Tapu'dan dolayı 1-2 milyar borcum çıkmış...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
kaybil' Alıntı:
hasari' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
Ev alırken %4'ünü vergi olarak vermelisiniz. %2 alan %2 satan öder.. eğer devleti dolandırırsanız farkedince cezalı alır. hem vermeniz gereken vergiyi vermeyip hemde hakkımı helal etmiyorum demenin mantığı yok.
Hocam hukümeti aklamak için elinden geleni yapıyorsun. Tapu harçlarına %4 zaman yapmak ve aldığın evden %18 KDV almak soygunculuktur. Şimdilerde ise 3000 Tl ve üzeri kiralardan vergi alınıyor. Söylermisin kardeşim aylık 250 TL altında ev var mı? Peki ev sahibi verdiği bu vergiyi kimden alacak tabi ki kiracıdan. Devlet vatandaş için vardır vatandaş devlet için olmaz.

millet zaten ev sahibi olmak için bir ömür çalışıyor birde bir sürü vergi ödüyor yanlış burda..
Aslında ev sahibi olabilmesi için vatandaşa Devletin destek olması lazım. Bununla kanunlarda yeri olduğunu duymuştum.
275 TL kira veriyorum.

izmitlii' Alıntı:
bir de ödemesek ne olur?

nasılsa bir af çıkar, taksitlenir, indirim yapılır değil mi?

şimdiye dek hep böyle oldu..

bknz. öğrenim kredileri..
MYO döneminde öğrenim ve katkı kredisi almıştım. Daha sonra fakülteyi bitirene ve atanana kadar geri ödeyemedim. Anaparası 1400 TL olan kredi 4 senede faizi ile iki katını geçti. Göreve başladıktan sonraki yaz tatilinde yaklaşık 3 maaşımı vererek bu borcu ve faizini kapattım. 6 sonra ise yasa çıktı borcunu yeniden belirlenecek bir taksit planı çerçevesinden yapılandıranın %75 faiz borcunu sildiler. Daha önce ödeme imkanımım olmadığı borcumu bir an önce ödeyip de kurtulayım diye dürüst bir vatandaş mantığıyla hareket ettiğim için 1400 TL faiz ödedim. 6 daha sabredip ödemese imişim yeni yasa ile sadece anapara ve 350 TL faizle kurtulacak ve bunu da 3 er 6 şar ay arayla takside bölme şansım olacakmış. :verymad:

Bu sefer top maliye bakanlığında nasıl bir uygulama yapılır bilemiyorum.

Peki bu adam kredi çekmeyip nakit ödeseydi ne olacaktı o zaman bu adamı arayamazlardı öyle değil mi?
Zaten krediye dünya kadar faiz ödüyorsun bunun yanında dünyanın vergisini ödüyorsun. Çektiğin krediden bile vergi alıyorlar. Millet vekilleride kendilerine kanun çıkarıyor millet vekillerinden gelir vergisi alınmaz diye. :-1:

fahrican' Alıntı:
izmitlii' Alıntı:
bir de ödemesek ne olur?

nasılsa bir af çıkar, taksitlenir, indirim yapılır değil mi?

şimdiye dek hep böyle oldu..

bknz. öğrenim kredileri..
MYO döneminde öğrenim ve katkı kredisi almıştım. Daha sonra fakülteyi bitirene ve atanana kadar geri ödeyemedim. Anaparası 1400 TL olan kredi 4 senede faizi ile iki katını geçti. Göreve başladıktan sonraki yaz tatilinde yaklaşık 3 maaşımı vererek bu borcu ve faizini kapattım. 6 sonra ise yasa çıktı borcunu yeniden belirlenecek bir taksit planı çerçevesinden yapılandıranın %75 faiz borcunu sildiler. Daha önce ödeme imkanımım olmadığı borcumu bir an önce ödeyip de kurtulayım diye dürüst bir vatandaş mantığıyla hareket ettiğim için 1400 TL faiz ödedim. 6 daha sabredip ödemese imişim yeni yasa ile sadece anapara ve 350 TL faizle kurtulacak ve bunu da 3 er 6 şar ay arayla takside bölme şansım olacakmış. :verymad:

Bu sefer top maliye bakanlığında nasıl bir uygulama yapılır bilemiyorum.

aynı durumdaydım hocam. dgs ile geçiş yaptıktan sonra ödeme emri geldi. defalarca dilekçe yollamama , öğrenci olduğumu belirtmeme rağmen ertelemediler. ben de sizin gibi anapara kadar faiz ödedim, 2 ay sonra af çıktı.

hasari' Alıntı:
Peki bu adam kredi çekmeyip nakit ödeseydi ne olacaktı o zaman bu adamı arayamazlardı öyle değil mi?
Zaten krediye dünya kadar faiz ödüyorsun bunun yanında dünyanın vergisini ödüyorsun. Çektiğin krediden bile vergi alıyorlar. Millet vekilleride kendilerine kanun çıkarıyor millet vekillerinden gelir vergisi alınmaz diye. :-1:
Hocam canı gönülden söylüyorum Allah cezalarını versin zehir zıkkım olur inş. Bukadar da hep hep bana denmez ki kardeşim yaa. Allahım sana havale ediyorum..

şimdi ben de çektiğim %75 oran olan 120bin mi yoksa %100 olan 160bini mi değerlendirecekler?

evin rayiç bedelini bizde çektiğimiz kredi kadar gösterdik;daha alttan gösterebiliyor olmamıza rağmen..Sıkıntı olabilir dedi müteahhitin muhasebecisi..bu aralar daha bir sıkı denetleniyor anlaşılan...Neyse ki %18 'e yakalanmadık..

Yahu neden bazıları anlamak istemiyor...tabi ki vergi tam ödensin ama devlet ayrımcılık yapıyor zenginin vergisini affediyor dar gelirlinin gırtlağına yapışıyor...
bu ülkede nice zenginler asgari ücretten vergi veriyor...bunun hesabını kim verecek...yahu maliye bakanın oğlu yumurta fabrikası açtı vergisi indirildi...
ben adaletsizliğe dayanamıyorum...yeter artık burda gelip devletçilik yapmayın...al sana devlet işte zengini korur fakiri tepeler...

bu başlığı açmamın sebebi bu konuda hukuki olarak neler yapabilirim bunu öğrenmek istedim bazıları gelmiş vergini tam öde diyor...bu arada bu lanet olası ev benim değildi bir şerefsize kredi çektik evi de üzerime yaptılar....sonra iflas edip kaçtı...evi zar zor sattım...benim olmayan eve vergi ödeyeceğim...hangisine yanayım bilemedim..bundan sonra birine kefil olmak veya kredi çekmek yapabileceğim en son iş olur...kötü olacağım arkadaş..zenginleri koruyan hükümetinizi de alın başınıza çalın...

only61' Alıntı:
Yahu neden bazıları anlamak istemiyor...tabi ki vergi tam ödensin ama devlet ayrımcılık yapıyor zenginin vergisini affediyor dar gelirlinin gırtlağına yapışıyor...
bu ülkede nice zenginler asgari ücretten vergi veriyor...bunun hesabını kim verecek...yahu maliye bakanın oğlu yumurta fabrikası açtı vergisi indirildi...
ben adaletsizliğe dayanamıyorum...yeter artık burda gelip devletçilik yapmayın...al sana devlet işte zengini korur fakiri tepeler...

bu başlığı açmamın sebebi bu konuda hukuki olarak neler yapabilirim bunu öğrenmek istedim bazıları gelmiş vergini tam öde diyor...bu arada bu lanet olası ev benim değildi bir şerefsize kredi çektik evi de üzerime yaptılar....sonra iflas edip kaçtı...evi zar zor sattım...benim olmayan eve vergi ödeyeceğim...hangisine yanayım bilemedim..bundan sonra birine kefil olmak veya kredi çekmek yapabileceğim en son iş olur...kötü olacağım arkadaş..zenginleri koruyan hükümetinizi de alın başınıza çalın...

hocam girmesene böle işlere. canını sıkıyorlar. o şerefsizi bul dicem, zor iş

hasari' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
Ev alırken %4'ünü vergi olarak vermelisiniz. %2 alan %2 satan öder.. eğer devleti dolandırırsanız farkedince cezalı alır. hem vermeniz gereken vergiyi vermeyip hemde hakkımı helal etmiyorum demenin mantığı yok.
Hocam hukümeti aklamak için elinden geleni yapıyorsun. Tapu harçlarına %4 zaman yapmak ve aldığın evden %18 KDV almak soygunculuktur. Şimdilerde ise 3000 Tl ve üzeri kiralardan vergi alınıyor. Söylermisin kardeşim aylık 250 TL altında ev var mı? Peki ev sahibi verdiği bu vergiyi kimden alacak tabi ki kiracıdan. Devlet vatandaş için vardır vatandaş devlet için olmaz.
hocam arkadaşın hangi niyetle söylediğini bilemem ama doğru söylemiş ben nasıl 5.000 tl ödediysem herkes ödemeli bu yapmazsa devlet devlet olmaz adalet olmaz. Diğer konularda haklısınız devlet resmen halkı soyuyor ama bu da bir insanı heleki öğretmeni bilerek yalan yanlış beyan vererek az ödeme yoluna sevk edemez. Arkadaşın için zor bir durum üstelik kendisinin bile olmayan bi ev için sıkıntıya girecek hayırlısı olsun diyelim.

bunu geçen ay duymuştum. artık ev aldığınızda belediyenin değil bankadan aldığınız paranın değerine bakılacak diyorlardı...

anlaşıldı paşa paşa ödeyeceğim ya da katil olacağım...
katil olmadığıma göre durum açık :(
siz siz olun arkadaşlar kimseye iyilik yapacağım diye kefil olmayın,adınıza kredi çektirmeyin

kredi ile ev alırken belediyeden aldığınız rayiç bedeli bir şey ifade etmiyor. bankanın size verdiği kredi üzerinden vergi ödemeniz gerekiyor olay bu.

bilisim-tef' Alıntı:
kredi ile ev alırken belediyeden aldığınız rayiç bedeli bir şey ifade etmiyor. bankanın size verdiği kredi üzerinden vergi ödemeniz gerekiyor olay bu.
Şimdi böyle uyguluyorlar bir süre sonra hesabı değiştirirler. Şu an bankalar evin maksimum eksperin biçtiği değerinin %75 ine kredi veriyor. %25 lik kısmı satıcıya ayrıyetten ödemek gerekiyor. Kredi çekilen miktar gösterilince %25 lik kısmın vergisi de ödenmemiş oluyor. Maliyenin işleri kesat gitmeye devam ederse ormana gelen vergi memurları fıkrasındaki gibi yaparlar. Yakında kredi çekilen miktar üzerinden vergi ödeyenlere de borç çıkartırlar.

Geçmiş olsun hocam.

Yapılacak çok bir şey yok gibi.

Bu devirde iyilik yapmayacağız anlaşılan o.

maaşınızla ev almak istiyorsunuz evin bir ucunda hükümet diyer ucunda bakalar kimden nasıl para koparırızın derdine düşmüş millet zaten zor kazanıyor.

bu işi öyle profosyonle yapıyorlar ki bankalar ve hükümet özel sosyolok tutmuşlar milletin duyarlılığına göre hareket ediyorlar. millet geleceğini bunlara ipotek etmiş elbette 2023 ü bekleyece. krediniz o gün bitiyor. tabi yeni kredi almaz iseniz

Sayın hocam evi mütahitten mi aldın yoksa belli bir kişiden mi aldın?
Evi sıfır almışsan (mütehitten) , sana satan şirket bunu maliyeye faturalandırdığından ötürü böyle bir şey başına gelmiş olablir. ( ben eve alırken avukat bana söylemişti bunu)

bi ara LPG takılan arabalardan fahiş bir vergi alındı sene 2000 falandı. biz de ödedik.

sonra taksiciler kazan kaldırdı ödemeyeceklerini açıkladılar.

devlet sonra bu vergiyi kaldırdı.

ama noldu ödeyen ödediğiyle kaldı. para geri de verilmedi. bu ülke böyle bir ülke.

izmitlii' Alıntı:
bi ara LPG takılan arabalardan fahiş bir vergi alındı sene 2000 falandı. biz de ödedik.

sonra taksiciler kazan kaldırdı ödemeyeceklerini açıkladılar.

devlet sonra bu vergiyi kaldırdı.

ama noldu ödeyen ödediğiyle kaldı. para geri de verilmedi. bu ülke böyle bir ülke.
Bunu bilmiyordum. :shock:

Garip bir durum. Çekilen kredi üzerinden vergi mi olur? :verymad: Herkesin kendine göre bir hesabı var, nakiti var. Bir ev aldığında yapacağın masraf, sahibiyle anlaştığın para kadar olsa amennah. Daha evi almadan oraya buraya (harç, komisyon, tadilat vb...) ek bir çok masrafı var. Devlet artık alt tabakaları bırakıp, biraz üst tabakaları silkelemeyi düşünse iyi olur. Zaten kredi çektiğimiz zaman bankalar bizi yeteri kadar silkeliyor.

Only61 hocam olayı tam araştırdın mı? Vergi dairesini arayıp bi teyit alır mısın? Belki dolandırıcı falandır. Aklım almıyor bu işi :?

daimon45' Alıntı:
Garip bir durum. Çekilen kredi üzerinden vergi mi olur? :verymad: Herkesin kendine göre bir hesabı var, nakiti var. Bir ev aldığında yapacağın masraf, sahibiyle anlaştığın para kadar olsa amennah. Daha evi almadan oraya buraya (harç, komisyon, tadilat vb...) ek bir çok masrafı var. Devlet artık alt tabakaları bırakıp, biraz üst tabakaları silkelemeyi düşünse iyi olur. Zaten kredi çektiğimiz zaman bankalar bizi yeteri kadar silkeliyor.

Only61 hocam olayı tam araştırdın mı? Vergi dairesini arayıp bi teyit alır mısın? Belki dolandırıcı falandır. Aklım almıyor bu işi :?

arayan numara google dan akçaabat vergi dairesi diye çıktı...zaten haftaya yanlarına gideceğim... lanet olsun deyip parası neyse verip geri geleceğim...
evi sattık hala kurtulamadık...benim korkum yarın öbür gün başka vergiler çıkarmasalar..ne bileyim belli mi olur? kira mira derler başka bişey derler..

only61' Alıntı:
daimon45' Alıntı:

arayan numara google dan akçaabat vergi dairesi diye çıktı...zaten haftaya yanlarına gideceğim... lanet olsun deyip parası neyse verip geri geleceğim...
evi sattık hala kurtulamadık...benim korkum yarın öbür gün başka vergiler çıkarmasalar..ne bileyim belli mi olur? kira mira derler başka bişey derler..
Doğru söylüyorsunuz ev kiraya verildiyse ve beyannamesi verilmediyse sıkıntı çıkabilir.

melih444' Alıntı:
only61' Alıntı:
daimon45' Alıntı:

Doğru söylüyorsunuz ev kiraya verildiyse ve beyannamesi verilmediyse sıkıntı çıkabilir.

ev kirada değildi....evde evin asıl sahibi akrabam oturuyordu....ev sadece resmi olarak benim üzerimdeydi...kira falan olmadığı için ne para alışverişi ne de banka hareketleri var....bu durumda bişey yapacaklarını sanmıyorum...herşeye rağmen bir şey çıkarsa herhalde başkanlığa zincirleriz kendimizi

ben de dün baska birşey öğrendim, ev aldığınızda 5 yıldan önce satarsanız, elde ettiğiniz kardan yüklüce miktar vergi ödüyormussunuz. örneğin 3 yıl önce ev aldınız, 100.000 tl'ye, sansınız yaver gitti ev 2'ye katladı, hani olmaz ya oldu diyelim... aradaki 100.000'in %10 kadarı enflasyondan sayılıyor, kalan 90.000 için yüklü miktarda vergi ödüyormussunuz, 5 yıldan sonra da sıfır vergi değil ama biraz düşüyormus...

eve exper mi ne geliyomuş, mesela 110 bin değer biçiyo, mütehit o evi 160 bine nasıl satıyo, ya da o ev 110 binlikse biz niye 160 bin verip alıyoruz.. Hiç anlamıyorum bu ev satın alma meselelerini :D Biz daha ev alamayız heralde...

2009 aralıkta müteahhitten aldım evi. Tapuda 40bin yazıyor, çektiğim kredi 120bin. 2014 kasımda cezası geldi. 100bin üzerinden yeni vergi çıkarmışlar. Binde 1,5 vergi bana çıkmış. 1500Tl vergi, 375 ceza artı birde 1500 civarı faiz işlemiş 5 yılda.
2014 aralıkta uzlaşmaya gittim vergi dairesi ile 375i sildiler. 1500üde yarıya indirdiler ve faiz hesapladılar. Toplam 1710tl ödedim.

Geri