- Mesajlar
- 6,876
İnternet bile olmuş 100 Tl aylık Bedavaya gelsin ne olur hocam Bu arada reklamlar için imzama bakabilirsiniz.interneti bile bedavaya getirmek için değişik taklalar atan bizlerin sorunları bunlarla çözülecek gibi değildir
İnternet bile olmuş 100 Tl aylık Bedavaya gelsin ne olur hocam Bu arada reklamlar için imzama bakabilirsiniz.interneti bile bedavaya getirmek için değişik taklalar atan bizlerin sorunları bunlarla çözülecek gibi değildir
hocam konuyu çok güzel özetlemiş, gerisi 'Lafügüzaf'...Yine bir parmak balı yedik, yemediysek te her zamanki gibi yemiş gibiyiz hocam. Gerisi ne olsa boş... Malum yıllardır öğretmenler gününde ikramiye alıyoruz. Her yıl çuvalla zam alıyoruz.
tespitiniz doğru kısmen..üni alanında bu var zaten dr var prof var yüksek lisans yapana uzman öğretmen diyeceğiz ve 1000 tl zam demek saçmalıktır. öğretmeni bu şekilde uzman olarak görme fikri alçaltıcı bir durum. yüksek lisans desteklenmeli imkan tanınmalı ve buda öğretmene getirisi de olmalı. ama uzmanlık kavramı ile eşleştirilmemeli.Sayın hocam bütün mesleki alanlarda yüksek lisans alan uzmanlığı, doktora da doktor unvanını getirir. Mühendis yüksek lisans yapınca yüksek mühendis olur. Aslında bakanlığın ben kendim eğitim verip sınava sokacağım demesi genel kabul edilen düzenin bozulmasıdır. Bir meslek alanında Uzman/Yüksek tarzı unvan almak isteyenin lisans üstü eğitimi tamamlaması gerekir.
Evet doğru ben de onu diyorum. Fakat uzmanlığı sadece yaş veyc geçirilen kriterine göre değerlendirmemeliler. Ya da kendini geliştiren öğretmenlere bunun da ötesinde daha fazla imkan tanınmalı.Hocam ne dediğinizi anlayamadım. Çünkü siz de benim anlatmaya çalıştığımı tam olarak anlamamışsınız sanırım.
Benim demek istediğim durarak olgunlaşması değil dikkat ederseniz sınav veya doktora ile diye belirtmiştim. Siz şu anda 20 yıl üzeri öğretmene başöğretmenlik hakkı vermezseniz 10 yıl uzmanlıkta geçirdiğinde zaten emekliliği gelir ve ona bu hakkı verecek zaman kalmaz. Onu anlatmaya çalışmıştım.
Hocam her öğretmenin yüksek lisans yapma şansı var aslında. İzin alıp şehir dışına gidiyor öğretmen o kadar masraf ediyor. Kitap fotokopi masrafı izin alındığı zaman ek ders kaybı hiç saymıyorum. Tabii ki ek olarak ayrıcalıklar sağlayabilmeli. Onun dışında yıla göre uzmanlık olursa kimae kendini geliştirmek için gayret göstwrmwz ki. Sınav konusunda gerçekteb çok haklısınız. Yapılacaksa her yıl yapılmalı sınav önceki sınava giremwyenlerin de hakkı verilmeli.15 yıl önce 1 kere uzmanlık sınavı yapıldı ve bir daha yapılmadı o dönem girenler uzman oldu ve ücretlerini aldılar bu 15 yılda bir daha yapılmadı bu süreçte bir sürü mağduriyet var öncelikle...
ben uzman öğretmen kavramına karşıyım hele bunun sınav yüksek lisans ile yapılması etik de değil öğretmenlik açısından.üni sınavını kazanmış başarı ile bitirmişim kpss sınavınıda geçmiş atanmış staj vs tüm bunları yapmışım kaç yıldırda çalışıyorum doğu hizmeti vs yapmışım ben alanımda uzman olmuyormuyum...şimdi yeterliliğini bilmediğim birileri sınav yapacak bizde 3 kuruş için öğretmenliği bırakıp yayın evlerinin hazırlamış olduğu kitapları alıp ders çalışacağız...kusura bakmayın ama bu saatten sonra yayın evlerini zengin etmek ve öğretmenliği aşağılamak olur öğretmenleri bölmek olur bu.
öğretmenlere yıllarına göre 5 yılda bir farklı bir zam uygulanabilir ..
öğretmenin yapmış olduğu yüksek lisans vs gibi işlemler öğretmenin kendini geliştirmesine yönelik işlemlerdir desteklenebilir. Ama bu durum uzman öğretmenlik kavramı ile karıştırılmamalı Herkesin koşulları yüksek lisans yapmaya müsait değil ekstra çaba gösterip yapanları farklı değerlendirmeli .yüksek lisans yapan öğretmen ek dersini farklı veriliyor o fark artırılabilir...
bu sebeple uzman öğretmenlik kavramı ve bunun süre ve yüksek lisans ile iliştirilmesini doğru bulmuyorum...
Haklısınız. Böyle bir unvan da olsa getirilmeli.Sayın hocam bütün mesleki alanlarda yüksek lisans alan uzmanlığı, doktora da doktor unvanını getirir. Mühendis yüksek lisans yapınca yüksek mühendis olur. Aslında bakanlığın ben kendim eğitim verip sınava sokacağım demesi genel kabul edilen düzenin bozulmasıdır. Bir meslek alanında Uzman/Yüksek tarzı unvan almak isteyenin lisans üstü eğitimi tamamlaması gerekir.
Neden öğretmen de bu unvanları almasın? Neden onlar da desteklenmesin? Ayrıca velinin sınıf öğretmen seçme hakkı olmamalı. Bu hakkı idare vermemelidir.tespitiniz doğru kısmen..üni alanında bu var zaten dr var prof var yüksek lisans yapana uzman öğretmen diyeceğiz ve 1000 tl zam demek saçmalıktır. öğretmeni bu şekilde uzman olarak görme fikri alçaltıcı bir durum. yüksek lisans desteklenmeli imkan tanınmalı ve buda öğretmene getirisi de olmalı. ama uzmanlık kavramı ile eşleştirilmemeli.
siz çocuğunuzu okula yazdırdınız 1. sınıfa ve 1 tane uzman öğretmen var ne olacak herkes onumu isteyecek o iyi öğretmen olacak diğeri kötü öğretmen mi olacak direk öğretmen arasında ayrımdır bu...yüksek lisans yapınca kademe-derece veriliyor ek ders farklı bunlar dahada iyileştirilebilir. bir öğretmen ben ünvan almak istiyorum diyorsa bunun adresi üniversitelerdir.orada prof ünvanıda alabilir..
Alkışlıyorum.Öğretmenliğin düz memurluktan ayrılıp kariyer meslekleri arasında konumlanabilmesi için bu şekilde bir isimlendirme yapılması gerekiyor hocam. İlk zamanlarda çeşitli sorunlar olabilir ancak zamanla belirli bir düzene oturacaktır.
Alanında proje yaptırabilir. Öğretmen eğitimleri verebilir. Arge de çalışabilir. Araştırma yapabilir. Öğretmen sadece sınıfında ders mi anlatıyor?Hocam saydığınız alanlarda yl veya doktora spesifik bir alanda ihtisaslaşma yani uzmanlaşma sağlıyor. Nöroloji üzerine doktora yapan hekimle ortopedi uzerine doktora yapan tamamen farklı alanlarda hizmet veriyor. Birinin yaptığı işi diğeri yapamaz. Tıp alanında veya mühendislik alanındaki doktora teorik bir çalışmadan ziyade pratik bir çalışma. Pratik yaparken maaşını da alıyor. Doktora süreci=İş süreci. Biz de böyle bir durum söz konusu değil. Biz doktorayı teorik olarak yapıyoruz ve bize ayrı bir uzmanlık sağlamıyor. Daha doğrusu bu teorik uzmanlik işe yansimiyor. Askerlik veya avukatlik icin de ayni sey gecerli. Bir suru alt dallari var. Bizde alt dal yok. Mufredat belli. Ben sadece 7. Sinif mufredatinda uzmanlastim diyemezsin. Sınırlı bir meslek bizimkisi. Diğerleriyle kıyaslamak doğru değil. Bilgisayar muhendisi olsak, uzmanlik olurdu. Tonla alt dalı var. Örnekler çoğaltılabilir. Bizde de tabiki yl doktora desteklensin. Yl %5 doktora %10 maas farki olabilir. %20 ve üzeri farklar haksizlik olur cunku ayni isi yapacaksin. Nörolog pratisyen hekimin yapamadigi tonla is yapiyor. Siz doktora yaptiginiz zaman 6. Sınıflarda benim anlatamadığım neyi anlatacaksiniz? Mufredat belli. Bizim uzmanligimiz anca universitede olur. Ya da belki meslek lisesinde.
herkes yüksek lisans yapamıyor büyükşehirde değilsen köy ortamında isen ekonomik koşullar vs buna engel olabiliyor..birde bu işi ciddi anlamda yapmak var eğitim öğretim alanında herkes özel üni bi miktar para verip yapabiliyor ve devamı yok malesef..kimiside bu işi layığı ile yapıyor yüksek lisans üzerine dr sını kitap-makale gibi ciddi anlamda yapanıda var..malesef bizde herşey diplomadan ibaret belge varmı var al sana bu diyoruz..yüksek lisans yapana kademe derece ek ders ücreti farklı veriliyor dahada farklı olabilir...Hocam her öğretmenin yüksek lisans yapma şansı var aslında. İzin alıp şehir dışına gidiyor öğretmen o kadar masraf ediyor. Kitap fotokopi masrafı izin alındığı zaman ek ders kaybı hiç saymıyorum. Tabii ki ek olarak ayrıcalıklar sağlayabilmeli. Onun dışında yıla göre uzmanlık olursa kimae kendini geliştirmek için gayret göstwrmwz ki. Sınav konusunda gerçekteb çok haklısınız. Yapılacaksa her yıl yapılmalı sınav önceki sınava giremwyenlerin de hakkı verilmeli.
herkes yüksek lisans yapamıyor büyükşehirde yada merkezde değilsen köy ortamında isen ekonomik koşullar vs buna engel olabiliyor..birde bu işi ciddi anlamda yapmak var eğitim öğretim alanında herkes özel üni bi miktar para verip yapabiliyor ve devamı yok malesef..kimiside bu işi layığı ile yapıyor yüksek lisans üzerine dr sını kitap-makale gibi ciddi anlamda yapanıda var..malesef bizde herşey diplomadan ibaret belge varmı var al sana bu diyoruz..yüksek lisans yapana kademe derece ek ders ücreti farklı veriliyor dahada farklı olabilir...
ben uzman öğretmenlik kavramına karşıyım..ne yıl ne sınav ile bu şekilde bir şey belirlenmemeli bu ayrımcılıktır.çocuğunuza okula verdiğinizde şu öğretmen uzman o girsin bu girmesin bu muhabbet mi olacak.maaş ile ilgili farklı düzeltme yapılabilir..ama ben bu kavram öğretmenleri aşağılamaktır bence..
Nöroloji üzerine doktora yapan hekimle ortopedi uzerine doktora yapan tamamen farklı alanlarda hizmet veriyor. Birinin yaptığı işi diğeri yapamaz. Tıp alanında veya mühendislik alanındaki doktora teorik bir çalışmadan ziyade pratik bir çalışma. Pratik yaparken maaşını da alıyor. Doktora süreci=İş süreci. Biz de böyle bir durum söz konusu değil. Biz doktorayı teorik olarak yapıyoruz ve bize ayrı bir uzmanlık sağlamıyor. Daha doğrusu bu teorik uzmanlik işe yansimiyor. Askerlik veya avukatlik icin de ayni sey gecerli. Bir suru alt dallari var. Bizde alt dal yok. Mufredat belli. Ben sadece 7. Sinif mufredatinda uzmanlastim diyemezsin. Sınırlı bir meslek bizimkisi. Diğerleriyle kıyaslamak doğru değil. Bilgisayar muhendisi olsak, uzmanlik olurdu. Tonla alt dalı var. Örnekler çoğaltılabilir. Bizde de tabiki yl doktora desteklensin. Yl %5 doktora %10 maas farki olabilir. %20 ve üzeri farklar haksizlik olur cunku ayni isi yapacaksin. Nörolog pratisyen hekimin yapamadigi tonla is yapiyor. Siz doktora yaptiginiz zaman 6. Sınıflarda benim anlatamadığım neyi anlatacaksiniz? Mufredat belli. Bizim uzmanligimiz anca universitede olur. Ya da belki meslek lisesinde.