seboreik dermatit hastalığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mavi85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
3 yıldır saç diplerimde yaz-kış sivilceler çıkıyo,hastalığın adı buymuş,son 1 yıldır monodoks hapı kullanıyorum hiç bir işe yaramıyor, doktorun verdiği şampuan,losyonlar da, sadece geçici olarak durduruyor. böyle bir hastalığı olan var mı nasıl kurtuldunuz?

Hocam benzerini bende yaşadim hatta ara ara çıkmaya da devam ediyor. bir ara sivilcelerem için ROACCUTANE ve muadili ZORETANİN kullanmıştım onlar geçirmişti. Doktorun söylediğine göre çok sık rastlanan bi rahatsızlıkmış ve tedavi biraz zaman istiyor.Yukarıdaki iliçları kullanmadan önce bir cildiye uzmanına görünmeniz iyi olacaktır.

Bende aynısını yaşamıştım dostum. Saç dipleri için Clear'ın Cool Sport şampuanını kullandım iyi geldi. Bir banyodan sonra saçlarını hafif sulandırılmış sirkeyle durula biraz öyle beklet o da iyi geliyor. Yüzümde burun civarında da deri soyulması ve kaşıntı vardı ona da Travocort Krem (Pembe-Mavi kutu) iyi geldi. Eczaneden bulabilirsin. Allah şifa versin.

Hocam aynı problem eşimde var. Bir dönem 1 yıl boyunca ilaç kullandı ve geçti. Fakat ilaçları bıraktıktan 2 buçuk sene sonra tekraraladı hastalık. Tekrar ilaç kullanmıyor çünkü doktor ilaç tedavisi bitiminden en az 2 seneye kadar gebeliği yasaklamıştı. Gebelikten dolayı şuan öyle çekiyor maalesef. kullandığı ilac zenotanin.

hap kullanmamanızı öneririm... bu sivilce ilaçları karaciğer de aşırı tahribat yapıyor... özellikle roaccutane çok ağır bir ilaçtır...hiç tavsiye etmem ki doktorlar da sorumluluğunu siz alırsanız veriyorlar yani kağıt imzalatıyorlar..

Bende de bir dönem olmuştu ama sivilce falan yoktu sadece ön saç çizgisinde kepek oluşturmuştu kadolin diye iğrenç kokusu olan bir şampuan verdi doktor o iyi gelmişti ama çok yoğun değildi bendeki sadece biraz kepek vardı..

Yaklaşık 2 aydır bende aynı problemi yaşıyorum. Uzun süredir kullandığım şampuanı değiştirdim. Eczaneden şampuan aldım nafile.
Cildiye uzmanına görünme vakti geldi...

hocam o lanet bendedde çıktı 2 sene önce bir sürü cildiye uzmanına gittik hepsi farklı ilaçlar verdi hiç faydası olmadı. saçlar döküldü gitti kel kaldık .

Bendede aynı sıkıntı vardı. Saç diplerimde kepeklenmeler, konak denilen kuruluklar oluşuyordu.
Ayrıca yüzümde, burun kenarlarımda ve burnumda kızarıklıklar, kirpiklerimde kızarıklıklar ve çapaklanmalar oluşuyordu.

Yaptıklarım şunlar:
Saçlarım için öncelikle kısa süreli bazı özel şampuanlar kullandım. İsimlerini pek hatırlamıyorum ama yukarıda söylenenlerden farklı değildi. Pek faydası olmadı. Ayrıca kimyasallardan dolayı uzun süreli kullanmak istedim. Sonradan head&shoulders şampuanını kullanmaya başladım. Kullanırken iki kere yıkıyorum, ikincisinde hemen durulamıyorum saçımı, bir süre sabunlu şekilde kalıyordu saçım, yani banyo sonuna kadar durulamıyorum, saçımda bir süre bekletiyordum, banyo sonunda duruluyordum.

Ayrıca yüzüm içinde birçok krem denedim ama fayda etmedi. En son bebekler için kullanılan sebamed vücut yağını kullandım. Sabah kalktığımda ve akşam yatmadan önce yüzüme sürüyordum. Çok iyi geldi. Şu anda saçımda, yüzümde geçti.

Genelde çok yoğun çalışma ve stresten kaynaklanıyor. Bende önceleri çok çalışıyordum, günde 8-10 saat bilgisayar başında geçiriyordum. Şu anda günlük 1-2 saatten fazla kullanmıyorum.

BBNET
Geri