Rotasyon

Kodla Büyü
Okullardaki eğitim sistemindeki büyük sıkıntılar öğretmenlerin aynı okulda uzun süre durmasından kaynaklı değil ki. Eğitimi bitiren bakanlığın öğretmenlerin itibarını da yok ederek sistemi içinden çıkılmaz hale getirmesi. Dolayısı ile rotasyon eğitim sistemindeki aksaklıkları çözmez. Çözeceğini iddia etmek eğitimi düşünmekten değil kişisel olarak bir kazanım elde etmek isteğinden kaynaklanır. Ancak şu var rotasyon olduğunda eğitim sisteminin tamamen biteceğini ve rotasyonun işe yaramadığını en başta Rotasyon isteyenler olmak üzere herkes görür ama iş işten geçmiş olur.

Rotasyon olunca 150 km uzak ilçedekiler il merkezlerine direk geleceğini düşünüyorlar. Üzgünüm :(

aynı okulda 10 yılın üzerini devirdim ben geldiğimde labda 5 tane kör topal bilgisayar vardı. sosyal sorumluluk projelerine başvurdum,iş insanlarını gezdim,halk eğitimlere yalvardım ellerindeki atıl pcleri aldım . 4-5 farklı kurumdan hatta özel üniversitelerin depolarındaki kasaları rica ettim. tüm bunları sök tak birleştir yaparak 20 adet çalışır bilgisayar yaptım. çiçek gibi bir bilgisayar sınıfı kurdum okula. bitti mi hayır. sosyal medyadan bulduğum birkaç zengin kişiye ve kuruma 10 adet arduiono ,5 adet mbot aldırıp robotik kursu açtım. cebimden bir sürü masraf ederek robotik setler aldım. 5 pcli labdan 20 pc olan robotik sınıfı oluşturdum. bu emeğin içinde bakanlığın 1 kuruşu veya desteği yoktu. şimdi bana aynı bakanlık sen burda 12 yılı devirdin haydi bakalım topla tası tarağı git diyor. reva mı bu . sırf yer değiştirelim diye bütün emeklerim çöp mü olsun. yıllarımı vererek topladığım mis gibi malzemelerimi sınıfımı bırakıp hiç bt sınıfı bile olmayan bir okula gideyim şimdi ben dimi. neden sırf birilerinin canı rotasyon istiyor diye. yok efendim aynı yerde kalan körelirmiş ,tembelleşirmiş. bu tamamen öğretmenin kendi ile igili bir durum. benim canım çalışmak istemezse ben her sene okul değiştirsem ne yazar.ekleme yapayım okulum bir köy okulu merkezi bir okulda değilim

Son düzenleme:
Ben merkezi okuldayım. Herhangi bir tayin düşüncem de yok. Lakin gördüğüm kadarıyla uzak diyarlardaki arkadaşlar merkeze gelmek için rotasyonu istiyor. Düzenini kurmuş ve merkezi okulda çalışıp tıkırı yerinde olan rotasyonu istemiyor. Aslında memuriyet zihniyeti tümden yanlış. Siyasi oluşumlar olmasa, ben memuriyet zihniyetinin dahi değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimse devlete kapağı attık diyememeli. Rotasyon ise gerekli gibi geliyor bana. Okul müdürleri 10-15 yıllık öğretmenlere zerre kadar iş yaptıramıyor. Okulun ağır taşı olmuş öğretmenler okulu yönetmeye kalkıyor. Ders programları istediği gibi olmazsa sıkıntı çıkarıyor. Hepimizde az-çok var bu. Dürüst olalım. Kimse okulu çiftliği haline getirmemeli. Müdür bile rotasyon oluyorsa öğretmen neden olmayacakmış!? Yeni atandığımız bir okuldaki halimiz ile yıllardır çalıştığımız okuldaki halimiz bir midir? Ama devletin menfaati açısından rotasyon gereklidir diye düşünüyorum. Haa şu da bir gerçek: Okullar öğrencilerin çiftliği olmuş. Eğitim kalitesi rezalet. Sendikalar bu duruma el atmadıkları için bu çirkef eğitime ortak olmamak adına hiçbir sendikaya girmedim. Rotasyon çıksa da çıkmasa da benim için farketmez. Objektif açıdan değerlendirmemi yaptım. Saygılar...

Ya boş teneke işlerle uğraşıyor bakanlık. 10 yıl aynı okulda çalışan ogretmen tayin isterse 2 dolar tazminat almaya hak kazanır diyeceksin oldu bitti işte . Kavimler göçü yasanir. Bu öğretmenleri en az tanıyan adamlar bakanliktakiler

aynı okulda 10 yılın üzerini devirdim ben geldiğimde labda 5 tane kör topal bilgisayar vardı. sosyal sorumluluk projelerine başvurdum,iş insanlarını gezdim,halk eğitimlere yalvardım ellerindeki atıl pcleri aldım . 4-5 farklı kurumdan hatta özel üniversitelerin depolarındaki kasaları rica ettim. tüm bunları sök tak birleştir yaparak 20 adet çalışır bilgisayar yaptım. çiçek gibi bir bilgisayar sınıfı kurdum okula. bitti mi hayır. sosyal medyadan bulduğum birkaç zengin kişiye ve kuruma 10 adet arduiono ,5 adet mbot aldırıp robotik kursu açtım. cebimden bir sürü masraf ederek robotik setler aldım. 5 pcli labdan 20 pc olan robotik sınıfı oluşturdum. bu emeğin içinde bakanlığın 1 kuruşu veya desteği yoktu. şimdi bana aynı bakanlık sen burda 12 yılı devirdin haydi bakalım topla tası tarağı git diyor. reva mı bu . sırf yer değiştirelim diye bütün emeklerim çöp mü olsun. yıllarımı vererek topladığım mis gibi malzemelerimi sınıfımı bırakıp hiç bt sınıfı bile olmayan bir okula gideyim şimdi ben dimi. neden sırf birilerinin canı rotasyon istiyor diye. yok efendim aynı yerde kalan körelirmiş ,tembelleşirmiş. bu tamamen öğretmenin kendi ile igili bir durum. benim canım çalışmak istemezse ben her sene okul değiştirsem ne yazar.ekleme yapayım okulum bir köy okulu merkezi bir okulda değilim
Hocam -resmi bir yükümlülüğünüz olmadığı halde- çok güzel ve önemli işler yapmışsınız. Okulunuza kazandırdığınız eserler muazzam. Sizi tebrik ediyor, eğitim camiasının bir üyesi olarak da teşekkür ediyorum.

At ölür eğeri, insan ölür eseri kalır. Bizler okullarda geçiciyiz hocam. Siz gittikten sonra geriye eseriniz kalacak. Bu çok güzel manevi bir kazanım değil mi?

Son düzenleme:
Bilişim sınıfına emek veren, öğrencilerin ufkunu açan ve birçok başarı elde eden bu yüzden rotasyonun haksızlık olduğunu iddia eden öğretmenlerimiz sürecin sonunda rotasyon olduğunu bilseler demek ki sınıfları ve öğrencileri için pek de bir şey yapmayacaklarmış. Üzücü. Sizin mesleki hayatınızda verdiğiniz emekler ile rotasyon arasında bir ilişki yok arkadaşlar. Bu arada rotasyon falan olacağını düşünmüyorum. 1 senedir seminer zorunlu, daha seminer yapamadık ne rotasyonu.

Edit: Arkadaşlar çok fazla alıntı yapıldığını gördüm, kimsenin emeğini yok saymak gibi bir amacım olmadığı için düzenleme ihtiyacı hissettim. Anlatmak istediğim okula verilen emekle rotasyon arasındaki bağlantıyı anlamlandıramadığım idi. Bu ikisi arasındaki bağlantıyı hâlâ anlamlandıramamakla beraber yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Sıfırdan laboratuvar kurmak, bu işin peşinde koşmak, her yerden gelen farklı farklı parçaları birleştirip ortaya bir bilgisayar sınıfı çıkarmak çok zor ve saygı duyulacak bir iş. Hepinizden Allah razı olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Bugün Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle, TBMM’ye sevk edilmesi beklenen Öğretmelik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Taslakta; Öğretmene rotasyona dair herhangi bir hükme yer verilmeyeceği,Öğretmen istihdamında ve mesleğe girişte Öğretmen Akademisi eliyle bir hazırlık ve adaylık sürecinin yürürlüğe konulacağı,Öğretmen istihdamında, akademiye girişte KPSS puan üstünlüğünün esas alınarak mülakat uygulamasının kaldırılacağı,Kariyer basamaklarında ilerleme sürecinde yazılı sınavın kaldırılarak hizmet süresi ve eğitim çalışmalarının esas alınacağı,Öğretmenlikte 10 hizmet yılını tamamlayanlara uzman öğretmenlik; uzman öğretmenlikte 10 hizmet yılını tamamlayanların başöğretim unvanı almaya hak kazanacağı; öğretmenlikte 20 hizmet yılını tamamlayanlara, uzman öğretmen olma şartı aranmaksızın başöğretmenlik unvanı alma hakkı tanınacağı,Eğitim kurumu yöneticiliğinde Akademi tarafından yönetici yetiştirme programı uygulanacağı; bu programa girişin yazılı ve/veya sözlü sınavla gerçekleştirileceği; program sonunda yapılacak yazılı sınav puan üstünlüğüne göre görevlendirme yapılacağı,Norm kadro fazlası öğretmenlerin atamalarında, ilçe grupları belirlenerek norm kadro fazlası öğretmenin bulunduğu ilçe öncelikli olmak üzere ilçe grupları içinde atama yapılacağı,Öğretmene yönelik şiddete karşı, bu fiillerin tutuklama nedeni sayılacağı, cezanın yarı oranda artırılacağı, hapis cezalarının ertelenmeyeceği şeklinde düzenleme yapılacağı,Öğretmenlere, öğretmen adaylarının hazırlık eğitimi sürecinde Akademide görev alma imkânı getirileceği,Öğretmen Akademisi tarafından 30 ilde kurulacak merkezlerle hazırlık eğitimi ve sair eğitim süreçlerinin yürütüleceği,İfade edilmiştir.

Okullarda disiplini sağlamadıktan sonra alınan her karar ve önlem işi daha kötü bir seviyeye çeker. Rotasyondan önce, uzman ve baş öğretmenlik mevzusu iyi değerlendirilseydi şimdi kimse rotasyonu konuşmazdı. zamanında Anadolu liseleri vardı, öğretmenleri sınavla alınırdı ve kalite vardı, sonra tüm liseler anadolu lisesi oldu ve seviye yerlerde... uzmanlıkta da öyle bir şey yapıldı ki şartları tutan herkes birden uzman ve baş öğretmen oldu, bence büyük yanlış yapıldı. Kriterleri olmalıydı, ulusal ve uluslararası proje yapımı ki bunların da hakkaniyetle değerlendirilmesi lazım (tübitak 4006 artık kağıt kartona döndü). Her branş için proje yarışmaları, uzman pedegoglar (üniversite öğretim görevlileri değil) tarafından hazırlanmış sınavlı eğitimlerde başarılı olma şartları vs...

O zaman gerçek uzman ve baş öğretmenler ortaya çıkardı. Zaten gelişmiş ülkelerde bile öğretmenler sınıflandırılmış durumda, her öğretmen kafasına göre her okulda görev alamıyor çünkü her okul her aynı seviyede değil. Neyse, kısaca rotasyona gelene kadar çok mevzu var ama en önemlisi DİSİPLİN !!!

Bugün Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle, TBMM’ye sevk edilmesi beklenen Öğretmelik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Taslakta; Öğretmene rotasyona dair herhangi bir hükme yer verilmeyeceği.

Nerede geçiyor hocam bu açıklama? Sabah bir arkadaşta rotasyon yok demişti.

Hakkı ile bir okula gelmiş birini ne demek zorla yerini değiştirmek, diğer memurlar da aynı durumda neden öğretmen? ben de değiştirmek istiyorum yıllardır ama norm sorunları yüzünden gidemedim bir yere ve o gitsin ben geleyim hiç düşünmedim. bu kadar mı ezik bir duruma düştükte gelen giden özlük hakkımızı geriye götürüyor? Öncelikle çözülmesi gereken öğretmenin yeri değil, şiddet, disiplinsizlikler, liyakat, eğitimin bitmesi gibi durumlar. Bu tür sorunlar varken başarısızlığı öğretmene yükleyen ve rotasyon olunca düzeleceğini söyleyen yönetmeliği kabul etmek ayrı bir saçmalık.

Bilişim sınıfına emek veren, öğrencilerin ufkunu açan ve birçok başarı elde eden bu yüzden rotasyonun haksızlık olduğunu iddia eden öğretmenlerimiz sürecin sonunda rotasyon olduğunu bilseler demek ki sınıfları ve öğrencileri için pek de bir şey yapmayacaklarmış. Üzücü. Sizin mesleki hayatınızda verdiğiniz emekler ile rotasyon arasında bir ilişki yok arkadaşlar. Bu arada rotasyon falan olacağını düşünmüyorum. 1 senedir seminer zorunlu, daha seminer yapamadık ne rotasyonu.
verdiğimiz emekten sonra bunu da okuduk gördük. gideceğimizi bilsek hiç birşey yapmazmışız. emeğimin karşılığının keyfini sürmek istemek bencillikse bencillik. keşke herkes bizim yaptığımızı yapsaydı da imkanları daha güzel diye biz de o okullara tayin isteseydik

verdiğimiz emekten sonra bunu da okuduk gördük. gideceğimizi bilsek hiç birşey yapmazmışız. emeğimin karşılığının keyfini sürmek istemek bencillikse bencillik. keşke herkes bizim yaptığımızı yapsaydı da imkanları daha güzel diye biz de o okullara tayin isteseydik

Engelleyin geçin, muhatap bile olmayın.

Rotasyon rotasyon diyenler kendine yer değişikliği imkanı sağlamak isteyen arkadaşlar maalesef. Rotasyonun eğitimdeki sorunlara çözüm olacağını düşünmek eğitimden anlamamak demektir bana göre. Şiddet almış başını gitmiş, daha dün sınıfta öğretmene saldırı olmuş, okullar içler acısı halde, eğitim seviyesi yerlerde. bunları çözmek için rotasyon demek pek de eğitimi düşündüğü için olmuyor. İdareci rotasyonu oldu da ne oldu daha iyiye giden okul yok hepsi eski haline göre daha da kötüye gitti

Ben İstanbul zorunlu hizmet 6. bölgede görev yapıyorum. Okulumda mutluyum. Merkeze epey uzağım. Ben istemiyorum zorunlu rotasyon. Memnunum. Merkezi okullarda gözüm yok.

Ben 4 okul gezdim her okulda elimden geleni yaptım. O iş senin bildiğin gibi değil hocam. Her laboratuvar bir emek istiyor. Yarına çıkmaya kimsenin garantisi yok. Rotasyon istemiyoruz diye öğrencilerimizin eğitimini düşünmeyecek kadar da cahil değiliz. Okuldaki son günümüze kadar var gücümüzle çalışıp öğrencilerimize faydalı oluruz. Senin için rahat olsun.

Rotasyon isteyenleri de istemeyenleri de anlıyorum. Kendilerine göre haklılık payı var. Ancak çalışmaya niyeti olan her yerde çalışır, olmayanı da her sene daha güzel okula gönderseniz yine çalışmaz bence. Emekliliğine yakın olup da ilk günkü gibi çalışanı da gördüm, mesleğinin ilk yıllarında zoraki okula gelip zaman geçireni de gördüm. Senelerden beri uzak ilçelerde çalışıp merkeze gelemeyen arkadaşlarım var. Ancak rotasyonun bu işe çözüm getirebileceğini düşünmüyorum. Özür grubu atamalarda şehir merkezine 3-5 senelik öğretmenler gelebiliyor fakat 15 senelik öğretmenler ilçelerden gelemiyor. Nitelikli okullara da bu şekilde gelenleri görüyoruz. Bizim zamanımızda ilçeden başlatıp sonra kenar mahalle okulu, en sonunda merkezdeki okula gelinebiliyordu boşluklar oluştuğu için. Ancak son senelerde kadro doluluğu oluştu ve kimse yerinden kımıldayamıyor maalesef. Velhasılı daha kesin olmayan bir konu için birbirimizi kırmanın bir alemi yok arkadaşlar.

rotasyona karsı ilgim rahmetli Demirelin feminizm konusunda yaptıgı acıklama kadar ilgili...?
DUYGU ASENA'NIN İLK POPÜLER OLDUĞU DÖNEMLERDE KENDİSİNE KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ SORULDU.(S.DEMİREL)

CEVAP:"BUNUN İCABI VARDIR VEYA YOKTUR BU AYRI BİR MESELE İCABI YOKSA FUZULİ BİR ŞEY YAPILMIŞ OLMAZ YİNE DE İCABI VARSA FEMİNİZİM FEVKALADE BİR ŞEYDİR"
alıntıdır...

Ben 4 okul gezdim her okulda elimden geleni yaptım. O iş senin bildiğin gibi değil hocam. Her laboratuvar bir emek istiyor. Yarına çıkmaya kimsenin garantisi yok. Rotasyon istemiyoruz diye öğrencilerimizin eğitimini düşünmeyecek kadar da cahil değiliz. Okuldaki son günümüze kadar var gücümüzle çalışıp öğrencilerimize faydalı oluruz. Senin için rahat olsun.
Her kişi kendinden bilir işi derler hocam bizim oralarda. Boşvermek lazım bu yorumları. Emeğinize sağlık yaptığınız çalışmalarda

Hocam cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım. Bizim okul için verdigimiz emekleri rotasyonu bahane ederek sorgulamissiniz. Her bilisim öğretmeni bilir ki kaliteli ders için kaliteli bir bt sınıfi gerekir. Yeni bir adım atmak için yeni bir ekipman gerekir. Bu düzenı kurmak da öyle tarif ettiğiniz gibi "pek te bir şey" olarak nitelendirilemez. Bu kadar emek bu kadar çaba yok sayılmaz. Emek veren öğretmenler de her gittiği okulda bu düzeni kuracak imkani ve gucu bulamaz. Burada yazilanlarin bence de bi hükmü yok. Ama emeğe lütfen saygı duyalim.

Değerli zümrelerim diğer branşlar için rotasyon veya tayin konusu hiç problem olmayabilir onlarda çok sıkıntı yaratmaz, alır ders kitabını hangi sınıf olursa girer çıkar. (Zamanında BÖTE den 10 puan düşük olan İlköğretim Matematik Öğrt. yazmadığıma o kadar pişmanım ki , zaman geri alınamıyor malesef) Ama bizim için öyle mi bugüne kadar 5 okula tayin oldum gittiğim çoğu okulda lab yoktu olanda eski kullanılamaz halde Vestel Promega lar vardı (Çalışan3-5) tane böyle sınıflarda 30-35 öğrenci ders işledim. Sonra sağdan soldan yalvar yakar eski bilgisayarlar topladım lab kurdum. Şuan da 8 seneden sonra bilgisayar labını yeniledim ve azıcık olsun bende rahat bir şekilde ders işlemeyi hakettiğimi düşünüyorum. Ve bu rotasyona karşıyım en azından bizim gibi sıkıntılı bir branş için. Yani bu keyfilikten değil çektiğimiz ve gideceğimi bildiğim yerdeki sıkıntıları düşündüğüm için. Keşke diğer branşlar gibi elime defteri kitabı alıp girdiğim herhangi bir dersim olsaydı 3 yılda bir Meb istemeden zaten değiştiririm. Bizim fenci bir arkadaş var bir okulda 3 yıldan fazla durmuyor. Tebdili mekan her zaman iyidir insanı yeniler. Şuan inanın aklımdaki tek soru acaba gittiğim okulda Lab olacak mı ? Olanda sağlam mı ? Bilgisayarlar iyi mi ? İdare PC den anlıyor mu ? Akıllı tahtalar düzgün kullanılmış mı ? Bir yığın dert ... Beni en çok sizler anlarsınız yoksa 5-10 km örtedeki okul beni hiç zorlamaz. Herkese selamlar !

Edit: Arkadaşlar çok fazla alıntı yapıldığını gördüm, kimsenin emeğini yok saymak gibi bir amacım olmadığı için düzenleme ihtiyacı hissettim. Anlatmak istediğim okula verilen emekle rotasyon arasındaki bağlantıyı anlamlandıramadığım idi. Bu ikisi arasındaki bağlantıyı hâlâ anlamlandıramamakla beraber yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Sıfırdan laboratuvar kurmak, bu işin peşinde koşmak, her yerden gelen farklı farklı parçaları birleştirip ortaya bir bilgisayar sınıfı çıkarmak çok zor ve saygı duyulacak bir iş. Hepinizden Allah razı olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun.
hocam helal para kazanmak isteyen her öğretmen tabi ki bulunduğu okula emek verir. ama malum ülkemizde teknoloji pahalı. bende şuan ki laboratuvarım için tam 12 yıl uğraştım. geçen seneye kadar xp olan bilgisayarlarımı yeniletmem çok uzun sürdü. okulda bildiğiniz öğrencilerimle paralar topladık sponsorlar bulduk ardunio setler mbotlar aldık. her sene tübitak yaptık olabildiğince malzeme biriktirdik. anca geçen seneden beri yeni pclerimle istediğim gibi ders işleyebiliyorum. 13 yıldır bu okuldayım 1 gün buranın horozuyum demedim. bende bunun denmesinde tek etken idareler. idarenin bir amacı da okulun iç huzurunu sağlamak öğretmenler arası koordinasyonu düzeltmektir. demek ki idareler pasif kalıyor. bizim okulda daha bir kişi ben horozum siz bana karışamazsınız diyememiştir idareye. Bizim branşımız diğerleri gibi değil ki evrak çantamı alırım dolabımı boşaltır giderim diyemeyiz. benim bu sınıfta kendi paramdan tutunda çocuklarımdan kısıp okulum için ayırdığım zamanım var. hala da seneye yapacağım projelerim ajandamda yazılıdır. seneye yapacağım uygulamalarım kafamda hazırdır. asla hevesim sönmedi aksine emeklerimin meyvesini aldıkça son 3 yılda daha verimli çalıştım.

Rotasyon bu sene imkansız olmayacak.

Gelecek sene planlansa dahi ; sendikalar iptal için elinden geleni yapacaklar ve %90 iptal de sağalanacaktır.

kimse ne moral bozsun nede boş heveslere kapılmasın.

vakti zamanında yüksek lisans-doktora yapanlara 50 şer 80 er puan eklenmişti; ve o dönem birileri bu ek puanlarla çatır çatır tayin hakkı elde edip;tayin oldu ve hemen ardından da bu düzenleme komple iptal edildi.
kim neyin arkasını arayabildi? sırf bu yüzden belki binlerce öğretmen mağdur oldu.

keza doğu hizmet afları ile veya aynı bölgede aynı okulda bir öğretmen 2010 senesinde çalışıp 12 puan alırken; 2024 te çalışan 22 puan alıyor mu-? alabiliyor mu? alıyor.

yani neresinden baksanız-nasıl baksanız bir çoğumuz, zaman zaman çeşit çeşit haksızlıklara-eşitsizliklere bir şekilde muhatap olduk- yada bazılarımıza da kader gülmüş oldu. ne yazık ki birilerine gülerken, birilerini de mağdur etti.. hayatın özeti ve gerçeği.

Bende geçen sene 17 senelik Bt sınıfını yenilettim. Utana sıkıla kızara bozara aman efendim sepet efendim diye diye :) Sağolsun hayırsever bir vatandaş yeniledi ama yine de süreç istemeyle çekine çekine geçiyor nihayetinde. 12 senedir aynı okuldayım. Biraz yeni bilgisayarlarımla ders işleyerek mesleki olarak tatmin olmak istiyorum. Bunda da bencillik , tapusunu alma niyeti, yeni gelen öğretmenlere üstünlük taslama duyguları beslemiyorum. Sadece mesleki doyum duygusu yaşamaya ihtiyacım var bu kadar emeğe bu da benim hakkım :)

sanırım zaten sıkıntı emeği bırakıp gitmek değil hocam bizdeki. Adil olacağına inanmamak. bu ülkede kimileri doğu görevine gitmek zorunda kalırken bir yıl sonra af gelip diğerleri gitmeden kurtulabiliyor. bir sene uzmanlık yapmışlar yıllar önce. 3 ayla kaçıran insanlar yıllar sonra anca uzmanlığını alabilmiş.
eğitim devamlılık disiplin işidir. biz inansak adalet olacağına, hakkaniyet olacağına inanın gene gideriz. gittiğimiz her yeri de güzelleştiririz ama olmayacak 1 sene birilerini yakacaklar sonra diyecekler ROTASYONU KALDIRDIK. bazıları da rotasyonu kaldırdılar diye yeniden sevinip yeniden bağlanacak. ben eğitimden önce adalet istiyorum. (sözüm affa uğrayan arkadaşlara değildir. bir hak verildiyse kullanmak en doğal hakkımız. Lafım adaletsizliği yapana)

Geri