Tapu'dan dolayı 1-2 milyar borcum çıkmış...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar 3 sene evvel ev alıştım ( gerçi ev benim değil sadece üstüme kayıtlı,onun hikayesi ayrı.. konu bu olmadığı için es geçeceğim)

neyse gelelim sadete... dün vergi dairesinden aradılar bu aldığım ev için hem satan hem alan için 1 milyar vergi borcu çıkmış...sebebi ise tapu değerini düşük gösterip

az vergi (yani tapu harcı) ödemek....fakat bu evi biz belediye raiç bedeli üzerinden gösterdik....araştırmış devlet bankadan 55 milyar çektiğimizi tespit etmişler o

yüzden aradaki fark vergi olarak çıkmış...

neyse bu kadarla da bitmiyor...geçen sene bu evi sattık....şimdi de diyorlar ki bu evi sattığın adamı bul vergi dairesine gel evraklarınızı inceleyelim eğer onda da

hata varsa yine 1 milyar küsur vergi ödersin...yahu dedim evi aldığım adamdan 1 milyar sattığım adamdan 1 milyar bu ne iş...üstelik evi sattığım adamdan banane

ben devlet miyim gidin siz bulun...açıkcası vergi memurlarına uyuz oldum ne yapmaya çalışıyorlar Allah aşkına...

Durumu anlattım arkadaşlar başına böyle bişey gelen varsa yapılacaklar konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.

Devlet milletvekillerine kıyak geçerken,zenginlerin vergisini affederken ve kuyumcunun bile memur kadar vergi ödediği bu ülkede artık devlete küsmüş durumdayım...

Hakkımı helal etmiyorum...miktar olarak nerdeyse kurslardan kazandığım 2 yıllık parayı geri istiyorlar...bu modern kölelik ve emek sömürüsü değil de nedir?
neyse bu ülkede dağa çıkan daha kıymetli oluyor mevzuyu fazla delmeyelim...saygılar...

Devlet her aldığın evin bir odasına sahip olmak istiyor işin özü bu.

Gitsin kuyumcudan, esnaftan alsın vergileri alabiliyor mu.
Valla yaşanmaz hale getirdiler bu ülkeyi beeeeee :verymad:

benim evin rayiç bedeli 85000, ben bankadan 120bin çektim... bana da mı borç çıkacak yani???

Normalde rayiç bedeli ile işlem yapılır ama siz rayiç bedelinden fazla kredi çekmiş seniz evin değerini en az kredi kadar göstermeniz gerekir aksi halde ceza gelir. Tapudaki memurun bu konuda sizi uyarması gerekirdi.Yapacak bir şey yok geçmiş olsun.

muhalif33' Alıntı:
benim evin rayiç bedeli 85000, ben bankadan 120bin çektim... bana da mı borç çıkacak yani???

bende yaptım. herkes öyle yapıyor hocam. devlet demekki boşalan kasayı doldurmak için şimdide bu işe başladı.

hidayet38' Alıntı:
Normalde rayiç bedeli ile işlem yapılır ama siz rayiç bedelinden fazla kredi çekmiş seniz evin değerini en az kredi kadar göstermeniz gerekir aksi halde ceza gelir. Tapudaki memurun bu konuda sizi uyarması gerekirdi.Yapacak bir şey yok geçmiş olsun.

Tamam da hocam herkes kredi ile mi ev alıyor..
hem kredinin hepsini eve kullanacağım diye bir kural mı var...atıyorum evin değeri 100 milyar ama ben 300 milyar kredi çekersem bu fiyat üzerinden niye vergi vereyim?
Bu arada Tüm Türkiye'de yeni başlayan bir maliye denetimi bu..sizin de başınıza gelebilir...bence herkes vergi dairesini arasın soruştursun...

muhalif33' Alıntı:
konut kredisi düşük faizli olduğundan demekki devlet baba "sen 85 binlik ev için 120bin düşük faizli kredi aldın, 35 bin lirayı ne yaptın?" diye soruyor.

Hocam benim başıma gelmedi ama okuldan arkadaşın başına geldi. Yeni başladılar bu çalışmaya ve geriye dönük çok kapsamlı bir çalışma başlatmışlar sanırım. Yakında bizimde başımıza gelir. Devlet hep bizden alıyor gibi hissediyorum artık...

denizlerb' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
konut kredisi düşük faizli olduğundan demekki devlet baba "sen 85 binlik ev için 120bin düşük faizli kredi aldın, 35 bin lirayı ne yaptın?" diye soruyor.

ev rayiçde 85000 yazıyor ama ben 175000 e aldım...anlamadım bu işi???

Parayı padişahımız mı vermiş de vergi alıyor yahu. Parayı veren banka. fazla göstermek bankanın sıkıntısı. Sonuçta konut kredileri de ipotek mantığı ile çalışır eğer ki bankanın ipotek bedeli kurtarıyorsa sanane.
Oldu ki istimlak olsa o zaman gelip kardeşim sen bunun değerini düşük göstermişsin sana daha fazla para verelim diyeceklermiymiş acaba? Düpe düz tüccar kafasıyla ülke yönetiyorlar.

sesumut' Alıntı:
Hocam benim başıma gelmedi ama okuldan arkadaşın başına geldi. Yeni başladılar bu çalışmaya ve geriye dönük çok kapsamlı bir çalışma başlatmışlar sanırım. Yakında bizimde başımıza gelir. Devlet hep bizden alıyor gibi hissediyorum artık...

şimdi yeni rayiç bankanın verdiği kredi üzerinden mi (120000), yoksa banka en fazla %75 kredi verebildiği için (160000) üzerinden mi hesaplanıyor ?

hocam ödeme boşver ya devlet sana borç çıkarır sen ödersin, diğeri ödemez bir vergi affı getirir sen enayi gibi hissedersin kendini. bu ülkede işler böyle yürüyor

Esnaf, işler kesat gittiğinde veresiye defterine sarılırmış. Kira gelirleri de çok sıkı denetim altında. Hem banka hem de PTT hesapları inceleniyor.

Benim en çok tuhafıma giden kamu çalışanları ve asgari ücretliden dünyanın vergisi kesilirken özel sektörde iş yapan bir çok kişiden beyan ettiği kadar vergi alınması. Bu kişilere beyan edilen o kadar az gelirle nasıl lüks yaşadıklarının hesabının sorulmaması. Vatandaşın dükkanı, atölyesi, özel muayenehanesi, ... var beyan ettiği ve vergisini ödediği gelir asgari ücret üzerinden görünüyor. İşiyle ilgili alıp sattığı bir çok malzemede fatura kullanmadığı için vergiden kaçıyor. Aynı kişinin banka hesap hareketleri, kredi kartı harcamaları incelense her ay 9-10 bin TL kendisine ve ailesine özel aylık harcaması var. Yaptığı işten başka bir geliri görünmediği halde en lüks araçlara binip en pahalı yerlerde alışveriş ve tatil yapabiliyor. Beyan ettiği geliri asgari ücretten kalan paranın nereden geldiği sorulmuyor, vergisi de alınmıyor.

işin ilginç yanı bunları bankalardan çekilen kredilere bakarak denetliyorlar cebinde nakit paran varsa hiç bir sıkıntı yok.yani parası olan adamdan bunları alamıyorlar yine parası olmayan adamı bulup yolmanın bir yolunu bulabiliyorlar.

Ev alırken %4'ünü vergi olarak vermelisiniz. %2 alan %2 satan öder.. eğer devleti dolandırırsanız farkedince cezalı alır. hem vermeniz gereken vergiyi vermeyip hemde hakkımı helal etmiyorum demenin mantığı yok.

5 ay önce ev almış birisi olarak bu konuda çok araştırma yaptım.
90 bin lira kredi çektim. Belediyenin rayiç bedeli 45 bin lira. 90 bin liraya tapu masrafı ev sahibi ve alıcı birlikte olmak üzere 3800 tl masraf çıkardılar, rayiç bedele ise 2000 lira. Rayiç bedeli "göstersem ne olur diye? " bir çok tanıdık kişiye sordum soruşturdum. sonuç olarak;
Bundan iki üç yıl önce herhangi bir sıkıntı olmayacağını, ama artık sistem bankadan çektiğin kredi ile tapu gösterdiğin miktarın birbiri tutmaması halinde sizi açığa aldığını öğrendim. Ancak Evin değeri 100 bin lira olsun, siz 50 bin tl peşin ödersiniz, evin değerini tapuda 50 bin lira gösterirsiniz o zaman herhangi bir sorun çıkmaz. Önemli olan bankadan çekilen tutarın tapuda gösterilmesi.
Hatta tapu müdürüyle biraz tartıştım bu konuda. Tapu harçlarına da yeni zaman gelmişti.
Tapu müdürüne
- Müdür Bey bu kadar tapu masrafı olur mu? E insaf, zor toparladım parayı bu kadar masraf beklemiyordum dedim
bana verdiği cevap
- Hoca hoca o kadar ekdersiniz var, birini de buraya verin. dedikten sonra tapunun ne mal olduğunu anladım.
işin özü ne kadar çektiyseniz krediyi tapuda onu gösterin. Sonuç bu

iyi de kardeşim, ev alırken banka yetkilisi + müteahhit + alan kişi tapuya gidip imzalanmıyor mu belgeler?

peki tapu görevlileri neden sormuyor kaça satıyon kaça alıyon diye?

ben bundan bi haber olarak aldım evi, aynı sorun bende de var,

ve hala bunun tapu görevlilerinin işini yapmaması olarak görüyorum. tapu müdürünün görevi bu tür sahtekarlıkları engellemek değil mi?

ayrıca nakit alandan bunu alamayacakları aşikar, o zaman parası olmayandan alırlar bu paraları böyle.

BUNLARI GÖRÜNCE İNSAN EV ALMAYIM KİRADA OTURUYUM DİYOR EN AZINDAN VERDİĞİN VERGİLER MİLLETVEKİLLERİNİN HATTA VEKİLLİKLERİ BİTMİŞLERİN VE YEDİ CEDDİNİN KEYFİNE GİTMEYİP EV SAHİBİ VATANDAŞIN CEBİNE GİDER

tayinci42' Alıntı:
Ev alırken %4'ünü vergi olarak vermelisiniz. %2 alan %2 satan öder.. eğer devleti dolandırırsanız farkedince cezalı alır. hem vermeniz gereken vergiyi vermeyip hemde hakkımı helal etmiyorum demenin mantığı yok.
Hocam hukümeti aklamak için elinden geleni yapıyorsun. Tapu harçlarına %4 zaman yapmak ve aldığın evden %18 KDV almak soygunculuktur. Şimdilerde ise 3000 Tl ve üzeri kiralardan vergi alınıyor. Söylermisin kardeşim aylık 250 TL altında ev var mı? Peki ev sahibi verdiği bu vergiyi kimden alacak tabi ki kiracıdan. Devlet vatandaş için vardır vatandaş devlet için olmaz.

hasari' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
Hocam hukümeti aklamak için elinden geleni yapıyorsun. Tapu harçlarına %4 zaman yapmak ve aldığın evden %18 KDV almak soygunculuktur. Şimdilerde ise 3000 Tl ve üzeri kiralardan vergi alınıyor. Söylermisin kardeşim aylık 250 TL altında ev var mı? Peki ev sahibi verdiği bu vergiyi kimden alacak tabi ki kiracıdan. Devlet vatandaş için vardır vatandaş devlet için olmaz.

millet zaten ev sahibi olmak için bir ömür çalışıyor birde bir sürü vergi ödüyor yanlış burda..

yav böle piskinlik görmedim hem vergi kaçır hemde hakkını helal etme..Bir tek Türkiyede bu böyle vergi vermek anormal bi durum gibi....

Devlet vatanaş iiçin varda devlete para gökten gelimiyor..Vergilerle ..vergini vereceksin arkadaş kaçırısan ve yakalanırsanda ödeyeceksin...O işler eskide kaldı herşey dijital ortamda şakır şakır alırlar ödemesse maaşa haciz....

hasari' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

hükümeti aklamak mı! banane hükümetten. vergiler yüksek, ben vergiler düşük demedim ki. vergilerin kanundaki değeri neyse tamamının ödenmesi gerekir dedim.

bir de ödemesek ne olur?

nasılsa bir af çıkar, taksitlenir, indirim yapılır değil mi?

şimdiye dek hep böyle oldu..

bknz. öğrenim kredileri..

muhalif33' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:

ev rayiçde 85000 yazıyor ama ben 175000 e aldım...anlamadım bu işi???

evin ariç değeri neyse tapuya ondan fazla bir rakam yazacaksın. Fkat bankadan kredi çekrkende o fiyatın üstüne çıkmayacaksın.
yani tapuya 100 bin yaz git bankadan 185 bin al. o zaman vergi dairesi yakana yapışır 85 bin nereye uçtu kardeşim der. Ha o zaman diyorki tapuya bankadan çektiğin kadarını yaz binde 45 vergisini ver olsun bitsin.

Geri