Yeni HaftalıkDersÇizelgesi (Yine Seçmeliyiz)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
only61' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
bilisim_TR' Alıntı:
antigen' Alıntı:
okullarda küçük yaşlardan başlayarak din eğitimi verilmesi özgürlüklere aykırı.
sen müslmansın diye çocuğunda müslüman olmak zorunda degil. yada müslüman bir lkede yaşıyoruz dersen diğerlerini yok saymış gibi olursun.
soyut ve vicdani bi kavram için çocuğu sorgulayacak bir seviyeye getirirsen ve cocuk neye inanacağını kendisi karar verirse işte o zaman dinde zorlama yoktur ibaresini kullanabilirsiniz. aksi takdirde su an bizim ülkemizde dinde zorlama vardır ve dayatılmaktadır.

rahatsızlık konuusuna gelince o kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken sen tutup 3 4 tane din dersi açarsan bu beni haddinden fazla rahatsız eder. ki bir müslüman olarak seni de rahatsız etmesi lazım. kuran kurslarının istendiği kadar kontrolsuz açılmasına izin verdiler zaten okulda bir daha kuran dersi arapça dersi açmanın ne anlamı var. bi mslman anlatsın bana ltfen ....

verilen bütün eğitimler özgürlüğe aykırı o zaman. sen ilkokul veya ortaokul veya lise veya üniversite mezunusun diye çocuğun da ilkokul ortaokul lise üniversite mezunu olmak zorunda mı? aklı yetince kendi karar versin ona göre alsın eğitimini olmaz mı?

yıllarca bu ülke laik diyerek müslümanlar yok sayıldı. yok sayılsa gene iyiydi bir sürü zulüm gördü (hani %99 dediğimiz) kontrolsüz kuran kursuymuş öyle bir yazmışsın ki sanki kuran kursu değil terorist kampı... :-1:

bu dersleri alması illa ömrünün sonuna kadar müslüman olması demek değil. istediğine inanır .

ayrıca yeni getirilen dersler seçmeli ders. isteyen alır isteyen almaz.

bu dersler getirilmeden önce atanmayı bekleyen kimse yoktu bu derslerden sonra mı oldu? :-1:
:alkis: o zaman anne baba laik diye çocukta laik olmak zorunda değil.mantık aynı mantık.dinde zorlama var diyor arkadaş birde şu linki okuyup öyle konuşsa.ağzı olan konuşuyor işte

kişiler laik olmaz devlet laik olur ...laikten kastın kafir veya imansız değilse tabi...

senin dediğin normal tanımı ama bu ülkede dindar kesime tepki olarak insanlar ben laik im diyor.örneğim o insanlar için.islamiyet bir müslümanın başka bir müslümana kafir demesini küfür olarak görür.durduk yere ekndimi küfre sokacak değilim

ctrl+alt+delete' Alıntı:
only61' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
bilisim_TR' Alıntı:
antigen' Alıntı:
okullarda küçük yaşlardan başlayarak din eğitimi verilmesi özgürlüklere aykırı.
sen müslmansın diye çocuğunda müslüman olmak zorunda degil. yada müslüman bir lkede yaşıyoruz dersen diğerlerini yok saymış gibi olursun.
soyut ve vicdani bi kavram için çocuğu sorgulayacak bir seviyeye getirirsen ve cocuk neye inanacağını kendisi karar verirse işte o zaman dinde zorlama yoktur ibaresini kullanabilirsiniz. aksi takdirde su an bizim ülkemizde dinde zorlama vardır ve dayatılmaktadır.

rahatsızlık konuusuna gelince o kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken sen tutup 3 4 tane din dersi açarsan bu beni haddinden fazla rahatsız eder. ki bir müslüman olarak seni de rahatsız etmesi lazım. kuran kurslarının istendiği kadar kontrolsuz açılmasına izin verdiler zaten okulda bir daha kuran dersi arapça dersi açmanın ne anlamı var. bi mslman anlatsın bana ltfen ....

verilen bütün eğitimler özgürlüğe aykırı o zaman. sen ilkokul veya ortaokul veya lise veya üniversite mezunusun diye çocuğun da ilkokul ortaokul lise üniversite mezunu olmak zorunda mı? aklı yetince kendi karar versin ona göre alsın eğitimini olmaz mı?

yıllarca bu ülke laik diyerek müslümanlar yok sayıldı. yok sayılsa gene iyiydi bir sürü zulüm gördü (hani %99 dediğimiz) kontrolsüz kuran kursuymuş öyle bir yazmışsın ki sanki kuran kursu değil terorist kampı... :-1:

bu dersleri alması illa ömrünün sonuna kadar müslüman olması demek değil. istediğine inanır .

ayrıca yeni getirilen dersler seçmeli ders. isteyen alır isteyen almaz.

bu dersler getirilmeden önce atanmayı bekleyen kimse yoktu bu derslerden sonra mı oldu? :-1:
:alkis: o zaman anne baba laik diye çocukta laik olmak zorunda değil.mantık aynı mantık.dinde zorlama var diyor arkadaş birde şu linki okuyup öyle konuşsa.ağzı olan konuşuyor işte

kişiler laik olmaz devlet laik olur ...laikten kastın kafir veya imansız değilse tabi...

senin dediğin normal tanımı ama bu ülkede dindar kesime tepki olarak insanlar ben laikim diyor.örneğim o insanlar için.islamiyet bir müslümanın başka bir müslümana kafir demesini küfür olarak görür.durduk yere ekndimi küfre sokacak değilim

dindar kesime hitaben kimse ben laikim demiyor...şeriat isteyen ve dini kendi hedeflerine ulaşmak için kullanan insanlara karşı ben laikim diyor insanlar...peki dini yaşama konusunda bir sorun var mı? türban dışında yok...isteyen camiye gidiyor kimse engellemiyor...ama bir türban sorunu var o da bence yüzdeye vursan çok az kişinin sorunu...bu sorunun çözülmesini isterim çünkü başka mazaret ve sorun kalmayacak artık...yüzde 99 u müslüman olan bir ülkede dindarların baskı görmesi çok ironik...bence asıl baskı görenler eşcinseller,ateistler,başka dinden olan kişiler ve malesef toplum dışına itilmeye çalışılan kadınlarımız...her gün bir kadın ölüyor dayak yiyor vyae eve kapatılıyorlar ayrıca gizli cinsel tacize uğruyorlar..bu dediğim yabancı ülkelerde de var ama biz de daha çok...

Bu ders niye var isyanını geçtim de peygamber efendimizden(s.a.v) saygısız ifadelerle yazılmasını, bahsedilmesini kabul etmek mümkün değil. ders seçmeli isteyen alıyor..sana batan nedir hacı..

crescent' Alıntı:
Bu ders niye var isyanını geçtim de peygamber efendimizden(s.a.v) saygısız ifadelerle yazılmasını, bahsedilmesini kabul etmek mümkün değil. ders seçmeli isteyen alıyor..sana batan nedir hacı..

+1
o kadar ders arasından nedense.....?

Arkadaş Haftalık Ders programı değişmiş diye konuya baktım ama değişen bizim sinirlerimizmiş. Ve bu ülkenin eğitimini yönetenler bir türlü şunu anlamadılar ki ders koymak değil eğitici yetiştirmek asıl meseledir. Haftada 10 saat Matematik de koysan doğru anlatılamadığı sürece bir anlamı yok. Öğretmenlerimizin performansları yerlerde sürünüyor( Bunun sosyo ekonomik idari siyasi nedenlerini saymakla bitmez). Pisa verileri durmumuzu ortaya koymakta. Okul birincileri Üniversite kazanamıyor. Eğitimin simgesi boşuna meşale değil, bir yerlerde ışık yanacak ki toplum o yöne doğru ilerlesin. Milyonlarca genç bizim yakamadığımız ışık yüzünden karanlıklar da heba olacak. Sayıları 1000-2000 i geçmeyen çok iyi yetişmiş gencimizden her sene yarısına yakınını beyin göçü ile kaybediyoruz. 75 milyonluk ülkenin geleceği, siyaseti de sanayisi de bu 1000 kişilik grubun çizdiği yolda ilerleyecek. Peki geri kalanı? onları neden yetiştiremiyoruz? Biz çok iyi siyasetçi yetiştiriyoruz. Siyaset dünya nın hangi ülkesinde mesleğe dönüşmüştür hangi ülkede siyasi parti binaları plazadır?

tayinci42' Alıntı:
Belkide konuyu açan (Mr.Spermata) müslüman değildir illa Hz. yazması gerekmez.
Belkide konuyu açan(Mr.Spermata) acelece, sinirlenerek yazdı, dikkat etmedi belki düzeltecek yazısını.

Peygamber efendimizi sevmeyen ve ya onu yüceltmek istemeyen bir kişi peygamber efendimizin isminin önüne Hz. ibaresini koymadan sadece adını yazabilir. Bu bir hakaret sayılmaz. Günah da değildir. İnsanları Hz. ibaresini kullanmaya zorlamak yerine Hz. 'nin manasını ve peygamber efendimizin bunu ne kadar fazla hak ettiğini anlatsak daha yararlı olur.

Bunu yazan arkadaşın amacı belkide peygamber efendimizi küçük göstermek değildir, hemen sinirlenmek ve Hz. yazmaya zorlamak doğru değil. "Dinde zorlama yoktur" bu söz kime ait! İnsanlara zorla İslamı, Allah'ı ve peygamberlerini sevdiremezsiniz. Her şey Allah'ın dilemesiyle olur. Allah her birimizi hidayete ve doğru yola eriştirsin.

Bunu yazan arkadaş belki söylenenler üzerine yanlış yazdığını, ayıp ettiğini anladı belki ancak belkide öyle bir gururu var ki "hakkınızı helal edin, Allah affetsin, acelece ve düşünmeden hatalı yazmışım" tarzında bir cümle kuramıyor. Zorladıkça iş iyice çıkmaza girer. Konuyla ilgili olumlu düşünceleri bile varsa olumsuz yönde değişebilir.

Dini içerikli derslerden müslüman olmayan öğrenciler muaf tutulabilir.

Bilişim dersleri liselerde olmayabilir. Birçok ders gibi bilişim dersi de gereksiz bana göre. Sadece ilk ve orta okullarda verilse yeterli olur. İngilizce, inkılap tarihi, türkçe vb. gibi dersler içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Aslında düz lise diye birşey olmayacak hiç. Hepsi meslek lisesi olmalı. Bilişim derside sadece meslek liselerinde olsun. Tüm bilgisayarcılar meslek lisesinde birleşsin. hatta... Bilişim meslek liseleri olsun.

gardaş müslüman değilse müslüman mahallesinde salyangozda satmasın.burada muhammed derken basite alır tarzda yazmış.müslüman memleketinde hz. muhammedin hayatının ders olarak konulması kimseye bu kadar koymamalı.

Geri