Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Re: Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı.

nryozer' Alıntı:
edebiyat soruları da çok zordu bugün

evet bana da zor geldi.peşpeşe iki sayfadan 5-6 soru sorup bazı konulara hiç dokunmamışlar.üstelik herkes ilk yarım saatten sonra çıkıp giidiyor.sona kalınca stres oluyorum :)

onlar bişey yapamadıklarından çıkmışlardır hocam, bende ilk çıkanlardandım :)

Benim merak ettiğim kaldığımız derslerden seneye mi gireceğiz sınava, yoksa ikinci dönemmi? Yani ikinci dönem derler değişecek. Nasıl olacak uygulama ?

batı edebiyatı sorularını hiç sevmedim akımların sanatçılarını ve eserlerini olduğu gibi ezberlememizi istiyorlar Yeni türk edeb çok iyi değil ama diğerlerini iyi bekliyorum

arkadaşlar açıköğretimin sayfasında gördüm e-sertifika programları içinde ingilizce programları da varmış milli eğitimde işe yarar mı acaba bilgisi olan var mı?

HOcam ingilizce için KPDS (Şimdi YDS oldu) sınavına girmek gerekiyor. Sertifikalar işe yaramıyor. Ya da doktora vs işe yarıyor. Onu da idareci olmak istiyorsanız okuyorsunuz.

biltek2007' Alıntı:
Benim merak ettiğim kaldığımız derslerden seneye mi gireceğiz sınava, yoksa ikinci dönemmi? Yani ikinci dönem derler değişecek. Nasıl olacak uygulama ?

her x dersinin dönemi sabittir ve dönemi gelince alırsınız, güz ise güz baharsa bahar, tek dersiniz kalsa dahi döneminizin gelmesini beklemelisiniz, ve dönemi gelsede yeterli olmayacaktır max alabileceğiniz kredi miktarı var, (45) , normal dönem ve alttan aldığınız derslerin kredileri bunu aşmamalı..

ortalaması 40 olan yani cc si 40 olan bir ders içinde ff si yaklaşık (dersin hocası stn sapmayı belirler, 5 olduğunu varsayalım)
bu dersten kesin kalmanız için yani bu dersi seneye kesin alacak olmanız için bu dersinizin 25 den düşük olması gerekiyor...

25 ile 40 arasında ise zaten şartlı geçiyorsunuz bu durumda da dönemsonu ortalamanıza bakılıyor 2 nin üstündeyse onları da geçmiş sayılıyorsunuz, 2nin altındaysa şartlı geçtiğiniz dersleri seneye bir daha alacaksınız almamanız için tek şart hemen akabindeki dönemde ortalamanızı 2 nin üzerine çıkarmak (yani iki dönemin ortalamasının) bu sayede şartlı geçtiğiniz dersi seneye almadan yinede geçmiş olacaksınız...

sorularımız varsa birlikte konuşabiliriz bildiklerimizi :)

EynelMefer' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:

her x dersinin dönemi sabittir ve dönemi gelince alırsınız, güz ise güz baharsa bahar, tek dersiniz kalsa dahi döneminizin gelmesini beklemelisiniz, ve dönemi gelsede yeterli olmayacaktır max alabileceğiniz kredi miktarı var, (45) , normal dönem ve alttan aldığınız derslerin kredileri bunu aşmamalı..

ortalaması 40 olan yani cc si 40 olan bir ders içinde ff si yaklaşık (dersin hocası stn sapmayı belirler, 5 olduğunu varsayalım)
bu dersten kesin kalmanız için yani bu dersi seneye kesin alacak olmanız için bu dersinizin 25 den düşük olması gerekiyor...

25 ile 40 arasında ise zaten şartlı geçiyorsunuz bu durumda da dönemsonu ortalamanıza bakılıyor 2 nin üstündeyse onları da geçmiş sayılıyorsunuz, 2nin altındaysa şartlı geçtiğiniz dersleri seneye bir daha alacaksınız almamanız için tek şart hemen akabindeki dönemde ortalamanızı 2 nin üzerine çıkarmak (yani iki dönemin ortalamasının) bu sayede şartlı geçtiğiniz dersi seneye almadan yinede geçmiş olacaksınız...

Hocam bilgiler için teşekkürler. AÖF Sınav yönetmeliği falan yayınladı mı bu yıl? Bilgiler ordan mı?

bunlar hepimizin bildiği şeyler değil mi zaten @bilogrt38 :)

EynelMefer' Alıntı:

maalesef değil hocam. eğer öyle olsaydı burada kimse bişey sormazdı bence :)
mesela ben üni. okurken bizim üni. geçme notu 35 idi. bazı yerde 40 bazısında 50. ben aöf sitesinde yönetmeliği göremedim önce sonra arayıp buldum. Bana göre geçmek bayağı kolaylaşmış görünüyo bu sistemde.

İşte yeni yönetmelik: http://www.anadolu.edu.tr/tr/aof-sinav-yonetmeligi

bilogrt38' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:

maalesef değil hocam. eğer öyle olsaydı burada kimse bişey sormazdı bence :)
mesela ben üni. okurken bizim üni. geçme notu 35 idi. bazı yerde 40 bazısında 50. ben aöf sitesinde yönetmeliği göremedim önce sonra arayıp buldum. Bana göre geçmek bayağı kolaylaşmış görünüyo bu sistemde.

İşte yeni yönetmelik: http://www.anadolu.edu.tr/tr/aof-sinav-yonetmeligi

eyvallah

Sınavda nerede bir lüzümsuz soru var sormuşlardı. Kesinlikle ölçmeye yönelik değildi bazı dersler. Sınavda önce kesin bildiklerimi işaretlerim. Döner sayarım 8 tane falansa sonra baştan rahat rahat diğerlerine bakarım. Sınavın tekinden bir saydım 20 sorudan 3 cevap kesin bildiğim. Resmen dumur :?

amaç zorlamak olmuş sanırım ...Gerçi çalışmazsan sorular zor gelir :)

Yüksek lisans çıkınca bunu umursamaz oldum :)

Amaçları direkt çoğunluğu bırakmak olmuş sanırım. Final ortalamalarında büyük bir düşüş bekliyorum. :D

EynelMefer' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:

ben de geçen yıl verdiğim derslerden somut örnek vereyim fikir olması açısından.notlarımın olduğu sayfadan bazı derslerin geçen yılki harf aralığını görüntü resimlerini koyacaktım, sanırım konu açmam gerekiyordu resim paylaşmak için. Örnek olması açısından geçen yılki dağılımda 2011-2012 yılı
2. meşrutiyet dönemi türk edebiyatı dersi
AA 78,48
DD 42,12

iken
orhon türkçesinde
AA 65,45
DD 30,89

Bu şu demek Orhonda ort 31 olan geçmiş. Yani ümidimizi kestiğimiz dersler için ümit var demek :)

DD ile dersi geçtiğimizde tekrar üstden ders alabilirmiyiz

i.d.' Alıntı:
DD ile dersi geçtiğimizde tekrar üstden ders alabilirmiyiz
dd ile geçmede ortalamanın 2.00 ın üstünde olması şartı var. Her dersin her yılki dd değeri grubun performansına bağlı benim anladığım.

ben ikinci sınıfım 3 den ders aldım ama bir ders dd gelir gibi böyle olursa tekrar üstten ders alabilir miyim

gülecim' Alıntı:
Sınavda nerede bir lüzümsuz soru var sormuşlardı. Kesinlikle ölçmeye yönelik değildi bazı dersler. Sınavda önce kesin bildiklerimi işaretlerim. Döner sayarım 8 tane falansa sonra baştan rahat rahat diğerlerine bakarım. Sınavın tekinden bir saydım 20 sorudan 3 cevap kesin bildiğim. Resmen dumur :?

Aynen bende böyle düşündüm ama bazı derslerde emin olduğum 3-4 tane ancak vardı sanırım :)

Arkadaşlar Bilişmci ilk soru beni dondurdu.Soryu tam hatırlamıyorum ama Google ... tool aracını sordu.Sizce neydi o suru?

MEMEK' Alıntı:
Arkadaşlar Bilişmci ilk soru beni dondurdu.Soryu tam hatırlamıyorum ama Google ... tool aracını sordu.Sizce neydi o suru?
siteninin güvenirliği ile ilgili bi sık vardı sanırım oydu

Safebrowsing diagnostig tool aracı. Sitenin güvenilirliği test ediyor.

Ben ne yapığımı bilmiyorum o soruda biraz mantık kullandım umarım doğru yapmışsım.
Ayrıca Psikolojide benim 8 adet "A" seçeneği vardı İster istemez insanın kafasına takılıyoruz.sizdede A seçeneği çok muydu?

2. donem için kayıtlar martta idi galiba
sadece netten mi başvuru yapcaz yoksa o uuuuuuuuuuuuupuzun kuyruğu bekleyecek miyiz yine

ben de bu sene başvuracağım, geçen sene kaçırmışım artık. uluslararası ilişkiler ya da kamu yönetimi okumayı düşünüyorum...

MEMEK' Alıntı:
Ben ne yapığımı bilmiyorum o soruda biraz mantık kullandım umarım doğru yapmışsım.
Ayrıca Psikolojide benim 8 adet "A" seçeneği vardı İster istemez insanın kafasına takılıyoruz.sizdede A seçeneği çok muydu?
vizeden sonra öğrendim bende burada konuşmuştuk, her seçenekten 4 er adet olması gerekiyor, tüm bölümlerin tüm testleri için ayrı ayrı geçerli...

EynelMefer' Alıntı:
MEMEK' Alıntı:
vizeden sonra öğrendim bende burada konuşmuştuk, her seçenekten 4 er adet olması gerekiyor, tüm bölümlerin tüm testleri için ayrı ayrı geçerli...
benim sınavda cevabından emin olduğum 8 soru vardı hepside aynı şıktı, bence bu sınav için geçerli değildi bu durum

nryozer' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
MEMEK' Alıntı:
benim sınavda cevabından emin olduğum 8 soru vardı hepside aynı şıktı, bence bu sınav için geçerli değildi bu durum

Bence soru cevapları sınav hazırlayıcıları tarafından yanlış kodlanmamışsa mümkün değil zira sınavın güvenirliliği düşer daha önceki cevap anahtarlarına bakarsanız her şıktan 4 er tane olduğu görülüyor.

Geri