sizce kaç çocuk ideal?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hhhh

Aktif Üye
sizce 2 çocuk mu yoksa 3 çocuk mu ideal? sabah sabah nerden çıktı bu diyebilirsiniz:)

Sekizzzzzzzz :D bence arkadaşlar 1 çocuk ideal ama yaşam standarların ileride biraz yüksek olursa 2 çocuk olabilir.

Eğitimi ve bakımı için imkanın olduğu kadar.
Bence 3 ideal, hatta 4 bile olabilir. Biz 7 kardeşiz, zor şartlarda yetiştik ama mutluyduk.

4+4+4 :D işin şakası
Eşlerin ikisi de çalışıyorsa 1-2. Hanım ev hanımı ise 2-3. Allah' tan her şeyin hayırlısı.

zech' Alıntı:
4+4+4 :D işin şakası
Eşlerin ikisi de çalışıyorsa 1-2. Hanım ev hanımı ise 2-3. Allah' tan her şeyin hayırlısı.

hocam cümleyi öyle bi yazmışsınızki sanki 2 eşli biri için söylemiş gibi olmuş. :P

bu arada bence 4

şimdi bu konuya geniş bir cevap yazardım ama çok yönlü olup biraz abes kaçabilir diye düşünüyorum. bence sayı eşlerin tercihine kalmış. belki şuanda 1-2 idealmiş gibi gelse de ileri de eşler daha fazlasını isteyecek. Önemli olan hayata pozitif bakmak , çocuk eğitiminden zevk almak , Aramızda da olduğu gibi 5 ve üstü çocuk sayısına sahip anne babalar bu halinden memnun oldukları halde günümü zgenç çiftleri tek bir çocuğa bakmaktan ve ona sevgilerini sun/a/bilmekten acizler...

maddi durumun el veriyorsa ve annelerden desteğin varsa 3-4 iyidir. kendiniz için düşünmeyin sadece kardeşlik güzel şey anne babaya hayatta olmayınca kardeşler birbirine destek olur yalnız kalmazlar.

güzel bir yaşam kalitesi sağlayabileceğiniz ve bakabileceğiniz kadar çocuk ideal olanı. kimine göre birdir kimine göre beş. 2 ideal bizim şartlarımızda ama tek kalmasınlar, kardeşi olsun bence. bu arada çok olsun bize baksın mantığına da katılmıyorum. hayırlı evlat bir de olsa bakar, hayırsızlarsa 10 tanesinin evine sığamazsın. Allah kimseye muhtaç etmesin...

18 yaşında evlilik.
20 yaşında ilk çocuk
24, 28, 32 yaşlarında birer çocuk daha.

Toplam 4 evlat hayırlısından.

ocuklar arasında en az 4 yaş farkı olmalı. 2 yıl çocuğun anneden süt almak HAKKI VAR. 1 yıl da doğum ve emzirmenin verdiği tahribatı düzeltmesi ve sonraki hamileliğin ve çocuğun gelişiminin daha düzgün olması için anne bedenine verilecek olan süre. 1 yıl da diğer hamilelik süreci. Yani çocuklar arasında 4 yıl. Aceleniz varsa 3 yıla düşürülebilir.

Ancak arayı çok açmak da bence yanlış. 10 yaşlarında bir çocuk varken, anne baba 40'ına gelirken 1 çocuk daha. 50li yaşlarda bu çocuğun ergenlik döneminde ne kadar bu çocukla birlikte olabilirsiniz? Kardeşler arasındaki yaş farkı da kardeşleri birbirlerinden koparacak kadar var. Kardeşler birbirlerinin en iyi arkadaşları olmalı bence.

...

Evlilik bence 21'ine kadar yapılmalı.

Cinsel manada olgunlaşmaya başlamış, cinselliği başlayan bir insanın 25-30 yaşına kadar beklemesi, bekletilmesi kadar aptalca birşey olamaz. Zulümdür bu. :lol:

Maalesef hayat şartları şu yazdıklarımı uygulamayı zorlaştırıyor. Anne babaların tutumları, gençlerin tutumları bunu zorlaştırıyor.

Hem sonra bizim de hayatımız olmalı. Evlendik, çocuk yaptık diye 60 yaşına kadar çocuk mu büyüteceğiz. 50 yaşında çocukların derdi bizim üzerimizden kalkmış olmalı. Çocuklar kendilerini kurtarabilecek seviyeye gelmiş olmalı. 32 yaşında son çocuk, okula başlar siz 40 yaşlarındasınız. Hayatınız eşinizle size kalmıştır artık. Ha hiç çocuk yapmazsınız, hiç evlenmezsiniz hayatımın hepsi bana kalmıştır dersiniz. Ama ölüp giderken buraya tekrar dönüp, keşke futbol takımını kursaydım dersiniz. Bence evlenmek ve çocuk sahibi olmak(Allah nasip ederse) bir insanın hayatında yapması gereken şeyler arasında ilk sırada olmalı.

Elin gavurunun MANKENLERİ BİLE 3-4 çocuk yapıyorlar. Kendisi baksın veya bakmasın, o hamileliği yaşayıp, o kadar çocuk yapıyor mu?

Bizimkiler çıt kırıldım. Ayıptır yahu.

ben ne aileler gördüm 7-8 çocuğa hiçbirşey veremiyorlar(ne eğitim,ne ihtiyaçlarını karışılıyorlar), ihtiyaçlarını karşılayamam diyenler için söylüyorum. En azından eğitimciyiz bilinçli bireyler yetiştiririz. Maddi anlamda ise çokta kötü değiliz daha düşük ücretlileri düşünürsek.

şartlara göre değişir;
paranız varsa, maddi durumunuz çoook iyiyse, eşiniz çalışmıyorsa(anne) ve çocuklara yeterli sayıda bakıcınız varsa 5,10,15..... hepsi de ideal bence, sağlık da yerindeyse...
para yok kıt kanaat geçiniliyorsa, bakıcı yok yada sorun yaşıyorsak anne çalışıyor, çocuklara yetemiyor ve yıpranıyorsa 1 bile fazla olabilir...
günün şartlarına göre çocuk eğitimini,beslenmesini, sağlığını en iyi şekilde sağlayabilecek misiniz,
anne ve babanın sağlığını, ruh sağlığını koruyabilecekmisiniz, mutuluğunu sağlayabilecekmisiniz,
bunlar dikkate alınmalı. yoksa doğur sokağa at, kimi tinerci olsun kimi hırsız, kimi dağa çıksın kimi kötü yola düşsün, arada bir iki de iyi çıkarsa yeter devlete vatana millete hayırlı olsun!..

sitelerdeyim' Alıntı:
18 yaşında evlilik.
20 yaşında ilk çocuk
24, 28, 32 yaşlarında birer çocuk daha.

Toplam 4 evlat hayırlısından.

ocuklar arasında en az 4 yaş farkı olmalı. 2 yıl çocuğun anneden süt almak HAKKI VAR. 1 yıl da doğum ve emzirmenin verdiği tahribatı düzeltmesi ve sonraki hamileliğin ve çocuğun gelişiminin daha düzgün olması için anne bedenine verilecek olan süre. 1 yıl da diğer hamilelik süreci. Yani çocuklar arasında 4 yıl. Aceleniz varsa 3 yıla düşürülebilir.

Ancak arayı çok açmak da bence yanlış. 10 yaşlarında bir çocuk varken, anne baba 40'ına gelirken 1 çocuk daha. 50li yaşlarda bu çocuğun ergenlik döneminde ne kadar bu çocukla birlikte olabilirsiniz? Kardeşler arasındaki yaş farkı da kardeşleri birbirlerinden koparacak kadar var. Kardeşler birbirlerinin en iyi arkadaşları olmalı bence.

...

Evlilik bence 21'ine kadar yapılmalı.

Cinsel manada olgunlaşmaya başlamış, cinselliği başlayan bir insanın 25-30 yaşına kadar beklemesi, bekletilmesi kadar aptalca birşey olamaz. Zulümdür bu. :lol:

Maalesef hayat şartları şu yazdıklarımı uygulamayı zorlaştırıyor. Anne babaların tutumları, gençlerin tutumları bunu zorlaştırıyor.

Hem sonra bizim de hayatımız olmalı. Evlendik, çocuk yaptık diye 60 yaşına kadar çocuk mu büyüteceğiz. 50 yaşında çocukların derdi bizim üzerimizden kalkmış olmalı. Çocuklar kendilerini kurtarabilecek seviyeye gelmiş olmalı. 32 yaşında son çocuk, okula başlar siz 40 yaşlarındasınız. Hayatınız eşinizle size kalmıştır artık. Ha hiç çocuk yapmazsınız, hiç evlenmezsiniz hayatımın hepsi bana kalmıştır dersiniz. Ama ölüp giderken buraya tekrar dönüp, keşke futbol takımını kursaydım dersiniz. Bence evlenmek ve çocuk sahibi olmak(Allah nasip ederse) bir insanın hayatında yapması gereken şeyler arasında ilk sırada olmalı.

Elin gavurunun MANKENLERİ BİLE 3-4 çocuk yapıyorlar. Kendisi baksın veya bakmasın, o hamileliği yaşayıp, o kadar çocuk yapıyor mu?

Bizimkiler çıt kırıldım. Ayıptır yahu.

Son cümle hariç hepsine katılıyorum :D

2 insandan 2 çocuk çıkarsa nüfus artmaz. Dünyanın en büyük sorunu nüfus artışı. Ayrıca 1 yıl arayla yapmak sizin için zor ama çocuklar için ideal diye düşünüyorum. Arkadaş gibi büyürler.

Geri