icerha' Alıntı:
Sendika kanalıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bu atamalarla ilgili itiraz ve talepleri içeren bir rapor sunacağım.
Neler yazayım, aklınıza gelenleri gerekçeleri ile beraber paylaşın arkadaşlar.
Hocam şunları ekleyebilir misiniz:
1. Bilişim Teknolojileri Öğretmen normu genel anlamda sıkıntılılı bir süreçtedir. Dersin seçmeli oluşu ve yeni eğitim sürecinde okul dönüşümleri sırasında birçok öğretmen norm fazlası olmuştur. Bu sebeple, norm fazlası olmasına rağmen Bilişim Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen bilişim tek. öğretmenlerinin re'sen atamaları yapılmamalıdır.
2. Meslek liselerinde her sene norm değişmektedir. Örneğin bu sene 5 olan norm grup öğretimi yapıldığından bir sonraki sene 7'ye çıkabilmektedir. Tabi olarak bu durum tersi şeklinde de olabilmektedir. Bu nedenle meslek liselerinde norm fazlası olmuş Bilişim Tek. Öğretmenleri'nin re'sen atamaları yapılmamalıdır.
3. Şu an okullar norm güncellemesi yapamadığından sistemde eksik ya da fazla görünen ders yükü olan okullar vardır.
ÖRNEK 1: Yıldızeli ÇPL' deki Bilişim Tek. Öğretmen normu 4 olarak görünmesine rağmen grup sayılarının düşmesi sebebiyle 3'ye düşmüştür. Mevcut öğretmen sayısı da 3'tür.
ÖRNEK 2: Atatürk Teknik ve EML(Gültepe Okullar Bölgesi'ndeki): Şu an kontenjan.meb sisteminde toplam ders yükünün 312 olarak görülmesine rağmen, güncel ders yükü 350 saattir. Bu durumda normalde 9 olan toplam öğretmen normu, sistemde 8 olarak görüdüğünden, 2 öğretmen norm fazlası tesbit edilmiştir. Ayrıca bu okuldaki Bilişim Teknolojileri Öğretmeni normu önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 10 ve üzeri olma ihtimali yüksektir.
4. Özetle Bilişim Teknolojileri Öğretmen normu düzenli olarak belirlenemediğinden Re'sen atama yapılmamalıdır.
5. Ateş düştüğü yeri yakar.
6. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...(Özellikle yönetmeliğe aykırı bir şekilde özür durumuna sahip öğretmeni eşinden ayırıp ilçelere atama)