Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının yazısında;
"13.04.2014 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme kurulu toplantısında 2547 sayılı kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurul’un görüşü de dikkate alınarak, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü'nün teknik eğitim yapan program veya teknik öğretmen kapsamında sayıldığına karar verilmiştir."
denilmektedir.
2547 Sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi:
"Aynı meslek ve bilim dallarında, eğitim - öğretim yapan üniversitelerde, eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olması ve öğrenimden sonra kazanılan unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususu Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine; öğretmen yetiştiren birimler için belirtilen esasların tespiti Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yapılarak, Yükseköğretim Kurulunca düzenlenir. " şeklindedir.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının yazısında, Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu’nun Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünü hangi meslek ve bilim dalı veya Fakülte-Bölüm ile eşdeğer olduğunu kabul ederek bu kararı verdiği belirtilmemektedir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü’nün şu anda eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olabileceği bir program, meslek ve bilim dalı, fakülte bölüm bulunmamaktadır.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü'nün teknik eğitim yapan program veya teknik öğretmen kapsamında sayılabilmesi konusunda karar alabilmek için Teknik Eğitim Fakültelerinin Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümleri/Anabilim dalları veya Mühendislik Fakültesinin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümleri/Anabilim dallarıyla eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olması ayrıca öğretmen yetiştiren birim olduğu için 2547 Sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yapılarak karar verilmesi gerekmektedir.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü'nün eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları incelendiğinde yukarıda sayılan Teknik Eğitim Fakültesi Bölüm/Anabilim dalları veya Mühendislik Fakültesi Bölümleri/Anabilim dallarıyla eşdeğer olmadığı görülecektir.