Son Durum!

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Antalya'da yapılan çalıştaydan son duyumlar....

6-7 ve 8. sınıflardaki derslerin de kaldırılmasına
BT sınıflarının kapatılmasına
Öğretmenlerin merkez ve taşra teşkilatı birimlerine yönlendirilmelerine dair kararlar alınmıştır.

Bu kararların uygulanmasında zamana yayılmış planlamalar söz konusudur. (yani önümüzdeki dönm tüm öğretmenleri ilçe - il ve bakanlık bünyesine çektik demeleri beklenmemektedir.)
Görevlendirmeler ile geçici ve kısa vadeli günü kurtaran uygulamalara gidilecek ve çok sayıda ildeki farklı uygulamalar yine öğretmenleri mağdur edecektir.
BT öğretmenlerinin atama kararnamesinde yer alan "Eğitim öğretim" sınıfında değişiklik yapılmasını gerektirir. Bunun için basit bir kararname yayınlanması yeterlidir.

"Öğretmenlerin merkez ve taşra teşkilatı birimlerine yönlendirilmelerine dair kararlar alınmıştır." Bu ne demek, algılarım bozuldu iyice.

esenordelarthe' Alıntı:
Antalya'da yapılan çalıştaydan son duyumlar....

6-7 ve 8. sınıflardaki derslerin de kaldırılmasına
BT sınıflarının kapatılmasına
Öğretmenlerin merkez ve taşra teşkilatı birimlerine yönlendirilmelerine dair kararlar alınmıştır.

Bu kararların uygulanmasında zamana yayılmış planlamalar söz konusudur. (yani önümüzdeki dönm tüm öğretmenleri ilçe - il ve bakanlık bünyesine çektik demeleri beklenmemektedir.)
Görevlendirmeler ile geçici ve kısa vadeli günü kurtaran uygulamalara gidilecek ve çok sayıda ildeki farklı uygulamalar yine öğretmenleri mağdur edecektir.
BT öğretmenlerinin atama kararnamesinde yer alan "Eğitim öğretim" sınıfında değişiklik yapılmasını gerektirir. Bunun için basit bir kararname yayınlanması yeterlidir.

Rehberlik kadrosu bekleyipde dersi küçümseyenlere önemle duyurulur.

kimse rehberlik, formatörlük, kadrosu beklemesin...

40 bin tane Bilişim Öğretmeni atamak zorunda kalmayı göze alacak kadar bilişim aşkıyla tutuşmuş bir yönetim yok.

Öyle bir kadro olamaz ama olmuş olsa, tüm branşlardan 180 saat kurslu herkesi geçirirler, kursları hızlandırır 3 saatte bile verir diğer branşları yaparlar ki onu bile yapmazlar, rehberlikçilr gibi bir yatış branşı daha göz göregöre meydana getirmezler.

Dersleri verecek olsalar zaten verirlerdi, bence ilköğretimde böyle bir durumda söz konusu olamaz, liselerde web tasarımı programlama gibi dersler belki vrilebilir.

Eğitim Öğretimin dışına çıkmaktansa, bari branş değişikliği hakkı verseler bize, 180 saat kursla bizi de adam etseler,
yada yine teknik eğitimlilerin hoşuna gitmeyeck ama meslek liselerine verseler, tek kurtuluşumuz bu olur.

Gerisi hikaye, polyanacılık rehberlik kadrosu falan, yok öle birşey...

Bakanlık teknik servis birimleri kursun bu birimler arıza çıkan okulları gezsin deniyordu ya işte muhtemelen öyle yaparlar. Umarım öyle yaparlar. Kendini öğretmen olarak görmeyenlere bakanlık neden öğretmen muamelesi yapsın.

Bu adamlar TÜRKİYE'deki eğitim öğretimin daha iyi olması için çalıştay yapıyor ve çıkacak muhtemel sonuçlar bunlar. Demek ki bt sınıfları kapansa herşey yoluna girecek. ...

artık kafa yormayın moralinizi de bozmayın.

en kötü tek.tasarım öğretmeni oluruz.branş değişikliği mutlaka olur.derse girip çıkarız işte.

Sanki MEB'i Tuğba Ekinci yönetiyor gibi geliyor bana:)
Pardon ya.bu kararları alanların kafası Tuğba Ekinci kadar çalışsa yeterliydi bizim için ama artık ne yapalım.

gün içinde bile farklı tarzda duyumlar oluyor. arkadaşlar her duyduğunuza inanmayın. moralinizi bozmayın tabletler dağıtılmadan bizim ne olacağımız belli olur gibi görünüyor.

grandmasterb' Alıntı:
artık kafa yormayın moralinizi de bozmayın.

en kötü tek.tasarım öğretmeni oluruz.branş değişikliği mutlaka olur.derse girip çıkarız işte.

Sanki MEB'i Tuğba Ekinci yönetiyor gibi geliyor bana:)
Pardon ya.bu kararları alanların kafası Tuğba Ekinci kadar çalışsa yeterliydi bizim için ama artık ne yapalım.
Kesinlikle branş değişikliği olmalı, arkadaş ben öğretmenim ne merkeze alması kafayı yemek üzereyim..
Milli Eğitim= Fiyaskooooooooooooooooooooooooooo

ben eğitekte çalışan bir arkadaşımlagörüştüm sizinle ilgili hiç bir çalışmayapılmıyor sadece sizi oyalamak için çalışma var diyrlar dedi yani biz formatörlüğe köleliğe devam edeceğiz.

ya valla insan gerçekten bu forumda delirebilir.
O kadar çok günlük haberler çıkıyor ki.
Bir başlıkta bt ler kapanacak diyor,
Başka bir başlıkta Ömer Dinçer-Abbas Güçlü Görüşmesi Bt ler yeniden açılacak.
:?

Arkadaşlar bizi birden merkez ve taşra teşkilatı kadrosuna almaları zor, bunu söylenildiği gibi yavaş yavaş 3-5 kişi 3-5 kişi yapacaklar, Böyle birbirimize kızmakla bir yere varamayız, ben bütün eylemlere katıldım ama sonuç yok işte, bu gidişe dur demek için geç değil, hepbirlikte birşeyler yapalım, Ben derimki hep birlikte sendikalarımızdan ayrılalaım, sonrada bizim derdimize kim çözüm buluyorsa bu kadar öğretmen size geliyoruz diyelim, biliyorum bu çözüm olmayabilir belki etik de değil ama yapacak başka birsey varsa lütfen söyleyin Biz ÖĞRETMENİZ bunu unutmayın...

bu günlerde maşallah kuyuya taş atan çok... :?

bu arada kimse sizi tamirci yapamaz çünkü bu işin eğitimini almadık...

bu işin eğitimini alanlar teknik eğitimlerdir...

en fazla formatörlük gibi teşhis koyar teknik servise havale ederiz... unutmayın bizler tamirci değiliz kimse sizi kasayı aç bak tamir et diyemez...

bu sitede yıllardır izlediğim hep mişler muşlar, oldular olacaklar,çözüldü çözülecekler,tezatlar tezatlar elde var sıfır.

alemitu' Alıntı:
bu sitede yıllardır izlediğim hep mişler muşlar, oldular olacaklar,çözüldü çözülecekler,tezatlar tezatlar elde var sıfır.

İşte arkadaşım elde var sıfır olmaması için birseyler yapalım fikir üretelim, evet arkadaşım ne güzel söylemiş biz öğretmeniz kimse bize tamir yaptıramaz...

ona bakarsan çalıştay öğretmene %30 zam verilmesini kararlaştırdı ama şunu unutuyorsunuz çalıştayın kararları meb'i bağlamaz etkilemez yani böyle birşeye inanmak yersiz...

gölge_se' Alıntı:
alemitu' Alıntı:

İşte arkadaşım elde var sıfır olmaması için birseyler yapalım fikir üretelim, evet arkadaşım ne güzel söylemiş biz öğretmeniz kimse bize tamir yaptıramaz...
kimle yapacaksın bunu şu haldeyiz ve Ankara daki eyleme gelen sayısı 100-150 kişi en fazla... Utanıyorum bu zümreden belki haddimi aştım ama kimse kusura bakmasın...

barthez' Alıntı:
gölge_se' Alıntı:
alemitu' Alıntı:

kimle yapacaksın bunu şu haldeyiz ve Ankara daki eyleme gelen sayısı 100-150 kişi en fazla... Utanıyorum bu zümreden belki haddimi aştım ama kimse kusura bakmasın...

Bu konuda sen sonuna kadar haklısın hocam, ama bu durumda kızgınlık bize fayda getirmez, eylem olmadıysa başka çareler arayalım, düşünelim, ben de senin hissettiklerini hissediyorum, bir avuç insanla eylem yaptık, sözde eylem.. ama dediğim gibi kurunun yanında yaşta yanacak güzel arkadaşım..

gölge_se' Alıntı:
barthez' Alıntı:
gölge_se' Alıntı:
alemitu' Alıntı:

Bu konuda sen sonuna kadar haklısın hocam, ama bu durumda kızgınlık bize fayda getirmez, eylem olmadıysa başka çareler arayalım, düşünelim, ben de senin hissettiklerini hissediyorum, bir avuç insanla eylem yaptık, sözde eylem.. ama dediğim gibi kurunun yanında yaşta yanacak güzel arkadaşım..
Değerli arkadaşım bu insan yığını ancak ATM ye gittiklerinde maaş 0 yazınca anlayacaklar bazı şeyleri ben tüm algılarımı ve sorumluluklarımı gömdüm ne olursa olsun bir avuç insan çırpınıp duruyor. 12 Bin kişiyiz biz 12 Binnnnnnnnnnnnnnnnn ve tek kelime ile fiyasko..

gerçekleşen durumla ilgili bende duygularımı belirttim ama silinmiş eminim herkes benle aynı duyguyu hissediyor ve söylüyordurda ben söylim serde ne olursa olsun sövüyorum...

only61' Alıntı:
ona bakarsan çalıştay öğretmene %30 zam verilmesini kararlaştırdı ama şunu unutuyorsunuz çalıştayın kararları meb'i bağlamaz etkilemez yani böyle birşeye inanmak yersiz...

ÇALIŞTAYDA ÖĞRETMENLER LEHİNE ÇIKAN KARARLAR UYGULAMAYA KONMAZ AMA ALEHİNDE ÇIKAN KARARLAR HEMEN UYGULANIR...

Geri