TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Çalıştığım ilçede ortaokuldaki bütün bilişim öğretmenleri tef mezunu. İlçe normundaki 2 öğretmen de tef mezunu. 1 meslek lisesi var ve norm ihtiyaci 1. Bakalım ne olacak. Sınıfıma da yıllar sonra bilgisayar gelmişti 😭
Meslek ortaokulları açılacak deniyordu, oraya kim atanacak mesela?
Meslek ortaokullarına meslek dersi öğretmeni atanır. Okulun lise veya ortaokul olması değil mesleki okul olup olmamasına bakılır

Bizleri uzun zamandır kendi halimize bırakıp, birden böyle değişiklikleri hayata geçirmeleri, bir takım kararlar alındığı ve planlarının olduğu anlamına gelir. Bu karar bir günde alınmamıştır ve sonuçları da tartılmıştır diye umuyorum.
Hocam hiç zannetmiyorum
Yıllardır bu işin içindeyiz
Bakanlığın planlı programlı bir işinin olduğuna denk gelmedim
Genellikle Dur bu olmadı tekrar değiştirelim kafası ile hareket ediyorlar

Açıkcası benim en çok merak ettiğim tef mezunu olup benim gibi ortaokulda çalışan arkadaşların akıbeti ne olacak? Okulumda şu an zaten norm fazlasıyım. Çalıştığım ilde açık hiç yok ve çok fazla norm fazlası var. Bundan sonraki atama süreçlerinde az çok ne olacağı belli..Bu kadar norm fazlasını nereye yerleştirecekler....
Tek çözüm var, ttkb bir kez kullanılmak üzere tef mezunlarına BÖTE ye alan değişikliği hakkı verecek.

Bu KOMEDİ senelerdir sürüyor ve tek suçlunun kim olduğunu bizzat biliyorum. Uzun uzun yazmaya gerek yok. Mimarlık mezunlarında; TEKNİK mimar olma şartının sadece teknik üniversiteden mezun olmasıdır diyen bir YÖK varken, teknik üniversitenin eğitim fakültesinden mezununa sen teknik üniversiteden normal mezunsun diyebilen BOŞ bir müdür sayesinde bu hale geldi bu branş. (Bi ara 9 nolu kararnamenin değişmesini-ve çok hızlı bir şekilde iptal edilmesini- sağlayan kişi olarak yazıyorum. )
Böte mezunları olağanüstü derecede mağdur oldu ve her yerde norm fazlası durumuna düştü. Hayatında bir satır kod yazmamış elektrik mezunları( alan tercihi ile) şu an fen-Anadolu lisesinde (hatta ortaokulda) çalışıyor. Bunu telafi etmek için bir HAYAL denemesi yapıyorlar. Ama bunu tamamlayacak ömürleri bile olmayacak. Nasıl ki yazılım bölümüne böte lileriin atanmasını önleyecek bir torpilli çıktıysa, bu atama-alan değişikliğini önleyecek biri de çıkacaktır. Eğitimde liyakatliler yerine yardakçılar karar aldığı müddetçe bu MUĞLAK-ANLAŞILMAZ kararlar hep devam edecektir.

Dedim ya; dersler, bölümlerimize verilen önem artırılmadıkça hepimiz norm fazlası olmaya devam edeceğiz. Şu an bir "action" geldi gibi ama aslında aynı tas aynı hamam..

Aynı durumdayım hocam. Hem BÖTE, hem mühendislik mezunuyum. Ortaokulda çalışıyorum. Bakalım sonuç ne olur..
Mühendisliği bitirmeniz öğretmen atama alanındaki BÖTE ibaresini etkilemez hocam. Görevde yükselme sınavı ile milli eğitim merkez ve taşra teşkilatlarında ya da belediyelerde mühendis ünvanıyla çalışırsınız. Lakin okullarda öğretmenliğe devam... Penaltı falan olmaz, VAR'a da gitseniz durum değişmez. :) Çünkü Bakanlık atama alanındaki ibare her şeyi belirliyor. Bu arada mühendislik bitirmeniz de ayrı bir başarı. Tebrik ederim.

1000146792.webp

BÖTE mezunuyum.Kendi okulumda norm var normalde 14 saat ders mevcut.
Dün bunu gördüm.mebbiste bilişim teknolojileri öğretmeni olarak gözüküyorum normalde atama alanım da 1119 diye hatırlıyorum şimdi böte 1120 diye gözüküyor resme göre bir karışıklık var bakalım ne olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 78784
Dün bunu gördüm.mebbiste bilişim teknolojileri öğretmeni olarak gözüküyorum normalde atama alanım da 1119 diye hatırlıyorum şimdi böte 1120 diye gözüküyor resme göre bir karışıklık var bakalım ne olacak.

Diğer okullarda da böyleymiş. Eksi mesajlarda yazıldı.

Mebbiste atama branşları BÖTe yapılınca düzelecek hocam.

Forumdaki ünvanımı değiştirerek başlayayım bari. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni :)

Aynen bende böyle görünüyorum hocam muhtemel güncellenecektir.

Hepimiz öyleyiz hocam merak etme.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250419_145138_Chrome.webp
    Screenshot_20250419_145138_Chrome.webp
    8.9 KB · Görüntüleme: 241
Mühendisliği bitirmeniz öğretmen atama alanındaki BÖTE ibaresini etkilemez hocam. Görevde yükselme sınavı ile milli eğitim merkez ve taşra teşkilatlarında ya da belediyelerde mühendis ünvanıyla çalışırsınız. Lakin okullarda öğretmenliğe devam... Penaltı falan olmaz, VAR'a da gitseniz durum değişmez. :) Çünkü Bakanlık atama alanındaki ibare her şeyi belirliyor. Bu arada mühendislik bitirmeniz de ayrı bir başarı. Tebrik ederim.
Yanlışınız var. Bilişim teknolojileri alanının kaynak bölümlerinde bilgisayar mühendisliği olduğu için o alana geçiş yapılabilir.

Ekli dosyalar

• resim_2025-04-19_150933197.webp
    resim_2025-04-19_150933197.webp
    44.2 KB · Görüntüleme: 332
Evet bu konuda görüş yazısı da var. Bir hocamız bakanlıktan görüş yazısı istedi cevap olumlu geldi burada da paylaştı. Atama branşı bugüne kadar tek bir branş olduğu için bir ayrım yoktu. Sadece * Böte mezunu atölye derslerine giremez diye açıklama vardı. Atamalar aynı alandan aynı isimle yapıldığı için sorun olmaz denildi. Ancak artık bölümler ayrıldığı için yeni atananlarda durum farklı olacaktır
Yanlışınız var. Bilişim teknolojileri alanının kaynak bölümlerinde bilgisayar mühendisliği olduğu için o alana geçiş yapılabilir.

Bu kontenjan listelerini idareciler mi görüyor şuan. Halk Eğitimle ilgili hangi branşa norm verilecek öğrenen varsa paylaşırsa sevinirim.

Peki ptta okulda tef li Önal öğretmenler için de norm çizelgesi paylaşacak bir idareci arkadaş var mı acaba? Kendi durumunu öğrenmek istiyorum

Böyle bir durum şuan için mümkün görünmüyor.Öyle bir durum olursa; Tef mezunları atanacak okul bulamayıp norm fazlası olur, BÖTE mezunları için norm açıkları oluşur.
Hocam bence Bilişim Mesleki Ortaokulları için bir hazırlık olabilir. Eğer açılırsa sadece meslek dersi öğretmenleri seçsin diye ayırdılar

BBNET
Geri