Bendede aynı sıkıntı vardı. Saç diplerimde kepeklenmeler, konak denilen kuruluklar oluşuyordu.
Ayrıca yüzümde, burun kenarlarımda ve burnumda kızarıklıklar, kirpiklerimde kızarıklıklar ve çapaklanmalar oluşuyordu.
Yaptıklarım şunlar:
Saçlarım için öncelikle kısa süreli bazı özel şampuanlar kullandım. İsimlerini pek hatırlamıyorum ama yukarıda söylenenlerden farklı değildi. Pek faydası olmadı. Ayrıca kimyasallardan dolayı uzun süreli kullanmak istedim. Sonradan head&shoulders şampuanını kullanmaya başladım. Kullanırken iki kere yıkıyorum, ikincisinde hemen durulamıyorum saçımı, bir süre sabunlu şekilde kalıyordu saçım, yani banyo sonuna kadar durulamıyorum, saçımda bir süre bekletiyordum, banyo sonunda duruluyordum.
Ayrıca yüzüm içinde birçok krem denedim ama fayda etmedi. En son bebekler için kullanılan sebamed vücut yağını kullandım. Sabah kalktığımda ve akşam yatmadan önce yüzüme sürüyordum. Çok iyi geldi. Şu anda saçımda, yüzümde geçti.
Genelde çok yoğun çalışma ve stresten kaynaklanıyor. Bende önceleri çok çalışıyordum, günde 8-10 saat bilgisayar başında geçiriyordum. Şu anda günlük 1-2 saatten fazla kullanmıyorum.