Tef'liler Ortaokullara Tayin İstememelidir.

Kodla Büyü
gelecek' Alıntı:
Olay sadece kendini geliştirme meselesidir. Bu yaz ben c sharp bilmediğim için c sharp çalışacağım. İhtiyacım şuan var mı yok. Olmasa da fark etmez. Kendi kendime meraktan öğrenirim zaten. Merak. Farkındaysanız kendini geliştirmezse bir bilgisayarcı 10 sene içinde çağ dışı kalır. Matematik veya fizik gibi daha stabil bir alanda değiliz.

10 sene sonra zaten kendini zamana uydurmuş insanlar ile ayak sağlayamamış insanlar olarak ayrılacağız.
doğru söze ne denir. :alkis:

Çözüm basit: TEF mezununa=Teknik Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği BÖTE mezununa=Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği koyarsın olur....
:D

hiçkimse' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
Yesil26' Alıntı:
Tef Elektroniği bitirmek kolay olmadı 4 yılda bitti ama zor oldu. O kadar olsun Bötenin müfredatıyla Tef bir mi.
kimse kimseyi kandırmasın, eşşeği bağlasan mezun olur sözünü her tef li gayet iyi bilir.
:D
Ayıp ediyosunuz ama :x
Gerçekten ayıp olmuş :-1:
BÖTE nin kolaylık zorluk derecesini bilmiyorum.
Marmara TEF te dersler hiç de kolay değildi. Özellikle Elektronik-Kontrol Dersleri ve Mikroişlemci Mikrodenetleyici dersleri nedeni ile 6. 7. 8. seneye okulu uzatanlar oluyordu. Bazı eğitim derslerinden geçebilmek de çok zordu. Diğer üniversiteler-fakülteler KPSS den çok önce sınavları bitirirken bizim sınavlar haziran sonuna kadar sarkıyordu. KPSS ye girdiğimde hala açıklanmamış fakülte ders notlarımız vardı mezun olup olamayacağımız bile belli değildi. 2 ders kalırsa okul 1 yıl uzuyordu.

yanlış biliyor olabilirim arkadaşlar ancak bu böteli öğretmenlerin meslek liselerinde çalışabilmek için açmış oldukları mahkemelerin tamamı yargı tarafından reddedildi. bilginize ayrıca talim terbiye 80 sayılı kanun(yönetmelikte) aşağıdaki linkte gerekli bilgilendirmeler mevcut. kimse sen bötelisin sen teflisin olayına girmesin. kimse kazanamaz bundan birşey. ayrıca böteli öğretmen arkadaşlar iliçi atama yoluyla zaten ticaret meslek liselerinin anadolu olmayan kısımlarında da çalışabiliyorlar.

http://oyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... elgesi.pdf

ppll' Alıntı:
bu TEF liler işine gelince böte lilere laf atarlar ne işin var ortaokulda diye ama tayin zamanı gelince ortaokulları mesken tutarlar... daha bir kaç gün önce bir vatandaş tef mi ortaokul mu ? diye başlık açmış tef liler ortaokulları yerin dibine sokup durmuşlardı. karar verin artık hangi saf da olduğunuzu...

http://www.bilgisayarbilisim.net/her-telden-f29/meslek-lisesi-mi-ortaokul-mu-yardimmmm-t112806.html
leventgenc' Alıntı:
Hocam ortaokulda olacağınızdan daha huzurlu olacağınız kesin. Derslerinize gireceksiniz, öğrencileriniz birşeyler üretmeye başladığında mesleki tatmin yönünden mutlu olacaksınız. tabiki her öğrenciniz sizin istediğiniz yönde gelişim göstermeyecek sonuçta meslek liselerinin hali ortada öğrenci profili yönünden. Ayrıca Sınıf mevcutlarına göre ve tabiki okulunuzdaki BT öğretmeni sayısına göre ortak dersleriniz olacaktır. bu durumda dersi anlattığınız kitle maksimum 15 öğrenciden oluşacak. ortaokulda 15-20 bilgisayarla 30-35 öğrencilik bir kitleyle ders yapmak mı yoksa her öğrencinizin ayrı bilgisayarlarda olduğu bir şekilde mi ders yapmak istersiniz. Sonuçta her ikisinin de kendine göre artı eksileri var. Karar sizin. Vereceğiniz karar ne olursa olsun Şimdiden Hayırlı olsun.
elimizde olsa TEF liler olarak %100 e yakınımız meslek lisesini tercih eder. kararımız belli aslında ama eşimden ayrı kalacağıma ortaokulda görev yapmayı tercih ederim.

Peki edebiyat öğretmenleri ortaokulda türkçe dersi veremez mi? Edebiyatçılara neden ortaokul açılmıyor?
Böteciler meslek liselerinde neden çalışamasın? Diploma değil liyakat önemlidir?
Bötecilere meslek lisesini açmıyorlarsa teflilere meslek lisesi açılmamalıdır.

Düşmanca ve sataşarak yorum yapmayın. Mantık dahilinde tartışalım.

2002 de öss ye girip böte kazandım. O gün biraz fikir sahibi olsam tef yazardım puanım rahatça yeterdi. Bötelilere yetersiz muamelesi yapmayın.

BÖTE ve TEF lilerin 4 yıllık eğitim programları ve aldıkları dersler aşağıda var inceleyin ve alınan derslerdeki farkı görün saygılarımla...

Ekli dosyalar

hakanotuken' Alıntı:
Ben ve benim gibi ildışı tayin isteyecek böteciler, tefliler yüzünden tayin sıkıntısı yaşayacak. Sadece Bötecilerle yarışırsam çok rahat yer değiştireceğimi düşünüyorum çünkü bötenin 10 yıllık bir geçmişi var ben 7 yıllık öğretmenim 100 puanım var. Tefliler ise çok eski ve puanları yüksek olanlar var. Bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor.

Madem Tef ve Böte ayrı ve madem Meslek Liselerine Böteci alınmıyor. Bizde hakkımızı arayıp bu konu üzerinde duralım.Tefli arkadaşlar alınmasın bence doğrusu budur. Nasıl lise matematik ve ilköğretim matematik ayrı. Edebiyat öğretmenleri ortaokullara tayin isteyemiyor bunun gibi olması gerekmektedir.

Kardeş heralde yer değiştiremiyorsun millete saldırıyorsun.provakatörmüsün nesin. Herşeyi çözdük bitti, tefci böteci diye de kavga edelim.Tef okusaydın o zaman biz mi senin tercihini yaptık

zeybekd' Alıntı:
BÖTE ve TEF lilerin 4 yıllık eğitim programları ve aldıkları dersler aşağıda var inceleyin ve alınan derslerdeki farkı görün saygılarımla...
Hocam meslek liselerinde okutulan bütün yazılım derslerini ve temel donanım dersini böteliler de almıştır. Dediğiniz mantık devreleri, temel elektronik vb. dersler de fark vardır. Bu derslere girmez öğretmen olur biter.

zeybekd' Alıntı:
alınan dersleri inceledim elektronik dersleri dışında fark yok.

by_rebel' Alıntı:
böteliler sadece oratokulda çalışmak için eğitim almıştır ancak tef liler her okulda çalışabilecek eğitim almıştır, teflilerin ortaokulda da çalışmasının nedeni budur.
aynen katılıyorum hocam

flyman' Alıntı:
by_rebel' Alıntı:
böteliler sadece oratokulda çalışmak için eğitim almıştır ancak tef liler her okulda çalışabilecek eğitim almıştır, teflilerin ortaokulda da çalışmasının nedeni budur.
aynen katılıyorum hocam
işine geldiği için katılıyorsun sevgili arkadaşım, yukarıda arkadaşım tef ve böte derslerini paylaşmış, bir incele ne gibi farklar varsa buraya yazda bizleri haksız çıkar.
BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM MESLEK LİSELERİNE ATANABİLMEK BÖTELİLERİNDE HAKKIDIR, ÇÜNKÜ GEREKLİ EĞİTİMİ ALMIŞLARDIR.

FARAZA EKSİK DERSLERİ OLMUŞ OLSA BİLE BİLİŞİM EĞİTİMİ ALMIŞLARMI ALMIŞLAR VE MESLEK LİSESİNE TAYİN İSTEDİĞİNE GÖRE KENDİNİ YETERLİ GÖRMEKTEDİR, KİMSENİN BAŞKASININ HAKKINI KISITLAMAYA HAKKI YOKTUR.

hastasıyız dede' Alıntı:
Yesil26' Alıntı:
Tef Elektroniği bitirmek kolay olmadı 4 yılda bitti ama zor oldu. O kadar olsun Bötenin müfredatıyla Tef bir mi.
kimse kimseyi kandırmasın, eşşeği bağlasan mezun olur sözünü her tef li gayet iyi bilir.

Al işte bi tane daha.

TEF okumak her baba yiğidin harcı değildir.

Sen TEF okusaydın sanırım 8 yılda mezun olamazdın.. Ne olduğunu düşün artık.

Sen ne yabani bir yapıdasın. Terbiyesizlik yapmadan kur cümlelerini. Kalp kırmadan..

Ben tercih yaparken biliyordum eğitim fakültelerinin meslek liselerine atanamayacaklarını bu yüzden sadece TEF yazdım. Benim gibi biraz araştırsaydınız zamanında bu sızlananlardan ve bu başlığı açanlardan olmazdınız..

arkadaşlar ergen muhabbeti yapıp birbirinizi kırmayın lütfen. biz ne kadar yırtınırsak yırtınalım, aramızdaki mağdurlardan biri bakan yeğeni olmadıkça birşey değişmeyecek branş ayrımında veya atölye öğretmenliğinde.

düz mantık: piyasada çok düşük puanlı bir sürü mühendislik var. o insanlar, düşük puan alıp mühendisliklere girip 4 yılda bitirebiliyorsa bizim seviyemizdeki arkadaşlarda çok rahat tüm lisansları zamanında bitirebilir. kasmayın, kırmayın gerek yok.

iyi de arkadaşın yazdığını ve arkasına eklediği ifadeyi görünce insan ister istemez bozuluyor.

"BÖTE liler eml ye" deyince bağırıyorlar, "tefliler ortaokulu tercih etmeseler keşke" diyor konuyu açan arkadaş ona da bağırıyorlar. NE ALA MEMLEKET....

Geri