TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Hocam norm işlemleri yılda bir kez Ekim ayında yapılıyor, zorunlu ders sayılarını sistem otamatik veriyor, biz sadece seçmeli ders sayılarını derse giren öğretmenlerin branşlarına ekliyoruz, yani sistem yasal olmayan birşeyi yapmaya izin vermiyor. Haftada 5gün bir günde 35 saat ders var, norm için girilen saaatlerin bu sayı ile uyuşmasına bakılıyor.

Meslek liselerindeki norm güncellemesini esnasında yapılabilir mi diye sormuş olmalı hocamız:

Meslek liselerindeki norm güncellemesini esnasında yapılabilir mi diye sormuş olmalı hocamız:

Ortaokul için sormuştum. Ekimde başka branşa girilen, medya okuryazarlık seçmeli dersini okul idaresi şimdi bilişime girebiliyor mu diye?

Ortaokul için sormuştum. Ekimde başka branşa girilen, medya okuryazarlık seçmeli dersini okul idaresi şimdi bilişime girebiliyor mu diye?

Farkındaydım hocam.
Şu meslek liselerinde var güncelleme. Bilişim/Bilgisayar için alanlar değiştiği için giriş açılır mı sordunuz diye düşündüm ben de. Anlaşılan açılmamış.

Özetle olacaklar şu bence:
*Lise mat/ İlköğretim mat gibi ayrı branşlar olacağız.
*Tef lilerin ikisinden birisini seçme şansı olacak(kaynaklık eden dersleri geniş olduğundan), Böte liler direk "1120-bilgisayar ve öğretim teknolojileri" branşında olacak.
*Hangi branşa geçmişsen bundan sonra o tür kurumlarda normun olacak ve sadece oraya gidebileceksin.
Sonuç:İyi hoş, gideceğin yerler keskin olarak belirlendi ama hem meslek lisesi hem lise/ortaokulda fazla yer yok. Ders olmadıkça yine norm fazlası olmaya devam edeceğiz.
LÜTFEN ARKADAŞLAR, TEFLİ BÖTELİ DİYE BİRBİRİMİZE DÜŞMAN KESİLMEYELİM. HEPİMİZ BENZER YOLLARIN YOLCUSUYUZ, BİR OLALIM GÜÇLÜ OLALIM. HİÇBİR KURUMDA BİZİ EZEMESİNLER, BÖLÜMLERİMİZİN, BİZİM KIYMETLERİNİ BİLDİRELİM.

Son düzenleme:
Arkadaşlar okulumuzdaki diğer öğretmen Odtü Bilgisayar Öğretmenliği Mezunu, ben Böte mezunuyum, şu anda okulda bir Böte ihtiyacı gözüküyor, kadrolu öğretmen olan (Odtü mezunu) Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğu için onu Bilişim teknolojilerine yazmış, Ortaokuldayız dersi de Böte ye vermiş. Yani Bilgisayar Öğretmenliği mezunu ortaokulda Böte derslerine giremeyecek mi? Ben idareciyim, istifa edip norma mı yerleşşem :D aklımda deli sorular var :)

Ekli dosyayı görüntüle 78766
Odtü'de teknik eğitim yok diye biliyorum. Onunda mezuniyet alanı böte olması lazım hocam, yoksa benmi yanlış biliyorum :)

ben anadolu lisesinde çalışıyorum.
okulda böte branşına dersi aktarmışlar.
ben böte mezunuyum ama branşım bt olarak gözüküyor norm fazlasıyım. böte'de 1 ihtiyaç var.

ben böte mezunuyum ama branşım bt olarak gözüküyor norm fazlasıyım. böte'de 1 ihtiyaç var.
Branşlarımız güncellenince norma girersin hocam. İşte bu durum tefli arkadaşlarımızın bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmeni normu olan okullarda norm fazlası olacağını gösteriyor.

Şuan meslek liseleri hariç herkes norm fazlası durumunda, atama branşımızın mebbisten değişmesi gerekiyor.

Branşlarımız güncellenince norma girersin hocam. İşte bu durum tefli arkadaşlarımızın bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmeni normu olan okullarda norm fazlası olacağını gösteriyor.
Teflilerin girebileceği dersler arasında da Bilişim Teknolojileri dersleri var 80 sayılı karar da, yeni yönetmelikte, bence yine bişey değişmeyecek gibi.

Farkındaydım hocam.
Şu meslek liselerinde var güncelleme. Bilişim/Bilgisayar için alanlar değiştiği için giriş açılır mı sordunuz diye düşündüm ben de. Anlaşılan açılmamış.
Hocam ben Anadolu İmam Hatip Lisesindeyim bende Bilgisayar ve Öğretim Teknolojilerine geçmişim. Aynı zamanda okulumuzda ortaokulda da derse giriyorum.

Sizin branşınız da bilgisayar ve Öğretim teknolojileri olacak hocam. Fazlalık durumu geçici.
Bakanlık branş bilginizi değiştirecek

Şimdi bakanlığın bir alan değişikliği yapması gerekiyor. Ttkb kararındaki çizelgede BÖTE alanında yazan bölüm mezunları otomatik kararname ile yeni alanlarına Alan değişikliği yapılacak.

Mebbisten yeni alanları düzelttiklerinde, tefliler ortaokul ve düz lisede norm fazlası olacak gibi görünüyor. Teflilerden, bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanına geçmek isteyenler için alan değişikliği hakkı verebilirler.

Mebbisten yeni alanları düzelttiklerinde, tefliler ortaokul ve düz lisede norm fazlası olacak gibi görünüyor. Teflilerden, bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanına geçmek isteyenler için alan değişikliği hakkı verebilirler.
Şu anda tef mezunlarına böyle bir hak yok ama bakanlık meslek lisesi tarafında aşırı yığılma ve norm fazlası olacağını ön görerek ttkb ye bir seferlik bir karar aldırarak tef mezunlarına BÖTE alan değişikliği hakkı verebilir.
Verilmesi de bakanlık için mantıklı olacaktır. Bir taraf fazla bir taraf açık olacağına şu andaki gibi bir denge bakanlığın işine gelir.

Yapılan bu değişiklik bana TTKB başkanını mezun olduğu lisans programını hatırlattı:

“Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Programı”

Hocam sanki BÖTE mezunlarını etkileyen bir durum yok gibi, orada değişen bir şey yok da, TEF mezunları ve Bilgisayar mühendislerinin alanı daraltılıyor gibi

Böte mezunuyum bugün MEBBİS de alanımın Bilişim Teknolojileri (A) olarak gözüktüğünü söyledi Okul müdürü.işin ilginci normun da böte de gözüktüğünü bende norm fazlası yazdığını böte de ihtiyaç olduğunu söyledi.🤔

BBNET
Geri