Hocam şu anki asgari ücretle 9-1 yeni başlayan bir öğretmenin maaşlarını hiçbir ek ödeme olmadan yazar mısınız? Öğretmen maaşı ile nasıl asgari ücrete yaklaşıyor ben bunu anlamak istiyorum? He, yeni asgari ücreti 5000tl yaparlar yerden göğe haklısınız derim.Arkadaşlar tüm yazılanlara saygı gösteriyorum. haklı talep şikayet ve istekler var. Ben şöyle düşünüyorum. Uzman öğretmen baş öğretmenden önce yapılması gereken çok daha önemli şeyler var. Uzmanlık zaten yıllardır çözülmesi gereken bir durum. Bir defa yapıp sonra yapmamak açıklanacak bir şey değil.
Daha önemli olan şey şuan öğretmene şartsız şurtsuz bir maaş iyileştirmesi yapmaktır. son yıllarda tüm mesleklere göre oranladığımızda ücret kaybımız var. Asgari ücret öğretmen maaşı ile aynı seviyeye yaklaştı. Doktorlara bir öğretmen maaşı kadar zam yapıldı ve hatta meclisten geçti. Bize vaad edilenler sadece sözde duruyor şuan.
Şuan uzmanlığı başöğretmenliği getirdik sınavsız yaptık deselerde esas sorunumuz bitmeyecek. 10 yılını bitirmeyen binlerce öğretmen var, geçinemiyorlar onların sorunu devam edecek. Acilen tüm öğretmenlere bir maaş iyileşmesi yapılması lazım.
hocam maalesef mesleğimiz bahsettiğiniz somut kriterlerler değerlendirilemeyecek kadar karmaşık. eba puanı öğretmenin iyi olduğunu göstermez. örneğin bir sınıfa hazır ebadaki testleri gönderirken sınıfa gönderirseniz 5 puan alıyorsunuz. sınıfı 2 grup olarak bölüp gönderirseniz x2 oluyor 10 puan alıyorsunuz. web sitesi sıralaması kadar saçma bir durum bu. 4-c de ki ali hapşurdu tarzı haberlerle tıklama ile sıralama da yükselsek neye fayda. bence hepimizin maaşını yeniden değerleme oranında bile arttırsalar çok daha iyi olur maaşımız.Sınav olması güzel bir şey.
Uzman öğretmen, başöğretmen, normal öğretmen...vs.
Rekabet olur. Yüksek lisans yapan maaşı %25 fazla alsın. Öğretmen sınav derecesi ve bulunduğu pozisyona göre maaşı %25 fazla olsun.
Öğretmen var hiç eba'ya girmemiş eba puanı 0 , öğretmen var eba puanı 500.
Bu iki öğretmenin maaşı ve derecesi aynı olmamalı.
Ben kapitalizm rekabetten yanayım.
Zaten burada ne konuşulsa boş hükümet dediğini yapar. Eğitim bir sen de destekler oldu bitti. Ebs Medyaya Gösteriş olarak itiraz ediyoruz algısı yaratır.
Hükümetin karşısında duruma karşı çıkacak yetkili sendikanız yok. Birey olarak düşünceleriniz bir işe yaramaz.
500 bine yakın öğretmen eğitim bir sen üyesi, ne var bu eğitim bir sende Allah Allah :d
500 bin öğretmen hükümet ne derse tamamız diyor. Oldu bitti.
Demokrasi ne güzel şey tadından yenmiyor.
Hocam yeni öğretmen 5000 TL civarı alıyor. Asgari ücret 4000 civarı olma durumu var. (bunun da fazla olduğunu düşünmüyorum o ayrı konu). Ama asgari ücret 4000 TL civarı iken yeni atanmış öğretmen maaşı 5000 civarı ise yaklasmıs demektir bence de.Hocam şu anki asgari ücretle 9-1 yeni başlayan bir öğretmenin maaşlarını hiçbir ek ödeme olmadan yazar mısınız? Öğretmen maaşı ile nasıl asgari ücrete yaklaşıyor ben bunu anlamak istiyorum? He, yeni asgari ücreti 5000tl yaparlar yerden göğe haklısınız derim.
Hocam şu anki asgari ücretle 9-1 yeni başlayan bir öğretmenin maaşlarını hiçbir ek ödeme olmadan yazar mısınız? Öğretmen maaşı ile nasıl asgari ücrete yaklaşıyor ben bunu anlamak istiyorum? He, yeni asgari ücreti 5000tl yaparlar yerden göğe haklısınız derim.
Bununda ekmeğini yiyecek sendikalar çıkacak.o değilde bi ara 2 bine yüksek lisans satıyorlardı uzaktan falan deyip keşke alsaydım. şimdi fiyatlarda artarDDD
o değilde bi ara 2 bine yüksek lisans satıyorlardı uzaktan falan deyip keşke alsaydım. şimdi fiyatlarda artarDDD
Eski uygulamada bildiğim kadarıyla lisansta mezun olduğu alan üzerinde tezli yüksek lisans yapanlar sınava gerek kalmadan uzman öğretmen olabiliyordu.
Henüz tezsiz yüksek lisans mezunlarını kapsadığına dair bir açıklama ya da resmi yazı olmadı.
Tezsizi kapsar ve alan şartı da olmazsa özel üniversiteler bu işten iyi para kaldırır sendikalar da kişi başı komisyonunu alır. Tarife de 10 bin TL den aşağı olmaz herhalde
bence yüksek lisans vs gibi şeyleri okuyanalara verilen arttırımlı ücretlere artık son verilsin neden mi eskiden tr nin belli başlı bazı yerlerinde yüksek lisans vardı sınırlı sayıdaydı oralara girmek gerçek bir başarı veya gidip gelmek emek ve masraftı ama artık her ilde bazı illerde ilçelerinde bile yüksek lisans imkanı var isteyen zamanı merağı olan herkes devlet ünv de olmadı parasını verir özelde bile rahatlıkla yaparsın bir anlamı yok diğer öğretmenlere haksızlıktır hakarettir sonuçta aynı okul aynı sınıflar aynı şartlar paylaşılıyor kişinin 3 bacağının olması 4 elinin olması mevcut okullarda bir artısı diğer öğretmenlere göre yoktur olmamalıdır da bu çalışma barışını bozar bozuyorSınav olması güzel bir şey.
Uzman öğretmen, başöğretmen, normal öğretmen...vs.
Rekabet olur. Yüksek lisans yapan maaşı %25 fazla alsın. Öğretmen sınav derecesi ve bulunduğu pozisyona göre maaşı %25 fazla olsun.
Öğretmen var hiç eba'ya girmemiş eba puanı 0 , öğretmen var eba puanı 500.
Bu iki öğretmenin maaşı ve derecesi aynı olmamalı.
Ben kapitalizm rekabetten yanayım.
Zaten burada ne konuşulsa boş hükümet dediğini yapar. Eğitim bir sen de destekler oldu bitti. Ebs Medyaya Gösteriş olarak itiraz ediyoruz algısı yaratır.
Hükümetin karşısında duruma karşı çıkacak yetkili sendikanız yok. Birey olarak düşünceleriniz bir işe yaramaz.
500 bine yakın öğretmen eğitim bir sen üyesi, ne var bu eğitim bir sende Allah Allah :d
500 bin öğretmen hükümet ne derse tamamız diyor. Oldu bitti.
Demokrasi ne güzel şey tadından yenmiyor.
Yanlış hatırlamıyorsam 2005-2006 yıllarındaki 1 kerelik yapılıp sonra sus-pus olunan sistemde kural şuydu:eğitim fakültesi mezunu öğretmenler direkt öğretmen olabiliyorken fen edebiyat fakültesi mezunları pedogojik formasyon yüksek lisans programına katılıp formasyon alarak öğretmen olabiliyorlardı. yani eğitim fakültesi mezunu öğretmenle aynı hakkı elde etmek için yüksek lisans yapmaları gerekiyordu. eğer öğretmenlik meslek kanununda bu noktaya dikkat edilmezse yüksek lisansla formasyon alan bütün öğretmenler direkt uzman öğretmen kabul edilip maaşlarına 1000 lira zam yapılacak ama eğitim fakültesi mezunu öğretmenler sınava girmek zorunda kalacak. bunun da büyük bir adaletsizlik doğuracağı aşikar.
hocam yazıyı dikkatli okuyun. bence hiç okumadan yorum yapmissiniz. karşı çıktığım konu yüksek lisansla alınan pedagojik formasyonlu öğretmenlerin direkt uzman kabul edilmesi. sizin yaptiginiz yüksek lisans değil yani. sizin yaptığınızı bilakis destekliyorum.