surgent' Alıntı:Arkadaşlar okudum okudum okudum yorumlarınızı..Bu işin içinde bir çalışan olarak sadece bir örnek vermek istiyorum.Üçüncü basamak bir hastanedeyim Meme hastalıkları polkliniğinde randevu alan hastaların hemen tamamı normal meme muaynesine geliyor.Kanserden şüphelendiğimiz bir hastaya neden kitleyi farkedince gelmedin hemen dediğimizde 2 aydır randevu alamıyorum diyen var.Bu hasta icin USG yada MR istediğimizde cok ileri tarihe gün veriliyor ve her hasta için rica ediyoruz nerdeyse yalvarıyoruz bakın bu hasta ciddi erken olması lazım diye çunku radyolojide bunalmış kitlenmiş durumda.Bunun yerine normal muayne birinci basamakta yapılsa usg yada mamografi ikinci basamakta yapılsa ve uçuncu basamağa sadece kanserli veya kanser süpheli hasta gelse kimse bir iki ay gecikmemiş olacak.Her türlü tahlil görüntüleme istediğimiz anda yapılmış olacak.Bu kimse dediğim birimizin çok yakını olabilir..Bu durum yoğunbakım yatağında gripli sadece kırgınlığı olan bir hastanın yatmasına benziyor..Hepimizin bir gün o yoğun bakım yatağına ihtiyacı olabilir...Saygılar
182 den hemen her hastaneden randevu aldım. En fazla 1-2 gun sonrasına verdiler. Hiç sorun olmadı. Ama emar benzeri bir film cektirecektim 4-5 ay sonrasına gun verdiler. Gittim ozelde cektirdim. İşim yurudu ama imkanı olmayan için evet sıkıntı olabilir. Elbetteki işin içindeki olan daha iyi bilir sorunları. Eğer önüne gecebileceksek iyi olmuş diyelim.
Devlet hastahanesinde çocugunu başka doktora sevk eden doktora imkanım yok gidemem diyen babayı ve 4-5 ay sonraya film için randevu verildiğini gordukten sonra . Ben bu işin tıkandığına inanırım.
Allah fakir fukaraya, imkanı olmayana güç versin.