Yeni HaftalıkDersÇizelgesi (Yine Seçmeliyiz)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bdogretim' Alıntı:
Doğrusu Muhammed demektir. Hz. Muhammed demek bir inanca sahip olduğunuzu gösterir. Bu inanca sahip olmayan birinden sırf siz istiyorsunuz diye Hz. demesini isteyemezsiniz.
Hz. demiyorum. Muhammed diyorum. Bunu yaparken de hakaret maksadını taşımıyorum. Kime neye inandğınız sizi ilgilendirir, siz istiyorsunuz diye hürmek duymak zorunda değilim.

Bahsedilen derslerin de seçmeli olması gerekiyor. İsteyen alır isteyen almaz.

yazık sana.

gece gece muhammedin hayatı kuranı kerim vs. derslerini liselerin bazı sınıflarlarına da eklediklerini öğrendik
32 sayfalık belgeden gözünüze sadece onun batması çok acayip bir durum. Algıda seçicilik bu olsa gerek. Kendi dersin ile bile yorum yapmazken, saygı sınırlarını ihlal eden bir yorum yapmışsınız. Art niyetinizin olmadığını düşünmek açıkçası çok zor.

enestar' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:
gece gece muhammedin hayatı kuranı kerim vs. derslerini liselerin bazı sınıflarlarına da eklediklerini öğrendik

Varsın benim dersim eksik kalsın. İnsanlar en azından belki bu dersler sayesinde Hz. Muhammed S.A.V. gibi yüksek bir şahsiyete nasıl hitap edeceklerini öğrenebilirler belki. Bu bile bir şeyler kazandırabilir bizlere.

:+1:

Din kültürü dersinden önemli ders mi var ( not ateist olanlar hariç)
elin gevuru bile evlenirken bile papayla klisede evleniyorlar... bizim ülkemizde din ilmi olunca batıyo rahatsız ediyormuş,,

peki o kişiler ders işler mi sayın hocalarım yoksa secmeli diye salla gitsin film izlensin oyun oynansın mı der.. nasıl olsa vicdanen rahat oh...

zaten dinsiz hocalardan çekmedik mi içip de derse geleninden, dersini bilmeyip öğretmen olanından,,,,

Bir müslüman olarak bu tepemizdekilerin "İslamiyet" adına bir şeyler yapmaları beni o kadar rahatsız ediyor ki! Din dersi sayısını artırıp, Peygamber efendimizin hayatını ders olarak ekleyip, insanların gözünde harika müslümanlar olarak görünmeye çalışıp, bir yandan da yetimin, vatandaşın hakkını yiyor olmaları beni dinden soğutuyor. Bıraksınlar hiçbir şey yapmasınlar da insanların kafasında "İslamiyet bu muymuş" lafları oluşmasın artık. Artık her yaptıkları batıyo bana. kimse alınmasın gücenmesin. Başımıza ne geldiyse din için yaptık diyen bu münafık yöneticiler yüzünden geldi.
Ayrıca bu yazdıklarımdan da kimse kendini molla zannedip inancım hakkında yorum yapmasın. Malum çok sever bizim millet kendisi gibi düşünmeyeni dinsiz ilan etmeyi...

Bizim sorunumuz dersimizin seçmeli olması mı yoksa Din Kültürü derslerinin sayısının arttırılması mı? Daha öğretmenler olarak bir dayanışma sağlayamazken neyin düzelmesini bekliyoruz acaba..

gece gece muhammedin hayatı kuranı kerim vs. derslerini liselerin bazı sınıflarlarına da eklediklerini öğrendik.
efendimize muhammedin hayatı diye hitap edemezsiniz .lütfen edepli olun.efendimize arkadaşınız gibi hitap etmeyin

arkadaşlar Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler dersi zaten mevcut din kültürü dersinde var. Kuranı kerim dersi seçmeli olabilir mantıklı hatta Kuran mealini de anlatsınlar çok güzel olur Müslüman gençler için. diğer 2 ders fazla olmuş nihayetinde bilgisayar dersi geride kalıyor. dini eğitimi bu kadar abartmanin da anlamı yok. eğer bunun için bir sinir cizmeyeceksek tüm pozitif bilimleri ve dersleri kaldıralım sadece dini eğitim verelim. itiraz bunadir.

bahhele' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:

konulan derslere tepki gösterebilirsiniz bunda sıkıntı yok fakat "muhammed" die bahsettiğiniz şahsın bi Peygamber olduğunu ve bu ülkede bu Peygambere inanan insanlar olduğunu hitabetinizide bu saygı çerçevesinde yapma zorunluluğu olduğunu unutmayın mümkünse!! Hindistanda bile öküze tapıyolar die saygıda kusur edilmiyor birilerinin inancıdır die!Haddinizi bilin!

Bizde hala BT rehberliği kalıcı olsun die debelenelim..Adamların kafa dümdüz naapsak boş...toplu istifa edelim onlarda kurtulsun bizde anasını satim.Bu nedir daaa

:alkis:

susudes' Alıntı:
Bizim sorunumuz dersimizin seçmeli olması mı yoksa Din Kültürü derslerinin sayısının arttırılması mı? Daha öğretmenler olarak bir dayanışma sağlayamazken neyin düzelmesini bekliyoruz acaba..

:alkis: :alkis: :alkis:
ayrışalım ki daha kolay çekip çevrilebilelim...
bütün lokmayı yutmak zordur, çiğnenip parçalanırsa kolay yutulur... tıpkı bizim gibi...
Bir sendikanın genel merkez yöneticilerinden birisine durumumuzu sorduğumda "Daha siz birlik olamıyorsunuz ki, yaptığımız eyleme bile kimse gelmiyor, biz ne yapabiliriz sizin için?" demişti.

video tam da bu durumu anlatıyor...
http://video.mynet.com/xxxleoparxxx/Bir ... k/1485492/

Tartışmanın yeri hep buraya mı çekilecek.
Yok din dersi yok başka bir şey.
Din ve Hz.Muhammed'in hayatına "bu ders de konulmuş " demek hoş değil elbette fakat arkadaşımız art niyetsiz "dersimizin önemsenmediğini " anlatmak istedi galiba.Tepki göstermeyin bu kadar.
Hemen tartışmak için yer aramaya çalışmayalım.

Belkide konuyu açan (Mr.Spermata) müslüman değildir illa Hz. yazması gerekmez.
Belkide konuyu açan(Mr.Spermata) acelece, sinirlenerek yazdı, dikkat etmedi belki düzeltecek yazısını.

Peygamber efendimizi sevmeyen ve ya onu yüceltmek istemeyen bir kişi peygamber efendimizin isminin önüne Hz. ibaresini koymadan sadece adını yazabilir. Bu bir hakaret sayılmaz. Günah da değildir. İnsanları Hz. ibaresini kullanmaya zorlamak yerine Hz. 'nin manasını ve peygamber efendimizin bunu ne kadar fazla hak ettiğini anlatsak daha yararlı olur.

Bunu yazan arkadaşın amacı belkide peygamber efendimizi küçük göstermek değildir, hemen sinirlenmek ve Hz. yazmaya zorlamak doğru değil. "Dinde zorlama yoktur" bu söz kime ait! İnsanlara zorla İslamı, Allah'ı ve peygamberlerini sevdiremezsiniz. Her şey Allah'ın dilemesiyle olur. Allah her birimizi hidayete ve doğru yola eriştirsin.

Bunu yazan arkadaş belki söylenenler üzerine yanlış yazdığını, ayıp ettiğini anladı belki ancak belkide öyle bir gururu var ki "hakkınızı helal edin, Allah affetsin, acelece ve düşünmeden hatalı yazmışım" tarzında bir cümle kuramıyor. Zorladıkça iş iyice çıkmaza girer. Konuyla ilgili olumlu düşünceleri bile varsa olumsuz yönde değişebilir.

Dini içerikli derslerden müslüman olmayan öğrenciler muaf tutulabilir.

Bilişim dersleri liselerde olmayabilir. Birçok ders gibi bilişim dersi de gereksiz bana göre. Sadece ilk ve orta okullarda verilse yeterli olur. İngilizce, inkılap tarihi, türkçe vb. gibi dersler içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Aslında düz lise diye birşey olmayacak hiç. Hepsi meslek lisesi olmalı. Bilişim derside sadece meslek liselerinde olsun. Tüm bilgisayarcılar meslek lisesinde birleşsin. hatta... Bilişim meslek liseleri olsun.

açamadım link açmadı yapılan yorumlara göre yazıyorum arkadaşlar sorun din derslerinin konması konmaması değil 1. sorun bizim dersimizin seçmeli olması 2. sorun ise arkadaşın anlatmaya çalıştığı fakat yanlış cümleler kullandığı din dersleri olmalı fakat seçmeli olmalı herkes müslüman değil okullarda herkese Hz.Muhammed (s.a.v.) dersini veremeyiz bunu belirtmek istemiş arkadaş. biribirimizle kavga edip kendi sorunlarımızı unutmaya gerek yok

he he kavgaya bak
biri dersim gitti diyor biri dinime sahip çıkarım.
Dönüp kendinize bakın önce kim zararda kim karda.
herkesin zararda olduğunu düşünüyorum

firstprivate' Alıntı:
Maksat iki kutup yaratıp birbirleriyle şavaştırmak değil mi zaten....
Sistem mükemmel işliyor..... :alkis:
aynen..biz eğitimli insanlar olarak böyleysek, sokaktaki vatandaşa kabahat bulamam ben, hele de cahil insanları yönlendirmek için kucakta oturan bir medya sektörünüz varsa durum daha da vahim

okullarda küçük yaşlardan başlayarak din eğitimi verilmesi özgürlüklere aykırı.
sen müslmansın diye çocuğunda müslüman olmak zorunda degil. yada müslüman bir lkede yaşıyoruz dersen diğerlerini yok saymış gibi olursun.
soyut ve vicdani bi kavram için çocuğu sorgulayacak bir seviyeye getirirsen ve cocuk neye inanacağını kendisi karar verirse işte o zaman dinde zorlama yoktur ibaresini kullanabilirsiniz. aksi takdirde su an bizim ülkemizde dinde zorlama vardır ve dayatılmaktadır.

rahatsızlık konuusuna gelince o kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken sen tutup 3 4 tane din dersi açarsan bu beni haddinden fazla rahatsız eder. ki bir müslüman olarak seni de rahatsız etmesi lazım. kuran kurslarının istendiği kadar kontrolsuz açılmasına izin verdiler zaten okulda bir daha kuran dersi arapça dersi açmanın ne anlamı var. bi mslman anlatsın bana ltfen ....

bu ne saçmalıktır ya. inanmıyorsanız inanmayın ama kutsalımıza kimse dil uzatamaz. olayı saptırmayın.

horoz_ali' Alıntı:
bu ne saçmalıktır ya. inanmıyorsanız inanmayın ama kutsalımıza kimse dil uzatamaz. olayı saptırmayın.

arkadaşlar farklı bir şey anlatıyor sen ne anlıyorsun?

antigen' Alıntı:
sen müslmansın diye çocuğunda müslüman olmak zorunda degil. yada müslüman bir lkede yaşıyoruz dersen diğerlerini yok saymış gibi olursun.
soyut ve vicdani bi kavram için çocuğu sorgulayacak bir seviyeye getirirsen ve cocuk neye inanacağını kendisi karar verirse işte o zaman dinde zorlama yoktur ibaresini kullanabilirsiniz. aksi takdirde su an bizim ülkemizde dinde zorlama vardır ve dayatılmaktadır.

rahatsızlık konuusuna gelince o kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken sen tutup 3 4 tane din dersi açarsan bu beni haddinden fazla rahatsız eder. ki bir müslüman olarak seni de rahatsız etmesi lazım. kuran kurslarının istendiği kadar kontrolsuz açılmasına izin verdiler zaten okulda bir daha kuran dersi arapça dersi açmanın ne anlamı var. bi mslman anlatsın bana ltfen ....

verilen bütün eğitimler özgürlüğe aykırı o zaman. sen ilkokul veya ortaokul veya lise veya üniversite mezunusun diye çocuğun da ilkokul ortaokul lise üniversite mezunu olmak zorunda mı? aklı yetince kendi karar versin ona göre alsın eğitimini olmaz mı?

yıllarca bu ülke laik diyerek müslümanlar yok sayıldı. yok sayılsa gene iyiydi bir sürü zulüm gördü (hani %99 dediğimiz) kontrolsüz kuran kursuymuş öyle bir yazmışsın ki sanki kuran kursu değil terorist kampı... :-1:

bu dersleri alması illa ömrünün sonuna kadar müslüman olması demek değil. istediğine inanır .

ayrıca yeni getirilen dersler seçmeli ders. isteyen alır isteyen almaz.

bu dersler getirilmeden önce atanmayı bekleyen kimse yoktu bu derslerden sonra mı oldu? :-1:

kily' Alıntı:
Metehan' Alıntı:
Ağa Muhammed diye bahettiğin kişi ssıradan bir insan değil. Eğer Din Kültürü dersini tam olarak almış olasaydın bşr peygambere Muhammed diye hitap edilmeyeceğini bilmen gerekir. Hz Muhammed bizim pegamberimiz ve baştacımızdır.

Derslerin kaldırılması olayı ayrı bir olay senin hitap tarzın ise çok farklı ve şahsi kanaatim terbiyesizce bir hitap. Derslerin seçmeli olması veya derslerin eklenmesi çıkarılması tartışılır ama senin bu yaptığın asla tartışılacak bir konu değil. Farzedelimki inanmayan birisin , böyle olsan bile bu platformda binler inanan kişi olduğunu düşünerek bu inanan insanların peygamberine karşı bu şekilde bir hitap kullanman doğru değil.
:++: :++:

hocam son zamanda bir kısım yurttaşlar serbest kıyafet eylemi imamhatiplerin açılması Kur'an-ı Kerim dersi derken pek bi gerildiler. unutlmasın lütfen burası müslüman bir ülke ve bu durumların aksi anormal. beğen yada beğenme..

+1

haftalık ders çizelgesinde bilişim alanına proje hazırlama gibi bi ders koymuşlar...neyin nesi acaba?

bilisim_TR' Alıntı:
antigen' Alıntı:

verilen bütün eğitimler özgürlüğe aykırı o zaman. sen ilkokul veya ortaokul veya lise veya üniversite mezunusun diye çocuğun da ilkokul ortaokul lise üniversite mezunu olmak zorunda mı? aklı yetince kendi karar versin ona göre alsın eğitimini olmaz mı?

yıllarca bu ülke laik diyerek müslümanlar yok sayıldı. yok sayılsa gene iyiydi bir sürü zulüm gördü (hani %99 dediğimiz) kontrolsüz kuran kursuymuş öyle bir yazmışsın ki sanki kuran kursu değil terorist kampı... :-1:

bu dersleri alması illa ömrünün sonuna kadar müslüman olması demek değil. istediğine inanır .

bu dersler getirilmeden önce atanmayı bekleyen kimse yoktu bu derslerden sonra mı oldu? :-1:
:alkis: o zaman anne baba laik diye çocukta laik olmak zorunda değil.mantık aynı mantık.dinde zorlama var diyor arkadaş birde şu linki okuyup öyle konuşsa.ağzı olan konuşuyor işte

ctrl+alt+delete' Alıntı:
bilisim_TR' Alıntı:
antigen' Alıntı:

:alkis: o zaman anne baba laik diye çocukta laik olmak zorunda değil.mantık aynı mantık.dinde zorlama var diyor arkadaş birde şu linki okuyup öyle konuşsa.ağzı olan konuşuyor işte

kişiler laik olmaz devlet laik olur ...laikten kastın kafir veya imansız değilse tabi...

bilisim_TR' Alıntı:
antigen' Alıntı:

:+1:

Geri