YENİ Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve KOORDİNATÖRLÜK

Kodla Büyü
hocam okulun 4. yılı bu o yüzden bilmiyorlar staj olayını tam olarak geçen seneden ayarlanması gerekiyordu normalde
alan şefi vereceklerini de sanmıyorum bulunduğumuz yerde yeteri kurum yok o yüzden il merkeze gönderecez bu durumda koordinatörlük kaç saat yazılır ilçeden merkeze

BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
teşekkürler hocam açıklamanız için :)
..
kafanıza takılan başka bir soru olursa sorun hocam...
hocam sorun çok daha öğrenciler staja yerleştirilmedi bizim belirsizlik olunca sorular bitmiyor okulda müdür yok müdür yardımcısı yok işten anlayan yok öyle karambole gidiyoz bakalım okula :)
...
öğrenci listesini alın. geçin müdürün koltuğuna eski işletmelerinizi tek tek telefonla arayıp bu sene de istiyormusunuz diye yerleştirin. bölgenizde stajer öğrenci alabilecek her kurumlarla telefonla ya da mail ile iletişime geçip stajer öğrenci isteyip istemediklerini sorun. ben öyle yapıp 10 a yakın öğrenciyi gönderdim.
......
birde son olarak şunu söyleyeyim koordinatörlüğe giden alan şefinin 47 saat ücret alması imkansız. maksimum 46 alır. Nedenine gelirsek fiili olarak girilen her 10 saate 1 saat verilen DDH ücretini egzersiz ve koordinatörlük nedeniyle en fazla 2 saat alabilmeniz.

hocam ben 22 saat derse giriyorum 10 şeflikden 2 ddh 13 saatde koordinatörlük 47 yaptı alıyorum sorun yok.

Koordinatörlük büyükşehirlerde en fazla 20, diğer şehirlerde ise en fazla 16 saat yazılabilir.

cubido' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
teşekkürler hocam açıklamanız için :)
..
kafanıza takılan başka bir soru olursa sorun hocam...
hocam sorun çok daha öğrenciler staja yerleştirilmedi bizim belirsizlik olunca sorular bitmiyor okulda müdür yok müdür yardımcısı yok işten anlayan yok öyle karambole gidiyoz bakalım okula :)
...
öğrenci listesini alın. geçin müdürün koltuğuna eski işletmelerinizi tek tek telefonla arayıp bu sene de istiyormusunuz diye yerleştirin. bölgenizde stajer öğrenci alabilecek her kurumlarla telefonla ya da mail ile iletişime geçip stajer öğrenci isteyip istemediklerini sorun. ben öyle yapıp 10 a yakın öğrenciyi gönderdim.
......
birde son olarak şunu söyleyeyim koordinatörlüğe giden alan şefinin 47 saat ücret alması imkansız. maksimum 46 alır. Nedenine gelirsek fiili olarak girilen her 10 saate 1 saat verilen DDH ücretini egzersiz ve koordinatörlük nedeniyle en fazla 2 saat alabilmeniz.

hocam ben 22 saat derse giriyorum 10 şeflikden 2 ddh 13 saatde koordinatörlük 47 yaptı alıyorum sorun yok.
22+10+13=45 saat derse girdiğiniz gözükmekte. Yönetmelik gereği atölye ve meslek öğretmeni maksimum 20+24=44 saat derse girebilir. Yönetmeliğe göre okulunuz yanlış yapıyor.

cubido' Alıntı:
.
adnan54 hocam yukarıdaki mesajda açıklamış. ben tekrar edeyim ki pekişsin.

Ders programında Maksimum 44 saat ders görünebilir. Bunun üzerine sadece DDH ve REHBERLİK eklenebilir.
22 saat ders + 13 koordinatörlük = 45 ediyor. ama burdan 44 saat ücret alabilirsiniz. Her maddenin maksimum saat sayısı bellidir. Birinden eksik kalan ücreti diğerinden tamamlayamazsınız
...
Ek ders Yönetmeliği (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/23555_0.html)
Madde 5 - Aylık Karşılığı Ders Görevi
d) Atölye ve lâboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

Madde 6 - Ek Ders Görevi
c) Atölye ve lâboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate kadar

Madde 11 - Ders Dışı Hazırlık ve Plânlama Görevi
f) Bunların dışında kalan;
1) Anaokullarında ve kız teknik öğretim okul ve kurumları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli olanlar hariç okul öncesi öğretmenlerine, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri ile sınıf öğretmenlerine aylık ve ücret karşılığı okuttukları her 10 saat için 1 saat,

Madde 6 - Sosyal Kulüp / Rehberlik
(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.

çerçeve programa göre 12.sınıf alan dersi 26 saat görünüyor bunun 24 saat işletme beceri eğitim 2 saati seçmeli ders şeklindemi olacak

6fatma8' Alıntı:
çerçeve programa göre 12.sınıf alan dersi 26 saat görünüyor bunun 24 saat işletme beceri eğitim 2 saati seçmeli ders şeklindemi olacak
..
hayır hocam 2 saat normal meslek dersi
..
web tasarım dalı için İnterpet Programlama yada Veritabanı organizasyonu yada Mesleki Yabancı Dil

tamam hocam teşekkrler bende öyle diyordum ikna edememiştim arkadaşları :)

Peki kordinatörlük ücreti girdiğin ders saatinin yarısını geçemez diye birşey duymuştum şimdi 24 saat derse giren birisi max 12 saat mi kordinatörlük alabilir

pardus63' Alıntı:
Peki kordinatörlük ücreti girdiğin ders saatinin yarısını geçemez diye birşey duymuştum şimdi 24 saat derse giren birisi max 12 saat mi kordinatörlük alabilir
Yanliş bilgi verilmiş size. Koordinatorluk grup sayisi buyuksehir olup olmamasi ve ogretmen sayisina bagli tabiii birde mudure

pardus63' Alıntı:
..
o zaman çıraklık eğitim (mesleki eğitim merkezi) öğretmenleri aç kalır. bir çoğu 20 maaş + 24 koordinatörlük alıyor :)

muharrir' Alıntı:
her hafta staj kontrollerine gidebiliyor musunuz?
..
kimi okul zorunlu tutuyor. kimileri dönemde 1-2 defa gidiyor.
ben öğrenci sayısına göre haftalara dağıtarak her hafta gitmeye çalışıyorum. birazda vicdan olayı var çünkü...

mrb arkadaşlar ben okulumda 30 saat derse giriyorum 10 saat bölüm şefliğinden alıyorum koordinatörlük için 10 öğrencim 9 farklı işletmem var koordinatörlükten okuldan aldığım ek dersim 4 saat ilçedeyim ve ilden bana ilçede staj yapacak başka okul öğrencilerinin koordinatörlük görevini vermek istiyorlar ama ben kabul etmek istemiyorum zorunlu olarak görevlendirme yazabilirler mi yada kabul etmemek için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

333' Alıntı:
mrb arkadaşlar ben okulumda 30 saat derse giriyorum 10 saat bölüm şefliğinden alıyorum koordinatörlük için 10 öğrencim 9 farklı işletmem var koordinatörlükten okuldan aldığım ek dersim 4 saat ilçedeyim ve ilden bana ilçede staj yapacak başka okul öğrencilerinin koordinatörlük görevini vermek istiyorlar ama ben kabul etmek istemiyorum zorunlu olarak görevlendirme yazabilirler mi yada kabul etmemek için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden
Sana verilecek öğrenciler İL içinde olduğu için o öğrencilerin koordinatörlüğünü kendi okullarının öğretmenleri yapacak. Olur da zorla verirlerse tabi ki yapmak zorunda değilsin. Zamanın yok, ücret alamıyorsun, senin öğrencin değil, il içi.

egunay' Alıntı:
333' Alıntı:
Sana verilecek öğrenciler İL içinde olduğu için o öğrencilerin koordinatörlüğünü kendi okullarının öğretmenleri yapacak. Olur da zorla verirlerse tabi ki yapmak zorunda değilsin. Zamanın yok, ücret alamıyorsun, senin öğrencin değil, il içi.
...
Sana bu görevi hangi yönetmelik maddesine göreceklerine göre iş değişir. Zira ücret vermeden size mevcut koordinatörlük görevinize dahil ederek verirlerse başka. Aşağıda paylaştığım maddeye dayandırarak verirlerse başka. siz bu maddeyi idarenizle paylaşın ve bu madde kapsamında görevi alabileceğiniz beyan edin. o zaman haftalık 10 saat ücret alırsınız

Not: Kurumunuzda açık lise varsa, yetiştirme kursu açıyorsanız; dış okulda görev + açık lise + kurs <= 10 olmak zorunda.
.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
Diğer okul ve kurumlarda ders görevi
MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

Koordinatörlük görevinde işletme saatinin olduğu günlerde okula gitmek mecburiyeti var mıdır?
Haftalık ve Aylık Rapor oluşturulur burada sıkıntı yok ama haftalık oluşturulacak bir rapor için işletmenin olduğu gün için okula gidip tekrar okula dönülmesi gibi bir düzenleme hangi yönetmelikte bulamadım yardımcı olur musunuz acaba...

istavrithamsi' Alıntı:
Koordinatörlük görevinde işletme saatinin olduğu günlerde okula gitmek mecburiyeti var mıdır?
Haftalık ve Aylık Rapor oluşturulur burada sıkıntı yok ama haftalık oluşturulacak bir rapor için işletmenin olduğu gün için okula gidip tekrar okula dönülmesi gibi bir düzenleme hangi yönetmelikte bulamadım yardımcı olur musunuz acaba...
..
yönetmelikte yok hocam. uygulamada var. Bazı kurum yöneticileri koordinatörlüğe belirtilen günde gitmenizi sağlamak için o güne ait evrakları koordinatörlük günü sabahında verip, ertesi gün sabah okula döndüğünüzde de isteyebiliyor. Böylelikle siz koordinatörlük gününüzde gerçekten koordinatörlük yapmış oluyorsunuz. Düşünce yapıları bu şekilde. Öğretmene eziyet.

Yönetmelik işin idari kısmı için bir şey beyan etmediği içinde okullar kendi işleyişlerine göre keyfi davranabiliyor.
- Kimi yukarıda belirttiğim gibi günlük veriyor
- Kimi haftalık veriyor
- Kimi okul 15 günlük ya da ayık veriyor
- Kimi okulda dönemlik verebiliyor.

Geri