ereneren55
Aktif Üye
Benim bildiğim kadarıyla bakanlık bi süreden beri kurduğu bütün lab larda f klavyeyi dayatıyor, kimse için konuşamam kendim için konuşurum kimseye q klavye kullanmak zorundasın demedim bu zamana kadar dolayısıyla bana tutupda niye f klavye kullanmak isteyenlere q yu dayatıyorsunuz demezseniz sevinirim. F klavyenin ürün gamlarında seçenek olarak bulunmaması sebebi tamamen ticari bi mevzudur, f klavye kullananlar ciddi bir müşteri grubu olduklarında elbette f klavyeli laptoplar veya f klavyeler üretilecektir. F klavyenin bilimsel ve hızlı yazmaya dönük bir proje sonucu üretildiğini söylüyorsunuz amaç hızlı yazmaksa harflerin yerini aradığım f klavye yerine q klavyeyi tercih ederim.SilverMan' Alıntı:ereneren55' Alıntı:Lütfen kimse bu yazdıklarım için bana kırılmasın ama ef(yada fe) klavye kullanımı için insanların zorlanması beni gıcık ediyor, açıkcası çok gereksiz bi mavzu bu bence
MediaMarkt'ta mumla F klavye aradım. Halen 6 sene evvel aldığım F klavyeyi kullanıyorum. üzerindeki tuşların yazıları silindi, hurdaya çıkacak neredeyse..
Peki bizim F klavye bulamıyor olmamız, Q klavyenin dayatılması. Bu bizim hoşumuza gidiyor mu? Bize Q klavye kullanın diye dayatılınca sesiniz çıkmaz. Size az bir şey dayatılınca bağırmaya başlarsınız. Göstersenize F klavyeli bir dizüstü bilgisayar.
Hakim sistem her tarafınızı kuşatmış, ne dayatılırsa eyvallah diyorsunuz. Sonra da kem küm.. Q klavye bizim klavyemiz değil bir kere. Bizim için geliştirilmiş bir klavye değil. F kavyenin ortaya çıkma, tasarım aşamalarını okursanız, ne kadar büyük efor sarfedildiğini, bilimsel olduğunu, kullanınca bir tarafımızın eksilmeyeceğini anlamış olursunuz.
Yıllar evvelinden gelen bir hikaye.. Millete Q klavye dayatıldı. Millet te kabul etti. Zaten alternatifinden haberi yoktu ki.. Sanki ilk bilgisayarını alanlara efendim Türkçe F klavye seçeneği de var. Klavyenizi F mi istersiniz, Q mu diye soruldu mu? Önünüze Q kondu, halen onu kullanıyorsunuz.. Benim de önüme Q konmuştu ama melekelerimle ve birazda şansımın yardımıyla F'yi bulmam zor olmadı.
Size kimse zorla Q'yu bırakıp F'ye geçin demiyor.. Dileyen dilediğini kullansın. Ama F klavyeyi, gerekçeli ve bilimsel savunanlara da önyargıyla, bencillikle yaklaşmayın. Çıkın alışverişe ve Türkçe F klavye arayın. F klavyeli dizüstü bilgisayar arayın. Bakalım nasıl bir gerçekle karşılaşacaksınız..
Bencillik ve bilgisizlik tavana vurmuş, neyin davasını güdüyoruz Allah aşkına..
Sözün özü kimse q kullanın diye zorlamıyor ama birileri f kullanın diye ciddi ciddi zorlamaya başladı, bana sorarsanız en mantıklı yol dileyenin dilediğini kullanmasıdır.