TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Böte mezunuyum bugün MEBBİS de alanımın Bilişim Teknolojileri (A) olarak gözüktüğünü söyledi Okul müdürü.işin ilginci normun da böte de gözüktüğünü bende norm fazlası yazdığını böte de ihtiyaç olduğunu söyledi.🤔
O ihtiyaç olan böte ye sizin branş değişikliği ile geçişinlz olacak ve ihtiyaç da norm fazlalığı da ortadan kalkacak hocam

Şu anda tef mezunlarına böyle bir hak yok ama bakanlık meslek lisesi tarafında aşırı yığılma ve norm fazlası olacağını ön görerek ttkb ye bir seferlik bir karar aldırarak tef mezunlarına BÖTE alan değişikliği hakkı verebilir.
Verilmesi de bakanlık için mantıklı olacaktır. Bir taraf fazla bir taraf açık olacağına şu andaki gibi bir denge bakanlığın işine gelir.
Evet mevcut senaryoya tek uyarlanabilir çözüm alan değişikliği gibi görünüyor. Ama bir kereliğine gibi olmayabilir çünkü ortaokul ve normal liselerde okutulan dersler hala TEF mezunlarının girebileceği dersler arasında. Başka alan değişikliği dönemlerinde de isterse geçebilir. Tabi meslek lisesine dönmek için yine alan değişikliği gerekir. Bakalım ne olacak

O ihtiyaç olan böte ye sizin branş değişikliği ile geçişinlz olacak ve ihtiyaç da norm fazlalığı da ortadan kalkacak hocam
Hocam bende öyle düşünüyorum muhtemelen tam oturmadı sistem, hatalar giderilecektir.
Bugün MEB in gönderdiği yeni bilgisayarlar geldi kurdular şakasına keşke birde bilişim öğretmenimiz olsa esprisini yapmıştım 😃 Hemen duymuşlar

Evet mevcut senaryoya tek uyarlanabilir çözüm alan değişikliği gibi görünüyor. Ama bir kereliğine gibi olmayabilir çünkü ortaokul ve normal liselerde okutulan dersler hala TEF mezunlarının girebileceği dersler arasında. Başka alan değişikliği dönemlerinde de isterse geçebilir. Tabi meslek lisesine dönmek için yine alan değişikliği gerekir. Bakalım ne olacak
Bir kerelik bir hak verilir, alan değişikliği olur.
Çizelgede dersler ortak ancak hangi bölüm hangi alana atanabilir ayrı. Yani tef mezunları ve mühendisler BÖTE ye atanamaz. İlk atamada da atanamaz alan değişikliği ile de atanamaz.

Son düzenleme:
İlk atamda BÖTE ihtiyacı daha az yazılmış.

2025 Nisan Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Duyurusu

IMG_1455.webp

Son düzenleme:
O halde dün yazdığım 2005’teki benzer durum gibi, ortaokul vb çalışan TEF’lilere alan değişikliği gelecek sanırım.
Hocam ben tef mezunuyum anadolu lisesi'nde çalışıyorum, muhtemelen bundan sonraki atamalarda bana sadece meslek liseleri açılacak, tayin istemediğimde okulumda norm fazlası olarak kalırım, benim alanım tef, neden alan değişikliğine gideyim ki?

Hocam ben tef mezunuyum anadolu lisesi'nde çalışıyorum, muhtemelen bundan sonraki atamalarda bana sadece meslek liseleri açılacak, tayin istemediğimde okulumda norm fazlası olarak kalırım, benim alanım tef, neden alan değişikliğine gideyim ki?

Alan değişikliği isteğe bağlıdır.. Zorunlu olmaz zaten.

Alan değişikliği isteğe bağlıdır.. Zorunlu olmaz zaten.
Söylemek istediğim ben şuan böte alanında çalışsam da meslek öğretmeniyim, tayin istediğimde meslek lisesi açılır, istemediğimde okulumda devam ederim, mesleğe geçmek için alan değişikliğine ihtiyaç olmaz çünkü alanım zaten tef. Alan değişikliği çok zor zaten, genelde uzak yerler kısıtlı açılıyor.
Mebbis güncellendiğinde alanı çalışılan kurum türüne göre değil, mezuniyete göre verirler.

Söylemek istediğim ben şuan böte alanında çalışsam da meslek öğretmeniyim, tayin istediğimde meslek lisesi açılır, istemediğimde okulumda devam ederim, mesleğe geçmek için alan değişikliğine ihtiyaç olmaz çünkü alanım zaten tef. Alan değişikliği çok zor zaten, genelde uzak yerler kısıtlı açılıyor.
Mebbis güncellendiğinde alanı çalışılan kurum türüne göre değil, mezuniyete göre verirler.
Keşke boteciler de istediğinde istediği okulu yazabilse demi.Yillardir uzak kısıtlı yerlerde çalışıyoruzda.Ayrica bilmediğimden soruyorum Lise Matetatikciler ortaokula tayin, atama isteyebiliyor mu ya da tam tersi ?

Sizdeki norma 1 öğretmen gelebilir. Meslek lisesine geçene kadar 2 öğretmen olarak çalışırsınız.

Sizdeki norma 1 öğretmen gelebilir. Meslek lisesine geçene kadar 2 öğretmen olarak çalışırsınız.
Ekstra Öğretmen atama durumuna bir çözüm bulurlar diye düşünüyorum değilse her tef linin okulunda ihtiyaç fazlalığı oluşur.
Pazartesi okulun normuna bakacağım. Duruma göre yazın meslek lisesi bakacağız artık.

Keşke boteciler de istediğinde istediği okulu yazabilse demi.Yillardir uzak kısıtlı yerlerde çalışıyoruzda.Ayrica bilmediğimden soruyorum Lise Matetatikciler ortaokula tayin, atama isteyebiliyor mu ya da tam tersi ?
Bundan sonra bilişimciler de istemeyecek işte hocam, aynı şeyden bahsediyoruz. Ben eski sistem devam etsin demedim ki.

IMG-20250418-WA0328.webp

İki farklı branş gibi yazılmış, bu 15bin atamada branşımiz, acaba böte mezunu olmayanlar Böte yapabilecekler mi?

Ekli dosyayı görüntüle 78778

İki farklı branş gibi yazılmış, bu 15bin atamada branşımiz, acaba böte mezunu olmayanlar Böte yapabilecekler mi?
İki farklı branş oldu zaten hocam. Yakında mevcut öğretmenlerin branşı mezun olduğu programa göre güncellenecek. Yeni atanacak olanlar da ttkb çizelgesinde branşına karşılık gelen okullara göre atanacak. Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri branşına sadece orada görülen bölüm mezunları atanabilecek. Aşağıdaki bölüm mezunları dışında kimse bu yeni branşa atanamaz.

Ekli dosyalar

• IMG-20250418-WA0032.webp
    IMG-20250418-WA0032.webp
    29.9 KB · Görüntüleme: 124
İyice herşeyi birbirine katıp karıştırdılar
Amaç düzen sağlamak kesinlikle değil
İyice berbat ettiler
Meslek liselerinde öğrenci mi kaldı
Büyük çoğunluğu norm fazlası şeklinde çalışıyor
Diğer meslek liseleri de kendi normlarını ancak karşılıyor.
Bakanlık ne yaptığını kendi biliyor mu acaba

Bu arada yukarıdaki mesajlarda alan değişikliğinden bahsedilmişti. Ancak yeni branş olan bilgisayar ve Öğretim teknolojileri branşına tef mezunları atanamaz, alan değilikliği de yapamaz. O alanın derslerine girebilmek ayrı bir şey o alana geçmek için ttkb çizelgesinde yer alan programlardan mezun olmak gerekir.

Bu arada yukarıdaki mesajlarda alan değişikliğinden bahsedilmişti. Ancak yeni branş olan bilgisayar ve Öğretim teknolojileri branşına tef mezunları atanamaz, alan değilikliği de yapamaz. O alanın derslerine girebilmek ayrı bir şey o alana geçmek için ttkb çizelgesinde yer alan programlardan mezun olmak gerekir.

Kazanılmış hak kapsamında geçici madde ile korunuyor:

IMG_1367.webp

Açıkcası benim en çok merak ettiğim tef mezunu olup benim gibi ortaokulda çalışan arkadaşların akıbeti ne olacak? Okulumda şu an zaten norm fazlasıyım. Çalıştığım ilde açık hiç yok ve çok fazla norm fazlası var. Bundan sonraki atama süreçlerinde az çok ne olacağı belli..Bu kadar norm fazlasını nereye yerleştirecekler....

Açıkcası benim en çok merak ettiğim tef mezunu olup benim gibi ortaokulda çalışan arkadaşların akıbeti ne olacak? Okulumda şu an zaten norm fazlasıyım. Çalıştığım ilde açık hiç yok ve çok fazla norm fazlası var. Bundan sonraki atama süreçlerinde az çok ne olacağı belli..Bu kadar norm fazlasını nereye yerleştirecekler....
Bizleri uzun zamandır kendi halimize bırakıp, birden böyle değişiklikleri hayata geçirmeleri, bir takım kararlar alındığı ve planlarının olduğu anlamına gelir. Bu karar bir günde alınmamıştır ve sonuçları da tartılmıştır diye umuyorum.

Çalıştığım ilçede ortaokuldaki bütün bilişim öğretmenleri tef mezunu. İlçe normundaki 2 öğretmen de tef mezunu. 1 meslek lisesi var ve norm ihtiyaci 1. Bakalım ne olacak. Sınıfıma da yıllar sonra bilgisayar gelmişti 😭
Meslek ortaokulları açılacak deniyordu, oraya kim atanacak mesela?

Son düzenleme:
BBNET
Geri