Seçim gorevini kolay zannedip alaya alanlar da oluyor bu forumda denk geldim. Ama zorlu bir durumla karşılaşınca çok kötü durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor.
Hadi ya. Sizinki epey sıkıntılı olmuş o karmaşada.benim sandıkta üyelerden kalp krizi geçiren oldu. düşün. merkeze 75 km (küçük köy)
Ne zaman belli olur
Haftaya cuma 3 den sonra görevler sisteme girilmiş olacak o zaman. Umarım çıkmazda rahat bir seçim geçiririz.23 ŞUBAT 2024 CUMA
4- İlçe seçim kurulu başkanınca, mülki idare amirleri tarafından yerleşim yerleri esas alınmak suretiyle hazırlanan ve ilçe seçim kuruluna gönderilen kamu görevlileri listesinden ihtiyaç duyulan sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kamu görevlisinin, ad çekme suretiyle belirlenmesi ve bu kişiler arasından mani hali bulunmayanların sandık kurulu başkanı olarak SEÇSİS’e girilmesi (Saat 15.00),
5- İlçe seçim kurulu başkanınca, sandık kurulunun kalan bir asıl ve bir yedek üyesini belirlemek için sandık kurulu başkanı olarak belirlenmeyenler arasından, ihtiyaç duyulan sandık kurulu üye sayısının iki katı kamu görevlisinin ad çekme suretiyle tespit edilmesi ve bu kişilerden mani hali bulunmayanların sandık kurulu asıl ve yedek üyesi olarak belirlenmesi ve SEÇSİS’e girilmesi.
hocam o dediğin sandık görevlisi olmaktan çok daha zordur.seçimlerde biz bilişimcilere, adliyede bilgisayar başı veri girişi verseler seve seve yaparım ama oraya da torpillileri seçiyorlar.
Seçim görevlerinin belli olduğu var mıdır acaba.
kesinlikle kolay değildir her şey yolunda giderken cahilin biri gelip (Başkasının yerine oy kullanmak istemesi, başkasının kimliğiyle gelip oy kullanması(özellikle eski kimliklerde bu sorun çok oluyor kendi resmini yapıştırıp geliyorlar )fark etmesen ve kimliğin sahibi çıkagelse ben oy kullanmadım diye seyreyle gümbürtüyü böyle bir girişimde bulunan birisi denk gelmişti yıllar önce tek üzüldüğüm erken farkedip adamı dışarı çıkardık yanlış kimlik aldım falan muhabbetine girdi aslında onu polise teslim edip sürüm sürüm süründürmek gerekirdi. kendi doğru bildiği yap yanlış üzerinden hareketle bütün gün normal giden sürecin içine itinayla edebiliyor bazı karacahiller .Seçim gorevini kolay zannedip alaya alanlar da oluyor bu forumda denk geldim. Ama zorlu bir durumla karşılaşınca çok kötü durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor.
Ben de merak ettim.
Seçim görevi erken girilen var mı?
https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secim-gorevlendirme-bilgisi-sorgulama
bende de gözükmüyor henüz hocam. Umarım belli olmuştur ve o yüzden yok yazıyordur.15:00 oldu, var mı görevlendirmesi görünen?
Benim yok diye yazıyor
Son tarih bugün muydu hocam. Bir de bazı seçim kurulları tarihlere uymuyor gibi hatırlıyorum geçen seferden15:00 oldu, var mı görevlendirmesi görünen?
Benim yok diye yazıyor
Son tarih bugün muydu hocam. Bir de bazı seçim kurulları tarihlere uymuyor gibi hatırlıyorum geçen seferden
Geçen seçimde bize 4 marta karşılık gelen zamandan da sonra seçime az bir zanan kala direk tebligatlar yapılmış ve itiraz kabul edilmemişti. O yüzden sordumBugün girilmesi gerekiyordu
4 Mart; iade olan görevlerin, başkalarına verilip, tamamlanması için son gün olsa gerek
23 ŞUBAT 2024 CUMA
4- İlçe seçim kurulu başkanınca, mülki idare amirleri tarafından yerleşim yerleri esas alınmak suretiyle hazırlanan ve ilçe seçim kuruluna gönderilen kamu görevlileri listesinden ihtiyaç duyulan sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kamu görevlisinin, ad çekme suretiyle belirlenmesi ve bu kişiler arasından mani hali bulunmayanların sandık kurulu başkanı olarak SEÇSİS’e girilmesi (Saat 15.00),
5- İlçe seçim kurulu başkanınca, sandık kurulunun kalan bir asıl ve bir yedek üyesini belirlemek için sandık kurulu başkanı olarak belirlenmeyenler arasından, ihtiyaç duyulan sandık kurulu üye sayısının iki katı kamu görevlisinin ad çekme suretiyle tespit edilmesi ve bu kişilerden mani hali bulunmayanların sandık kurulu asıl ve yedek üyesi olarak belirlenmesi ve SEÇSİS’e girilmesi.
4 MART 2024 PAZARTESİ
1- Sandık kurullarının oluşum işlemlerinin tamamlanması, oluşumda görev alanlara bu hususun bildirilmesi ve seçim işlerinde görevlendirileceklere ilişkin eğitim çalışmalarına başlanması (298/24-1).
henüz bir şey yok hocamvar mı bir gelişme? görevler siteye yansıdı mı acaba?
Hocam belli ki seçim hâkimi ile hiç yan yana gelmemişsiniz. Seçim hâkimi kaprisi diye bişey var ki dünyanın en çekilmez durumuseçimlerde biz bilişimcilere, adliyede bilgisayar başı veri girişi verseler seve seve yaparım ama oraya da torpillileri seçiyorlar.