Taslak Çizelge-Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Kodla Büyü

hugo4545

Seçkin Üye
Seçkin Üye
5-6-7-8 de 2 şer saat seçmeli dersimiz oldu.

Ekli dosyalar

• 283768_10150888942531937_311843697_n.jpg
    283768_10150888942531937_311843697_n.jpg
    203.5 KB · Görüntüleme: 4,737
doğruyu söylüyor çizelge. geçen hafta cnn turkteki programda müsteşar yardımcısı ve talim terbiye başkanına soru cevap vardı. bilişim teknolojisi öğretmeni bizim derslerin adı hiç geçmiyor bizler ne olacağız diye sordu onlarda fen bilimleri ve matematik başlığı altında seçimlik ders olacak 2 saatlik dedi. ama kim seçer bilmem

Bu çizelgeye göre ders saatleri 30 dan fazla olmuştur, zaten 8 lerde 29 saat zorunlu var, seçmelilerden en az 2 şer saat, 1 tane olsa yine 31 saat...

Öğrencileri çekmek için reklam kampanyası gerekecek artık, gel ciğerim gel 1 saat yazılım dersi alana 1 saat internet bedava kampanyası var deriz...
Bu durumda yine seneye macera kaldığı yerden devam edecek yine...

müfredat 1,5,9. sınıflarda değişiyor. peki biz dersimizi 6,7 ve 8.sınıflarda seçemeyecek miyiz? 2012-2013 eğitim yılı için

Zorunlu seçmeli 2 adet ders var hocam şuan. Yeni yönetmelikte geçiyor. Madde 9. Kuran-ı kerim ve Hz. muhammet'in hayatı dersleri zorunlu seçmeli. Yönetmelik maddesinde sadece bu 2 ders için seçilir ibaresi yer alıyor!

graphicera' Alıntı:
Zorunlu seçmeli 2 adet ders var hocam şuan. Yeni yönetmelikte geçiyor. Madde 9. Kuran-ı kerim ve Hz. muhammet'in hayatı dersleri zorunlu seçmeli. Yönetmelik maddesinde sadece bu 2 ders için seçilir ibaresi yer alıyor!

Desenize bu ağustosta 40bin din kültürü öğretmeni alsalar açığı kapatmaya yetmeyecek!

Ben de bu alımlarda en çok onu merak ediyorum zaten. Şuan ülkede imam sayısı, doktor sayısından kat kat fazla durumda :)

Nereden sızdı bilinmez ama gerçekse şimdilik norm sıkıntılarını çözer gibi geliyor bana... Ayrıca okula zorla gelen(zorunlu eğitim sebebiyle) 8. sınıf öğrencilerine 37 saat ders olayı iyiymiş. Bir de 10 kişi bir araya gelip seçmeli ders seçerse okullar saat 17.00'ye kadar eğitime(!) devam edecek demektir.

@lperen' Alıntı:
Nereden sızdı bilinmez ama gerçekse şimdilik norm sıkıntılarını çözer gibi geliyor bana... Ayrıca okula zorla gelen(zorunlu eğitim sebebiyle) 8. sınıf öğrencilerine 37 saat ders olayı iyiymiş. Bir de 10 kişi bir araya gelip seçmeli ders seçerse okullar saat 17.00'ye kadar eğitime(!) devam edecek demektir.
Bu 10 kişi olayını bizim mebdeki okul müdürlerinin çoğu idare edemez bence. Ya eski usül devam etmeye çalışırlar, yada en çok seçilen dersi seçtirirler gibime geliyor. Bunun öbür tarafında bir de ders programı hazırlanması ayağı var çünkü. 30 kişilik sınıfta 10'ardan üç farklı seçmeli ders seçilse, tam curcuna olur büyük okullarda sanki :)

Yeminle yıldım artık bu işlerden, idareyle birbirimize girmekten, ders seçtirme kavgası yapıp formatörlüğü reddetmekten, illa herşeyi sürüncemede bırakıp onunla bununla çapsız vizyonsuz insanlarla uğraştıracaklar, taslağı geçin açıklayın adam gibi dersleri ona göre bir iş yapılsın tam yapılsın.. eski sisteme göre norm girişi yapılıyor saçmalık...

Yeni ders saatlerimiz...

Yeni ders saatleri...
Yazılım dersini de koymuşlar 2 saatlik seçmeli.....
:+1:

Ekli dosyalar

• 534205_453087824714972_837185882_n.jpg
    534205_453087824714972_837185882_n.jpg
    77 KB · Görüntüleme: 848
Re: Yeni haftalık ders saatleri çizelgesi

Anaaa dün gece dalga geçtiğimiz liste gerçekmiş...

yeni ders saatleri

arkadaşlar nette gezerken yukarıdaki tablo ile karşılaştım. anlamadığım konu toplam ders saati 37 nasıl oluyor acep

Ekli dosyalar

• 534205_453087824714972_837185882_n.jpg
    534205_453087824714972_837185882_n.jpg
    131.5 KB · Görüntüleme: 1,756
Re: yeni ders saatleri

hocam o bir taslak.taslağı çi<elge haline getirmiş bazı eğitim siteleri.ders saatleri konusnda da (37) şöyle;seçmeli dersleri 10 öğrenci kuran seçerken 10 öğrenci de bilişim secebilecek yani bir sınıf farklı iki seçmeli ders için böşünebilicek güya

yani bizim dersi 2 saat seçebilecekler mi? öyle olursa en azından derse girer formatörlükten kurtuluruz. birde notu olursa dadundan yenmez. :mrgreen:

Çocukların sçeceği dersi, ders çizelgesini ve 4.sınıfa branş öğretmeni girip girmeyeceğini önceden bilip norm güncellemesi yapacağız. Allah yardımcımız olsun!

Her şeye rağmen seçmeli olması rahatsız edici.. Zorunlu olsa, ülke geleceği için bir çok dersten daha faydalı olabilir "bilişim teknolojileri ve yazılım" dersi..

Re: yeni ders saatleri

her sınıfa 5678 2 saat yazmışlar ama seçmeli dersler en az 10 öğrenci seçince kur sistemi gibi sadece o öğrencilere verilecek.... hiç kimse seçmeyebilir o risk de var
büyük okullarda sorun olmaz ama küçük okullarda ağırlıklı kuran seçileceği için işimiz daha da zorlaşıyor gibi...
ÖĞRENCİYE OYUN OYNATIRSAN SEÇER OYNATMAZSAN SEÇMEZ ÇOCUKLARIN OYUNCAĞI OLURUZ ARTIK...
BELLİ NORMUMUZ HİÇ BİR ZAMAN OLMAYACAK YENİ SİSTEMLE BU SENE SEÇİLDİ SENEYE SEÇİLMEZSE YETERİ KADAR NORM FAZLASI OLACAĞIZ UZUN VADELİ HİÇ BİR OKULDA BÖLGEDE PLANLAMA YAPAMAZ HALE GELECEĞİZ....BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ GİBİ DURUYOR... DAHA NELER GÖRECEĞİZ ALLAH BİLİR...

Bir diğer sorun ikili öğretim yapan okullarda haftada 36-37 saat ders nasıl yapılacak. Dersler 40 Dakika 12:55 de ilkokullar derse başlayacak. Ortaokulların dersi 12:35^'te bitecek. Sabah dersler kaçta başlayacak??????????? 06:00 'da 20 dakika önce toplanma 05:30...........

ya matematik filan varken veliler bizim dersimizi seçtirmez ki.. yine derssiz günler merhaba....

Geri