Taslak Çizelge-Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Kodla Büyü
Benim okulda ben norm fazlası oluyordum. Müdür bey benim dersimi seçmedi. Daha sonra başka bir müdürün araya girmesi ile seçti dersi. 21 saat seçti. 21 saat nasıl oluyorsa. Zaten toplam 21 şube olacak. Dünkü konferansta bizim alanla ilgili soruya da net bir cevap verilmedi.

arkadaşlar bu taslak her yerde gözüme ilişiodu ama gerçek değildir diodum :) şimdi yüreğir meb i görünce umutlandım epey:) inş gerçek olur...3 senedir hepimiz çok çektik milletin alaycı sorularından ne olacak sizin haliniz diye küçümsemelerinden, tavırlı müdürlerden........dua edelim inş bu çizelge bir an önce resmen yayınlansın ve bizim de yüzümüz gülsün artık.....biz bu ülkenin en çok puan alan öğretmenlerindeniz...bizi hor göremezler......göremeyecekler artık!!!! inşş :alkis: :alkis: :alkis:

MÜJDE DERS SAATİMİZ ARTTI

MÜJDE DERS SAATİMİZ ARTTI HAYIRLI OLSUN:)

Ekli dosyalar

• Ads_z.jpg
    Ads_z.jpg
    394 KB · Görüntüleme: 530
Re: MÜJDE DERS SAATİMİZ ARTTI

Hocam netleşen bişey yok aynı konu defalarca açıldı.Sonra hayal kırıklığına uğramayalım..

benim bundan anladığım çocuk bilişim dersini ortaokul hayatı boyunca sadece 1 yıl seçebilecek. Diğer yıllarda ise o gruba ait olan diğer dersleri seçebilecek.

Demise' Alıntı:
benim bundan anladığım çocuk bilişim dersini ortaokul hayatı boyunca sadece 1 yıl seçebilecek. Diğer yıllarda ise o gruba ait olan diğer dersleri seçebilecek.
Bunu nasıl anladınız çok merak ettim doğrusu, bize de anlatır mısınız?

Bu konu ile ilgili yetkililerin yaptığı açıklamalarda hep vurgulandı. Yani BT ve Yazılım 5-6-7-8 diye birşey yok diye biliyorum. Tek bir ders var. Tabii ki ben de dersimiz olsun istiyorum.Umarım yanılıyorumdur.

TTKB sitesinde resmi bir açıklama yok...

Taslak deniliyor haberde...

Resmi yazı beklenmeli...

Lise kısmında BT ve yazılım dersi olmayacak gibi görünüyor. Bu durumda lise, meslek lisesi ve anadolu liselerinde görev yapan BT öğretmenleri (BÖTE'ciler) ortaokullara tayin isteyecektir.

ilçe mem i arayıp, yüreğir mem in böyle bir resmi yazısı var, normları belirlerken buna göre mi yapalım diye sorduk, ciddiye almayın dediler. yüreğir mem i arıyorum ama meşgul, tam kesin bi bilgi alsak iyi olacak aslında.

valla kamudan haber de bu yüreğir mem dekini ciddiye almış olabilir. ben yüreğir mem i aradım, bu çizelge kesin değil, sadece taslak dediler, zaten yazının üst kısmında da taslak olduğu belirtilmiş dediler.

peki şu an ilköğretim müdürleri yeni normları bu taslağa göre mi giriyor?

yeni taslak resmi yazı değil, buna göre kimse norm girmez. Normları eskiye göre giriyorlar.

kağıt üzerinde yeni çizelgeye göre normları belirledik eski sisteme göre girdik.

il bizden haber bekleyin diyor yeni çizelgeye göre girmek için..

az önce müdür bey bir şubede haftada 2 saat dersim olduğunu ve ders saatimin 26 saate çıktığını söyledi.

:alkis: :alkis: :++: :++:

HERKESE HAYIRLI OLSUN!!

meltemun' Alıntı:
biz normları az önce müdür beyle yaptık.ilçeye de sordular eski sisteme göre yapın dediler.eskiye göre yaptık.
Evet bizde de aynen eskiye göre yapıldı sadece 5. sınıflar eklendiği için ders saati 9'dan 12'ye çıktı o kadar.

Arkadaşlar bizim dersin karşısında fen bilimleri ve matematik yazıyor.bazı arkadaşlar dersimiz kaldırıldığını söylediler.
acaba dersimizi isterse fen bilimleri ve matematik öğretmenleri de okutabilecek mi.

Arkadaşlar bizde normları bu sabah bu çizelgeye göre yapmışştık fakat öğleye doğru kurumnet üzerinden mem atama bölümünden yazı geldi bu çizelgenin resmi olmadığını ve dikkate alınmaması gerektiğini söylediler bizd tekrardan eski çizelgeye göre belirledik normları ( VAN merkez için söylüyorum

" Bir deli kuyuya taş atmış, bin akıllı çıkaramamış."

Ya bu çizelge hiçbir bakanlık sitesinde yayınlanmamışken, okul müdürleri hangi akla hizmet buna göre norm oluşturmaya çalışıyor anlamadım. Resmi yazıyı bekleyin, boşuna senoryalarla umutlanmayın arkadaşlar bence. Bu çizelgeyi kim, nasıl oluşturmuş bilmem ama doğru bile olsa ( ki bence pek de mümkün değil ) henüz bir resmiyeti yok.

tinyamasisurum0' Alıntı:
az önce müdür bey bir şubede haftada 2 saat dersim olduğunu ve ders saatimin 26 saate çıktığını söyledi.

HERKESE HAYIRLI OLSUN!!

Sayın hocam TTK Başkanı canlı yayında bizzat ağzıyla söyledi. Yeni taslak bu sene sadece 1,5 ve 9. sınıflara uygulanacak. Sizin saygı değer müdürünüz nasıl 6,7,8. sınıflara 2 saat ders seçebilmiş hayret doğrusu. Yeni ders çizelgesi kademeli olarak uygulanacak :!:

Şu şartlarda 5. sınıflara 2 saat, 6,7,8. sınıflara eski müfredattaki 1 saatlik dersimiz seçilebilir arkadaşlar.

selefin' Alıntı:
arkadaşlar bu taslak felan değil gerçek normlar ve programlar bu programa göre yapılıyor

aşağıdaki metni o kadarçok başlığın altına kopyalamışım ki artık uyarı gelecek adminlerden diye endişeliyim. sizin için 6.madde okunmalı. müdürünüz hangi yazıyı dikkate alıyor paylaşırsanız sanırım çok ilgiyle karşılayacaktır.

özellikle o çizelgenin basına sızmamış olan ikinci sayfasını *'lı açıklamalar kısmını paylaşırsanız büyük merakla beklenen çok soruyu cevaplamış olursunuz. müdürünüz için de çok faydalı olacaktır açıklamalar

Değişiklik olmazsa 6.7.8. sınıf ders sayınıza sadece 5.sınıf sayısı*2 kadar eklemeniz doğru olacaktır, bu seneki değişiklik büyük oranda norm fazlası öğretmenleri rahatlatacak, devamında yeni gelen sınıflarla normlar artabilecektir. yeni mezunlara birden bire çok sayıda kadro açılması pek mümkün gözükmemektedir.

1- dersin notla değerlendirilmesi mümkün olacaktır.
2- dersin her yıl seçilebilmesine ilişkin yeni öğretim programı belirli olacaktır. aynı programın 4 yıl okutulması söz konusu olamaycağına göre, programın basamaklar halinde geliştirilmiş olması veya her seneki uygulamalrın seviyeler şeklinde farklılaşması vb açıklamalar gereklidir.
3-okul müdürleri ders programlarını yaparken seçmeli dersleri bir güne toplamayı başarabilirse sınıflar da bölünebilecektir. (örnek: sınıfın bir kısmı bt sınıfına, bir kısmı spor salonuna, bir kısmı fen laboratuvarına gidebilecektir.) bu konuda okul müdürleri ve fiziki şartlar belirleyici olacaktır.
4- sınıfların bölünebilmesi ayrıca ders sayısını bir daha arttırabilecektir. bu konuda da okul müdürleri ve fiziki şartlar belirleyici olacaktır.
5- ders saatinin artması ikili öğretimlerde ciddi sıkıntı yaratcak ve ilave gün gece geç çıkma vb durumların da belirsizliğinin giderilmesi gerekmektedir.
6- okul müdürlerinden normları güncellemeleri istenmiştir. bu mevcut çizelgelere göre yapılmak durumundadır. haftalık ders çizelgeleri duyurusunda yer alacak seçmeli derslere ilişkin açıklamalarına dayanarak tekrar bir norm güncellemesi isteneceği öngörülebilir.

Geri