ve Milliyet YAzarı Abbas GÜÇLÜ ye onlar konuşma yapmadan söylenmesi gerektiği düşüncesindeyim.Değilse konuşma yaptıkdan sonra acil işleri çıkabilir.....
Ben panel olacak diye biliyorum. Niyazi Hocaya sormak lazım.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Katkılarınızı bekliyoruz.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Panelde tartışılacak konu sadece FATİH projesimi olacak: Bİlişim Teknolojileri eğitimi ve Bİlişim Teknolojileri öğretmenlerinin sıkıntıları ile ilgili tartışma olmayacakmı
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

deftones' Alıntı:
Panelde tartışılacak konu sadece FATİH projesimi olacak: Bİlişim Teknolojileri eğitimi ve Bİlişim Teknolojileri öğretmenlerinin sıkıntıları ile ilgili tartışma olmayacakmı

hocam, sıkıntılar da dile getirilecek....
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

eee bütün bülbüller dut yemiş galiba :mrgreen:
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Bilişim teknolojileri eğitiminde herşeyi tersten yapıyoruz. Üst düzey öğrenme becerisi ve sayısal zeka isteyen dersleri meslek liselerinde toplama yapamayan öğrencilere gösteriyoruz. Bunun dile getirilmesi lazım. Üst düzey sayısal yeteneğe sahip fen lisesi ve anadolu lisesi gibi okullarda programlama ve algoritma dersleri konulmalı. Emin olun çok başarılı olacaktır.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

her eylüle isyan' Alıntı:
eee bütün bülbüller dut yemiş galiba :mrgreen:

dışarıdan bakabilmek gerekiyor bazen olaylara sanırım...

bekliyoruz, katılımı ve yorumları...

ne kadar çoksak o kadar güçlüyüz çünkü....

ama az isek te ne yapalım, elimizden geleni 3 kişi ile de olsa yapacağız....

yakınmanın, kızmanın, sitem etmenin sanırım anlamı yok....

ya da ben yapamıyorum, bilmiyorum...

hocam, tuzumuz kuru ise, ıslatan bulunur....

-aman özgüüürr....ne eylemi, ne zirvesi, ne inmesi, ne çıkması.....ne paneli, ne çalıştayı....hele bi dur, uzak dur... benim müdürümle aram iyi...
canım müdürüm....


deniliyorsa, yapacak hiç bir şey yok....

sadece Necip Fazılın yazdığı ve Cemal hocamın bana iyi ki hatırlattığı dizeleri yazayım,

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Şu foruma hergün gelip bakıp giden 1 tane mesaj yazmayan yüzlerce arkadaşımız var. Adam bakıyor okuyor okuyor gidiyor. İnsanın fikrini yazması bu kadar mı zor ?
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Pardon :)

Buradaki "bülbül" lerden biri olarak bana düşenlere cevap vereyim.

1. Bu bir panel, bahsi geçen sıra Alfabetiktir. Yani Özgür Hocamın son konuşacağı falan doğru değildir. (Not aldım :wink: )

2. Kimse paneli terk etmeyecek, olur mu öyle şey. Bu panel, konferans değil. Terk eden olursa ben de terk edebilirim :(

3. Panelin konusu "Fatih Projesi" ve Panelde FATİH Projesi’nin bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) yeni nesillere eğitim açısından hem katkı sağlaması, hem de bu teknolojilerin kullanımıyla oluşacak teknoloji birikiminin Türkiye için gelecekte katma değer oluşturması tartışılacak ve projede Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin yeri sorgulanacak. Yani öğretmenlerin sıkıntıları/sorunları panelin doğrudan konusu değil ama Fatih projesi çerçevesinde öğretmenlerin eğitimci olarak yerleri ana maddelerden biri. Katılım iyi olursa, destek yeterli olursa panelin ağırlığı o yöne çekilir. Bilmem yeteri akdar açık olabildim mi?
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Çok tuttum bu fikri. Düşünebiliyor musunuz? Paneli terk edenler ve kapıda protestolar :) Çok daha iyi olur, keşke...
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Öncelikler:
1- Fatih projesinin uzun soluklu olması için temel bilişim eğitiminin şart olduğunun bilinmesi
2- Türkiye'nin kendi eğitim ve ekonomik öncelikleri bakımından güçlü bir bilişim eğitiminden geçmesi
3- Bilişim eğitiminin ilköğretim 2. sınıftan temel alınarak, 8. sınıfa kadar uzmanlaşması
4- Bilişim eğitiminde kesinlikle Ankara Merkez'in baz alınmaması, ayrıca çocukların bilişimi ebeveynlerden daha fazla bilmesi (öğretmenlerinden bile), doğru bir bilişim eğitimine sahip olduğu anlamına gelmez.
5- Nasıl sosyal kültürü öğrencilere aktarıyorsak, bilişim kültürünü de doğru şekilde aktarmak için bilişim eğitimi yapılmalıdır.

Fatih projesi, bilişim eğitimi olmadan Anadolu da başarılı olamaz. Hem öğretmenlerin, hem de öğrencilerin ciddi bir bilişim eğitiminden geçmeleri gerekmektedir. Ciddi kelimesinin üzerine önemle basıyorum. Bir öğretmen bilişim kursu alacaksa, hocasını tanıdığı için veya 30 yıllık olduğu için bu eğitimden kaytarmamalı.

Sınıflara gönderilen teknolojiler süs olmamalı. Müşavirinden, müfettişine, müdüründen öğretmenine bütün eğitim kadrosu bu eğitimden geçmeli.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Niyazi SARAL' Alıntı:
Pardon :)

Buradaki "bülbül" lerden biri olarak bana düşenlere cevap vereyim.

1. Bu bir panel, bahsi geçen sıra Alfabetiktir. Yani Özgür Hocamın son konuşacağı falan doğru değildir. (Not aldım :wink: )

2. Kimse paneli terk etmeyecek, olur mu öyle şey. Bu panel, konferans değil. Terk eden olursa ben de terk edebilirim :(

3. Panelin konusu "Fatih Projesi" ve Panelde FATİH Projesi’nin bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) yeni nesillere eğitim açısından hem katkı sağlaması, hem de bu teknolojilerin kullanımıyla oluşacak teknoloji birikiminin Türkiye için gelecekte katma değer oluşturması tartışılacak ve projede Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin yeri sorgulanacak. Yani öğretmenlerin sıkıntıları/sorunları panelin doğrudan konusu değil ama Fatih projesi çerçevesinde öğretmenlerin eğitimci olarak yerleri ana maddelerden biri. Katılım iyi olursa, destek yeterli olursa panelin ağırlığı o yöne çekilir. Bilmem yeteri akdar açık olabildim mi?
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

@biltek2007 Hocam olacağı söyleyeyim. Zirveye ben ve bir kaç arkadaş katılacağız. Özgür Hocamın yanında cılız bir destek olacak, sonrada 2. fili alıp gelecez. Ben de 6 ekimden sonra bu forumda açılan her, ders yok ,formatörlük istemem vb şikayet içerikli mesajları çöpe yolluyacam anında :)
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

artık
bilişim teknolojileri öğretmenlerinden
bilişim zirvesinden
eğitim teknolojileri müdürlüğünden
milli eğitim bakanlığından
başbakanlıktan
ya da
cumhurbaşkanlığından
hiçbirisinden ümidim yok.
Ne yaparsak yapalım sermaye, aklın önüne geçmiştir artık.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

volkankey' Alıntı:
artık
bilişim teknolojileri öğretmenlerinden
bilişim zirvesinden
eğitim teknolojileri müdürlüğünden
milli eğitim bakanlığından
başbakanlıktan
ya da
cumhurbaşkanlığından
hiçbirisinden ümidim yok.
Ne yaparsak yapalım sermaye, aklın önüne geçmiştir artık.
hocam hak verilmez alınır
hakkını almak isteyen de gayet güzel alıyor
Biz daha hiç birşey yapmadan hemenpes ediyoruz
o gariban gördüğümüz temizlik işçileri adana balcalıda bir eylem yaptı 50 kişi ama hepsi kenetlenmiş birbirine polis onları ayırmak için yarım saat uğraştı vede kanal D ana habere çıktılar. bir hastanede çalışan işçilerden 50 kişi toplanıyor türkiyenin tüm bt öğretmenleri bir eylem bile yapmadan yapamadan daha işin en başında pes ediyor olacak işmi bu
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

hocam yeni bir ders planlaması yapılarak dersler artırılmalı. bizlerin mağduryieti giderilmeli. inşanlah bu zirve birilerini uyandırır.
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

Cemal TANER' Alıntı:
@biltek2007 Hocam olacağı söyleyeyim. Zirveye ben ve bir kaç arkadaş katılacağız. Özgür Hocamın yanında cılız bir destek olacak, sonrada 2. fili alıp gelecez. Ben de 6 ekimden sonra bu forumda açılan her, ders yok ,formatörlük istemem vb şikayet içerikli mesajları çöpe yolluyacam anında :)

Hocam aslında İl zümresi yapılacak haftaya. Bunu zümrede dile getirsek katılım artmazmı?

Ayrıca yaptırımlarınızda kesinlikle haklısınız. Kesin bütün arıza sesleri :D
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

İsterseniz 3-5 kişi olun, isterseniz 100 kişi biz o paneli yapacağız, inşallah Özgür Hocam da orada aslanlar gibi "Fatih projesinin Fatihleri olmadan" sadece başarılı olamayacağını bir kez daha anlatacak. Mahmut Beyi tanıdım daha etkin biri. Bir nebze olsun yararı olacaktır. Beklenen de bu olmalıdır.

Dost acı söyler ama artık ben de söyleyeceğim. Sözüm meclisten dışarı ... Tamam ortada bir mağduriyet var; bu şüphesiz. Bililişim Teknoloji Öğretmenlerinin atanmaması, derslerinin azaltılması, gereksiz/anlamsız tayinler veya görevlendirmeler, özlük haklarının sınırlanması, öğretmen okulu bitirmelerine rağmen mesleklerini yapma imkanı bulamamaları ve teknisyen gibi görülmeleri vb kısaca "Vurun kahpeye!" Hepsi haksızlık. Ancak şu var ki, ortadaki sorunlar ne EĞİTEK müdürünün çözebileceği, ne de sizi bakan yapsak sizin çözebileceğiniz bir sorunlar. Sorunlar hepimizin. Öncelikle 166 tane "üniversite" açarak gereksiz bir istihdam arzı yaratmadık mı? Sonra bu üniversite yığınlarındaki eğitimin kalitesini o kadar düşürdük ki mezun olanlara tekrar sınav yapmıyor muyuz? Sonra buralardan mezun hocalarımızın sizce yüzde kaçı teknolojiyi takip edebiliyor?

Şu an toplum da "İngilizce öğrenme sevdası" ciddi ciddi tartışılıyor. Bu egrçek önümüzde değil mi? Yarın "Bilgisayar kullanımını öğrenme" masaya yatırılınca ne olacak? Belki de çoktan yatırıldı...
 
Re: Bilişim Zirvesi-Panel İçerik Tartışması

İnşallah katılım çok olacaktır. Bu yapılanlara rağmen hala başını kuma gömüyorsa bizim çok zeki arkadaşlarımız, biz de kendimiz elimizden geleni yaparız.
 
Geri
Üst