polise zam haberi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: polise zam öğretmene yok

Nedir şu polislerle alıp veremediğiniz anlamıyorum. Devamlı bu konuda başlık açıp duruluyor...

polislerle alıp veremediğim yok sadece onlara hemen zam yapılabiliyorsa bizede yapılabilmeli diyorum bu başlığın açıldığını bilmiyordum ayrıca kusura bakmayın

bence polis alsın fazla fazla alsın her kurusuna kadar hakkıdır.ama öğretmenleride unutmasınlar bizi maaş olarak diğer mesleklerin cok altında bıraktılar.

hamuş' Alıntı:
polislere 500 tl ve 1600 tl arası maaşlarına zam gündemde memura ise daha karar verilemedi. eli sopalı eli silahlı meslekler çoğalsınki hakkını arayan memurları öğretmenleri coplayabilsin

başın derde düştüğü zaman önce eli sopalı silahlı meslek diye adlandırıdığın kişilere sığınıyon ama... bende öğretmenim öğretmene neden zam olmadığını eleştirebilirsin ama bu şekilde başka bi mesleği aşağılamak kişilikli bi öğretmene yakışmaz ayıp :x :x

Re: polis polis polis

mmercan' Alıntı:
Haberin yorumlarına baktım da polisler de bizim gibi.Hani bize de durmadan iyileştirme yapıyorlar,her Öğretmenler gününde ikramiye veriyorlar ya aynı öyle.Hep şişirme milleti kandırma haberleri
+1

kendi haklarımızı ararken kıyas yapmak o çok alıyor ben az alıyorum gibi davranışlar çok üzücü, her meslegin kendine göre zorlukları var , forumlara bakıyorum öğretmen ile polis afedersiniz ağız dalaşına girmiş sen şu kadar para alıyorsun ben bu kadar alıyorum, polis arkadaş tartışabilir onlar memur tabiki, ama öğretmen tartışmamalı çünkü on eğitimci arkadaşlar , lütfen olaylara biraz tepeden bakın ve kendi yerimizi kendimiz oluşturalım manevi olarak.... evet öğretmenlerin ekonomik durumunu iyi değil haksızlıklar var ama hak aramanın yolu başkasının ekmeğinin miktarı olmamalı....

laviya23' Alıntı:
hamuş' Alıntı:
polislere 500 tl ve 1600 tl arası maaşlarına zam gündemde memura ise daha karar verilemedi. eli sopalı eli silahlı meslekler çoğalsınki hakkını arayan memurları öğretmenleri coplayabilsin

başın derde düştüğü zaman önce eli sopalı silahlı meslek diye adlandırıdığın kişilere sığınıyon ama... bende öğretmenim öğretmene neden zam olmadığını eleştirebilirsin ama bu şekilde başka bi mesleği aşağılamak kişilikli bi öğretmene yakışmaz ayıp :x :x
kişiliğime siz karar veremezsiniz kendinize bakın önce.Yazdığım yorumu anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız benim sitemim farkettiyseniz tabiii o ayrımı mesleğini kötüye kullanan polisler için bunlara çok şahit olduğum için bu kadarda konuşma hakkımız olsun bizim meslek grubumuzda da var yok mu onu belirtmek istedim. Kelimeleri seçerken dikkat edin bundan sonra kendi kişiliğinizle karıştırmayın

bluemax35' Alıntı:
kendi haklarımızı ararken kıyas yapmak o çok alıyor ben az alıyorum gibi davranışlar çok üzücü, her meslegin kendine göre zorlukları var , forumlara bakıyorum öğretmen ile polis afedersiniz ağız dalaşına girmiş sen şu kadar para alıyorsun ben bu kadar alıyorum, polis arkadaş tartışabilir onlar memur tabiki, ama öğretmen tartışmamalı çünkü on eğitimci arkadaşlar , lütfen olaylara biraz tepeden bakın ve kendi yerimizi kendimiz oluşturalım manevi olarak.... evet öğretmenlerin ekonomik durumunu iyi değil haksızlıklar var ama hak aramanın yolu başkasının ekmeğinin miktarı olmamalı....

:+1: :+1:

bence yapılan bu yorumlar gene yumuşak olmuş..Şehit haberleri kalpleri yumuşatmış epey..hoş şeyler değil bunlar, maaşlarıyla uğraşacağımıza dağda çatışırlarken Allah yardımcıları olsun demekten başka bişey yapılmamalı, hapsi dağda değil tabi ama hayatlarını riske atıp çalışıyorlar her alanda. Her mesleğin zorlukları var, bir gün herkesin hakettiğini alması dileğiyle...

şehitlerimize tabiiki kimse bişey diyemez neden herkes illa başka taraflara çekiyor keşke bizlerde şehit olabilsek benim yukarıda bahsettiğim nokta şu hemen karar verilebiliyorsa zam için hemde yüksek meblağlar o halde bizler içinde verilebilir değinmek istediğim nokta bu. Aylardan beri düşünülüyor bize zam konusu tabiiki hak edene verilsin ona bi sözümüz yok fakat bizim haklarımızda yenilmesin

Re: Polise 500-1500 TL zam

Zizu_' Alıntı:
Dün haberlerde duyduğumda şok oldum.
Bu ülkede illa belinde silah mı olması lazım birşeylerin olması için.
Polislerden;
Askerliği kaldırdı, yeni başlayan bir polis 2400-2500 TL alıyor. Toplu taşımalara para zaten vermiyorlar vs.
İç işleri bakanlığı hala özlük haklarını düzenliyor.

Bizim bakanlıklar ne iş yapıyor bizi yerden yere vurmaktan başka...
http://ekonomi.milliyet.com.tr/poli...i/ekonomidetay/22.03.2012/1518590/default.htm
ya benim eşim polis şimdiye kadar hiç 2400 lira maaş almadı..benim formatörlük ekdersiyle maaşım hep onunkinden fazlaydı..niye insanlar bilip bilmeden konuşuyo ya..nedir bu polis düşmanlığı? siz hiç eşiniz evden çıkarken akşama geri döner mi diye düşündünüz mü? memurlar nette bi polis kötü yorum yapmış diye hepsini asıp kesiyosunuz! haberleri seyretmediniz galiba son bir haftadır! kaç tane polis şehit düştü duymadınız sanırım! hala polisin maaşı bizden çok diyosunuz..ayıptır ya...

nurhayat' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
Polislerden;
Askerliği kaldırdı, yeni başlayan bir polis 2400-2500 TL alıyor. Toplu taşımalara para zaten vermiyorlar vs.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/poli...i/ekonomidetay/22.03.2012/1518590/default.htm
ya benim eşim polis şimdiye kadar hiç 2400 lira maaş almadı..benim formatörlük ekdersiyle maaşım hep onunkinden fazlaydı..niye insanlar bilip bilmeden konuşuyo ya..nedir bu polis düşmanlığı? siz hiç eşiniz evden çıkarken akşama geri döner mi diye düşündünüz mü? memurlar nette bi polis kötü yorum yapmış diye hepsini asıp kesiyosunuz! haberleri seyretmediniz galiba son bir haftadır! kaç tane polis şehit düştü duymadınız sanırım! hala polisin maaşı bizden çok diyosunuz..ayıptır ya...

Yaz hocam birinci elden duyalım o zaman senin maaş+ek ders aylık kaç lira eşinin maaşı kaç lira? 1. elden duyalım.

Ayrıca eşiniz hangi birimde çalışıyor, eve döner mi endişesi ile kaç polis eşi eşini işe gönderiyormuş, tüm polislerin yüzde kaçı eder bu.

Ben anladım arkadaşlar öğretmenlik bayan mesleğidir. Kocaları da maaş getirdikten sonra, evi geçindirme derdi olmadıktan sonra, kuaför ve kıyafet masrafları karşılandıktan sonra bayanlar maaş konusunda elbette ısrarcı olmazlar.

Biz yanlış meslek seçmişiz erkek olarak.

Re: polis polis polis

alfa-turk' Alıntı:
polis bu ek ödemeyide alırsa artık eylem yapan öğretmeni daha iyi joplar.
ne kadar sığ düşünceler var ya inanmak istemiyo insan! sen kendi çalışma saatini, fiziksel emeğini polisinkiyle bir mi tutuyosun ki sana batıyo onun alacağı maaş? 24 saat nöbetten çıkıp eve uyuma ümidiyle giderken geri çağırıldı az önce bi tanesi seni maximum saat 17.00'den sonra okulda tutabilen güç var mı? eylem polise karşı yapılmıyo ya hem kendi haklarımız için yapılıyo sesimiz duyulmuyosa bunun sorumluluğunu ilgili yerde aramak lazım. bize "bilgisayar dersi gereksiz öğrenciler her şeyi biliyo" diye yerinden yurdundan edilirken maaşı düşünmeyi en son plana attıranlar utanmalı.

Polis eşleri Alert :idea:

İstanbulda ve doğuda görev yapan polisleri, ege de antalyada samsunda ki polislerle karşılaştırmayın ayıptır.

Allah'tan bizim bayan öğretmen arkadaşlarından asgari ücretlilerle evlenen yok.

Yoksa ne yapardık arkadaşlar? Bizim ve kendilerinin aldıkları maaşın çok bile olduğunu söylerlerdi.

Öğretmen bile aldığı maaşın sadece bedenen, fiziken harcanan enerjiye göre hesaplanması gerektiğini düşündükten sonra, bize kim acısın?

Yahu polisle alıp veremediğimiz yok. Ama neden öğretmen arkadaşlar bile öğretmenin yaptığı işi, öğretmenliği bu kadar küçümsüyor?

sitelerdeyim' Alıntı:
nurhayat' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
Polislerden;

Yaz hocam birinci elden duyalım o zaman senin maaş+ek ders aylık kaç lira eşinin maaşı kaç lira? 1. elden duyalım.

Ayrıca eşiniz hangi birimde çalışıyor, eve döner mi endişesi ile kaç polis eşi eşini işe gönderiyormuş, tüm polislerin yüzde kaçı eder bu.

Ben anladım arkadaşlar öğretmenlik bayan mesleğidir. Kocaları da maaş getirdikten sonra, evi geçindirme derdi olmadıktan sonra, kuaför ve kıyafet masrafları karşılandıktan sonra bayanlar maaş konusunda elbette ısrarcı olmazlar.

harbiden kaç lira alıyorlar bende merak ettim

sitelerdeyim' Alıntı:
nurhayat' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
Polislerden;

halinden memnun değilsen git 6 aylık eğitimden sonra polis olabilirsin arkadaşım o kadar kıskanıyosan seni tutan yok. bilmemne bilmemnenin yüzde kaçıymış ne biçim mi karşılık bu, eşinin hayatından endişe duyan bi bayana verilen?!! insan kolaya çabuk alışır evet doğru, bir kaç gün yer değiştir bi polisle gör anyayı konyayı koşa koşa dönüyon mu dönmüyon mu bakalım BT sınıfına.... soruna da ben cvp veriyim: polis(komiser yardımcısı üstelik): 2145, ben:2161 oldun mu mutlu?

asiboteli35' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
nurhayat' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
Polislerden;

halinden memnun değilsen git 6 aylık eğitimden sonra polis olabilirsin arkadaşım o kadar kıskanıyosan seni tutan yok. bilmemne bilmemnenin yüzde kaçıymış ne biçim mi karşılık bu, eşinin hayatından endişe duyan bi bayana verilen?!! insan kolaya çabuk alışır evet doğru, bir kaç gün yer değiştir bi polisle gör anyayı konyayı koşa koşa dönüyon mu dönmüyon mu bakalım BT sınıfına.... soruna da ben cvp veriyim: polis(komiser yardımcısı üstelik): 2145, ben:2161 oldun mu mutlu?

O kadar hevesli olsaydım 5 sene ÜNİVERSİTE OKUMAZDIM. Ha, üniversite bitirip polis olan yok mu? Var elbette ama polis olayım diye üniversite bitirmedi hiçbirisi.

Ben ders çalışırken, üniversiteye hazırlanırken, üniversite okurken, uzman çavuş olan arkadaşım, polis olan arkadaşım benden 5 sene önce hayata atıldı, 3-4 sene önce sigortası yattı, 5-6 sene boyunca ben, SEN ailene yükken o maaş aldı. Senden, benden 5-15 sene önce de emekli olabilecek.

Bir öğretmen bari söylemesin bu lafı "git polis ol"muş.

Yahu sen kendi okuduğuna kıymet vermiyorsun, bari bizimkini kıymetsizleştirme.

Kıyafet ve kuaför masrafını karşılayabildiğin sürece senin zaten derdin olmaz ki, kocan hizmetli de olsa, sen kıyafet ve kuaför masrafını karşılayabildiğin sürece, kendi meslektaşın olan erkeklerin maaşını çok görmeye devam edeceksin.

Bayan mesleği. Aslında bu mesleğe müstehak.

...

Makam sahibi olanlar elbette kendi altlarındaki ile kıyaslanınca az maaş alıyorlar. Bir komiser, bir emniyet müdürü vs. her neyse elbette bir polisten çok daha yüksek maaş almalıdır.

Ben polis almasın demiyorum, ama ajitasyona gerek yok. Kaç kere telefonla çağırılır, bir yılda 2 kere mi? 3 kere mi?

Polislerle kendimi kıyaslamak istemiyorum.

Allah polislere daha çok versin.

Öğretmenlik üniversite okumanın ZORUNLU OLDUĞU BİR MESLEK. Ona göre yorum yapın.

Benim atanamamış halim benden daha değerli ve daha fazla kazanıyor:S

üsluplar çok çirkin çokkkkk...
herkes olay kendine dokununca yerinden fırlıyor...(Bt öğretmneleri hariç)
yalnız şu bir gerçek ülkde öğretmene verilen değer polise, hakim savcıya verilen değerden az oldukça hiç birşey daha iyiye gitmeyecek. polisin işi daha çok olacak ve polis eşleri daha çok merak içinde kalacak , hakim savcı daha çok dosya okuyacak. bunu görebilecek hükümet ve bakan istiyoruz. hükümetin tavrı polisten yana.. varın siz düşünün nedenini...

herkese insanca yaşaması için gerekli ödemeler yapılmalı...Asgari ücret en az 1500 lira olmalı bu memlekette..

hamuş' Alıntı:
laviya23' Alıntı:
hamuş' Alıntı:

kişiliğime siz karar veremezsiniz kendinize bakın önce.Yazdığım yorumu anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız benim sitemim farkettiyseniz tabiii o ayrımı mesleğini kötüye kullanan polisler için bunlara çok şahit olduğum için bu kadarda konuşma hakkımız olsun bizim meslek grubumuzda da var yok mu onu belirtmek istedim. Kelimeleri seçerken dikkat edin bundan sonra kendi kişiliğinizle karıştırmayın

kişilik tartışmasına girmeye hiç niyetim yok, tepki almak istemiyorsanız sözlerinizi seçerek konuşun o zaman... kendi meslektaşlarınızdan bile bu kadar tepki aldığınıza göre demek ki var hatanız... emniyet personeline sahip çıkıyor elinden gelen herşeyi yapıyor personeli için meyvesi de ortada alırlar zammı alsınlar da hiç gözümde değil çünkü hakediyorlar canları pahasına çalışıyorlar... bizim bakan da sahip çıksa bize bizde alırız...

polise zam yapılabilme ihtimaliyle açılan bir konu.
sonuç kendi aramızda kavga ediyoruz.
asrımızın en büyük hastalıklarından biri olan ben tok olayım başkası aç olsun bana ne mantığı içimize yerleşmeye çalışmış.
yarın öbürgün olaki öğretmene 500tl zam yapılsa biz ozaman poliside görmeyiz asgari ücretliyide görmeyiz kimsenin derdiyle oturup dertlenmeyiz.
mesele polisin veya başka meslek grubunun zam alması değil anlaşılan başka meslek grupları umrumuzda bile değil anlaşılan varsa yoksa ben(ayıp olmasın diyede biz diyiyoruz.)

sitelerdeyim' Alıntı:
asiboteli35' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
nurhayat' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
Polislerden;

O kadar hevesli olsaydım 5 sene ÜNİVERSİTE OKUMAZDIM. Ha, üniversite bitirip polis olan yok mu? Var elbette ama polis olayım diye üniversite bitirmedi hiçbirisi.

Ben ders çalışırken, üniversiteye hazırlanırken, üniversite okurken, uzman çavuş olan arkadaşım, polis olan arkadaşım benden 5 sene önce hayata atıldı, 3-4 sene önce sigortası yattı, 5-6 sene boyunca ben, SEN ailene yükken o maaş aldı. Senden, benden 5-15 sene önce de emekli olabilecek.

Bir öğretmen bari söylemesin bu lafı "git polis ol"muş.

Yahu sen kendi okuduğuna kıymet vermiyorsun, bari bizimkini kıymetsizleştirme.

Kıyafet ve kuaför masrafını karşılayabildiğin sürece senin zaten derdin olmaz ki, kocan hizmetli de olsa, sen kıyafet ve kuaför masrafını karşılayabildiğin sürece, kendi meslektaşın olan erkeklerin maaşını çok görmeye devam edeceksin.

Bayan mesleği. Aslında bu mesleğe müstehak.

...

Makam sahibi olanlar elbette kendi altlarındaki ile kıyaslanınca az maaş alıyorlar. Bir komiser, bir emniyet müdürü vs. her neyse elbette bir polisten çok daha yüksek maaş almalıdır.

Ben polis almasın demiyorum, ama ajitasyona gerek yok. Kaç kere telefonla çağırılır, bir yılda 2 kere mi? 3 kere mi?

Polislerle kendimi kıyaslamak istemiyorum.

Allah polislere daha çok versin.

Öğretmenlik üniversite okumanın ZORUNLU OLDUĞU BİR MESLEK. Ona göre yorum yapın.
Niye düşünceler doğru düzgün savunulmuyo da düşmanca tavır sergileyerek burda boğaz patlatma yoluna gidiliyo anlamsızlık bundan başka bi yerde değil. aynı düşünceler içinde olunduğu halde bu idrak edilemiyo? polise zam gelcek diye mi bize verilmiyo da bunlar konuşuluyo? hayır. öğretmenlik "uzmanlık isteyen bir meslektir", polislik de öyle. atanamadığı için polis olan insanlar 6ayda işin ciddiyetini kavrayamayıp şehit oluyolar(dır umarım). benim eşim senden daha eğitimli bu arada kendi işinde:) 3 yıl polis koleji+4 yıl polis akademisi. karşılaştırmalar üzerinden gidilcekse cevap çok ama kasmaya gerek yok. ona da verilsin öğretmene de. gelişmiş ülkelerde olduğu gibi değer görsün mesleğim. öyle kafadan istatistik yürütülmez (geri çağırılma oranı yüzde 2 olsa polisin ölme oranına da yüzde 6 versek falan...) eşimi geceleri görüyorum 8den sonra sabah evden birlikte çıkıyoruz. haftada bir 24 saat nöbeti var bu standart olan. bütün maçlarda görevli (maç görevi için ek ücret söz konusu değil vs.) bilmeden çok konuşmak boş konuşmak oluyo. ben japonya, italya, ingiltere, brezilya, rusya öğretmen yetiştirme sistemlerinin hepsini öğrenme fırsatı buldum; hepsinde öğretmenlik statü bakımından almış yürümüş japonyada halkın yaptığı ankette 2. sırada; hakimden savcıdan önce öğretmenlik geliyo. her şeyin istatistiksel olarak da, bilimsel araştırmalar bazında da bilincindeyiz merak etme sadece yanlış yerlere sararak enerji harcamanın, dostu düşman edinmenin karşısındayım saçma buluyorum.

laviya23' Alıntı:
hamuş' Alıntı:
laviya23' Alıntı:
hamuş' Alıntı:

kişilik tartışmasına girmeye hiç niyetim yok, tepki almak istemiyorsanız sözlerinizi seçerek konuşun o zaman... kendi meslektaşlarınızdan bile bu kadar tepki aldığınıza göre demek ki var hatanız... emniyet personeline sahip çıkıyor elinden gelen herşeyi yapıyor personeli için meyvesi de ortada alırlar zammı alsınlar da hiç gözümde değil çünkü hakediyorlar canları pahasına çalışıyorlar... bizim bakan da sahip çıksa bize bizde alırız...
:+1:

Bu ülkenin sorunu işte tamda bu. Çalışan üreten kesimin birlik olması gerekirken birbirine düşman olması. Bence normal olan polisin maaşı. Dahada arttırılacakmış oda normal çünkü bir çok şeye zam geldi. Bakıldığında polis maaşı olması gerektiği gibi ama ultra anormal olan öğretmen maaşları. Ve yine ultra anormal olan diğer memur gruplarının öğretmen maaşlarının çalışma saatlerine göre fazla olduğunu ve ülkedeki her problemin temelinde öğretmenlerin olduğunu savunmaları. Yani polis maaşlarına aşırı tepki veren öğretmenlere birde bu pencereden bakın. Hiçbir memur grubu birlikte hareket edemiyor. Tek bi memur grubu bile birlikte hareket edemiyor hatta tek memur grubu içindeki grupların alt grupları bile birlikte hareket edemiyor(Örnek Öğretmenler içinde BT öğretmenleri). Durum böyleyken herkesin birbirine düşman olması normal. Çünkü sürekli bir kin nefret pompalama var. Örneğin şimdi öğretmenlere karşı kin ve nefret pompalama moda.

asiboteli35' Alıntı:
Niye düşünceler doğru düzgün savunulmuyo da düşmanca tavır sergileyerek burda boğaz patlatma yoluna gidiliyo anlamsızlık bundan başka bi yerde değil. aynı düşünceler içinde olunduğu halde bu idrak edilemiyo? polise zam gelcek diye mi bize verilmiyo da bunlar konuşuluyo? hayır. öğretmenlik "uzmanlık isteyen bir meslektir", polislik de öyle. atanamadığı için polis olan insanlar 6ayda işin ciddiyetini kavrayamayıp şehit oluyolar(dır umarım). benim eşim senden daha eğitimli bu arada kendi işinde:) 3 yıl polis koleji+4 yıl polis akademisi. karşılaştırmalar üzerinden gidilcekse cevap çok ama kasmaya gerek yok. ona da verilsin öğretmene de. gelişmiş ülkelerde olduğu gibi değer görsün mesleğim. öyle kafadan istatistik yürütülmez (geri çağırılma oranı yüzde 2 olsa polisin ölme oranına da yüzde 6 versek falan...) eşimi geceleri görüyorum 8den sonra sabah evden birlikte çıkıyoruz. haftada bir 24 saat nöbeti var bu standart olan. bütün maçlarda görevli (maç görevi için ek ücret söz konusu değil vs.) bilmeden çok konuşmak boş konuşmak oluyo. ben japonya, italya, ingiltere, brezilya, rusya öğretmen yetiştirme sistemlerinin hepsini öğrenme fırsatı buldum; hepsinde öğretmenlik statü bakımından almış yürümüş japonyada halkın yaptığı ankette 2. sırada; hakimden savcıdan önce öğretmenlik geliyo. her şeyin istatistiksel olarak da, bilimsel araştırmalar bazında da bilincindeyiz merak etme sadece yanlış yerlere sararak enerji harcamanın, dostu düşman edinmenin karşısındayım saçma buluyorum.

Polis akademisi için gerekli puanı 25 netle aşmıştım.

AMA MESLEK LİSELİYDİM.

Ben polis almasın DE Mİ YO RUM ZATEN.

Ben de mesleğimde daha eğitimliyimdir 4 yıl(İngilizce hazırlık Anadolu Meslek Lisesi) + 1 yıl üniversitede İngilizce Hazırlık+4 yıl fakülte.

İşi sidik itiştirmeye döndü. :mrgreen:

Ama eminim Japonya'da polis eşi öğretmenler öğretmenliği bu kadar hafife alsalar o sonuç çıkmazdı.

İsterse 5bin lira alsınlar umrumda değil, polisleri sevmem genel olarak beni koruyormuş ülkeyi koruyormuş hikayelerinide bir zahmet geçsinler kaçta kaçı doğuda kaçta kaçı merkezde gün gibi ortada zaten. Doğuda kaçak elektrik kullananlara güçleri bile yetmiyor ben arabamın tek tekerinin yaya geçidine soktum diye 65 lira ceza yiyorum adaletine tükürdüğümün yerinde.

Aldıkları para yinede helal olsun hoş olsun Allah bereketiyle yemeyi nasip etsin ama benim kızgınlığım kendi alamadıım zam içindir yoksa onların aldığı para umrumda değil.

Geri