YENİ Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve KOORDİNATÖRLÜK

Kodla Büyü
bilisimogretmen' Alıntı:
belki konu ile alakası yok ama yeni yönetmelik ve koordinatörlük olunca buraya yazayım dedim
koordinatörlüğe çıkan öğretmenlerin doldurulması gereken belgeler nelerdir yeni yönetmeliğe göre?
koordinatör müdür yardımcımız günlük ve aylık belgeler kalktı dedi peki o zaman öğretmenler hangi belgeleri dolduracak öğretmenin işletmeye gidip gidip nasıl anlaşılacak?
bunu bilen duyan var mı acaba?
..
hocam kalktığı nerde yazıyor.
siz müdür yardımcınıza söyleyin yönetmeliği iyi okusun
..
İKİNCİ BÖLÜM
Öğretmenler
Öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları
MADDE 86
(5) Mesleki ve teknik eğitim alan öğretmenleri ayrıca,
f) Koordinatör olarak görevlendirilenler, öğrencilerin işletmedeki eğitim ve öğretim, başarı, devamsızlık, disiplin ve benzeri durumlarını titizlikle takip eder, program doğrultusunda haftalık/aylık düzenlenecek formları/raporları yönetime teslim eder.
...
buyrun Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0907-4.htm)

Arkadaşlar komisyon olarak saatleri belirledik kararları aldık yalnız müdürümüz ben bunu uygulamam diyerek komisyonun kararını yok sayıyor böyle bir durumda ne yapılabilir. Müdür istediği gibi bir karar alabilirmi.

ates16' Alıntı:
Arkadaşlar komisyon olarak saatleri belirledik kararları aldık yalnız müdürümüz ben bunu uygulamam diyerek komisyonun kararını yok sayıyor böyle bir durumda ne yapılabilir. Müdür istediği gibi bir karar alabilirmi.
..
hangi komisyon?
neyi belirledi?
hangi kararları aldı?
müdür hangi kararları uygulamıyor?

biraz bilgi hocam...

ayrıca
bir komisyon var ise müdür o komisyonun doğal başkanı değilmidir?
müdür katılmadıysa yerine bir müdür yardımcısı vekalet etmedimi? o komisyonun başkanı kimdi?

MADDE-88 b)İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde işletmelerin okula uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısıyla bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır. Hangi güzergâhtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır.

Komisyon başkanı müdür yardımcımızdı

Bu komisyon ne işe yarıyor anlamıyorum en sonunda müdürün dediği oldu ve her işletmeden 1 saat ücret alıyoruz 3 işletme 3 saat

peki 10 işletmesi olan bir öğretmen bu 10 işletmenin tamamını her hafta nasıl dolaşacak? haftalık ücret alınıyor?

ikili öğretim yapan bir okulda sabah ve öğlenleri dersi olan bir öğretmen bu sıkışıklıkta nasıl dolaşacak?

bütün işletmeleri haftada bir kez mutlaka dolaşıyor musunuz arkadaşlar? yani işletme sayısı fazla olanlar için bunu yapabilmek mümkün mü?

muharrir' Alıntı:
peki 10 işletmesi olan bir öğretmen bu 10 işletmenin tamamını her hafta nasıl dolaşacak? haftalık ücret alınıyor?

ikili öğretim yapan bir okulda sabah ve öğlenleri dersi olan bir öğretmen bu sıkışıklıkta nasıl dolaşacak?

bütün işletmeleri haftada bir kez mutlaka dolaşıyor musunuz arkadaşlar? yani işletme sayısı fazla olanlar için bunu yapabilmek mümkün mü?
..
GENLDE 10 işletmeyi 1 günde dolaşacak diye bir zorunluluk yok. fakat bazı okul müdürleri işletme başına 1 saat ücret öderim diye inat da edebiliyor. onlar istisna. onları saymazsanız okul yöneticileri GENELDE görev yaptığınız şehre göre değişik uygulamalar geliştirebiliyor. haftada 2 - 3 - 4 iş yerine gidersiniz genelde (koordinatörlük saatinize bağlı olarak)
ama küçük bir ilde görev yapıyorsanız ve 10 işletmeniz aynı cadde üzerinde ise tabiki 10 işletmeye de rahatlıkla gidebilirsiniz. istanbulda 2 işletme arası 2 saatten fazla sürebiliyorken bu tür küçük şehirlerde 2 saatte 10 işletmeye gidebilirsiniz..

Arkadaşlar sizin okullarda kaç saat koordinatörlük alıyorsunuz? Bizim okulda 10 saat veriliyor ve müdür buna bile çok diyor. staja giden 29 öğrencimiz var, 2 öğretmeniz.. diğer bölümlerde mesela çocuk gelişimi 72 öğrencisi var, 3 öğretmen onlarda 10 saat. yani tüm atölye öğretmenleri standart 10 saat alıyor.

Siz okulda bu koordinatör ek ders hesabı nasıl yapıyorsunuz?

hocam müdürüne göre iş değişiyor.
gayet iyi, öğretmeninin seven, öğretmeniyle arkadaş gibi rahat davranan bir müdür arkadaş var. aynı zamanda teknik öğretmen. diyorki 8 saatten fazla işletme fazla. öğretmen dışarda değil okulda dursun.

ama tam tersini yapan ve 3 işletmesi olana 15 saat koordinatörlük veren müdür de gördüm...

geçen günlerde bizim okula yakın bir meslek lisesindeki uygulama, işletme ilçe içindeyse 3 saat, ilçe dışındaysa 4 saat sayıyorlarmış. diyelim 12 saat ek ders veriliyorsa 12 saati dolduracak şekilde o hafta işletme geziyorlarmış. bizde ise kaç işletme olsada 10 saate her hafta gidin deniliyor.. tabi zaman yetmiyor. her okul farklı uyguluyor. aslında standart bir kural olması lazım. bir okul 20 saat, bir okul 8 saat veriyor.. müdürün keyfine bağlı kısacası

arkadaşlar koordinatörlükle birlikte mi toplam 40 saat olacak haftalık ders yükümüz yoksa 40 saatin üstüne ayrıca ek ders olarak mı hesaplanacak koordinatörlük

koordinatörlük ayrıyeten ders yükünün üstüne hesaplanıyor. koordinatörlük fiilen girilen ders değil yani

Mutef_bk' Alıntı:
koordinatörlük ayrıyeten ders yükünün üstüne hesaplanıyor. koordinatörlük fiilen girilen ders değil yani
hımm bende öyle biliyordum burdaki yorumlar kafamı karıştırdı.
koordinatörlükle birlikte 40 saat hesaplamışlar genelde

Mutef_bk' Alıntı:
Arkadaşlar sizin okullarda kaç saat koordinatörlük alıyorsunuz? Bizim okulda 10 saat veriliyor ve müdür buna bile çok diyor. staja giden 29 öğrencimiz var, 2 öğretmeniz.. diğer bölümlerde mesela çocuk gelişimi 72 öğrencisi var, 3 öğretmen onlarda 10 saat. yani tüm atölye öğretmenleri standart 10 saat alıyor.

Siz okulda bu koordinatör ek ders hesabı nasıl yapıyorsunuz?

çözüm: alan şefleri yumruğunu vurcak masaya.

koordinatörlük hesaplanmasında şeflik saatlerini ekleyen var mı?

alan şefi verilmesi durumunda ek ders nasıl oluyor benim 40 saat dersim var koordinatörlük verilecek birde alan şefi olursam ders saatimde mi düşme olacak yoksa koordinatörlüklemi paylaştırılacak

ulubey38' Alıntı:

haklısın hocam, bizim okulda hesap kitap yok. koordinatörlük sabit 10 saat, bölüm şefi 10 saat, atölye şefi 6 saat..
her okulda hesabı farklı. net bir yönetmelik maddesi olmadıkça bu koordinatörlük hep bi muamma olacak sanırım :)

6fatma8' Alıntı:
alan şefi verilmesi durumunda ek ders nasıl oluyor benim 40 saat dersim var koordinatörlük verilecek birde alan şefi olursam ders saatimde mi düşme olacak yoksa koordinatörlüklemi paylaştırılacak

normalde atölye öğretmenleri 29 saate kadar ek ders alıyor yani koordinatörlük dahil toplamda 49 oluyor. ama atölye yada bölüm şefi olunca en çok şeflik, koordinatörlük dahil 27 alınıyor. yani toplamda 47 oluyor. (açıköğretim dersleri hariç)

Mutef_bk' Alıntı:
ulubey38' Alıntı:

haklısın hocam, bizim okulda hesap kitap yok. koordinatörlük sabit 10 saat, bölüm şefi 10 saat, atölye şefi 6 saat..
her okulda hesabı farklı. net bir yönetmelik maddesi olmadıkça bu koordinatörlük hep bi muamma olacak sanırım :)

6fatma8' Alıntı:

normalde atölye öğretmenleri 29 saate kadar ek ders alıyor yani koordinatörlük dahil toplamda 49 oluyor. ama atölye yada bölüm şefi olunca en çok şeflik, koordinatörlük dahil 27 alınıyor. yani toplamda 47 oluyor. (açıköğretim dersleri hariç)
benim anladığım örneğin 10 saat şef+10 saat koordinatörlük+27 saat ders ücreti şeklindemi oluyor

Mutef_bk' Alıntı:
yok şeflik ve koordinatörlük dahil en çok 27 ek ders alınır
şeflikten 10 saat geliyor koordinatörlükten de 12 saat gelse benim gireceğim ders saati 25 saat olur doğrumudur benim hesabım
birde 68 saat var toplamda bizim ders saati olarak bu hesaba göre okulda 3 bilgisayarcı mı olması gerekecek şu an tekim ben okulda

6fatma8' Alıntı:
benim anladığım örneğin 10 saat şef+10 saat koordinatörlük+27 saat ders ücreti şeklindemi oluyor

Yok hocam öyle değil, öyle olsa uçar meslekçiler. Şeflik ve koordinatörlük içinde 27 olur.

biri anlatsa tam olarak nasıl oluyor bizim okulda bilmiyor tam yönetmeliktede yazmıyor net olarak

6fatma8' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:
şeflikten 10 saat geliyor koordinatörlükten de 12 saat gelse benim gireceğim ders saati 25 saat olur doğrumudur benim hesabım
birde 68 saat var toplamda bizim ders saati olarak bu hesaba göre okulda 3 bilgisayarcı mı olması gerekecek şu an tekim ben okulda

full ek ders için 23 derse girseniz yeterlidir. çünkü 23 girerseniz her 10 saat derse 1 saat hazırlık ek dersi verilir, 23 olursa 2 saat burdan gelir olur 25. 12 saat koordinatörlükle olur 37, 10 saat bölüm şefliği ile olur 47.

68 saat ders olabilir ama hangi dersler bölünecek, kaç grup olacak bu önemli. eğer bütün derslere tek öğretmen giriyorsa 68 saat ders için 2 öğretmen yeterlidir. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 18-8-1.pdf adresinde detaylı bilgiler mevcut, normun nasıl hesaplandığı falan detaylar bu linkte yazıyor...

Bizim müdür yardımcısıda büyükşehir olduğundan dolayı 18 saat vereyim dedi çok dedim ama indirmedi zaten şef olduğum için 10 da ordan bide maaş karşılığı girince bir kaç saat fahri oldu yani :D

6fatma8' Alıntı:
biri anlatsa tam olarak nasıl oluyor bizim okulda bilmiyor tam yönetmeliktede yazmıyor net olarak
okuldaki meslek öğretmenleri en fazla 44 saat derse girebilir. Buna şeflikler, koordinatörlükler dahildir. 44 saat dersin üzerine çıkamazsınız.
..
Normal bir meslek dersi öğretmeni EN FAZLA 44 + 3 ddh + 2 rehberlik = 49 - 20 maaş karşılığı = 29 saat ücret alabilir.
Atölye yada alan şefi iseniz EN FAZLA 44 + 3 ddh + 0 (rehberlik ücreti alamazlar) = 47- 20 maaş karşılığı = 27 saat ücret alabilir.
..
Diyelim ki ÖĞRETMENSİNİZ. ve diyelim ki 10 saat Koordinatörlük var
en fazla 44 - 10 = 34 saat fiili derse girebilirsiniz.

Diyelim ki ATÖLYE ŞEFİSİNİZ ve diyelim ki 10 saat koordinatörlük var
44 - (6 şeflik + 10 koordinatörlük) = 28 saat fiili derse girebilirsiniz.

Diyelim ki ALAN ŞEFİSİNİZ ve diyelim ki 10 saat koordinatörlük var
44 - (10 şeflik + 10 koordinatörlük) = 24 saat fiili derse girebilirsiniz.

toplam hiç bir koşulda 44ü geçemez...

BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
okuldaki meslek öğretmenleri en fazla 44 saat derse girebilir. Buna şeflikler, koordinatörlükler dahildir. 44 saat dersin üzerine çıkamazsınız.
..
Normal bir meslek dersi öğretmeni EN FAZLA 44 + 3 ddh + 2 rehberlik = 49 - 20 maaş karşılığı = 29 saat ücret alabilir.
Atölye yada alan şefi iseniz EN FAZLA 44 + 3 ddh + 0 (rehberlik ücreti alamazlar) = 47- 20 maaş karşılığı = 27 saat ücret alabilir.
..
Diyelim ki ÖĞRETMENSİNİZ. ve diyelim ki 10 saat Koordinatörlük var
en fazla 44 - 10 = 34 saat fiili derse girebilirsiniz.

Diyelim ki ATÖLYE ŞEFİSİNİZ ve diyelim ki 10 saat koordinatörlük var
44 - (6 şeflik + 10 koordinatörlük) = 28 saat fiili derse girebilirsiniz.

Diyelim ki ALAN ŞEFİSİNİZ ve diyelim ki 10 saat koordinatörlük var
44 - (10 şeflik + 10 koordinatörlük) = 24 saat fiili derse girebilirsiniz.

toplam hiç bir koşulda 44ü geçemez...
tamam hocam teşekkürler anladım :)

Mutef_bk' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:

full ek ders için 23 derse girseniz yeterlidir. çünkü 23 girerseniz her 10 saat derse 1 saat hazırlık ek dersi verilir, 23 olursa 2 saat burdan gelir olur 25. 12 saat koordinatörlükle olur 37, 10 saat bölüm şefliği ile olur 47.

68 saat ders olabilir ama hangi dersler bölünecek, kaç grup olacak bu önemli. eğer bütün derslere tek öğretmen giriyorsa 68 saat ders için 2 öğretmen yeterlidir. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 18-8-1.pdf adresinde detaylı bilgiler mevcut, normun nasıl hesaplandığı falan detaylar bu linkte yazıyor...
teşekkürler hocam açıklamanız için :)

6fatma8' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:
12 saat koordinatorluk varsa ve bolum sefiyseniz.
22 saat derse girmeniz yeterli.
30 saat altinda derse girdiginiz icin planlamada 2 saat ek ders gelir ve 44+2:46-20maas karsiligi cikarirsak: maksimum 26 saat ekders alirsiniz

BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
..
kafanıza takılan başka bir soru olursa sorun hocam...
hocam sorun çok daha öğrenciler staja yerleştirilmedi bizim belirsizlik olunca sorular bitmiyor okulda müdür yok müdür yardımcısı yok işten anlayan yok öyle karambole gidiyoz bakalım okula :)

6fatma8' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
..
kafanıza takılan başka bir soru olursa sorun hocam...
hocam sorun çok daha öğrenciler staja yerleştirilmedi bizim belirsizlik olunca sorular bitmiyor okulda müdür yok müdür yardımcısı yok işten anlayan yok öyle karambole gidiyoz bakalım okula :)
...
öğrenci listesini alın. geçin müdürün koltuğuna eski işletmelerinizi tek tek telefonla arayıp bu sene de istiyormusunuz diye yerleştirin. bölgenizde stajer öğrenci alabilecek her kurumlarla telefonla ya da mail ile iletişime geçip stajer öğrenci isteyip istemediklerini sorun. ben öyle yapıp 10 a yakın öğrenciyi gönderdim.
......
birde son olarak şunu söyleyeyim koordinatörlüğe giden alan şefinin 47 saat ücret alması imkansız. maksimum 46 alır. Nedenine gelirsek fiili olarak girilen her 10 saate 1 saat verilen DDH ücretini egzersiz ve koordinatörlük nedeniyle en fazla 2 saat alabilmeniz.

Geri