[YENİ] Faz-2 Imaj Intel/AMD - Eylül 2023

Kodla Büyü
Şöyle bir sorum olacak arkadaşlar. Okuldaki faz 2 tahtalara bir imaj kurdum. Tahtalar uefi ama ben yanlışlıkla mbr yapmışım rufustan. kurulumlar bitti etti sıkıntı yoktu 1 gün kullanımdan sonra tahtalar sanki başlattan bilgisayarı kapata basılmış gibi kendi kendine kapanmaya başladı.

Şimdi bu imajı da yükleyip deneyeceğim ama sizce flash diski mbr olarak hazırlamamın etkisi olabilir mi? Arkadaşımın okulunda aynı imaj takır takır sorunsuz çalışıyor. Bende bu hatayı verme nedenini anlayamadım bir türlü.
Mantıklı olan uefi kurulum zaten. Bence tekrar imaj atınız

Şimdi bu imajı uefi flash disk hazırlayarak kurdum hocam. Tahtayı telefondan internete bağladım ama etkinleştirme sıkıntısı var kmspico da işe yaramadı maalesef.

Faz-2 etkileşimli tahtalar için oluşturulmuş güncel imajdır. (Faz-1 ve Faz-3 imajlar önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır)
Açıklamaları ve görselleri inceleyiniz.

* 09.09.2023 tarihi itibarıyla sistem ve programlar günceldir.
* Tüm disk sıfırlanır. Imaj boyutu 14 GBtır.
* Faz-2 tahtaların Intel/AMD sistemleriyle uyumludur. UEFI kurulumdur.
* Etkinleştirme otomatik gerçekleşir. Mobil internet bağlantısı bunun için şarttır.
* Yönetici yetkili tek kullanıcı vardır ve şifresizdir.
* Sistem stabil ve sadedir. Gereksiz bir çok uygulama ve kalıntı temizlenmiştir. Yüklü program listesi görsellerde yer almaktadır.
* Yerel Disk D içerisinde Araçlar klasörü yer almaktadır. Etkinleştirmeden sonra sistem güncelleştirmelerini kapatmanızı (Windows Update Blocker) öneririm. Sistem koruma yazılımı olarak da Shadow Defender yer almaktadır. Shadow Defender için ayarlar ekran görüntüleri aşağıdadır.
* USB belleğe yükleme işlemi için Winsetupfromusb ve Ventoy programları test edilmiştir. ET kilit sistemi için @mehcan hocanın E-Kilit programı test edilmiştir.

İndirme Lİnkleri:
Link1
Link2
Link3 (Teşekkürler @volkantb )
Link4 (Teşekkürler @hasan )

Md5 : 48B2A67AEB16C08FA5719A2AC423EC2B
SHA-1 : FF45DB482F169D11E7033AA5A0F75429C8CF9BF9

Ekli dosyayı görüntüle 74058Ekli dosyayı görüntüle 74059Ekli dosyayı görüntüle 74060Ekli dosyayı görüntüle 74061

Shadow Defender Kurulum ve Ayarlama:

1- Programı kurun; sağ altta "Kurulum Tamamlandı" uyarısına kadar bekleyin.
2- Masaüstündeki kısayolunu silin ve tahtayı yeniden başlatın.
3- Programı uygulamalardan çalıştırın ve ayarlar için görselleri inceleyin.

Ekli dosyayı görüntüle 74062 Ekli dosyayı görüntüle 74063
Merhaba Hocam , Faz 3 Arçelik tahata için imaj varmı ben normal faz2 için kullandığım imajı kurmuyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.

Öncelikle emeğiniz için teşekkürler. 1. Linkten indirdiğim imajı ventoy ile belleğe yazdırım tahtaları sıfırladım. Office yüklü değildi, onları sonradan yükledim. Ama Windows etkinleştirmeyi mobil veriden bağlanmama rağmen yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ben geçen hafta bu imajı 5-6 tahtaya attım. Cepten nete bağladım hepsi saniyeler içerisinde etkinleşti hocam. Bu fark neyden kaynaklanıyor olabilir.

Faz2 akıllı tahtalar windows8 lisansına sahipti. Microsoft ücretsiz windows 10'a yükseltme imkanı tanımıştı bir ara. O zaman windows10 a yükseltme yapıp geçiş yapanlar wim10'u lisanslı olarak kullanmaya devam ediyor ve etkinleştirmede sorun çıkmıyor. Ancak o süre zarfında win10 a yükseltme yapmayıp win8 de devam eden akıllı tahtalar bu şansı kaçırmış oldu ve artık win8 lisansı ile win10 etkinleşmiyor. Benim tahminim bu yönde.

bugün okula gidip etkinleştiremediğim tahtaları yeniden denedim. Hiç sorun çıkmadan etkinleştirebildim. Sorun kendiliğinden çözüldü yani. Acaba o gün, telefonu Wi-Fi ye bağlı mı unuttum diye düşündüm.

Geri