Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç sakladı. 2025 ZAM MASASI

Kodla Büyü
İki açıdan da yanlış. Birincisi çoğu öğretmen ekders almıyor. Ekders yerine emekliliğe de yansıyacak maaş öğretmenlerin onuruna uygun hale getirilmesi gerekir.

İkincisi Velev ki ekders güncellenecekse dalga geçilecek şekilde değil. Eğitime değer verildiğini gösterecek bir güncelleme ile en az % 100 artırılmalı.

Ekders ücretinin yüksek tutulması mantıklı olur. 2 saat derse giren öğretmenle 40 saat dersi olan öğretmen arasında çok fazla fark yok.

Benim dikkatimi celbeden;
Temmuzda maaşımıza %19,31 zam geldi. Bu oran Memur ve memur emeklilerine yansıtıldı.
İşçi ve Bağkur emeklilerine %24,73 zam yapıldı. Fark %5,42 puan ve Bu böyle devam ederse emeklilikte tüm memurların düşük maaş alma durumu olur ki;

Örneğin, 23 yıl hizmeti olan Lise mezun memur emeklisi bir yakınım, 15 binli maaş alıyor.

Soru; Memur emeklilerine, neden İşçi ve Bağkur emeklilerinden daha az artış yapıldı?
???????????????
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı: %24,73
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı: %19,31

Son düzenleme:
Benim dikkatimi celbeden;
Temmuzda maaşımıza %19,31 zam geldi. Bu oran Memur ve memur emeklilerine yansıtıldı.
İşçi ve Bağkur emeklilerine %24,73 zam yapıldı. Fark %5,42 puan ve Bu böyle devam ederse emeklilikte tüm memurların düşük maaş alma durumu olur ki;

Örneğin, 23 yıl hizmeti olan Lise mezun memur emeklisi bir yakınım, 15 binli maaş alıyor.

Soru; Memur emeklilerine, neden İşçi ve Bağkur emeklilerinden daha az artış yapıldı?
???????????????
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı: %24,73
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı: %19,31
%5 lik fark ocakta verilen zamdan dolayı aynı durum ocak ayında yaşandı o zamanda memur emeklileri ssk emeklilerinden %5 fazla zam alacaktı ama ocak ayında ikisinin zam oranı eşitlendi. Ama dediklerinize sonuna kadar katılıyorum emeklilere gerçekten büyük bir adaletsizlik yapılıyor.

Tam bir yıl öncesinden bu yana, Şu son zam itibarıyla, memur emeklilerine (1 yıl önceki seyyanen 8700 verilmediğinden dolayı)
⛔14500₺ eksik alıyorlar.
O yüzden hiçbir öğretmen ve memur emekli olamıyor.
Ah hocam ah!
Gel de bunu at gözlüğü takmış arkadaşlarımıza anlat.

2025 yılı

?Ocak ayı toplu sözleşme zammı %6

?Temmuz ayı toplu sözleşme zammı %5

Hatırlayalım.

1720272656009.png

Bunu buraya bırakıyor ve çekiliyorum.

Yoksulluk sınırı 61 bin TL. Asgari ücrete göre kiyaslarsaniz hata edersiniz. Astsubay arkadaş 70 bin TL alıyor. Lise mezunu.
1 milyon üzerinde öğretmen var . Dışarıda kadroluların ölmesini emekli olmasını bekleyen yüzbinlerce işsiz öğretmen (depremde bu kadar mı öğretmen öldü sadece dediler ). Tabi ki gönül ister daha çok alalım . ülke şartlarına da bakmak lazım .
O zaman devletteki memurlar iyi alıyor diye değişteyim sözümü

1 milyon üzerinde öğretmen var . Dışarıda kadroluların ölmesini emekli olmasını bekleyen yüzbinlerce işsiz öğretmen (depremde bu kadar mı öğretmen öldü sadece dediler ). Tabi ki gönül ister daha çok alalım . ülke şartlarına da bakmak lazım .
O zaman devletteki memurlar iyi alıyor diye değişteyim sözümü
Ölmek kaderde varsa olur ve atanmak için kimseye lütuf olmaz. Ayrıca şartların kıyaslamanızı başkasıyla yapın ve başka iş arayın.

sarı sen li değilim ama şu şartlarda öğretmen maaşları iyi . 3 Asgari ücretli 1 öğretmen ediyor . Doğruya doğru demek lazım .
Öncelikle asgari ücret te yetersiz, öğretmen maaşı da. Alım gücüne bakmak lazım. Ayrıca 3 asgari ücret 51k yapıyor. 51k maaş alan öğretmen oranı tahminen %20 dir.

Ölmek kaderde varsa olur ve atanmak için kimseye lütuf olmaz. Ayrıca şartların kıyaslamanızı başkasıyla yapın ve başka iş arayın.
Başka iş arayın derken ben zaten memnunum maaşımdan niye arayayım onu anlamadım . Sivil hayatta denk gelmeyelim diyen arkadaş sakin ol bende senin tarafındayım ? 3 asgari ücret değil diyen arkadaş senin için 2,5x olsun.
Yanlış anlaşılma var sanırım . Son eylemde 40 kişilik okulda eylem yapan 3 öğretmenden biriyim . Öğretmenlerin en az yarısı çift maaş . Tek maaşlıların geneli de zaten halinden memnun .

Başka iş arayın derken ben zaten memnunum maaşımdan niye arayayım onu anlamadım . Sivil hayatta denk gelmeyelim diyen arkadaş sakin ol bende senin tarafındayım ? 3 asgari ücret değil diyen arkadaş senin için 2,5x olsun.
Yanlış anlaşılma var sanırım . Son eylemde 40 kişilik okulda eylem yapan 3 öğretmenden biriyim . Öğretmenlerin en az yarısı çift maaş . Tek maaşlıların geneli de zaten halinden memnun .
Memnun ve sararmış halini tebrik ederim. Afiyet olsun.

Memnun ve sararmış halini tebrik ederim. Afiyet olsun.
Arkadaşım siz maalesef gerçeklerden kopuksunuz. 1 milyon üzerinde öğretmen ve 100 binlerce atama bekleyen öğretmen varken şu an ki dırumun normal olduğunu söylüyorum . Sana demiyorum ki fazlasını verirlerse almayalım . Eylem yapsanız en önde ben gelirim.
Sadece durum tespiti yaptım . Sanki iktidarı övüyormuşum gibi cevap veriyorsun. %70 i sarı sen de olan öğretmen hakkını en az sizin kadar ben de destekliyorum . Bana laf edeceğinize halinden memnun %70 e laf söyle

Sendikal kazanım
2025 yılı

?Ocak ayı toplu sözleşme zammı %6

?Temmuz ayı toplu sözleşme zammı %5

Mademki o kadar memnunsunuz, bir fikir vereyim.Gece uykularınızı kaçırtan bu şiddetli Memnuniyetlerinizi ayrı bir başlıkta iletebilirsiniz.

Nankör olmayın Tuik aciklamis daha pahalıya yaşayan kendini sorgulasın. İşini bilenler ucuza yaşıyor(!)

İşte TÜİK'in devlet sırrı gibi sakladığı madde fiyatları. Ama TÜİK fiyatları gizlemekte haklıymış! Bunlar nasıl açıklanır ki! ✓Uzman doktor muayenesi 34 lira. ✓Yurt ücreti 457 lira. ✓Kira 5.845 lira. ✓Beyaz peynir 147 lira. ✓Yumurta 2.5 lira.

Geri