Ders yine kalkmadiSon yılların en kapsamlı müfredat değişikliğiyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Yeni müfredat Şubat ayı sonunda yapılacak bir lansmanla kamuoyuna duyurulacak. İstanbul'da gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ''Müfredat değişikliği ile ilgili bütün çalışmalarımız bitti fakat hem genel müdürlüklerin hem de Talim ve Terbiye Kurulu'nun inceleme süreci devam ediyor. Söz konusu bu çalışmalar da tamamlandığında Şubat'ın sonuna doğru yaptığımız müfredat değişikliğini kamuoyuyla paylaşırız'' dedi.
Baya kapsamlı bir değişiklik olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında ve 2024-2025 eğitim öğretiminde başlayacak. Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda başlayacağız.
Yeni müfredatta Ders saatleriyle ilgili bir değişikliğimiz yok. Öğretmenler norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde. Ders saati azalması değil, sadeleştirilmesi gündemde. Öğretmenler etkilenmeyecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Devamsızlığa af yok
Yeni müfredat ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ders saati azalması değil, sadeleştirilmesinin gündemde olduğunu kaydetti. Tekin, okullardaki devam zorunluluğuyla ilgili ‘’Devamsızlık konusunda çok ısrarcıyız. Af ya da benzeri bir şey gündemimize gelmeyecek’’ diye konuştu...m.sabah.com.tr
Dersin saati aynı kalıp içeriği sadeleşince fazla kalan süre ne olacak. Yapılan açıklama hiç bilimsel olmamış. Zaten benim beklentim sıfır da beklentisi olanlara hayret ediyorumMüfredatın azaltılmasıyla birlikte, ders saatlerinin de azalması ve bir çok okulda öğretmenlere norm fazlası düşeceği düşüncelerinin aksine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çalışmalarının öğretmenlerin norm fazlası olmayacakları yönünde olduğun söyledi Bakan Tekin, "Öğretmenler norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde. Ders saati azalması değil, sadeleştirilmesi gündemde. Öğretmenler etkilenmeyecek. Öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde mevcut haliyle müfredatın yetişmesinin mümkün olmadığı görüşü dile getiriliyor." ifadelerini kullandı.
"Öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde mevcut haliyle müfredatın yetişmesinin mümkün olmadığı görüşü dile getiriliyor." demiş bakan.Dersin saati aynı kalıp içeriği sadeleşince fazla kalan süre ne olacak. Yapılan açıklama hiç bilimsel olmamış. Zaten benim beklentim sıfır da beklentisi olanlara hayret ediyorum
bir ders saatinin 30 dakikaya düşmesi iyi olur, 40 dakika artık fazla bu nesileDersin saati aynı kalıp içeriği sadeleşince fazla kalan süre ne olacak. Yapılan açıklama hiç bilimsel olmamış. Zaten benim beklentim sıfır da beklentisi olanlara hayret ediyorum
Kesinlikle katılıyorum. Günümüz şartları bunu gerektiriyor.bir ders saatinin 30 dakikaya düşmesi iyi olur, 40 dakika artık fazla bu nesile
Müfredatın çoğu anlatmayı gerektiren konular. İnternet etiği, bilgi güvenliği, telif hakları, virüsler, forumlar, iletişim,bilişim suçları,siber zorbalık hatta donanım yazılım, işletim sistemleri ,e devlet vs vs tabi anlatırken slaytlar açıp , web sitelerinden örnekler de gösteriyoruz. Anlatmadan nasıl olcak?"Anlatarak" verimli bilişim tek. dersi yapılacağını sanmıyorum.
Yanlış düşünüyorsun hocam. Bu sistemlerde bilgisayar bilimleri kadar fizik&kimya da kullanılıyor. Fizikte kanunlarını bilmeden iha yapmak için uğraşmak ne kadara mantıklı. Maddenin yapısını bilmeden nasıl yapacaksın merak ediyorum. Kodlama tabi ki önemli ama diğer dersleri görmezden gelemeyiz.SİHA ,İHA'larda gelişen teknolojide ülkemiz diğer ülkelere politik üstünlük kurmaya başladı ,bunu bize kodlama sağladı.Fizik dersin de ipteki "T" gerilme kuvveti ,makaralar ,eğik düzlem Dinamik konuları eski Mısır dönemine lazımdı! Eğer bu konular duruyor ,kodlamayı seçmeli yaparlarsa ! bilinki normları ayarlamaktır niyetleri meüfredat değil.
kardeşim yazımı tekrar oku fiziği komple kaldırsınlar demiyorum, maddenin yapısından da bağsetmedim! t gerilme , makaralar dedim .... asıl buna değinmeden cevap vermişsin. ayrıca organik kimyayı lise öğrencisinin bilmesine gerek yok...yurtdışında göstermezler! integrale gerek yok dönüşüm fonksiyonlarına hiç gerek yok zaten ezberdir bu konular gitsin üniverstede öğrensin, bu konuların öğrenilecek yeri üniverstelerdir.sınav sistemi var diye soru soracak yer arıyorlar. Gördülerde ne oldu Pisada durum ortada , avrupada bu konular lisede gösterilmez.Yanlış düşünüyorsun hocam. Bu sistemlerde bilgisayar bilimleri kadar fizik&kimya da kullanılıyor. Fizikte kanunlarını bilmeden iha yapmak için uğraşmak ne kadara mantıklı. Maddenin yapısını bilmeden nasıl yapacaksın merak ediyorum. Kodlama tabi ki önemli ama diğer dersleri görmezden gelemeyiz.
Matematik müfredatı belli olmuş bizim matematikçi arkadaş inceliyor eline ulaşmış. Bizimkinden haberi olan var mı?
fen lisesi ve sosyal bilimler Bilişim ve yazılım dersi müfredatında bir değişim var mı?
teşekkür ederimSadece lise matematik belli şu an
Öğretim programları 26 şubatta askıya çıkacak arkadaşlar
Kaynak var mı hocam?Öğretim programları 26 şubatta askıya çıkacak arkadaşlar