Taslak Çizelge-Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Kodla Büyü
the_korsan' Alıntı:
Bu çizelgeye göre ders saatleri 30 dan fazla olmuştur, zaten 8 lerde 29 saat zorunlu var, seçmelilerden en az 2 şer saat, 1 tane olsa yine 31 saat...

Öğrencileri çekmek için reklam kampanyası gerekecek artık, gel ciğerim gel 1 saat yazılım dersi alana 1 saat internet bedava kampanyası var deriz...
Bu durumda yine seneye macera kaldığı yerden devam edecek yine...
:D :+1:

Re: yeni ders saatleri

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
her sınıfa 5678 2 saat yazmışlar ama seçmeli dersler en az 10 öğrenci seçince kur sistemi gibi sadece o öğrencilere verilecek.... hiç kimse seçmeyebilir o risk de var
büyük okullarda sorun olmaz ama küçük okullarda ağırlıklı kuran seçileceği için işimiz daha da zorlaşıyor gibi...
ÖĞRENCİYE OYUN OYNATIRSAN SEÇER OYNATMAZSAN SEÇMEZ ÇOCUKLARIN OYUNCAĞI OLURUZ ARTIK...
BELLİ NORMUMUZ HİÇ BİR ZAMAN OLMAYACAK YENİ SİSTEMLE BU SENE SEÇİLDİ SENEYE SEÇİLMEZSE YETERİ KADAR NORM FAZLASI OLACAĞIZ UZUN VADELİ HİÇ BİR OKULDA BÖLGEDE PLANLAMA YAPAMAZ HALE GELECEĞİZ....BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ GİBİ DURUYOR... DAHA NELER GÖRECEĞİZ ALLAH BİLİR...

Hocam Kur'an-ı Kerim-i ve bilişim ve yazılımı her okul seçer. bunda şüphe olmasın. her idare bilgisayarcı istiyor. çok küçük istisnalar olabilir idareyle zıt giden ama öğrenciler yinede seçer.sen oyun oynat yada oynatma öğrenciler bilgisayara müthiş meraklı. e adamlar oyun dersi bile koyacaklar. sende öğrencileri dahada heveslendirmek için ara ara oyun oynatabilirsin. toplamda 8 saat seçmeli ders var diğer 4 saat duruma göre değişir. önceden 1 saat ve 3 şubeydi. şimdi 2 şer saat ve 4 şube. yani 4ve 5 lere dersimiz olduğu halden dahada iyi olacak norm durumumuz inşallah. eğer bu durum böyle kesinleşirse şu anda iyi bir kazanım elde edilmiş olur.

arkadaşlar bir ara bakan seçmeli derslerin adını sayarken seçmeli dersler notla değerlendirilecekte demişti bununla ilgili bişey var mı? notla değerlendirme getirmezlerse, bu 2 saate çıkma olayı başımıza dertten başka bişey getirmez bence, ben not istiyorum artık!

36-37 Saat nasıl olacak arkadaşlar günde 7-8 mı ders olacak

iyi bakın belki hayatınızda böyle birşey göremeyeceksiniz, Rehberlik sadece 8 lerde, Türkçe ve mat ders saatleri artmış ama asıl bomba medya okuryazarlığıda 2 saat

Eğitim camiasının dört gözle beklediği çizelge ilk önce İlçe milli eğitim müdürlüğü sitesinde ne arıyor. ve ilginci Yüreğir İlçe Milli Eğitim müdürlüğü sitesi anasayfasında bu yazı ile ilgili haber yok. 2 gün öncesinde facebookta teknoloji tasarım öğretmenleri formundaki taslağı ile bire bir

Re: Yeni haftalık ders saatleri çizelgesi

compteach' Alıntı:
http://yuregir.meb.gov.tr/haberservisi/ekler/ilce2012/20061201291620120620163242.pdf arkadaşlar bizim dersi 2 saate çıkarmışar ama hala seçmeli. bilgisi olanlar varmı

yüreğir mem, bakanlıktan hızlı davranmış, bombayı patlatmış, ama sanki birileri pis oyun oynamış, sonradan bomba diye yüreğir mem i patlatmasınlar. bakanlığın sitesinde yok daha çizelge, enteresan...

bakanlıkla bugün konuştum yarın veya cumaya çizelge yayınlanacakmış ve normlar ona göre güncellenecekmiş..

ayrıca bu çizelge eğer gerçekse teknoloji tasarımcılar norm bulamaz, sadece 7-8 lerde 2 saaat ders görünüyor.

sezginozturk' Alıntı:
http://yuregir.meb.gov.tr/haberservisi/ekler/ilce2012/20061201291620120620163242.pdf
o zazman bu taslağa göre 3 şubeli bir okulda 6 saat 5 lerden, 3 saat 6 lardan, 3 saat 7 lerden, 3 saatte 8 lerden toplam 15 saat eder norm sorunumuz çözülebilir. birde herkes çocukların ders seçeceğini söylüyor ama veliler çocukların yerine seçer diye düşünüyorum. çocuklara kalsa seçerler de velilere kalırsa işimiz yaş.

sonunda güzel haberlr gelmeye başladı yuppiiii... :lol: b.t öğretmeni olan okullarda zorunlu seçmeli olursa değmeyin keyfimize norm sorunundan kurtuluruz. birde ders seçmek öğrenciye bırakılırsa iş velilere kalmış demektir. işte o zaman işimiz yaş...

mustafasangul' Alıntı:
meb böyle bir çizelge yayınlaması lazım resmi olarak, bunu nasıl oluşturdular ki
ben de yüreğirdeyim bence bir ilçe durup dururken bir taslağı kendi kafasından uyduramaz. taslak doğrudur. nurtopu gibi 2 saat seçmeli dersimiz oldu. hepimize hayırlı olsun... ama dersi seçerlermi kimler seçer veliyemi kalır idareyemi o iş sakat...

dersi seçtiririz çocuklara o kolay, eğerki seçmelilerde sınav da varsa o zaman tadından yenmez :alkis:

61>34' Alıntı:
dersi seçtiririz çocuklara o kolay, eğerki seçmelilerde sınav da varsa o zaman tadından yenmez :alkis:
iş çocuklara kalırsa elbet çocuklar seçerde veli buna el atar kendisi seçmek isteyebilir. hayırlısı yinede haberler sevindirici. bir de kademe kademe geçiş olacağı için bir kaç sene daha sıkıntılar devam eder.

noname_' Alıntı:
iyi bakın belki hayatınızda böyle birşey göremeyeceksiniz, Rehberlik sadece 8 lerde, Türkçe ve mat ders saatleri artmış ama asıl bomba medya okuryazarlığıda 2 saat
hocam belki hayatınızda böyle birşey göremeyeceksiniz, derken ne demek istediniz anlamadım ama kulüb ve rehberlik gibi hiç bir işe yaramayan angaryanın diğer sınıflardan alınmış olması eğer bu çizelge doğruysa bence iyi olmuş.

Dersi ister veli ister öğrenci seçsin aman okul idaresi karışmasında !

öğretmen norm yeterliliği ve kurul toplantısında karar verilir.

Arkadaşlar taslak olduğu için kimse ümitlenmesin. sadece adanada var yazı ve ders saatleri 30 geçiyor nasıl olacak. okullarda sınıf yok boş. nasıl dağıtılacak seçmeli ders saatlerinde öğrenciler 10 10 . onun için net yazı gelmeden kendimizi avuturuz.

önceki yıllarda olduğu gibi rehberlik ve sosyal etkinlikler diye bir ders göremedim ben sadece 8. sınıflarda var buna benzer bir ders o zaman sınıf rehber öğretmenliği tarihe mi karışıyor?

Re: Yeni Dersler ve Saatleri Belirlendi

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
2 şer saat yapmışlarr
16 sınıf var okuldaa eğer seçerlerse 32 saat ders demek :)
Bakalım neler olacak...

Re: Yeni Dersler ve Saatleri Belirlendi

İnş. doğrudur bu tablo seçmelilerde bir tek biilişim iş görür fen kategorisinde..

Geri