Şu an YİBO'da görev yapmakta olan bir öğretmenim, hatta bu mesajı belleticilik yaptığım anda, yat yoklamasını aldıktan sonra saat 12 de yazıyorum. uygulama iyi güzel ama Sayın Bakanımızın bir tebligatı var. SENEYE hiçbir okul ilköğretim okulu yatılı statüsünde olmayacak. Yakın köyler bir ortak bölgede birleşip taşımalı sistem olacak. Yani YİBO'nun Y'si gidecek İBO olacak.
Bu +6 +10 meselesi ne şekilde gerçekleşecek, YİBO'lar kalkmışken hangi esaslar göz önüne alınacak, yapılması düşünülen İBO'lar için mi geçerli olacak, yoksa YİBO sistemi devam mı edecek şu an için kesin birşey yok arkadaşlar.
Fakat bana göre kesinlikle olması gereken bir uygulama. Sadece bugün yaptıklarımı yazayım, kendinize pay çıkartın. Saat sabah 8'de nöbet görevim başladı. Öğrencilerin ders öncesi hazırlıkları ve derse girişleri kontrol edildi. Öğlen saat 12 de öğrencilere yemek yedirildi. öğleden sonra da ders hazırlıkları yaptırıldı. saat 15.30'da ders çıkışı öğrencilerin pansiyonda işlerini halletmeleri kontrol edildi. 18'e kadar yaptıkları faaliyetler gözlendi. 18'de akşam yemeği, 19 dan 21 15'e kadar gece Etütü ve Etüt yoklaması, 21 15 te pansiyona geçiş, 22 ye kadar temizliklerine ve hazırlıklarına nezaret, 22 de yat yoklaması, 23 de genel olarak odaların kontrolü yapıldı. Okulumuzun mevcudu 120 kız 250 erkek, her nöbet günü aynı şekilde, hafta sonu, resmi tatil fark etmiyor. Ayrıca rahatsızlanan, hastalanan, kolu bacağı kırılan, düşen, ölen tüm sorumluluk size ait. Hem derse gir, hem nöbet tut, hem bu sorumlulukları üstüne al, bunların muhakkak ekstra bir getirisinin olması lazım.
Bu sene görevdeki 4. senem, inşallah eskiye yönelik yaparlar bu uygulamayı, belki 24 puan hizmetime eklenir...