Sınıf öğretmenlerine uygulanması çok zor. Sınıf öğretmenlerine uygulanmayan branş öğretmenlerine uygulanırsa adalet nerede derler? İlçe içi olacaksa ülkenin çoğu ilçesinde meslek branşları tek okul. Yine uygulanması imkansız. İlçeler arasi olacaksa buyuksehirlerde iki merkez ilçe arası İstanbulda 100 ankarada 50 km vb. mesafeler öğretmeni bu ekonomide bu uzaklıklara atamak işkence etmek eğitimi baltalamak olur. Yazıyla uygulanabilir olsa bile pratikte imkansız rotasyon.Rotasyondan; ancak veliler karşı çıkarsa, yapılmaktan vaz geçilir gibime geliyor …
Hocam durumunuzu yaşayan öğretmen çok. Ancak rotasyon bu duruma çözüm olmayacak. İl içi ve il dışı haziran ortasında bitiyor. Sonra rotasyon olur. Rotasyonda sadece 12 ve üzeri çalışanlar birbiri arasında yer değiştirecek. Bi ihtimal rotasyon var diye emekli olanlar olur. O açıklara da ağustos özür grubundan gelenler yerleşir.eğer okuldaki neredeyse tüm hocalar değişecekse demek o okulda hocalar kök salmış ve köyde uzakta çalışanlar sadece uzaktan hayal etmiş biraz empati yapabilir misiniz lütfen hocam? bulunduğum ilde 8. yılım bundan öncede bir doğu görevi ve bir küçük ilçe görevlerimizi bitirip memleketime gelmek istedim. şuan köy okulundayım her şey dert geliş gidiş imkanlar. kendi çocuklarımızın perişanlığını saymıyorum bile küçük çocuğumu 3 yıldır kendimle getirip götürüyorum çünkü çok erken çıkmak zorundayım evden ve o saatte çocuğu bir yere bırakamıyorum büyük çocuğum 1 saat erken gidip okulda bekliyor. yazmaya devam etsem neler yazarım daha. işin kötü tarafı ne biliyor musunuz? UMUTSUZLUK çünkü 8 yıldır istediğim ilçede 1 norm bile açılmadı. 1 kişi bile hareket etmedi. hani hareket olsa umudumuz da olacak. ben çocukken merkez okulda olan bir bayanın hala orda çalıştığını görüyorum. Empati lütfen empati. herkes düzen bozulmasından bahsediyor yıllardır düzen kuramayanlar ne olacak
İl içi ve rotasyon beraber olabilir hocam. Önceki sefer rafa kalkmadan önce öyle olmuştu. Temelde tüm tayinler bir rotasyon aslında ama genel olarak isteğe bağlıydı sadece.Hocam durumunuzu yaşayan öğretmen çok. Ancak rotasyon bu duruma çözüm olmayacak. İl içi ve il dışı haziran ortasında bitiyor. Sonra rotasyon olur. Rotasyonda sadece 12 ve üzeri çalışanlar birbiri arasında yer değiştirecek. Bi ihtimal rotasyon var diye emekli olanlar olur. O açıklara da ağustos özür grubundan gelenler yerleşir.
-Sınıf öğretmenlerinin rotasyonu 4. sınıfı mezun edene kadar erteleniyor.Sınıf öğretmenlerine uygulanması çok zor. Sınıf öğretmenlerine uygulanmayan branş öğretmenlerine uygulanırsa adalet nerede derler? İlçe içi olacaksa ülkenin çoğu ilçesinde meslek branşları tek okul. Yine uygulanması imkansız. İlçeler arasi olacaksa buyuksehirlerde iki merkez ilçe arası İstanbulda 100 ankarada 50 km vb. mesafeler öğretmeni bu ekonomide bu uzaklıklara atamak işkence etmek eğitimi baltalamak olur. Yazıyla uygulanabilir olsa bile pratikte imkansız rotasyon.
1 kişi bile yer değişse taşlar oynar hocam. geçmişte bir kez yine rotasyon söylentisi bile yetmişti emekli olanlar olmuştu. eş durumu dahil bulunduğum yerde yaprak kıpırdamıyor bir hareket olması şartHocam durumunuzu yaşayan öğretmen çok. Ancak rotasyon bu duruma çözüm olmayacak. İl içi ve il dışı haziran ortasında bitiyor. Sonra rotasyon olur. Rotasyonda sadece 12 ve üzeri çalışanlar birbiri arasında yer değiştirecek. Bi ihtimal rotasyon var diye emekli olanlar olur. O açıklara da ağustos özür grubundan gelenler yerleşir.
İşte neden erteleniyor ? Adalet için ertelenmemesi lazım. Rotasyonun adaletli bir şekilde yapılması imkansız. 12 yılını dolduranlari, emekliligi gelenleri tedirgin edip kendisi tayin istesin diye ortaya atılmış söylentiler. Özellikle il içi tayininden önce ortaya atıldı. Hadi rotasyon yapıldı diyelim o ertelendi, buna uygulanamadi vs. diyerek 1 milyon öğretmenden 10 bini belki rotasyona maruz kalır.-Sınıf öğretmenlerinin rotasyonu 4. sınıfı mezun edene kadar erteleniyor.
-Eğer ilçede (ilçe grubunda) yeterli rotasyona uğrayacak öğretmen yoksa yine erteleniyor. Örneğin rotasyona tabi bir makine öğretmeni var ilede/ilçe grubunda ve hiç boş norm yok. Bu durumda bu öğretmenin rotasyonu 1 yıl erteleniyor.
-Büyükşehirlerde/şehirlerde ilçeler gruplanıyor, yada 1 ilçe tek grup oluyor.
Rotasyonun emekli sayısını pek değiştireceğini zannetmiyorum.Hocam durumunuzu yaşayan öğretmen çok. Ancak rotasyon bu duruma çözüm olmayacak. İl içi ve il dışı haziran ortasında bitiyor. Sonra rotasyon olur. Rotasyonda sadece 12 ve üzeri çalışanlar birbiri arasında yer değiştirecek. Bi ihtimal rotasyon var diye emekli olanlar olur. O açıklara da ağustos özür grubundan gelenler yerleşir.
Öğretmeni gönderebileceğin okul yoksa erteleniyor. Ne yapacaksın öğretmeni uzaya mı göndereceksin? Zorunlu hizmet de aynı şekilde, muafiyet gelmeden önce tüm normlar dolu olduğu için erteleniyordu bazı branşlar.İşte neden erteleniyor ? Adalet için ertelenmemesi lazım. Rotasyonun adaletli bir şekilde yapılması imkansız. 12 yılını dolduranlari, emekliligi gelenleri tedirgin edip kendisi tayin istesin diye ortaya atılmış söylentiler. Özellikle il içi tayininden önce ortaya atıldı. Hadi rotasyon yapıldı diyelim o ertelendi, buna uygulanamadi vs. diyerek 1 milyon öğretmenden 10 bini belki rotasyona maruz kalır.
Öncekinde, önce il içi oldu. Rotasyona uğrayacak çok kişi il içinde karşılıklı yer değiştirdi. Rotasyona uğrayacak kişi çok çok az olduğu için(açıklanan neden) tercihler alınmış yer değiştirmeler yapılacakken rotasyon iptal oldu.İl içi ve rotasyon beraber olabilir hocam. Önceki sefer rafa kalkmadan önce öyle olmuştu. Temelde tüm tayinler bir rotasyon aslında ama genel olarak isteğe bağlıydı sadece.
Bende bunu diyorum binlerce aynı ilçede tek okulda branşı olan öğretmen var onlara uygulanamayacak. Başka branşa uygulanacak adalet olacak öyle mi? Adalet için gerekirse uzaya yollayacaksin.Öğretmeni gönderebileceğin okul yoksa erteleniyor. Ne yapacaksın öğretmeni uzaya mı göndereceksin? Zorunlu hizmet de aynı şekilde, muafiyet gelmeden önce tüm normlar dolu olduğu için erteleniyordu bazı branşlar.
hangi bilimsel çalışmadan çıkardınız bu sonucu sayın hocam.Özellikle meslek liseleri için olmazsa olmaz, bir an önce yapılması gereken bir uygulama.
Aynen öyle hocam. Yeni müfredatla bir sürü yeni ders öğrendim. Öğrencilerimle çok güzel işler yapıyoruz.benim de meslekteki 22. yılım, şu anki okulda 16. yılım. hiç bir şey kaybetmedim aynı şevk ile derslerimi anlatamaya devam ediyorum. bir yandan da bilişimin gereği öğrenmeye devam ediyorum
bu konuya uygun bir söz olduğunu düşünmüyorumTebdili mekanda hayr vardır
sorun aslında o değil aynı kurumda kemikleşen kadrolar idealist öğretmenleri öğrencileri ve idarecileri köreltiyor aslında onlarda sistemde %30 anca vardır onların meslekten atılması sorunu çözecektir ama bunun bilgisini nereden toplayacaklar işte oraya gelince ona bile güvenmiyoruz ama kimlerin olduğunu da çoğumuz biliyoruz aslında bakanlık doğru bir şey yapıyor ama neresinden tutacaklarını bir türlü ikna edici hale getiremediler yoksa yapılmak istenen doğru bir hamle diğer kurumlara gelince diğer kurumlarda mevcut az sermayesi insan değil o yüzden fazla curcuna ve kemikleşme olmaz çünkü vatandaş hizmetini alamadığı zaman sağlam şikayet ediyor ciddi cezalar alıyorlar.Günde 2 yazı yazan memura rotasyon yok, imama yok, bir cok kurumda rotasyon yok ama öğretmen 10 sene ayni kurumda çalışınca körelir, verimsiz olurmus... Süper bence de, tek sorun buydu sistemde ins atom parçalarız rotasyon çıkıp gelecekte daha kötü ozluklere kapi açılınca...
Minimum 30 örnek kuralına uyarak ile yaptığım basit bir qualitative bir analiz sonucu sayın hocam.hangi bilimsel çalışmadan çıkardınız bu sonucu sayın hocam.
olmazsa olmaz vay beee tespite bak
olsun olmasın umrum değil ayrı konu...