yarım saattir uğraşıyorum bu soruyu çözemedim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaybil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kaybil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
yarım saattir uğraşıyorum fakat kesin bir sonuca ulaşamadım belki gözden kaçırdığım birşey vardır diye sizlere sormak istedim..

10 cm yarıçaplı pizza hamurunun üzerine 1 cm yarıçaplı sosislerden üst üste gelmeyecek şekilde en fazla kaç adet dizilebilir?

yaklaşık 76 tane

Ekli dosyalar

• pizza.png
    pizza.png
    38.4 KB · Görüntüleme: 1,532
İçine koyulacak sosislerin, herbirinin etrafında onu çevreleyen kareler olduğunu düşünerek çözülebilir. Yani pizzaya daire sosisler değil de kare sosisler yerleştirdiğimizi düşünmeliyiz.

@oyungezer haklı...
hortum başlığı altında sorsaydın bence daha iyi olurdu! Lütfen gereksiz başlık açmayalım! :puhaha: :puhaha: :puhaha: :roll:

oyungezer' Alıntı:
Bence içine koyulacak sosisleri herbirinin etrafında onu çevreleyen kareler olduğunu düşünerek çözülebilir.

hocam o şekilde koyarsak aradaki boşluk maksimum oluyor soruda en fazla ne kadar dediği için olmuyor

kaybil' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
Bence içine koyulacak sosisleri herbirinin etrafında onu çevreleyen kareler olduğunu düşünerek çözülebilir.

hocam o şekilde koyarsak aradaki boşluk maksimum oluyor soruda en fazla ne kadar dediği için olmuyor
En fazla diyor soruda ama daireler teğet olduktan sonra araya başka şekilde sosis yerleştirmenin imkanı yok. Maksimumu da bu şekilde diye düşünüyorum.

Matematik öğretmeni olarak teoride 100 sosis sığar
ama arkadaşın çizdiği şekle göre 100 den az sığar.

Geri