Pardus için VEYON Kurulumu

Kodla Büyü
Dün bulmuştum bizim gibi yeni kurulan bir PC labi olan bayan arkadaşımız bu işi becermis
Buyrun kendisini buraya bekliyoruz
Epoptes çalışıyor zaten onda sorun yok ama fare karşıda çıkmıyor o da öğrencinin dikkatini vermesini zorlaştırıyor. Sadece ekran yansıtma vardı. Dosya transferi vs yok. Netsupport, veyon gibi detaylı değil ama bu kadar ayara da gerek kalmadan e-ağ uygulaması hepsini yapıyor. Öğrenci bilgisayarlarına client kurdum. Öğretmen bilgisayarına da Server. İş tamam. Ağdaki tüm cihazları görüyor. Modem dahil. Sonra onları gizledim işim bitti. Dosya transferi, aç, kapat, bir sürü şeyde mevcut.

Epoptes çalışıyor zaten onda sorun yok ama fare karşıda çıkmıyor o da öğrencinin dikkatini vermesini zorlaştırıyor. Sadece ekran yansıtma vardı. Dosya transferi vs yok. Netsupport, veyon gibi detaylı değil ama bu kadar ayara da gerek kalmadan e-ağ uygulaması hepsini yapıyor. Öğrenci bilgisayarlarına client kurdum. Öğretmen bilgisayarına da Server. İş tamam. Ağdaki tüm cihazları görüyor. Modem dahil. Sonra onları gizledim işim bitti. Dosya transferi, aç, kapat, bir sürü şeyde mevcut.
Hocam e-ag uygulamasını kurdum ama client bilgisayarları görmüyor server bilgisayar. Kurulum konusunda yardımcı olabilir misiniz? Pardus'a kurulum yapmak için

arkadaşlar windows ta erişim anahtarlarında user group Builtin/Administrators görünüyor ancak
öğrenci pclerde root
sanırım bu sebeple öğrenci pcleri bir türlü göremiyorum Veyon da

çözüm var mı

yani ana bilgisayar Windows
Öğrenciler Pardus

Hocam e-ag uygulamasını kurdum ama client bilgisayarları görmüyor server bilgisayar. Kurulum konusunda yardımcı olabilir misiniz? Pardus'a kurulum yapmak için
kurduktan sonra öğrenci bilgisayarını yeniden başlatın
sunucuya ağ ayarını doğru girdiniz mi? yönetici parolası ve ismini
Benim oraya HP bilgisayarlar geldi. HP bilgisayarlar için söylüyorum. Kurulumda HP ve 1 olarak belirlendi şifreler. Ben Şifreyi daha sonra değiştirdim. e-ağ sunucu kurunca kendi şifremi girdim. Eğer şifre değiştirmediyseniz ona göre yapın. Şifre değiştirdiyseniz yeni şifreye göre yapın. Ekran görüntüsü atayım biradan ayarlarla ilgili. Öğrenci bilgisayarına bir şey yapmaya gerek yok zaten.

kurduktan sonra öğrenci bilgisayarını yeniden başlatın
sunucuya ağ ayarını doğru girdiniz mi? yönetici parolası ve ismini
Öğrenci pc'leri için kullanıcı adı ve parola aynı mı olması gerekiyor? Şuan ana pc de client pc'lerin ekranı göründü ve ekranın altındaki herbir harf yeşil oldu.Ancak görüntü yok

Öğrenci pc'leri için kullanıcı adı ve parola aynı mı olması gerekiyor? Şuan ana pc de client pc'lerin ekranı göründü ve ekranın altındaki herbir harf yeşil oldu.Ancak görüntü yok
Yok hocam sadece yönetici şifresini girin yeterli. Bende her sınıfın kendi kullanıcısı var. Denedim farklı kullanıcılarda da çalıştı. Sadece yönetici şifre ve adı aynı olsun.

1739532990852.webp

Yönetici bilgisayarında e-ağ uygulamasını açtınız. Ayarlardan Ağ Profillerine girin.
Uzak Bilgisayar Kullanıcı adını kuruluken ki yönetici adı verin HP'ler genelde HP verdi. Parolayı de yöneticinin parolası neyse onu girin. Bende parola dğeiştirdiğim için yeni parola girili. Bu Bilgisayar Yönetici adı ve parolası yazan yere de öğretmen bilgisayarının yönetici adı ve parolasını girin. Değiştirmediyseniz eğer baştan beri HP ve 1'dir. Ağ Profili kaydedin ve sonra
1739533087282.webp

Temel işlemler menüsünden AĞ-1'i seçip sol baştan yenile diyebilirsiniz yada uygulamayı kapatıp açın. Baştaki kırmızı olanlar ağdaki diğer cihazlar tahtalar vs. Onlarla işimiz yok lab için. Onları da yok etmek için.
1739533215960.webp

Cİhazın köşesindeki oku tıklayıp host bilgilerini seçin.
1739533271502.webp
Liste adını düzenleyip Listede gözükmesini gizle seçerseniz ve kaybolur.

1739533378123.webp

Gördüğünüz gibi. listeyi yenileyince o cihazlar görünmez oldu.

Yeşil olunca zaten bağlısınız demektir. Ekran paylaşımı kısmında Ekranı Tüm PC'lere dağıtı seçerseniz görüntünüz gider karşıya. Arayüzde öğrenci bilgisayarlarının ekranları önizleme olarak görünmüyor. Anlık isterseniz üstte Temel İşlemlerde Ekranı İzle var. Onu seçin anlık görüntüler gelir. Ağı yormaması adına yapmamıştır belki Bayram hocam.

arkadaşlar windows ta erişim anahtarlarında user group Builtin/Administrators görünüyor ancak
öğrenci pclerde root
sanırım bu sebeple öğrenci pcleri bir türlü göremiyorum Veyon da

çözüm var mı

yani ana bilgisayar Windows
Öğrenciler Pardus
Hocam Pardus'ta üzerinde gelen 4.7.5 sürümünü kullanıyorsanız bu sürüm çalışmıyor nedense. Synaptic Paket Yöneticisi ile mevcut sürümü kaldırıp sitesinden son sürümü indirip kurarsanız sorun çözülüyor. Öğrenciler için hangi hesap aktifse o hesabı seçebilirsiniz. Windows bilgisayarda dediğiniz oturum bilgisi doğru. Bu şekilde kullanıyorum. Bilgisayarlara bağlanabiliyorum.

Tşrkr ederim hocam
Rica ederim hocam. Eksiklikler, kullanım alışkanlıklarına farklı gelen şeyler var biraz ama temelde ekran yansıt ve dosya transferini yapıyor. Diğer özellikleri de kurcaladıkça öğreniyor insan. Benim işimi fazlasıyla görecek şimdilik. Gelen taleplere göre güncelleyecektir hocam da zamanla.

Laboratuvarında kablosuz ağ kullanan var mı acaba. Veyon ve benzeri programlarda sıkıntı yaşatır mı? Bize de aidata mini PC geldi kablosuz wifi6 destekliyor kablolu yerine kablosuz bir ağ mı kursam diyorum kabloyla uğraşmak yerine var mı kablosuz olarak BT labını kullanan arkadaşlarımız?

Laboratuvarında kablosuz ağ kullanan var mı acaba. Veyon ve benzeri programlarda sıkıntı yaşatır mı? Bize de aidata mini PC geldi kablosuz wifi6 destekliyor kablolu yerine kablosuz bir ağ mı kursam diyorum kabloyla uğraşmak yerine var mı kablosuz olarak BT labını kullanan arkadaşlarımız?
Kablosuz denedim kabloları yapana kadar. Ekran aktarma çok yavaştı.

İki haftadır pardus kullanıyorum.Pardus ve çalışır durumda veyon kurulu bt sınıfında öğretmen bilgisayarına yeniden imaj yüklemem gerekti. Bu durumda veyonu tekrar kuracağım için öğrenci bilgisayarlarındaki veyon programını da mı tekrar baştan kurmam gerek.Nasıl bir yol izlemeliyim

Hocam Pardus'ta üzerinde gelen 4.7.5 sürümünü kullanıyorsanız bu sürüm çalışmıyor nedense. Synaptic Paket Yöneticisi ile mevcut sürümü kaldırıp sitesinden son sürümü indirip kurarsanız sorun çözülüyor. Öğrenciler için hangi hesap aktifse o hesabı seçebilirsiniz. Windows bilgisayarda dediğiniz oturum bilgisi doğru. Bu şekilde kullanıyorum. Bilgisayarlara bağlanabiliyorum.
teşekkürler veyon educaiton versiyonunu kaldırıp sadece veyon yazanı yükledim ve sabit ip verince oldu tşkler

Pardus tecrübeniz izlenimleriniz nedir çok sorun çıkarıyor mu özellikle de program kurma yönünden nedir ne değildir

Pardus tecrübeniz izlenimleriniz nedir çok sorun çıkarıyor mu özellikle de program kurma yönünden nedir ne değildir
O kişiye bağlı. Sorun gören sorunlu diyor. Windows kadar kolay olmuyor bazı şeyler ama alışmak lazım. Mesela epoptes kurarken çok uğraştım ilk birkaç makineye ama şimdi ezbere kurabiliyorum. Ona da gerek kalmadı. Ofis için zaten kuruluydu freeofis var mağazada onunda kurdum tek tekila kuruluyor.

Programlara ayar çekmek biraz farklı ama alışınca zamanla oturuyor mantığı.

Linux un klasör yapısını bilmek alışmak lazım biraz.

Hep sıkıntı yaşadım bıraktım. Bu kez devam edeceğim. Forumundan destek isteyince hemen yazıyorlar.

Hocam edindiğiniz tecrübeleri aslında video ile paylaşılacak ortak bir platform olsa devam edebiliriz. Gelişmesine de yardımcı oluruz hep birlikte. Ben çok yoğun geçtiği için günlerim öğrenmeye vakit olmuyor boş vakit olsa deneme yapacak tecrübe ederim ama hem ders hem tecrübe olmuyor. Windows sadece öğretmen pcye kurdum öğrenciler Pardus Windows +Pardus kullanmayı düşünüyorum. Windows bir stepne misali tutacağım çoğunlukla Pardus ile devam edip tecrübe etmeyi düşünüyorum sıkıştığımda çözüm bulamadığında Windows a döneceğim.
İlk aşama olarak tüm pcleri windows +Pardus kurmak daha oraya ulaşamadım sistemler değişik arayüze sahip bios vs. Bakalım sizlerin videoları olursa bende edindiğim tecrübeleri paylaşmayı düşünüyorum videolu anlatımlarla

@esinay :
Merhaba arkadaşlar. Yeni kurulan bt sınıfında Veyon ile öğrenci bilgisayarlarını kontrol etmek istiyorum ama Veyon kurulumunu adım adım anlatan düzgün bir içerik bulamadım. Pardusu sevemedim her an Windows yükleyebilirim

Merhabalar bende internet portları açıldığı için ip yapılandırmasını ayarlayıp 14 Şubattan bu yana kullanmaktayım.
4.9.2 sürümünde Master programının Açılmayışı ve Configrator programının açılmayışı ile ilgili tiyoları aşağıdaki master programında bulabilirsiniz.
ekran-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-2025-02-18-12-14-31-webp.78396

Veyon Master :

Veyon Öğrenci :

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2025-02-18 12-14-31.webp
    Ekran Görüntüsü - 2025-02-18 12-14-31.webp
    109.8 KB · Görüntüleme: 300
Son düzenleme:
pardus hiç kullanmadım fakat kullanmak istiyorum bu vesileyle; veyon kurulumunu detaylı anlatacak veya maddeler halinde yazarsanız arkadaşlar çok faydalı olur.

laba kurdum 1 pc ye denedim çalıştı kapadım açtım artık görmüyor o anda ne olduysa bir ayarda değişmedi

E-ağ uygulamasını kullanıyorum ama birçok kişi merak ettiği için sanalda denedim çalışan halininin videosunu çektim. Kapsamlı E-ağ kurulumu ve kullanımını da çekeceğim. E-ağ kurulumu daha kolay ve Bayram Karahan Hocam sağolsun geri dönüş yapınca o konuyla ilgili de güncelleme yapıyor en kısa sürede.

Bende bugün uğraştım.Ana bilgisayar öğrenci bilgisayarına bağlanmadı.
Hocam bende haftalarca uğraştım. Bağlanamama sorunu için. Meğer BT sınıfındaki switchin üzerinde tırnaklı bir düğme var. VLAN konumunda idi. Onu Standart konumuna alınca veyon öğrenci bilgisayarlarını görmeye başladı. Youtube da öğretmen ve öğrenci bilgisayarlarına nasıl kurulacağını anlatan videolar var. Fakat eski sürüm olmuş artık anlattığı veyon. Yinede yardımcı oldu bana.

Hocam bende haftalarca uğraştım. Bağlanamama sorunu için. Meğer BT sınıfındaki switchin üzerinde tırnaklı bir düğme var. VLAN konumunda idi. Onu Standart konumuna alınca veyon öğrenci bilgisayarlarını görmeye başladı. Youtube da öğretmen ve öğrenci bilgisayarlarına nasıl kurulacağını anlatan videolar var. Fakat eski sürüm olmuş artık anlattığı veyon. Yinede yardımcı oldu bana.

Yeni sürümü ün kurulumu.

Merhaba hocalarım. Sınıfımda 18'i yeni gelen olmak üzere toplam 28 bilgisayar var. Hepsinde aynı imaj (Pardus Eğitim 23.2) ve aynı Veyon sürümü olmasına rağmen eski olan 10 bilgisayarda oturumu kapatıp tekrar oturum açmazsam ya da veyon hizmetini durdurup tekrar başlatmazsam (oturumu kapatıp açmak da bunu sağlıyor galiba) ana bilgisayardan görünmüyor. Eski bilgisayarlar çok geç açıldığı için yapıyor galiba. Bir çakışma ya da bir eklentinin geç başlaması gibi bir sorun oluşuyor galiba. Yeni bilgisayarlarda herhangi bir sorun yok. Böyle bir durumla karşılaştınız mı acaba?

Geri