ÖNEMLİ UYARI: Lütfen programdan herhangi bir yerden satır veya sütün silmeyiniz. Program hatalı çalışacaktır, sadece beyaz alanlarda gerekli düzenlemeleri yapınız.
v4.052 - Eylül 2023
* en son hali , düzeltmeler yapıldı
* anasayfadaki açıklamaları kaldırdım
* yeni bir sınavdan önce listeleri silmeyi unutmayınız
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
v4.06 - Ekim 2022
* e-okul sayfasından sınıf listeleri alma işlemi düzeltildi,
* Salon listelerinde fazla salon yazdırma düzeltildi,
* Sınıf listelerinde toner tasarrufu için gereksiz çizgiler kaldırıldı,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
v4.051
* makro etkin sayfa olarak Sınav dosyası değiştirildi.
v4.04
* Hata düzeltildi,
v4.03
* Sayılar2 düzeltildi, tekrar özür dilerim,
v4.01 - sorunludur, v4.03'ü kullanınız
* Sayilar2'deki derslerin üst üste toplanması hatası giderildi, ders sayılarını sıfırlamayı unutmuşum, özür dilerim.
v4 - sorunludur, v4.02'yi kullanınız
+ Devamsız öğrencilerin listelerden çıkarılması,
+ Boş sınav takvimi oluşturulması, sınav takvimi sınıflara göre otomatik olarak oluşturulmaktadır, sadece tarihler ve hangi ders saatinde hangi sınavın yapılacağı listelerden seçilecek,
+ Sınav takviminden tarih ve sınav saatine göre sınavı yapılacak derslerin sınav programına aktarılması,
+ Sınıfları gruplara ayırıp (en fazla 4 grup olabilecek şekilde hazırlandı istenirse arttırılabilir) kendi içinde dağıtılmaları, sadece otomatik oluşturulan sınav takviminden çağrılan sınavlarda çalışmakta,
+ PDF dosyaların sınav tarih ve saatine göre kaydedilmesi,
v3
+Dağıtım sistemi yenilendi, artık daha homojen olarak dersleri dağıtabiliyor, önceki kullanılan sistem de kullanılabilir durumda,
+Rapor sayfası eklendi,
+Sayfalar tek tek yazdırılabiliyor,
+PDF dosyası olarak kaydetme seçeneği eklendi, bu özelliği kullanabilmek için Office'in PDF kaydetme özelliği olmalı, eğer yoksa ya mikrosoftun sitesinden veya ekli dosyayı kurmak gereklidir,
http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=7
*Programı aktif olarak kullanamıyorum, eğer çıkan sorunlar veya önerileriniz varsa vakit buldukça eklemeye çalışırım.
v2.01
* salon listelerindeki fazla sayfa yazdırma sorunu düzeltildi,
v2 - sorunludur, V2,01'i kullanınız
Programı 60 sınıf ve 45 sınıf mevcuduna göre düzenledim,
+Listeler ayrı belgelerde
+Salon yerleri belirtilebiliyor
+Yazıcıya tüm listeler otomatik olarak gönderilebiliyor (ek: öncelikle pdf yazıcılarla kullanınız)
+Salonlardaki ders sayıları listesi eklendi
- ek: homojen dağıtım yapamıyor, bilgim var, biraz kontrolsüz rastgele dağıtımın dezavantajı. kontrollü bir rastgele dağıtım sistemi geliştirildi fakat bu sürümde yer almıyor.
* ek: sıralarınız çift kişilik ise mutlaka sınavı yapan öğretmenin listeleri tekrar kontrol edip gerekli öğrenci yeri değişikliklerini yapması gerekmektedir.
- Sınavları yapılacak derslerin öğrenci sayılarının dengeli olması gerekmektedir, sınav programı hazırlarken bu konu göz önünde bulundurulmalıdır. Ör: Coğrafya 9 sınavı 50 kişi, Tarih 10 sınavı 40 kişi olduğu zaman araya eklenecek Tarih 10 öğrencisi sayısı 49veya 51 olmalı ki birer arayla öğrencileri dağıtabilsin. Çok dersli sınavlarda pek problem olmuyor fakat 2 veya 3 dersli sınavlarda dikkat edilmeli.
Sınavlar belgesinde gerekli açıklamalar vardır, çalışmaya başlamadan önce tüm açıklama balonlarını silebilirsiniz.
v1
Ortak sınavlarda okulum için hazırladığım programdır, 35 kişilik 35 sınıfa kadar hazırdır. Eğer 35 sınıftan daha fazla sınıfınız varsa macrolarını tekrar düzenlemeniz gerekir. Gerekli açıklamaları belge içinde yapmaya ve mümkün olduğunca otomatikleştirmeye çalıştım, umarım kullanımı zor olmamıştır
Şu anda gözüken olumsuz yanı belgeyi kaydederken kaydetme işlemi uzun sürmektedir.
Geliştirmek için öneri yada görüşlerinizi beklerim.
ek: tarih bölümü çıkarılmış halini ekledim,
ek2: öğrenci dağıtımını homojen yapamamakta, yazın, olan sorunları ve gelen önerileri de katarak gidermeye çalışacağım.
v4.052 - Eylül 2023
* en son hali , düzeltmeler yapıldı
* anasayfadaki açıklamaları kaldırdım
* yeni bir sınavdan önce listeleri silmeyi unutmayınız
v4.06 - Ekim 2022
* e-okul sayfasından sınıf listeleri alma işlemi düzeltildi,
* Salon listelerinde fazla salon yazdırma düzeltildi,
* Sınıf listelerinde toner tasarrufu için gereksiz çizgiler kaldırıldı,
v4.051
* makro etkin sayfa olarak Sınav dosyası değiştirildi.
v4.04
* Hata düzeltildi,
v4.03
* Sayılar2 düzeltildi, tekrar özür dilerim,
v4.01 - sorunludur, v4.03'ü kullanınız
* Sayilar2'deki derslerin üst üste toplanması hatası giderildi, ders sayılarını sıfırlamayı unutmuşum, özür dilerim.
v4 - sorunludur, v4.02'yi kullanınız
+ Devamsız öğrencilerin listelerden çıkarılması,
+ Boş sınav takvimi oluşturulması, sınav takvimi sınıflara göre otomatik olarak oluşturulmaktadır, sadece tarihler ve hangi ders saatinde hangi sınavın yapılacağı listelerden seçilecek,
+ Sınav takviminden tarih ve sınav saatine göre sınavı yapılacak derslerin sınav programına aktarılması,
+ Sınıfları gruplara ayırıp (en fazla 4 grup olabilecek şekilde hazırlandı istenirse arttırılabilir) kendi içinde dağıtılmaları, sadece otomatik oluşturulan sınav takviminden çağrılan sınavlarda çalışmakta,
+ PDF dosyaların sınav tarih ve saatine göre kaydedilmesi,
v3
+Dağıtım sistemi yenilendi, artık daha homojen olarak dersleri dağıtabiliyor, önceki kullanılan sistem de kullanılabilir durumda,
+Rapor sayfası eklendi,
+Sayfalar tek tek yazdırılabiliyor,
+PDF dosyası olarak kaydetme seçeneği eklendi, bu özelliği kullanabilmek için Office'in PDF kaydetme özelliği olmalı, eğer yoksa ya mikrosoftun sitesinden veya ekli dosyayı kurmak gereklidir,
http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=7
*Programı aktif olarak kullanamıyorum, eğer çıkan sorunlar veya önerileriniz varsa vakit buldukça eklemeye çalışırım.
v2.01
* salon listelerindeki fazla sayfa yazdırma sorunu düzeltildi,
v2 - sorunludur, V2,01'i kullanınız
Programı 60 sınıf ve 45 sınıf mevcuduna göre düzenledim,
+Listeler ayrı belgelerde
+Salon yerleri belirtilebiliyor
+Yazıcıya tüm listeler otomatik olarak gönderilebiliyor (ek: öncelikle pdf yazıcılarla kullanınız)
+Salonlardaki ders sayıları listesi eklendi
- ek: homojen dağıtım yapamıyor, bilgim var, biraz kontrolsüz rastgele dağıtımın dezavantajı. kontrollü bir rastgele dağıtım sistemi geliştirildi fakat bu sürümde yer almıyor.
* ek: sıralarınız çift kişilik ise mutlaka sınavı yapan öğretmenin listeleri tekrar kontrol edip gerekli öğrenci yeri değişikliklerini yapması gerekmektedir.
- Sınavları yapılacak derslerin öğrenci sayılarının dengeli olması gerekmektedir, sınav programı hazırlarken bu konu göz önünde bulundurulmalıdır. Ör: Coğrafya 9 sınavı 50 kişi, Tarih 10 sınavı 40 kişi olduğu zaman araya eklenecek Tarih 10 öğrencisi sayısı 49veya 51 olmalı ki birer arayla öğrencileri dağıtabilsin. Çok dersli sınavlarda pek problem olmuyor fakat 2 veya 3 dersli sınavlarda dikkat edilmeli.
Sınavlar belgesinde gerekli açıklamalar vardır, çalışmaya başlamadan önce tüm açıklama balonlarını silebilirsiniz.
v1
Ortak sınavlarda okulum için hazırladığım programdır, 35 kişilik 35 sınıfa kadar hazırdır. Eğer 35 sınıftan daha fazla sınıfınız varsa macrolarını tekrar düzenlemeniz gerekir. Gerekli açıklamaları belge içinde yapmaya ve mümkün olduğunca otomatikleştirmeye çalıştım, umarım kullanımı zor olmamıştır
Şu anda gözüken olumsuz yanı belgeyi kaydederken kaydetme işlemi uzun sürmektedir.
Geliştirmek için öneri yada görüşlerinizi beklerim.
ek: tarih bölümü çıkarılmış halini ekledim,
ek2: öğrenci dağıtımını homojen yapamamakta, yazın, olan sorunları ve gelen önerileri de katarak gidermeye çalışacağım.
Ekli dosyalar
-
Ortak Sınav Dağıtım Programı.zip151.1 KB · Görüntüleme: 6,260
-
Ortak Sınav Dağıtım Programı_tarihsiz.zip136.5 KB · Görüntüleme: 4,037
-
TopluSinavDagitimv2.01-60Sinif45kisi.zip149.4 KB · Görüntüleme: 1,925
-
TopluSinavDagitim_v3.zip209 KB · Görüntüleme: 2,442
-
TopluSinavDagitim_v4.zip473.1 KB · Görüntüleme: 3,261
-