Kaç olur
Brüt 121,74 TL olur
%15 gelir vergisi için net 102,55 TL
Kaç olur
Yüzde 15 nedir ya. Hiç yapmasalar daha iyi. Adı ek zam aldık olacak. Vergi dilimleri içinde eriyip gidecek.Brüt 121,74 TL olur
%15 gelir vergisi için net 102,55 TL
%5 lik fark ocakta verilen zamdan dolayı aynı durum ocak ayında yaşandı o zamanda memur emeklileri ssk emeklilerinden %5 fazla zam alacaktı ama ocak ayında ikisinin zam oranı eşitlendi. Ama dediklerinize sonuna kadar katılıyorum emeklilere gerçekten büyük bir adaletsizlik yapılıyor.Benim dikkatimi celbeden;
Temmuzda maaşımıza %19,31 zam geldi. Bu oran Memur ve memur emeklilerine yansıtıldı.
İşçi ve Bağkur emeklilerine %24,73 zam yapıldı. Fark %5,42 puan ve Bu böyle devam ederse emeklilikte tüm memurların düşük maaş alma durumu olur ki;
Örneğin, 23 yıl hizmeti olan Lise mezun memur emeklisi bir yakınım, 15 binli maaş alıyor.
Soru; Memur emeklilerine, neden İşçi ve Bağkur emeklilerinden daha az artış yapıldı?
???????????????
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı: %24,73
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı: %19,31
Ah hocam ah!Tam bir yıl öncesinden bu yana, Şu son zam itibarıyla, memur emeklilerine (1 yıl önceki seyyanen 8700 verilmediğinden dolayı)
14500₺ eksik alıyorlar.
O yüzden hiçbir öğretmen ve memur emekli olamıyor.
Onların kaybedecek bir şeyi kalmadı ki Acı gerçek açlık sınırının altında maaş.Emekliler, öğretmenlerden daha cesaretli.
sarı sen li değilim ama şu şartlarda öğretmen maaşları iyi . 3 Asgari ücretli 1 öğretmen ediyor . Doğruya doğru demek lazım .
Yoksulluk sınırı 61 bin TL. Asgari ücrete göre kiyaslarsaniz hata edersiniz. Astsubay arkadaş 70 bin TL alıyor. Lise mezunu.sarı sen li değilim ama şu şartlarda öğretmen maaşları iyi . 3 Asgari ücretli 1 öğretmen ediyor . Doğruya doğru demek lazım .
1 milyon üzerinde öğretmen var . Dışarıda kadroluların ölmesini emekli olmasını bekleyen yüzbinlerce işsiz öğretmen (depremde bu kadar mı öğretmen öldü sadece dediler ). Tabi ki gönül ister daha çok alalım . ülke şartlarına da bakmak lazım .Yoksulluk sınırı 61 bin TL. Asgari ücrete göre kiyaslarsaniz hata edersiniz. Astsubay arkadaş 70 bin TL alıyor. Lise mezunu.
anlayana sivrisinek saz, anlamayanın başında sazı kırsan azAh hocam ah!
Gel de bunu at gözlüğü takmış arkadaşlarımıza anlat.
Ölmek kaderde varsa olur ve atanmak için kimseye lütuf olmaz. Ayrıca şartların kıyaslamanızı başkasıyla yapın ve başka iş arayın.1 milyon üzerinde öğretmen var . Dışarıda kadroluların ölmesini emekli olmasını bekleyen yüzbinlerce işsiz öğretmen (depremde bu kadar mı öğretmen öldü sadece dediler ). Tabi ki gönül ister daha çok alalım . ülke şartlarına da bakmak lazım .
O zaman devletteki memurlar iyi alıyor diye değişteyim sözümü
Öncelikle asgari ücret te yetersiz, öğretmen maaşı da. Alım gücüne bakmak lazım. Ayrıca 3 asgari ücret 51k yapıyor. 51k maaş alan öğretmen oranı tahminen %20 dir.sarı sen li değilim ama şu şartlarda öğretmen maaşları iyi . 3 Asgari ücretli 1 öğretmen ediyor . Doğruya doğru demek lazım .
Başka iş arayın derken ben zaten memnunum maaşımdan niye arayayım onu anlamadım . Sivil hayatta denk gelmeyelim diyen arkadaş sakin ol bende senin tarafındayım ? 3 asgari ücret değil diyen arkadaş senin için 2,5x olsun.Ölmek kaderde varsa olur ve atanmak için kimseye lütuf olmaz. Ayrıca şartların kıyaslamanızı başkasıyla yapın ve başka iş arayın.
Memnun ve sararmış halini tebrik ederim. Afiyet olsun.Başka iş arayın derken ben zaten memnunum maaşımdan niye arayayım onu anlamadım . Sivil hayatta denk gelmeyelim diyen arkadaş sakin ol bende senin tarafındayım ? 3 asgari ücret değil diyen arkadaş senin için 2,5x olsun.
Yanlış anlaşılma var sanırım . Son eylemde 40 kişilik okulda eylem yapan 3 öğretmenden biriyim . Öğretmenlerin en az yarısı çift maaş . Tek maaşlıların geneli de zaten halinden memnun .
arada 8500 tl var sayın arkadaş. farkındasındır heralde. çok yuvarlanacak bir rakam değil 10000 tl emekli maaşının olduğu bir ülkede3 asgari ücret değil diyen arkadaş senin için 2,5x olsun.
Arkadaşım siz maalesef gerçeklerden kopuksunuz. 1 milyon üzerinde öğretmen ve 100 binlerce atama bekleyen öğretmen varken şu an ki dırumun normal olduğunu söylüyorum . Sana demiyorum ki fazlasını verirlerse almayalım . Eylem yapsanız en önde ben gelirim.Memnun ve sararmış halini tebrik ederim. Afiyet olsun.
Vay beee tespite bak. Senin demenle oluyorsa tamam o zaman ben nankörüm.Hâlâ bu maaşlara burun kıvıran varsa en basit tabirle nankördür.