andariel' Alıntı:CEBIT ÇALIŞTAYI 'ndan farklı birşey olacağını pek düşünmüyorum....
biltek2007' Alıntı:andariel' Alıntı:CEBIT ÇALIŞTAYI 'ndan farklı birşey olacağını pek düşünmüyorum....
Hocam, düşünmemek yetmiyor. Çaba sarfetmek gerek. Ben de Dünya'nın iyiye gideceğini hiç düşünmüyorum. Oturayım evde. Bekliyeyim sonumu.
Eve hırsız girince, bişey almadan gideceğini düşünmüyorum. En iyisi kapıyı açıp gideyim. Bişey değişmeyecek nasıl olsa!!!
Niyazi SARAL' Alıntı:Öncelikle bu panel Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin sorunlarının tartışılacağı bir panel değil. Bu sorunlar sadece bir konudur. Panel Fatih projesi üzerine hazırlanmıştır ve böyle bir konu çerçevesinde bo srunlardan bahsedilmesi gerekir; sonucu her ne olursa olsun. Mutlaka değerlendirilmelidir.
andariel' Alıntı:biltek2007' Alıntı:andariel' Alıntı:CEBIT ÇALIŞTAYI 'ndan farklı birşey olacağını pek düşünmüyorum....
Hocam, düşünmemek yetmiyor. Çaba sarfetmek gerek. Ben de Dünya'nın iyiye gideceğini hiç düşünmüyorum. Oturayım evde. Bekliyeyim sonumu.
Eve hırsız girince, bişey almadan gideceğini düşünmüyorum. En iyisi kapıyı açıp gideyim. Bişey değişmeyecek nasıl olsa!!!
Geçen sene Çalıştay Çalıştay dedik Çalıştay'a katıldık fiyasko oldu, sonra Eylem Eylem dedik eyleme katıldık tamamen fiyasko oldu 10000 BT öğretmeninde 200 tanesi geldi... 200 kişi yetmiyor diğer seyirci olan BT öğretmenlerinin de taşın altına elini sokması lazım ama nerde bizde o anlayış taş düşerse benim elim altında kalmasın diyor hepsi... Panel de Çalıştay gibi göstermelik olacak, gelip 2-3 kelime geveleyip bizi dinlemeden kaçacaklar, biz sorunlarımızı yine kendi kendimize tartışacağız...
bende bunları merak ediyorum ve konuşma sırasına bakılırsa eğitek genel müdürü konuşması bitince çıkacak özgür hocamın konuşması dinlenmemiş olacaközgür hocam çabalarınız için teşekkürler..ben şunları merak ediyorum;
1- bilişim teknolojileri öğretmenleri tekrar üniversite sınavına girip bölüm değiştirmeye başladılar. bu durumdan bakanlığımız haberdar mı ve bu durumun önüne geçebilmek için bir planları var mı?
2- şu an proje devreye girmediğinden ve derslerimiz kaldırıldığı için hepimiz mağdur durumdayız. proje uygulamaya başlandığında her okula bir norm kadro verileceği söyleniyor. projenin ömrü ne kadar? proje bittiğinde bizim durumumuz ne olacak?olası hükümet ve bakanlık değişimi neticesinde projenin rafa kalkma durumu var mı
technolog' Alıntı:Niyazi SARAL' Alıntı:Öncelikle bu panel Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin sorunlarının tartışılacağı bir panel değil. Bu sorunlar sadece bir konudur. Panel Fatih projesi üzerine hazırlanmıştır ve böyle bir konu çerçevesinde bo srunlardan bahsedilmesi gerekir; sonucu her ne olursa olsun. Mutlaka değerlendirilmelidir.
Artık fatih projesi falan bizi ilgilendirmiyor hocam.
Eğitek genel müdürüne slm soyleyin.
Bir de aşagıdaki linkte verdiğim utanc tablosunun bir çıktısını verin. Birde üstüne para verecekmişiz.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/0-ders-saatim-var-cunku-idare-secmedi-okula-ne-zaman-gelinir-t69192.html
Hepimiz norm fazlasıyız.
Çogumuzun dersi yok ve formatorluge mahkum edildik.
Toplumun belli bir zümresi oturduğu yerden proje hazırlıyor, bir bölümü bundan rant elde ediyor. Bizede soru ve sorunları geçiştiren cevaplar veriliyor.
Koyun gibi can çekişiyoruz.
Dediğim gibi paneldeki herkese çok slm. Bizden para isteyip panele bilet satmaya calısanlar dahil.
Kolemans' Alıntı:Panel yine bir fırsat bence. Bu panelde sesimizi duyurmaya çalışmak güzel olacak. Burada klavye efeliği yapıp bundan da birşey çıkmaz diyen arkadaşlar kaçınız yapılan eyleme katıldınız. (Katıldıysanız sözüm size değil). Branşımız için hiçbir çaba sarfetmeyip gelip burda asan kesen arkadaşlar taşın altına ellerini koymayı denesinler. Mail atalım diye başlık açıyoruz emin olun okuyanların yarısı mail bile atmıyor. Zümre bu halde maalesef. Panele mümkün olduğunca katılmaya çalışalım. Bu bir fırsattır değerlendirmeye çalışalım.
:alkis: :alkis:poet' Alıntı:Günlük bir gazetede yayınlayan köşe yazısı gibi okuyunuz.
Bir konu o kadar çok ayyuka çıkmışsa artık konu hakkında ne bir şey yazmak, ne o konu hakkında çözüm üretmek çok keyif vermez bir köşe yazarına. Ama bazı konular da vardır ki artık yazmasan olmaz. Türkiye Bilişim Teknolojileri dersi, öğretmenleri ve bu konuyu etkileyen her ne ise yıllardır güzel ülkemde çözülemeyen bir hal aldı. Aslında çözülemeyişinin temel nedenlerinde her ilde farklı uygulamalar olması kanımca.
Sorun 1 Formatörlük: Küçük bir okulda zorunlu da olsa verilen formatörlük görevi birçok arkadaşımızı rahatsız etmiyor. Neden zaten okulda 8:00-17:00 durmak zorunda değiller. Okul 15:00 da kapandıktan sonra onlarda okullarından ayrılabiliyorlar. Onlar için formatörlük hem çalışma şartları hemde maddi anlamda olumlu görülüyor. Eğer ki yarın dense ki formatörler 8:00-17:00 çalışacak, ek dersleri verilmeyecek yada bundan sonra formatör öğretmenlik görevlendirmesi yapılmayacak dense eylem yada panel için çok kişi bulunabilir. Bu kanıya panel başlığı 15 günde 5. sayfaya gelmişken “formatörlere gelecek ay dan itibaren ekders kaldırılıyor mu” başlığı 7 saatte 4 sayfaya ulaşmasından kestiriyorum. Demek ki panele yada eyleme katılımın sağlanma şartının birincisi formatörlerinin ek dersinin kesilmesi. Bir kısım harekete geçmek için bunu bekliyor. “Hele bir kessinler ek dersimizi o zaman görürler..” modundalar. Bazı okullar var ki 40 derslikli 50 derslikli her derslikte bilgisayar projeksiyon ve 100lerce öğretmen bu okulda formatör olanın zaten vay haline. Müdür 3de çık dese de 5den önce çıkamaz heralde bu arkadaşlar. İşte gelir adaletsizliği yada formatörlük adaletsizliği dedikleri bu olsa gerek…
Sorun 2 Bilişim Teknolojileri Dersinin Kaldırılması: Bu aslında sadece formatörlük istemeyen için bir sorun hatta formatörlüğü kabul eden ve yukarıda bahsettiğim gibi çok da sıkı kurallara bağlı olmayan arkadaşlar zaten dersin hiç olmamasından yana. Zaten birçok ilde ve okulda “Hocam sen zaten formatörsün, senin dersi seçmeyelim” fikri olumlu karşılanıyor. Yada müdür sormadan kaldırıyor gitsin dersleri zaten herkes biliyor. Herkes ne biliyorsa artık!
Bu okullarda hiç derse girmeden yalnızca formatörlük yapan arkadaşlarımız var. Derse girmeleri ile girmemeleri arasında bir fark olmadığından, belki dersin çok da anlamlı olmayışından, belki de büyük bir okulda ise sorunlardan fırsat bulamadığı için derslerin kaldırılması onları çok da ilgilendirmiyor. Bazı okullarda da durum farklı eğer ki ders saati 20nin üzerinde ise bu arkadaşlarımız da formatörlükten köşe bucak kaçıyor. Bazı başlıklar “benim ilimde beni formatör yapmıyorlar nasıl formatör olabilirim” ken bazı başlıklar “beni formatör yapıyorlar bu işten nasıl kurtulabilirim” havasında geçiyor. Herkes bu işin ne olacağı değil benim işim ne olacak derdinde! Burada bir dipnot açmak istiyorum ben kimseyi eleştirmiyorum ancak kimse sorun kendi kapısına gelinceye kadar sesini çıkarmıyor. Bana dokunmayanlar bin yaşasın modundalar.
Sorun 3 Norm kadro sorunu: Belki fark ediyorsunuzdur forumda düzenli olarak 10 günde bir norm kadrosu oldum ne yapacağım diye taze başlıklar açılıyor. Forumun arama kısmını aratsanız belki norm fazlası olma ile ilgili en az 100 başlığa erişebilirsiniz. Yan okulumdaki arkadaş yada forumdaki bir arkadaş norm fazlası iken bir şey yazmayan ben kendim norm fazlası olunca forumu, ortalığı ayağa kaldırabiliyorum. Bir gün bu norm kadro sorunu bana da uğrar diyemiyorum.
Benim gördüklerim bunlar bence çözümden öte önce sorunları ortaya koymalıyız. Konuştuğum her Bilişim Teknolojileri öğretmenine şu soruyu soruyorum. Bütün yetki sende ne yaparsın. Kimisi diyor formatörlük kadrosu kimisi diyor ders saati kimisi bir şey diyemiyor. Maalesef ki öyle kıyıda köşede sıkıştık ki kaldık ki ne istediğimizi bile bilmiyoruz…
:+1: Nasıl ki Bilişim Sınıfları 10 yılda çöplüğe dönüştü. Bu seferki teknoloji sevdası acaba ne kadar sürecek. Bittikten sonra bizde yine geri dönüşüm kutusuna mı atılacağız....hagi' Alıntı:özgür hocam çabalarınız için teşekkürler..ben şunları merak ediyorum;
1- bilişim teknolojileri öğretmenleri tekrar üniversite sınavına girip bölüm değiştirmeye başladılar. bu durumdan bakanlığımız haberdar mı ve bu durumun önüne geçebilmek için bir planları var mı?
2- şu an proje devreye girmediğinden ve derslerimiz kaldırıldığı için hepimiz mağdur durumdayız. proje uygulamaya başlandığında her okula bir norm kadro verileceği söyleniyor. projenin ömrü ne kadar? proje bittiğinde bizim durumumuz ne olacak?olası hükümet ve bakanlık değişimi neticesinde projenin rafa kalkma durumu var mı?
:alkis: :alkis:berserk' Alıntı:poet' Alıntı:Günlük bir gazetede yayınlayan köşe yazısı gibi okuyunuz.
Bir konu o kadar çok ayyuka çıkmışsa artık konu hakkında ne bir şey yazmak, ne o konu hakkında çözüm üretmek çok keyif vermez bir köşe yazarına. Ama bazı konular da vardır ki artık yazmasan olmaz. Türkiye Bilişim Teknolojileri dersi, öğretmenleri ve bu konuyu etkileyen her ne ise yıllardır güzel ülkemde çözülemeyen bir hal aldı. Aslında çözülemeyişinin temel nedenlerinde her ilde farklı uygulamalar olması kanımca.
Sorun 1 Formatörlük: Küçük bir okulda zorunlu da olsa verilen formatörlük görevi birçok arkadaşımızı rahatsız etmiyor. Neden zaten okulda 8:00-17:00 durmak zorunda değiller. Okul 15:00 da kapandıktan sonra onlarda okullarından ayrılabiliyorlar. Onlar için formatörlük hem çalışma şartları hemde maddi anlamda olumlu görülüyor. Eğer ki yarın dense ki formatörler 8:00-17:00 çalışacak, ek dersleri verilmeyecek yada bundan sonra formatör öğretmenlik görevlendirmesi yapılmayacak dense eylem yada panel için çok kişi bulunabilir. Bu kanıya panel başlığı 15 günde 5. sayfaya gelmişken “formatörlere gelecek ay dan itibaren ekders kaldırılıyor mu” başlığı 7 saatte 4 sayfaya ulaşmasından kestiriyorum. Demek ki panele yada eyleme katılımın sağlanma şartının birincisi formatörlerinin ek dersinin kesilmesi. Bir kısım harekete geçmek için bunu bekliyor. “Hele bir kessinler ek dersimizi o zaman görürler..” modundalar. Bazı okullar var ki 40 derslikli 50 derslikli her derslikte bilgisayar projeksiyon ve 100lerce öğretmen bu okulda formatör olanın zaten vay haline. Müdür 3de çık dese de 5den önce çıkamaz heralde bu arkadaşlar. İşte gelir adaletsizliği yada formatörlük adaletsizliği dedikleri bu olsa gerek…
Sorun 2 Bilişim Teknolojileri Dersinin Kaldırılması: Bu aslında sadece formatörlük istemeyen için bir sorun hatta formatörlüğü kabul eden ve yukarıda bahsettiğim gibi çok da sıkı kurallara bağlı olmayan arkadaşlar zaten dersin hiç olmamasından yana. Zaten birçok ilde ve okulda “Hocam sen zaten formatörsün, senin dersi seçmeyelim” fikri olumlu karşılanıyor. Yada müdür sormadan kaldırıyor gitsin dersleri zaten herkes biliyor. Herkes ne biliyorsa artık!
Bu okullarda hiç derse girmeden yalnızca formatörlük yapan arkadaşlarımız var. Derse girmeleri ile girmemeleri arasında bir fark olmadığından, belki dersin çok da anlamlı olmayışından, belki de büyük bir okulda ise sorunlardan fırsat bulamadığı için derslerin kaldırılması onları çok da ilgilendirmiyor. Bazı okullarda da durum farklı eğer ki ders saati 20nin üzerinde ise bu arkadaşlarımız da formatörlükten köşe bucak kaçıyor. Bazı başlıklar “benim ilimde beni formatör yapmıyorlar nasıl formatör olabilirim” ken bazı başlıklar “beni formatör yapıyorlar bu işten nasıl kurtulabilirim” havasında geçiyor. Herkes bu işin ne olacağı değil benim işim ne olacak derdinde! Burada bir dipnot açmak istiyorum ben kimseyi eleştirmiyorum ancak kimse sorun kendi kapısına gelinceye kadar sesini çıkarmıyor. Bana dokunmayanlar bin yaşasın modundalar.
Sorun 3 Norm kadro sorunu: Belki fark ediyorsunuzdur forumda düzenli olarak 10 günde bir norm kadrosu oldum ne yapacağım diye taze başlıklar açılıyor. Forumun arama kısmını aratsanız belki norm fazlası olma ile ilgili en az 100 başlığa erişebilirsiniz. Yan okulumdaki arkadaş yada forumdaki bir arkadaş norm fazlası iken bir şey yazmayan ben kendim norm fazlası olunca forumu, ortalığı ayağa kaldırabiliyorum. Bir gün bu norm kadro sorunu bana da uğrar diyemiyorum.
Benim gördüklerim bunlar bence çözümden öte önce sorunları ortaya koymalıyız. Konuştuğum her Bilişim Teknolojileri öğretmenine şu soruyu soruyorum. Bütün yetki sende ne yaparsın. Kimisi diyor formatörlük kadrosu kimisi diyor ders saati kimisi bir şey diyemiyor. Maalesef ki öyle kıyıda köşede sıkıştık ki kaldık ki ne istediğimizi bile bilmiyoruz…
Niyazi SARAL' Alıntı:Farklı düşüncede olanların panele veya mesleğinize "küfür" eder gibi yazmayı bir an önce bırakmasını rica ederim. İnanmayan, faydasız bulan, absür olduğunu düşünen kişiler lütfen panele katımasınlar ama sussunlar. Yok bir nebze yararı olacağına inananlar da mutlaka bizi orada desteklesinler.
:alkis:Cemal TANER' Alıntı:Medya okur yazarlığı dersi ile ilgili geçen ben Ankarada iken Başkent Öğretmenevinde RTÜK tarafından bir çalıştay yapıldı. RTÜK başkanı bu dersin zorunlu olması gerektiğini söyledi. Çozuklar Tv başında geöirdikleri zamanı doğru değerlendirmeliymiş. Ama birileri şunu anlatmalı çocuklar tv başında geçirdikleri zamandan daha fazlasını pc başında geçiriyor o zaman BT dersi zorunlu olmalı. Ama içeriği güncellenmiş....