sizce kaç çocuk ideal?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Kaç tane istediğiniz durumunuza göre değişir ama en az 2 ideal. Benim ikiz oğullarım var bakması zor ama iyiki olmuşlar. Beraber büyüyorlar oynuyorlar...

Allah hayırlı evlat versin, 1 tane olur on taneye bedel, on tane yaparsın bir adam etmez, onun dışında tek maaş bir memura 2-3

edaysu' Alıntı:
maddi durumun el veriyorsa ve annelerden desteğin varsa 3-4 iyidir. kendiniz için düşünmeyin sadece kardeşlik güzel şey anne babaya hayatta olmayınca kardeşler birbirine destek olur yalnız kalmazlar.
güzel bi açıdan yaklaşmışsınız. :+1:

easytr' Alıntı:
blume2004' Alıntı:
pasific' Alıntı:
Türksen en az 5 yap. başka şansımız kalmadı :(
haklısın hocam :+1: :+1:

:+1: başbakan en az 3 çocuk derken bir bildiği var. türk nüfusu artmalı.

size katılıyorum gençler, 4'e kadar yolu var. Ama hayırlısını dilemek en güzeli. İstemesini bile Mevlam verir inşallah.

ben de türküm ama niye milliyetçi cevaplar geliyo anlamıyorum....tartışma çıkarmak içinmi..

herkesin olduğu ortama böle cevaplar yakışmıyo...

iş tamamen maddiyata ve eşlerin isteğine bakar bence (ben 2 istiyorum evli bile değilim... :D mümkünse ikiz olsun 1 erkek 1 kız olsun .... :D ) :D

walla çocuğum olmadan önce 1 tane çocuğu olan arkadaşlara mutlaka 2. çocuğu yapmalarını söylerdim. çünkü kardeşlik çok güzel bir duygu. herkes mutlaka kardeş sevgisini tatmalı derdim. fakat çocuğum olduktan sonra hem kendim psikolojik olarak yıpranıp hem de ailemi yıprattıktan sonra anladım ki benim için 1 çocuk ideal olan. yanii herkesin yaşam şartına ve psikolojik durumuna göre değişir bence..

pasific' Alıntı:

Önemli olan nicelik değil niteliktir. Obama kendi ırkının çokluğu ile mi bir devlet başkanı oldu?

Vatanına, milletine, kendine,ailesine faydalı, dünya ile barışık "İNSAN"ı kaç tane yetiştirebilme kapasitemiz varsa o kadar çocuk sahibi olmayı arzulamalıyız. Kimileri bakabildiği kadar çocuk olayını gözünün alabildiğince olarak algılıyor. Mutlaka rızkını Allah verir ama olay sadece karın doyurmak değil ki. Çocukla gün de ne kadar süre kaliteli vakit geçirebilirsin, onun ruhunu doyurmak için ne kadar vaktin, gücün var bunlar iyi hesaplanmalı. Bu olgunluğa erişen insanlar bence Allah nasip ettiği kadar çocuk sahibi olmalılar...

2 kız 2 erkek 4 çocuk(torunlar olduğu zaman hem halaları hemde amcaları olsun demi :D )

insanlar ilk çocuğu kendisi için, ikincisini ise birincisi için yaparmış. yani bu devirde aslında tek çocuk ideal gibi. ama o yalnız kalmasın diye düşünüldüğünde de iki ideal. özellikle bayan çalışıyorsa. bayan çalışmıyorsa ve kendisine yardımcı olan bir eşi varsa üç de düşünülebilir belki.

hem anne - baba, hem de çocuklar sağlıklı olsunlar da, sayı çok önemli değil bence.

1 olmasında, ya hiç yada 2+.
tek cocuk olunca evde oynayacak kimsesi olmuyor, anne baba bi yere kadar.. cocuga oyun arkadaşı olacak cocugun yerini anne baba, dede nine tutamaz. onların yerleri ayrı oyun arkadaşının yeri ayrı.
tek cocuk konusunda ısrar eden arkadaşlar işin birde bu tarafından baksınlar.
tabi kardeşlik gibi güzel bir olayda var.

Öğrencilerimden ve çocuklu ailelerden gördüğüm ailenin tek çocuğu olanlar sıkıntı yaşıyor. Çocuk isteyenlerin araları 3 yaşı geçmemek kaydı ile en az iki çocuğu olmalı. Üst sınıra eşler birlikte karar vermeli.

1 çocuk düşüncesi Türkiye nüfusunu küçültür.

2 kişi evleniyor 1 çocuk yaparsa nüfus %50 azalır, 2 çocuk yaparsa nüfus sabit kalır, en az 3 çocukta nüfus artar. Tabi nüfusun eğitimli ve nitelikli olması başka mevzu. :wink:

Elbette ideali yok bunun sayısal olarak. Herkesin özel şartları,durumuna bağlı. Yeter ki sıhhatli olsunlar. Ama bir seçim yapacak olsam tek çocuk olmamasından yana kullanırdım seçimimi. Kardeşlik hissini her insan tatmalı bence. Ve yine temenni edecek olsam hem erkek hem kız çocuğu bir arada olsun isterdim. Karşı cinsi tanıyıp anlamak konusunda bu da çok fark ediyor gerçekten. Allah hayırlı evlat nasip etsin herkese.

her çocuğun kardeşinin olması hakkıdır.
ömür boyu kardeş sevgisi görmeden ilerideki kardeş dayanışmasından vb. yosun etmemek gerekir

en az 2

biz 4 kardeşiz, iyi aslında 4. ama yaşlarının brbirine çok yakın olmaması gerekiyor :lol:

benim açımdan en az 2 hayırlısıyla ama gönlüm 3 çocuktan yana hayırlısı olsun

folikAsit' Alıntı:
pasific' Alıntı:

Önemli olan nicelik değil niteliktir. Obama kendi ırkının çokluğu ile mi bir devlet başkanı oldu?

Vatanına, milletine, kendine,ailesine faydalı, dünya ile barışık "İNSAN"ı kaç tane yetiştirebilme kapasitemiz varsa o kadar çocuk sahibi olmayı arzulamalıyız. Kimileri bakabildiği kadar çocuk olayını gözünün alabildiğince olarak algılıyor. Mutlaka rızkını Allah verir ama olay sadece karın doyurmak değil ki. Çocukla gün de ne kadar süre kaliteli vakit geçirebilirsin, onun ruhunu doyurmak için ne kadar vaktin, gücün var bunlar iyi hesaplanmalı. Bu olgunluğa erişen insanlar bence Allah nasip ettiği kadar çocuk sahibi olmalılar...

Obama'nın ırkı ABD'dir. Obama'nın ırkı ABD olmasa "liberal" ABD Obama'yı seçmezdi. Seçtiği gün ABD bitmiştir. Öncesinde tüm ABD'liler 2-3 kuşak boyunca tek çocuk yapmıştır veya evlenmemiştir. Oy verirken niteliğe bakılmıyor. Obama'nın ABD'liyim demesi için ABD'lilerin tek çocuk yapmaması gerekir.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19788845.asp

Geri