[YENİ] Okul ve Kişisel Bilgisayarlar için Hazır Sistem - Eylül 2024

Kodla Büyü
Hocam bu cevabiniza değil de genel bir soru soracağım.
Yıllardır acronis'i kullanıyorum. Diğerlerini de denedim ama çok hakim olamadım.
Acronis ile *.tibx uzantısıyla aynı donanımlı bilgisayarlara aktarım yapıyorum. Lab eskidikçe 3-4 çeşit donanımlı bilgisayarlar dert oldu başıma. Haliyle bir makineden aldığım imajı aynı tip makinelerde kullanabiliyorken farklı makinelerde ya mavi ekran yada windows açılırken hata alıyorum.
Sizin imajlari attıktan sonra ise gerekli sürücüleri otomatik indirip, farklı cihaz bile olsa imaj uyum sağlıyor.
Siz ne kullanıyorsunuz yada nereyi inceleyebilirim. Program adı ve yöntem söyleseniz de yeter, araştırıp öğrenirim.

Özetle imajı alınca farklı hdd/ssd, farklı ram vs olsa bile imaj uyum sağlasın istiyorum.bah
Bahsettiğiniz sorun, Windows 7 de olan bir sıkıntıydı, windows 10-11 için pek sıkıntı olmuyor.
Clonezilla yada Dism++ kullanırsanız sorun olmaz.
Yanlız amd işlemcilerden alınan imajı intel işlemcili makineye aktarmak isterseniz mavi ekrana benzer bir engel ile karşılaşırsınız.
Bu tarz sorunlar yaşamamak için, bu tip evrensel imajları sanal makinede hazırlamanız daha sağlıklı olur.
Sanal makinede hazırlanan sistem içinde aktif driver olmayacağı için, donanım sürücü çakışması sebebiyle çıkabilcek mavi ekran vb. sorunlar yok az olur.

Bahsettiğiniz sorun, Windows 7 de olan bir sıkıntıydı, windows 10-11 için pek sıkıntı olmuyor.
Clonezilla yada Dism++ kullanırsanız sorun olmaz.
Yanlız amd işlemcilerden alınan imajı intel işlemcili makineye aktarmak isterseniz mavi ekrana benzer bir engel ile karşılaşırsınız.
Bu tarz sorunlar yaşamamak için, bu tip evrensel imajları sanal makinede hazırlamanız daha sağlıklı olur.
Sanal makinede hazırlanan sistem içinde aktif driver olmayacağı için, donanım sürücü çakışması sebebiyle çıkabilcek mavi ekran vb. sorunlar yok az olur.
Evet Windows 7 kullanıyorum aldığım imajlarda. Temel sorun bu olabilir.
Yine de açıklamanız için teşekkürler. Sanal makineda işlemler artık, clonezilla denemiştim yeniden deneyeceğim, "Dism++" araştırayım.

doganytu Hocam haddimi aşmayarak naçizane bir öneride bulunmak istiyorum. BTLab Bilgisayarları için oluşturacağınız imajı eğer bir problem olmazsa hem manuel kurulum hem de otomatik kurulum şeklinde hazırlayabilir misiniz? Manuel kurulum olursa uyumsuzluk problemleri ortadan kalkar diye düşünüyorum.

doganytu Hocam haddimi aşmayarak naçizane bir öneride bulunmak istiyorum. BTLab Bilgisayarları için oluşturacağınız imajı eğer bir problem olmazsa hem manuel kurulum hem de otomatik kurulum şeklinde hazırlayabilir misiniz? Manuel kurulum olursa uyumsuzluk problemleri ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Estağfurullah hocam. Önerileri önemsiyorum. Yarın akşama doğru hem manuel hem de otomatik kurulumlarına ait linkleri paylaşmış olurum.
Sayın hocam faz1 için en güncel en sade ve en hızlı win10 imajınız hangisidir. Link verebilirmisiniz
Hocam eski tarihli imajlarım sitede var ve genelde problemsiz çalışırlar. Bu yıl hazırladığım ET imajlarını forumda paylaşmadım.

@doganytu hocam merhaba. Ben sizin hazırladığınız bir win10 kurulumu ile format attım faz1 hdd takılı akıllı tahtaya ve üzerine imaj kurmadım. Dokunmatik driver indirdim sıkıntı yok gibiydi fakat açılışta ve bazen çalışırken 'Cihazınız bir sorunla karşılaştı.' deyip mavi ekran verip tekrar açılıyor. Bulamadım çözümünü. Var mı bir öneriniz. Faz1 eski hdd takılı tahtaya herşeyi (z kitapları filan) çalıştıran ve hızlı çalışan bir sistem ne kurabilirim?

@doganytu hocam merhaba. Ben sizin hazırladığınız bir win10 kurulumu ile format attım faz1 hdd takılı akıllı tahtaya ve üzerine imaj kurmadım. Dokunmatik driver indirdim sıkıntı yok gibiydi fakat açılışta ve bazen çalışırken 'Cihazınız bir sorunla karşılaştı.' deyip mavi ekran verip tekrar açılıyor. Bulamadım çözümünü. Var mı bir öneriniz. Faz1 eski hdd takılı tahtaya herşeyi (z kitapları filan) çalıştıran ve hızlı çalışan bir sistem ne kurabilirim?
Merhaba hocam. Faz1 HDD ve SSD sistemler için şu imajımı önerebilirim. Windows 7li imajdır.

emeğinize sağlık. İmajınızı birden fazla pc ye kurdum. sıkıntı çıkmadı gayet güzeldi. Ancak son denemlerde hatayla karşılaştım ve çözüm bulamadım. Ventoy ile oluşturuyorum. Failed to restore partition image file hatası veriyor. İmajı tekrar indirdim farklı usb belleklerde denedim. Farklı bilgisayarlarda denedim. ama sonuç aynı.

Geri