Tef'liler Ortaokullara Tayin İstememelidir.

Kodla Büyü
başlığı açan hocama, konuya bende farklı bir açıdan bakayım. uzun yıllar liselerde çalışmış biri sırf tayin için ortaokulu göze alıp yazabiliyorsan bırakın yazsın. 3 yıl da psikolojisi bozulur ortaokulda. belki 2 :mrgreen:

arkadaşlar hiçbir tefçi teknik lise yerine ortaokul istemez gitmek istediği yerde yoksa teknik lise mecbur ortaokul veya düz lise istemek zorunda 7 yıldır tef li olarak ortaokulda çalışıyorum keyfimdenmi bulunduğum yerde teknik lise boşluk yok...

ya kimin puanı yüksekse o gider. merak etmeyin zaten hiçbir teknik öğretmen meslek lisesini bırakıp ortaokula gitmez zorda kalmasa. ama yazmayın demek de çok garip kaçmış. hangi hakla yada mantıkla bunu istiyorsunuz anlamıyorum. ben bu tayin döneminde ortaokulları da yazacağım bilginize böteli arkadaşlar.

hakanotuken' Alıntı:
Ben ve benim gibi ildışı tayin isteyecek böteciler, tefliler yüzünden tayin sıkıntısı yaşayacak. Sadece Bötecilerle yarışırsam çok rahat yer değiştireceğimi düşünüyorum çünkü bötenin 10 yıllık bir geçmişi var ben 7 yıllık öğretmenim 100 puanım var. Tefliler ise çok eski ve puanları yüksek olanlar var. Bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor.

Madem Tef ve Böte ayrı ve madem Meslek Liselerine Böteci alınmıyor. Bizde hakkımızı arayıp bu konu üzerinde duralım.Tefli arkadaşlar alınmasın bence doğrusu budur. Nasıl lise matematik ve ilköğretim matematik ayrı. Edebiyat öğretmenleri ortaokullara tayin isteyemiyor bunun gibi olması gerekmektedir.

biz meslek lisesinde böteli tefli demeden BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİ beraber çalışıyoruz.
yolunuz düşerse sizi de bekleriz,
bu mesajınızı da size hatırlatmayız.

selamlar....

Teflilere ortaokulların kapatılmasına fikrine karşıyım. Haksızlık olur. Aramızda çok büyük bir fark yok.

Tabii meslek liselerinin botecilere kapalı olmasına da karşıyım.

Herşeye muhalefetim. :puhaha:

He hocam sen istemesin dedin ya onlar da istemezler artık sen de rahat rahat gidersin istediğin yere. En azından isteyeceğin yeri söyle de orayı istemesinler hepsini birden madur etmeyelim senin yüzünden. Ey gidi ya. Ben de TEF li olsam istediğim yere isterdim.

böyle çifte standart olmamalıdır artık bence de. olacaksa madem branşımızın adı nasıl hepimizin bilişim teknolojileri diye geçiyor; atanırken de tayin isterken de bu ayrımın kalkması lazım o zaman.

Olmamış hocam, asıl mücadelemiz, bötelilere de meslek lisesi açılması yönünde olmalı. 4 yıl meslek lisesinde görev yapmış böteli olarak yazıyorum, tef li arkadaşlardan eksiğimiz yok, iş tamamen kendini geliştirme ile ilgili. İlkokula atanmış bir tefli arkadaşım vardı, meslek lieleri açık olmasına rağmen il içi tayin istemiyordu, mesele tamamen kendini geliştirmeden geçiyor, yoksa ha tef ha böte.

Bir böteli olarak, Meslek Lisesinde her derse girebileceğimi ve hakkıyla yapacağımı iddia ediyorum. Hakkınızı ararken bize laf atmanıza gerek yok.

bravehard2010' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:
Derneğin çalışmaları sayesinde bu konunun da çözüleceğine inanıyorum.
dernek böyle bir çalışmaya imza atacaksa şimdiden istifamı basayım.
Hocam şurayı inceleyebilir misiniz?
http://www.bte.org.tr/belge/bote_meslek ... TKB_80.pdf
hocam başkaları beni ilgilendirmiyor, eğer derneğimiz bötelilerin meslek lisesine atanabilmeleri için bir çalışma başlatırsa benden sonuna kadar destek, yok eğer tefliler ortaokullara atanamasın diye çalışacaksa anında istifamı basarım.
birbirimizi yemek içindeğil, birbirimize destek için çalışalım.

Günü kurtarabilmek için söylenmiş aciz sözlerden. Sormak isterim; acaba istediğin yere atandığında bu görüşünü bir daha dile getirecek misin? atanınca buna benzer tartışmalarda yer alacak mısın? Neden daha önce bu tartışmayı açmadın da atama dönemi yaklaşınca aklına geldi? Senin puanın düşük diye senden daha fazla çalışmış, tayini hak etmiş insanlara neden engel oluyorsun? .... soruları çoğaltabilirim...
Hocam zaten siyasetçiler yüzünden bıktık bu günü kurtaran sözlerden bari bir öğretmen yapmasın!!!

cakkoyun' Alıntı:
Bir böteli olarak, Meslek Lisesinde her derse girebileceğimi ve hakkıyla yapacağımı iddia ediyorum. Hakkınızı ararken bize laf atmanıza gerek yok.
Güzel anlatmışsın bötelilerin durumunu.Aramızdaki kendini beğenmişlere ders olur umarım. Kimse kimseye üstünlük taslamasın hepimiz öğretmeniz.

hastasıyız dede' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:
Arkdaşım tefe bilgisayar mühendisliği dersleri tamamlamak şartıyla açılyor ne güzelde oluyor böteyede aynı şekilde tef yolu açılsa güzel olmaz mı? dernek asıl böle bir çalışma yaparsa üye sayısı dahada artacaktır.

muratur' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:
Arkdaşım tefe bilgisayar mühendisliği dersleri tamamlamak şartıyla açılyor ne güzelde oluyor böteyede aynı şekilde tef yolu açılsa güzel olmaz mı? dernek asıl böle bir çalışma yaparsa üye sayısı dahada artacaktır.
+1

bir TEF'li olarak arkadaşın dediği mantıklı. şu an ben meslek lisesinden çalışıyorum , eğer BÖTE mezunları meslek lisesine gelemiyorlarsa doğrusu da bence budur, çünkü bunu bilerek Teknik Eğitim yazdık. TEF mezunlarıda ortaokul yazmamaları gerekir.Tef ile Böte alanları ayrı ayrı. ilköğretimdeki Türkçe öğretmenliği ile , Liselerdeki Edebiyat öğretmenliği gibi.

gladyatör' Alıntı:
bir TEF'li olarak arkadaşın dediği mantıklı. şu an ben meslek lisesinden çalışıyorum , eğer BÖTE mezunları meslek lisesine gelemiyorlarsa doğrusu da bence budur, çünkü bunu bilerek Teknik Eğitim yazdık. TEF mezunlarıda ortaokul yazmamaları gerekir.Tef ile Böte alanları ayrı ayrı. ilköğretimdeki Türkçe öğretmenliği ile , Liselerdeki Edebiyat öğretmenliği gibi.
iki yanlış bir doğru etmez hocam.

Branş isimleri aynı iken TEF lilerin ortaokullara atanamamasını düzenleyen bir karar çok zor. Tek çözüm branş isimlerini değiştirmek. MEB bunu 2008de denemişti ama vazgeçti. Okul öncesi ve çocuk gelişimini ayırdı mesala ama BTyi ayırmadı. MEbinde işine gelmiyor ayırmak.

hastasıyız dede' Alıntı:
gladyatör' Alıntı:

hocam bence bir yanlışlık yok.TEF de görülen dersler ile BÖTE de gösterilen dersler farklı. bunu bilerek Teknik Eğitimi tercih ettik. bötecilerin meslek lisesine atanmamalarıda bu yüzden doğru.

ikinciside eğer sen meslek lisesini Böte'ye açmıyorsan , o zaman ilköğretimleride TEF mezunlarına açmazsın.

Valla keşke meslek lisesinde yer olsa da geçsek tef bitirip burda word excel anlatmak emin olun ki çok sıkıcı :? tercihlerimde yazmadım ama eş durumundan geldiğim yerde ortaokuldan başka seçenenek yoktu :x

gladyatör' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
gladyatör' Alıntı:

hocam bence bir yanlışlık yok.TEF de görülen dersler ile BÖTE de gösterilen dersler farklı. bunu bilerek Teknik Eğitimi tercih ettik. bötecilerin meslek lisesine atanmamalarıda bu yüzden doğru.

ikinciside eğer sen meslek lisesini Böte'ye açmıyorsan , o zaman ilköğretimleride TEF mezunlarına açmazsın.
görülen derslerde ne farklar vermış merak ettim?
bence böteli arkadaşlar de bizde bilişim eğitimi aldık, herkes istediği yere atansın, tayinlerde daha kolaylık olur, neden birbirimizi kısıtlıyoruz ki ?

Yarın öbür gün BÖTEliler meslek lisesine atanabilir derlerse o zaman görürüm TEFlileri .Burdan birlik olup itirazlarını ederler eminim.

by_rebel' Alıntı:
böteliler sadece oratokulda çalışmak için eğitim almıştır ancak tef liler her okulda çalışabilecek eğitim almıştır, teflilerin ortaokulda da çalışmasının nedeni budur.
Yok ya ne eğitimi almışsın benden fazla söyle bakiiim işinize gelmeyince böteciler mesleğe atanamaz biz her yere atanırız. Oldu canım oldu..

hocam sizin mantığınızla burada bayağı bir e...k var. ben sizi bilmem ama ben hiç bir tef mezununun e...k olduğuna inanmıyorum

Olay sadece kendini geliştirme meselesidir. Bu yaz ben c sharp bilmediğim için c sharp çalışacağım. İhtiyacım şuan var mı yok. Olmasa da fark etmez. Kendi kendime meraktan öğrenirim zaten. Merak. Farkındaysanız kendini geliştirmezse bir bilgisayarcı 10 sene içinde çağ dışı kalır. Matematik veya fizik gibi daha stabil bir alanda değiliz.

10 sene sonra zaten kendini zamana uydurmuş insanlar ile ayak sağlayamamış insanlar olarak ayrılacağız.

Geri