Tapu'dan dolayı 1-2 milyar borcum çıkmış...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
egunay' Alıntı:
2009 aralıkta müteahhitten aldım evi. Tapuda 40bin yazıyor, çektiğim kredi 120bin. 2014 kasımda cezası geldi. 100bin üzerinden yeni vergi çıkarmışlar. Binde 1,5 vergi bana çıkmış. 1500Tl vergi, 375 ceza artı birde 1500 civarı faiz işlemiş 5 yılda.
2014 aralıkta uzlaşmaya gittim vergi dairesi ile 375i sildiler. 1500üde yarıya indirdiler ve faiz hesapladılar. Toplam 1710tl ödedim.
sizin meblağlara yakın bir olay benimde başımda geçen hafta vergi memuru eve kağıt bırakmış evde değildim. Üzerinde numarası vardı hayırdır dedim bir ev almışsınız bununla ilgili olarak ne kadar aldınız ne kadar kredi çektiniz bununla
ilgili evrak doldurmamız lazım dedi bugün buluşacağız adamla bakalım ne olacak

Arkadaşlar son durum nedir bu konularda hafta içi bende kredi çekeceim evin rayiç bedeli 152.000 ben 190000 kredi çekiyorum yani hepsini ozaman 190.000 olarak mı belirlemem gerekecek rayiç bedeli.Yani devlet benden 190.000*0,04 vergi alacak.Malum hep malı alan veriyor nedense.Mesela ben 190.000 çektim ama 10000 de ara masraf tapu taşınma tadilat için harcadım diyelim ozaman yinede bana cezamı kesecek.Şaştım kaldım valla.Arkadaşların dediği vergiyi ödeyen ödediği gibi kalıyor ödemeyene af çıkıyor ödeyen ödediğiyle kalıyor yazıklar olsun.

kdoksan' Alıntı:
Arkadaşlar son durum nedir bu konularda hafta içi bende kredi çekeceim evin rayiç bedeli 152.000 ben 190000 kredi çekiyorum yani hepsini ozaman 190.000 olarak mı belirlemem gerekecek rayiç bedeli.Yani devlet benden 190.000*0,04 vergi alacak.Malum hep malı alan veriyor nedense.Mesela ben 190.000 çektim ama 10000 de ara masraf tapu taşınma tadilat için harcadım diyelim ozaman yinede bana cezamı kesecek.Şaştım kaldım valla.Arkadaşların dediği vergiyi ödeyen ödediği gibi kalıyor ödemeyene af çıkıyor ödeyen ödediğiyle kalıyor yazıklar olsun.
hocam çektiğin kredi miktarından az gösterme rayiç bedelini yoksa sen de benim gibi 1 milyar vergi ödersin

Esnafların bir kısmı aldıkları malların ve sattıkları malların faturalarını kesmezler. Bu sayede sistemde gözükmeyen işlemin vergisi ödenmez.
Arkadaşlarınızdan vardır, 300 binlik evi, 100 binlik arabası vardır. Ama ödediği vergi sizden azdır. Siz bu kişiye arkadan verip veriştiriyorsunuz. ...

İşte o eğitimli hırsız oluyor, siz hırsızlık bile yaptığını bilmeyen adamı oynuyorsunuz.. Çünkü siz 120 ödediğiniz bir evi almak için bankadan 100 çekip 50 gösteriyorsunuz. Ev kredisi olduğu için başkara yerede kullanamassınız da.. O esnaflık yapan arkaşınız 100 liralık mal alıp 150 liraya satıyor ama 110 lira gösteriyor, 9 lira masraf gösterip kalan 1 liranın vergisini 3-5 kuruş olarak veriyor.

Sonuç: devlet tespit edebildiği hırsızı veya hırsızlık yaptığını bilmeyen bundan dolayı ortalığı çok delil bırakanları yakalıyor.

Vergiyi yüksek bulabilirsiniz, ben de aynı kanaatteyim. Oran çok fazla.. her ne kadar iki taraf da ödüyor gözükse de genelde alıcı ödüyor.

2 ay önce 6000 tl verdim. Evin fiyatı: 150.000 , rayiç bedeli 120.000 tl, benim kullandığım miktar 130.000 tl ama ben tapuda 150.000 gösterdim. Aldığım fiyatı..

Bunu bilinçli yapanlar için;
Hem vergi kaçıracaksınız hem de vergi kaçarana laf edeceksiniz! Eeee başka? Hırsızlığınız tespit edilince mi devlet kötü oluyor, edilmese sıkıntı yok değil mi?

Tapuda Evin değerini cektigin kediden düşük gosteremezsin yoksa ceza gelir.tapudaki memur uyarmisti beni ev alirken

Geri