Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
s_kajmeran' Alıntı:
Benim transkriptimde Türk Dili diye bişey yok... Türkçe 1 ve Türkçe 2 var (yazılı-sözlü anlatım) diye geçen... Bunlarla Türk dili eşdeğer olur mu?
Transkript yerine mezuniyet belgesi ya da diploma götürün. Bunlardan biri yeterli.
Transkripti hiç karıştırma.

arkadaşlar dönem başında diplomamı verip muafiyet işlemi yaptırmıştım, şimdi sisteme baktım
TAR201U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 3.0 MU 0.0
TAR202U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 3.0 MU 0.0
TÜR201U TÜRK DİLİ I 3.0 MU 0.0
TÜR202U TÜRK DİLİ II 3.0 MU 0.0

notlar bu şeklinde gözükmekte, ortalamaya dahil değil sanırım ..bu dönem muafiyet için tekrar başvuru yapmam gerekli değil sanırım

Arkadaşlar ortalamaya dahil olmaması iyi bir şey değil gibi maalesef.
Bir de dgs ye başvurmak için ortalamanın 2,30 üzerinde olması gibi bir durum var mı?

collision' Alıntı:
arkadaşlar dönem başında diplomamı verip muafiyet işlemi yaptırmıştım, şimdi sisteme baktım
TAR201U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 3.0 MU 0.0
TAR202U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 3.0 MU 0.0
TÜR201U TÜRK DİLİ I 3.0 MU 0.0
TÜR202U TÜRK DİLİ II 3.0 MU 0.0

notlar bu şeklinde gözükmekte, ortalamaya dahil değil sanırım ..bu dönem muafiyet için tekrar başvuru yapmam gerekli değil sanırım

gerek yok

s_kajmeran' Alıntı:
Benim transkriptimde Türk Dili diye bişey yok... Türkçe 1 ve Türkçe 2 var (yazılı-sözlü anlatım) diye geçen... Bunlarla Türk dili eşdeğer olur mu?

eş değer ama sen gene diploma fotokobisini götür

talp' Alıntı:
Arkadaşlar ortalamaya dahil olmaması iyi bir şey değil gibi maalesef.
Bir de dgs ye başvurmak için ortalamanın 2,30 üzerinde olması gibi bir durum var mı?
Sayın hocam, açıköğretimdeki Türk dili ve Tarih derslerinin içeriği o kadar ayrıntılı ki 60-70'den yukarı almak neredeyse imkansız. Bayağı bir çalışma gerektiriyor.
Sınavda çok ayrıntıya giriliyor. Bu dönemki sorulardan biri şu Enver paşaya sarıkamış harekatında kim karşı çıkmıştır? Haydi bunu cevapla.
Ben birinci dönem muafiyet için uğraşmadığıma pişman oldum açıkçası. Bu dönem ilk günden başvurumu yaptım.

ben 1. dönem ingilizce muafiyeti kaçırmışım. bu dönem için başvuru yapabilir miyim. zamanını bilen var mı?

brcdmr' Alıntı:
ben 1. dönem ingilizce muafiyeti kaçırmışım. bu dönem için başvuru yapabilir miyim. zamanını bilen var mı?
Sanırım sıkıntı çıkmıyor... Ben lk dönem aldığım Tarih için yaptırdım. Olmaz falan denmedi... Bakalım sonuç ne olacak... Yaptırın en fazla kabul edilmez....

Arkadaşlar ben önümüzdeki sene bir bölüme kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
Mezuniyetim 2005.
İnkılap Tarihini 2001-2002 senesinde alıp geçmişim.
Muaf olabilir miyim?

Muaf değilsin hocam, en azından bu dönem. Çünkü bizim muaf olduğumuz derslerin soruları ne sınav kitapçığında vardı nede sizin yukarda paylaştığınız sınav sonuç ekranında.

yakuphan hocam haklı, ortalamanız 2 nin altına düştüğü için daha önce şartlı geçtiğiniz dersleri de tekrar almak durumundasınız malesef.Bu

Arkadaşlar merhaba. 2. yarıyıldaki Türk dili, Atatürk ilke ve inkılapları gibi derslerden muaf olmak için yapmamız gereken herhangi bir şey var mı? Yoksa halihazırda muaf mıyız zaten?

myıldırım' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. 2. yarıyıldaki Türk dili, Atatürk ilke ve inkılapları gibi derslerden muaf olmak için yapmamız gereken herhangi bir şey var mı? Yoksa halihazırda muaf mıyız zaten?

ilk dönem muafiyetin varsa otomatik muafsın..... Yok değilsen belgelerini vermen lazım bürolara

karinca_52' Alıntı:
myıldırım' Alıntı:

ilk dönem muafiyetin varsa otomatik muafsın..... Yok değilsen belgelerini vermen lazım bürolara

Teşekkürler hocam. İlk dönem muafiyetim vardı.

ilahiyat okuyorum önlisans, geçen sene 2.dönem kayıt zamanını geçirdiğim için bu sene yapıcam.
inkilap 2 ve Türk dili 2 den muaf olabilir miyim?
onları eklememe gerek yok değil mi

bir yazarın kaç yılında doğduğunu ve kaç yılında vefat ettini soran aöfü alkışlıyorum (!) :-1: :-1: :-1:

Geri