'Tüm memurlara rotasyon' mu geliyor?

Kodla Büyü
sencal' Alıntı:
Bunu yaparsalar yeryerinden oynar... Eğer ki memurlar birlik olmayı başarabilirse bunun yanından bile geçemezler.

memurlar ve birlik???? tarihimiz böyle birşeyi yazmadı yazamaz maalesef :!:

sencal' Alıntı:
Bunu yaparsalar yeryerinden oynar... Eğer ki memurlar birlik olmayı başarabilirse bunun yanından bile geçemezler.

memurlar birlik olursa ancak hükümetin arka bahçesinde olur. bugün yetkili sendikanın 500 bin üyesi var. alan memnun satan memnun

evli birisi için bu durum çok zor olur,heleki çocuk varsa dahda sıkıntı,çocuğun her 3 yılda bir okul değiştirmesi demek..
bekarlar içinde sıkıntı tam arkadaş ortamı kurucaksın tam evliliğe adam atacaksın hooop başka okula işin yoksa ordaki adayları tanııı :P :P

sahrak' Alıntı:
doğu yüzü görmeyen, adına 2010 doğu affı koydukları saçmalıktan yararlanan. doğuda 1 yıl bile durmayıp eş durumu yapan... uyanık arkadaşlara gelsin bu haber. hükümete sesleniyorum yapmazsanız adam değilsiniz :+1:

Sonra da kına dağıtacaklarmış :)

anadoluman' Alıntı:
opian' Alıntı:
sahrak' Alıntı:
doğu yüzü görmeyen, adına 2010 doğu affı koydukları saçmalıktan yararlanan. doğuda 1 yıl bile durmayıp eş durumu yapan... uyanık arkadaşlara gelsin bu haber. hükümete sesleniyorum yapmazsanız adam değilsiniz :+1:

:alkis:

Hevesinizi kırmak istemem ama onlar özürden yine il dışına oynamazlar büyük ihtimal

kesinlikle olmalı..
bizim bulunduğumuz ilçede özellikle yönetici olarak bir tane kadrolu yönetici yok.
buna milli eğitim müdürü ve şube müdürü de dahil.
neden?
kimse gelmek istemiyor...
ama hükümetin maaşla ilgili de bir düzenleme yapması lazım.
yerine göre maaş..

Rotasyonla olsun başka bir şey olsun hiç bir personel kendi isteyerek gitmediği bir yerde verimli çalışamaz. Memurların ilk fırsatta tayin olup kurtulmak istediği yerlerde çalışanlara doğru dürüst teşvik versinler insanlar akın eder. Bir ilde-ilçede okula yürüme mesafesinde 350-400 TL ye doğalgazlı kombili kiralık daire bulunabilirken başka yerde kalacak ev bulmak mesele ulaşım apayrı bir sorun, okul, öğrenci veli profili arasında dağlar kadar fark var. Her iki yerde görev yapan öğretmene de aynı maaşı verirlerse tabi ki insanlar ilk fırsatta orada tayin isteyip ayrılmanın çaresini arayacaktır. Sorunlu yerde görev yapacak öğretmenlerin barınma sorununu çözüp yerine göre 500-750-1000 TL de fazla maaş verseler batıdan-doğuya, merkezden-köylere ailesiyle birlikte tayin isteyecek binlerce öğretmen olur. Hala insanları teşvik etmek yerine zorla sürgün etme derdindeler.

10 yıldır hiç bir icraat yapmadıkları halde durup dururken serbest kıyafet eylemlerinin gündeme getirilmesi, bizzat hükümet üyelerince teşvik edilmesi memurların özlük hakları ve iş güvencelerini kırpmanın maskesi oluyor. Aynı bakanlar bir taraftan kıyafet özgürlüğü olsun diyor diğer taraftan da torpille üst kurumlarda iş başına nasıl getirdikleri niteliksiz kişileri unutup diğer memurların çalışmadığını yattığı yerden para aldığını iddia ediyorlar.

BAKAN'DAN ROTASYON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki değişiklik paketinde sona gelindiği ve memurların üç yılda bir rotasyona tabi tutulacağı'' yönünde haberler olduğunu hatırlatması üzerine Çelik, 657 sayılı kanuna ilişkin çalışmalarını Bakanlar Kurulunda gündeme getirdiklerini belirterek, konunun sosyal taraflarla henüz ele alınmadığını söyledi. Yarın, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda çalışmanın ana başlıklarıyla konfederasyonlarla paylaşılacağını ifade eden Çelik, şöyle konuştu: ''Orada mutabakat sağlanacak veya onların ilave etmek istedikleri hususlar varsa onları içeren düzenlemeyi taraflarla konuştuktan sonra yansıması olacaktır. O çerçevede değerlendirme yapabiliriz. Bizde var olan konu başlıklarını kararlaştırılmış gibi, kesinleşmiş gibi kamuoyuna takdim etmeyi doğru bulmuyorum. Birçok konu başlığı var 657 sayılı Kanun'da. Şu konu başlığı diye sanki iş bitmiş, tasarı hazırlanmış, taslak hazırlanmış gibi bir yaklaşık doğru değil. Yarın taraflarla görüşeceğiz.''

Sözleşmeli personelin yanı sıra çakılı personel de bulunduğunu dile getiren Çelik, tarafların ''Biz çakılı personel istemiyoruz'' dediğini belirterek, şunları kaydetti: ''Ülkenin dört bir tarafında kamu görevlisi olmalı mı? Olmalı. Nasıl bir sistem kuracağız, bunu birlikte konuşup kuracağız. Şunu kimse diyemez, ne medya ne siyasetçi ve sivil örgütler, 'ülkenin belli yerlerinde kamu görevlileri olmasın' diye bir şey olur mu? Her yerinde olacak. Nasıl olacak? Uygulanabilirlik nasıl sağlanacak? Sözleşmeli personelle mi, kadrolu personelle mi veya süreli personelle mi? Nasıl olacak, bunu taraflarla konuşacağız. 'Yaptık, ettik' düşüncesi zaten Çalışma Bakanlığında yok. Yarın görülecek. Ona göre bir yol haritası çıkmış olacak.''

Bana göre daha düşünce aşamasında. Olacağını da sanmıyorum...

bence kuruma göre maaş olması gerekir eskiden doğudaki personele her ay bir maaş kadar ikramiye verilirdi sonradan kaldırıldı.
o kadar olmasa bile en az bin tale verilirse yine doğuda kalan kalmak isteyecek personel zibille bulunur.
memuru alıpta istemediği bir yere koyarsan verimli bile çalışsa illaki sonunu hayra bağlamaz kiiiiiiiiiiiii
müslüman ülkedeyiz zulüm ile abad olanın sonu berbaddd olur. bunu iyi bellesinler.
Allahu Tealaya karşı insanlarrın küfrü sürebilir ama insana yapılan zulüm hiç bir zaman kalıcı değildir. Allah mazlumun ezilenin hakkı yenilenin yanındadır.

süper bir uygulama. kötünün iyisi kötünün iyisi diye diye pohpohladı halk bunları. herkes hiçbir zaman sıranın kendisine geleceğini düşünmedi kendine dokunmayan bin yaşasın dedi. alın size kocaman olmuş yılan.
3 yıl çok her yıl değiştirelim. emekli olana kadar gezmediğimiz gidip görmediğimiz il kalmaz bari.

yapacaklar sanırım dün akşam haberlerde bakan açıklıyordu memur ol yan gelip yat diyordu sadece işin bu tarafı geliyor akıllarına, memurun ailesi olduğu çocuklarının olduğu 3 yılda bir ev değiştirirse sadece maaşını taşımacı firmalara vereceği, çocuklarının okul durumlarının ne olacağı sürekli kiralarda dolaşacağı artı zaten para yetmiyor o zaman kiralarda daha çok yetmeyeceği 3 yıl gibi kısa bir sürede tam alıştım derken tekrar tayin çıkıp dolaşacağı kimsenin aklına gelmiyor. memuru milletvekilleri gibi yan gelip yatıyor sanıyor birde 12 milyar maaş alıyor sanıyorlar sanırım. Durmak yok yola devam çok isteyen vardı çok oy veren vardı tepe tepe kullansınlar işte

3 yılda bir il dışı rotasyonu hangi akla ve vicdana dayanarak destekleyebiliyorsunuz merak ediyorum. Öğretmen sirk tiyatrocusu mu ilden ile sürekli yer değiştirip duracak. Birileri kafalarında bin tilki, kim bilir yine hangi planı uygulamaya koymak için ortaya atıyor bir saçmalık ve HALA destek görüyor. En çok da bu kör, sağır, dilsiz ya da akıllarının nasıl çalıştığını anlayamadığım insanlara kızıyorum. :x

aysegul_' Alıntı:
3 yılda bir il dışı rotasyonu hangi akla ve vicdana dayanarak destekleyebiliyorsunuz merak ediyorum. Öğretmen sirk tiyatrocusu mu ilden ile sürekli yer değiştirip duracak. Birileri kafalarında bin tilki, kim bilir yine hangi planı uygulamaya koymak için ortaya atıyor bir saçmalık ve HALA destek görüyor. En çok da bu kör, sağır, dilsiz ya da akıllarının nasıl çalıştığını anlayamadığım insanlara kızıyorum. :x
sadece öğretmen için değilki hocam tüm memurlar için zor bir durum 3 yıl ne ki yada taşınmaya falan insanın gücü yeter mi bir taşınma kaça mal oluyor para mı dayanır

ferdi' Alıntı:
Rotastona destek,herkes doğu görsün :alkis:

Hocam espiri olsun diye söylediysen bile çok ayıp..

Rotasyon gelsin biz doğudan kaçalım zihniyetindeki arkadaşlar sürekli yer değiştirmenin ne olduğunun farkına varamayacak kadar acizler mi. Doğudan kaçtın diyelim 3 sene sonra hop başka ile. Bekar olana hava hoş ta ömür boyu o şekilde kalamayacaklarını unutuyorlar, 60 yaşına kadar emeklilik yüzü göremeyeceğimizi unutuyorlar..

3 yılda bir rotasyon şu demek;

-Bir evin olmayacak.
-Beğendiğin bir eşyayı alamayacaksın, alsanda yollarda harap olacak.
-Gezmekten bir birikim yapamayacaksın.
-Çocuğunu istediğin okula gönderemeyeceksin.
-Çocuğunun adam gibi arkadaşı olmayacak.
- Senin de adam gibi arkadaşın olmayacak.
- EN ÖNEMLİSİ, ya eşini boşayacaksın yada tek maaşa tamah edeceksin..Kimse bana eş durumu demesin, birinizi bir köşeye ötekini diğer köşeye atacaklar gel bakalım bir araya geleilirsen. Eşi özelde çalışanın zaten şansı yok..
-vs. vs.

Ha ben Mardinde çalıştım, orda bile arasan o bölgenin işini görecek yeterince memur bulabilirisin. Olmadı mı verirsin teşviki bak gönüllüler nasıl gidiyor oralara..

bu habere karşı tüm yorumlara katılıyorum. Eşimde bende doğuda 4 sene kalmışken hangi hak hukuka sığdırılmış bir mantık bizi oralara tekrar gönderip görev zorunluluğu koyabilir.!!! bunu gerçekten hiç bir koşul gözetmeksizin yürürlüğe koyarlarsa eşler değil 3 çocuk 1 çocuğu görüşürlerse zor yaparlar :verymad: :!:

bu ne ya! çoluk çocuk bi yerden bi yere sürüklenecek mi millet, kimsenin bir evi kurulu bir düzeni olmayacak. yollukların altından da kalkabileceklermiymiş acaba.

bunları sendika ve parti olarak destekleyenlere "yetmez ama evet" diyorum.. az bile.. biz de turizmin tadını çıkarırız.

öğretmenlere kıyafet serbestliği için eylem yapan sendikalar bakalım buna nasıl tepki gösterecekler. ben okula kravatla gelmeye devam etsem de olur. yeter ki göçebe hayatı yaşamayayım.

olsun rotasyonda olsa az maasda alinsa zam %3 lerde de kalsa
en büyük problem kilik kiyafet sendikalar icin.

HERŞEYİ GEÇTİM
ARKADAŞLAR HER ÖĞRETMEN E YER DEĞİŞTİĞİNDE YOLLUK VERDİKLERİNİ DÜŞÜNSENİZE KESİN SIRF BU YÜZDEN BİLE GERİ ALIRLAR.

Memurlar Kılık-Kıyafetle uğraşa dursun, adamlar 657'yi değiştirip kim bilir daha neler açacaklar başımıza... :alkis:
Hele bir Anayasayla 657'yi değiştirsinler, Kadro diye birşey kalmayacak yakında...

BTFormator' Alıntı:
Memurlar Kılık-Kıyafetle uğraşa dursun, adamlar 657'yi değiştirip kim bilir daha neler açacaklar başımıza... :alkis:
Hele bir Anayasayla 657'yi değiştirsinler, Kadro diye birşey kalmayacak yakında...

Allah sonumuzu hayır etsin....

bu haber yeni çıktı sendikaların elbette tepki gösterecektir... ayrıca Akp'nin taktiği bu tasarı diye haber yaya tepkiyi ölç sonra yandaşın ağzına bal sür istediğini yap...

herşeyden sendikaları sorumlu tutan arkadaşlara evet kıyafet yönetmeliği evet bizim sorunumuz... çünkü bunu sorun eden üyelerimiz var...

ben yerelde izmit'te sendikacılık yapan biri olarak...
geçen ay kılık kıyafet eylemi düzenledik... (size göre yanlış yada doğru)
Bayrak eylemi yaptık... (Kocaeli spor taraftarı önce BDP eylemine saldırmak istemiş... sonra polis tarafından engellenince bari bayrak açalım demişler... provakasyondan içeri alınıp haklarında savcılık tarafından soruşturma açılmış... ülkü ocakları bilgi edinme kapsamında valiliğe apo posteri açanların ne olduğunu sormuş cevap kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor... yani onları orada içeri alamamışlar... )
yönetici atama yönetmeliğine tepki gösterdik...
müdürü ile görev karmaşası yaşayan bir arkadaş için (sürekli tören görevi verilen edebiyatçı bir arkadaş için ve hiç görev verilmeyen 5 edebiyatçı olayı var) müdürü tören evraklarını delil göstererek şikayet ettik...
körfez kaymakamının öğretmenlere verdiği proje adı altında angarya işleri protesto ettik...
Gölçükte bankaların promosyon vermek için hukuksuz olarak imzalattıkları tahüttnameleri bankadan geri aldık... (uzun bir süreç)

sendikasızlar ne yaptı merak konusudur... (klavye delikanlılığının dışında)... Geçen sene bile bizim okulda maaş eylemine katılmayanların çoğu sendikasızdı...

bu ara lafım kılık kıyafet eylemini eleştirene değil... durup durup sendikalar diyene

anadoluman' Alıntı:
opian' Alıntı:
sahrak' Alıntı:

:alkis:
farkında değilsin belki ama o bahsettiklerim yüzünden doğuda 20 senedir çalışan ve yerlerinden kıpırdayamayan insanlar var. kına meselesine gelince dediğine göre sen kullanıyorsun, benim işim olmaz

olmaz merak etmeyin oluncaya kadar 3 sene geçer.Olursa da tercih hakkı verilir gider doğuda petrol kralı yada maho ağa filan oluruz kaçakçılık diz boyu sanal pazar filan kurarız :mrgreen:

iran sınırındaki köylerden şal ve jinsen özlü şampuan ticareti düşünülebilir bedava gibi orada.Getir tatilde sat

Geri