Yeni Talim Terbiye K. Kararı Sonuçları(Öğretmenlik Alanlarının Güncellemesine Dair)

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
O arkadaş alan değişikliği hakkından bihaber sanırım. 2005’ten bu yana en son 2024’te kadar en az 9 defa yapılmıştır diye tahmin ediyorum.
2012’de bir defalığına yapılan yan alana geçiş uygulamasından sonra tekrar eski alanına (özelikle sınıf öğretmenleri) geçen olduğunu duymuştum.
Vallahi bilmiyorum hocam. Onlara geçerken tekrar geri dönüş istemeyeceklerine dair dilekçe verdirmişler sanırım. Dönüş hakkı olduğunu da bilmiyordu. Hala ortaokulda çalışıyor kendisi.

Bilsem ve halk eğitim konusunun yanlış yorumlandigini düşünüyorum. Bu kurumlardaki norm işlemleri diğer kurumlardan farklıdır. Örneğin bilsemlerde norm işlemleri ders yüküne göre yapılmaz. Aynı anda hem fen öğretmeni hem fizik öğretmeni hem de sınıf öğretmeni gibi branşların normu vardır. Klasik ilköğretim ortaogretim yada mesleki eğitim ayrımı yoktur. Bilsemlerde çalışan uçak kontrol mezunu öğretmenler de var. Şu an bilişim teknolojileri olarak gorunmesinin nedeni bu kurumların özel durumudur. Mutlaka ayrıca bir düzenleme yapılacaktır ve tahminim her iki branşında bilsemlerde calisabilecegidir. O nedenle şu branşa verildi diğeri çalışamayacak yorumu bence şu an için doğru değil.
Detayı bilmiyorum. Sadece ilçe mem de çalışan arkadaşlar norm modülüne bakmış. Dersler BT branşına verilmiş.

Vallahi bilmiyorum hocam. Onlara geçerken tekrar geri dönüş istemeyeceklerine dair dilekçe verdirmişler sanırım. Dönüş hakkı olduğunu da bilmiyordu. Hala ortaokulda çalışıyor kendisi.

O zamanlar çalıştığım ilköğretim okulda istemek durumunda olan arkadaşlar vardı ama dilekçe işini hiç hatırlamıyorum.

bir de kafama takılan konu şu. diyelim tef mezunuyum ve genel lisede çalışıyorum. bana dedi ki sen orda kalmak istediğin için seni boteci olarak degistirdim diyecek. e diplomamda TEF mezunu yazıyor benim. yarın öbür gün diyeceğim ki ben tekrar meslek lisesinde çalışmak istiyorum. sen orada calisamazsın mi diyecek? e benim diplomam var, tef mezunu yazıyor. diplomamı yok mu sayacak?
hocam bu olabilir ama şimdi alan değişikliği verirlerse tef li olup anadolu lisesi ya da ortaokullar çalışanlar kendi okulunda kalacak şekilde alan değiştirecekler normalde bakanlığın alan değişikliği bu şekilde olmuyor. ileride bakanlık alan değişikliği açarsa tefliler geri dönebilir ama o alan değişikliğinde bakanlık boş kadroları açıklıyor ki genelde sınırlı ve ücra yerler açılıyor, bu şartları kabul edip geçiş yapabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde olacak alan değişiklikleri çok zor oluyor. Tef mezunu olup böteye geçecekler bir daha geri dönmeyecek gibi düşünmeli.

Bulunduğum yerde zaten hiçbir TEF li arkadaş temel eğitimde çalışmıyordu, çalışmak da istemiyordu. O sebeple zaten fiili durum resmiyete kavuştu gibi birşey oldu. Ama Halk Eğitim ve Bilsem olayı net değil onun da bir netliğe kavuşması iyi olur. Keşke iki yerine tek branş olsaydı herkes her yerde çalışabilseydi seçenek artsaydı ama maalesef TEF ve BÖTE arasındaki çatışma süreci buraya getirdi. Muhtemelen alan değişikliği şansı verilecektir. Hayırlısı olsun.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri