teknomamoste
Üye
slm.. gerçi silinmeyen autorun.inf dosyasının kendim oluşturuyordum ve uğraş gerektiriyordu.. bunun kolayı olması güzell..
Enfekte olmuş flaşh belleklerde işe yaramaz.gececi' Alıntı:Sağolasın hocam, bişey sorayım: Virüslü usb disklere bu aşıyı uyguladığımızda işe yarıyor mu? Exe haline gelen klasörlere de ilaç oluyor mu?
Formatlamanıza gerek yoktu.Virüssüz olması yeterliydi.Ayrıca Falsh bellek altyapısı U3 olmamalı ve fat 32 formatlıyacaksınız.dkc' Alıntı:Flash belleğimi formatlayıp bu işlemi uyguladım. İçerisine, boş ve 0 kb boyutunda bir autorun.inf dosyası oluşturdu. Fakat bu dosya;
1- Gizli değil, açıkta görünüyor. Özniteliklerinde ise sadece arşiv işaretli.
2- Bu autorun.inf dosyasını sağ tıklayıp sil diyerek silebiliyorum.
3- Masaüstünde kendim bir autorun.inf dosyası oluşturup flash belleğe gönderdiğim zaman, rahatlıkla bellektekini değiştirip yerine yenisini kaydedebiliyorum.
Şimdi bunlar normal midir? (bana normal gibi gelmiyor). Eğer normal ise virüslere karşı işe yarayacak mı dersiniz?
COBOL' Alıntı:Formatlamanıza gerek yoktu.Virüssüz olması yeterliydi.Ayrıca Falsh bellek altyapısı U3 olmamalı ve fat 32 formatlıyacaksınız.dkc' Alıntı:Flash belleğimi formatlayıp bu işlemi uyguladım. İçerisine, boş ve 0 kb boyutunda bir autorun.inf dosyası oluşturdu. Fakat bu dosya;
1- Gizli değil, açıkta görünüyor. Özniteliklerinde ise sadece arşiv işaretli.
2- Bu autorun.inf dosyasını sağ tıklayıp sil diyerek silebiliyorum.
3- Masaüstünde kendim bir autorun.inf dosyası oluşturup flash belleğe gönderdiğim zaman, rahatlıkla bellektekini değiştirip yerine yenisini kaydedebiliyorum.
Şimdi bunlar normal midir? (bana normal gibi gelmiyor). Eğer normal ise virüslere karşı işe yarayacak mı dersiniz?
Panda nın oluşturduğu autorun.inf dosyasınıda sağ tıklayıp sil yapıp basit yollardan silemessiniz.
Silinmesi ise korumanın olmadığını gösterir.
Bilgisayara uyguladığınız Panda aşısı, sadece autorun.inf dosyasının çalışmasını engeller.Yani herhangi bir flash bellek takıldığında otomatik çalışmaz.Siz bilgisayarım kısmından flash bellek sürücüsünü görebilirsiniz.Yapılan işlev sadece budur.Ha aksi bir durummu var?soouuk' Alıntı:Hocam içinde birçok virüs bir bilgisayara uyguladım bunu..Bilgisayar Şu an hiçbir flash belleği görmüyor. USB Mouse Klavye çalışıyor fakat flash belleklerin hiçbiri çalışmıyor.Hizmetlerden harici depolamayı falan da kontrol ettim,bir çözüm bulamadım.Sorunu nasıl çözebilirim,fikri olan var mı?
uysal_rockci' Alıntı:Tamamen temiz ( yeni alınmış) flashta deneyeyim dedim.
içine "yeni klasör.exe" şeklinde dosya oluşturdu.
Ne iş anlamadım