Yeter artık bu TEF-BÖTE tartışmalarına bir son verelim...

Kodla Büyü
pisagorean' Alıntı:
Ya hoca konu ne konu? Burdan cikan adam ezelden beridir ogretmen unvani alir. Sen neyi tartisiyosun neyi ispat etmeye calisiyosun anlamis degilim. Birak boteyi falan da kim hangi okulda gorev alsin onun ayrimini yapalim istersen.
..
Kimin hangi okulda çalışacağına biz karar vermiyoruz hocam. burdaki tüm üyeleri ikna etsen de tüm tef mezunu üyeler böteliler meslek lisesine atansın dese de atanabilecekmisiniz. HAYIR. o zaman neyi tartışıyoruz :?:

Talim Terbiye vermiş zaten kararı
TEF MEZUNU
- Meslek Lisesi
- İlköğretim - Ortaöğretim - Lise vb.. her türdeki okula

BÖTE mezunu
- İlköğretim - Ortaöğretim - Lise vb.. her türdeki okula (Meslek Liseleri hariç)
..
Talim terbiye bunu değiştirmediği sürece forumda 1000 tane de başlık açsanız bişey değişmez. o yüzden burda bizimle tartışacağınıza Sosyal Medya da örgütlenerek eylem yapın ve bu hakları nasıl alacağınız hakkında kafa yorun.

Bizd alkışlayalım. Adamlar çalıştı çabaladı haklarını aldı diye... :alkis: :alkis:

BaRBaRYaN' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:
Ya hoca konu ne konu? Burdan cikan adam ezelden beridir ogretmen unvani alir. Sen neyi tartisiyosun neyi ispat etmeye calisiyosun anlamis degilim. Birak boteyi falan da kim hangi okulda gorev alsin onun ayrimini yapalim istersen.
..
Kimin hangi okulda çalışacağına biz karar vermiyoruz hocam. burdaki tüm üyeleri ikna etsen de tüm tef mezunu üyeler böteliler meslek lisesine atansın dese de atanabilecekmisiniz. HAYIR. o zaman neyi tartışıyoruz :?:

Talim Terbiye vermiş zaten kararı
TEF MEZUNU
- Meslek Lisesi
- İlköğretim - Ortaöğretim - Lise vb.. her türdeki okula

BÖTE mezunu
- İlköğretim - Ortaöğretim - Lise vb.. her türdeki okula (Meslek Liseleri hariç)
..
Talim terbiye bunu değiştirmediği sürece forumda 1000 tane de başlık açsanız bişey değişmez. o yüzden burda bizimle tartışacağınıza Sosyal Medya da örgütlenerek eylem yapın ve bu hakları nasıl alacağınız hakkında kafa yorun.

Bizd alkışlayalım. Adamlar çalıştı çabaladı haklarını aldı diye... :alkis: :alkis:
Hocam benim savundugum seyi cok yanlis anlamissin. Ben zaten boteyi ilkogretim kademesinde gormek isteyenlerdenim. Tefi de teknik lisede gormek bu isin dogru olanidir. Tek savundugum dusunce budur. Bir bote mezunu teknik liseye gidemez teknik egitim fakultesinden mezun olanin isidir o. Ama teknik egitim mezunu da diger tef mezunu branslar gibi misal talasli uretim, mobilya ve dekarasyon gibi teknik liselerde calismalidir. Ortaokulda degil. Lise matematik ve ilkogretim matematik gibi. Fizik ve fen ve teknoloji gibi. Anlatabildim mi hocam? Bu konuda calismalar yapmak talim terbiyeye iletmek sart gercekten. Boteli arkadaslarla bu sorunu dile getirecegiz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
Kendimle çelişmek? Yahu meslek lisesi harici okulla işim olmadı asla diyorum. Demişsin ki kıvırmadan yazsın, "bugüne kadar kaç defa gitmek istediği ile
hocam "HELAL OLSUN DERİZ" diyen benim. yine sözümün arkasındayız HELAL OLSUN DERİM.
ama siz HAKKI YANLIŞ YERDE ARIYORSUNUZ. Hak forumda aranmaz. daha önceki mesajlarımı okuyun lütfen. siz hak aramak yerine burda klavye delikanlılığı yapıyorsunuz. bunun adına da hak arama diyorsunuz...
Hocam, o kadar olaya müdahil olan arkadaş var ki karıştırmışım doğrudur. Ancak, zaten ben burdan yani forumdan hak arama derdinde değilim. Ben sizin mesajınıza cevabende yazdığım gibi hakkımı söke söke aldım sayılır zaten. Müh. fakültesini bitirmeme sadece 2 staj + bitirme projesi kaldı. Hak aranabilmesi için önce bir farkındalık lazım. Ne zaman farkındalık olsun diye bir başlık açılsa tartışmaya çeviriyorsunuz(sizi hariç tutuyorum) tefliler olarak. Son olarak ben burda hiç sizin tabirinizle "klavye delikanlılığı" yaptığımı da sanmıyorum. Siz dahil bir kimseye ne hakaret, ne de küçük düşürücü sözde bulunmamışımdır. Sadece, burada abuk subuk yazan arkadaşlara üslubunca yanıt vermeye çalışmışımdır. Saygılarımla...

zulfikar1985' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
Kendimle çelişmek? Yahu meslek lisesi harici okulla işim olmadı asla diyorum. Demişsin ki kıvırmadan yazsın, "bugüne kadar kaç defa gitmek istediği ile ilköğretim veya meslek lisesi olmayan bir okulu basamak olarak kullandınız" Ben de yazıyla sıfır demişim. Neresinde bunun çelişme?
hakkımızı savundugumuz kadar hatamiz varsa kabul etmesinide biliriz. Genel teflilerin üslubuyla yazdiginizi ve kendinizce dalga gectiginizi sanarak cevap vermiştim. Oncelikle bunun icin
Özür dilerim.
Celiskiye gelince benim oradaki hitabim, sizin bir önceki mesajlarınızda hakki alabiliyorsaniz helal olsun deriz şeklindeki soylemlerinze rağmen hala burada kendi meslek lisesi tutumunuz uzerinden genellemeler yaparak botelilere cevap yazmanizadir. Hiç bir kazanim farkındalık olusmadan alınmaz. Ne zaman burada bir boteli farkindalik olusturayim diye baslik açsa biz boteliler aramizda konusamadan tartışmaya dönüşüyor.

Dediğim gibi diğerlerinin ne düşündüğü benim umrumda değil. Benim meslek lisesi harici okullara işim olmaz. Olmayacak da...

Biğer yandan bu konuda siz bötecilerin nasıl farkındalık yaratmak hakkıysa TEF'lilerin de buna karışması kendi düşünceleri söylemesi tepki vermesi doğal. Neticede ortada bir yönetmelik var...

zulfikar1985' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
Kendimle çelişmek? Yahu meslek lisesi harici okulla işim olmadı asla diyorum. Demişsin ki kıvırmadan yazsın, "bugüne kadar kaç defa gitmek istediği ile
hocam "HELAL OLSUN DERİZ" diyen benim. yine sözümün arkasındayız HELAL OLSUN DERİM.
ama siz HAKKI YANLIŞ YERDE ARIYORSUNUZ. Hak forumda aranmaz. daha önceki mesajlarımı okuyun lütfen. siz hak aramak yerine burda klavye delikanlılığı yapıyorsunuz. bunun adına da hak arama diyorsunuz...
Hocam, o kadar olaya müdahil olan arkadaş var ki karıştırmışım doğrudur. Ancak, zaten ben burdan yani forumdan hak arama derdinde değilim. Ben sizin mesajınıza cevabende yazdığım gibi hakkımı söke söke aldım sayılır zaten. Müh. fakültesini bitirmeme sadece 2 staj + bitirme projesi kaldı. Hak aranabilmesi için önce bir farkındalık lazım. Ne zaman farkındalık olsun diye bir başlık açılsa tartışmaya çeviriyorsunuz(sizi hariç tutuyorum) tefliler olarak. Son olarak ben burda hiç sizin tabirinizle "klavye delikanlılığı" yaptığımı da sanmıyorum. Siz dahil bir kimseye ne hakaret, ne de küçük düşürücü sözde bulunmamışımdır. Sadece, burada abuk subuk yazan arkadaşlara üslubunca yanıt vermeye çalışmışımdır. Saygılarımla...
...
hocam öncelikle sizi tebrik ederim. tez zamanda mühendisliği tamamlarsınız inşallah.

klavye delikanlılığından kastım; hakaret etmek vb.. mesajlar değil. yapalım edelim diyerek hiç bir şey yapmamak

Açılan başlıklara gelince FARKINDALIK YARATMAK adına değil TEF' liler ilköğretime atanmasın - böteliler meslek liselerine atansın vb.. sloganlardan ibaret. konu da o yüzden böte - tef maçına dönüyor...

BOTE li arkadaşlar meslek liselerinde çalışacaklar arkadaşlar boşuna karnınıza ağrılar girmesin. Kimse şunu düşünmüyor herhalde bu TEF li arkadaşların birçoğu kendini bir şey zannediyor. Zaten meslek lisesinden mezun olmuşsun hayvan kadar ek puanla yerleşmişsin, benden daha zeki yada daha çalışkan kesinlikle değilsin. O yüzden kendini kaf dağında görme. Görmediğiniz dersleri siz nasıl mühendislik yaparken fark dersleri alarak yapabiliyorsunuz. Bizde aynı şekilde fark dersleri alırız ve çalışırız meslek liselerinde. Biz yeni bir soluk getirelim diyoruz adamlar 1500 tl ekders alıyorlar boteliler gelirse yatarak para kazanmaktan olacaklar onun derdindeler. Bedavaya tartışmayın, bırakın maçası yiyen Meslek liselerinde çalışsın yemeyen ortaokulda.

viphazar' Alıntı:
Görmediğiniz dersleri siz nasıl mühendislik yaparken fark dersleri alarak yapabiliyorsunuz. Bizde aynı şekilde fark dersleri alırız ve çalışırız meslek liselerinde.

Bu dediğinize kimsenin karşı çıkacağını düşünmüyorum. Ama bazı BÖTE mezunu arkadaşlar ne fark dersi yeaaa diyerek doğrudan meslek lisesine geçmek istiyor.

Hakikaten artık gereksiz tartışmalar yaşanıyor.
BÖTE mezunuyum. ilk atamada Tic. Meslek Lisesine atandım. 5 yıl çalıştım. okul için faydalı bir sürü iş yaptım. bilişim teknolojileri bölümüne "sadece oyun oynar geçeriz" diye gelip, bilgisayarı programlamayı sevdirip bu alana yönelen bir dünya öğrencim oldu. evet şuan ortaokuldayım. ne oldu yaptığımız işler geride kaldı. herkes görevini düzgün bir biçimde yaparsa sorun olmayacaktır. TEF li olup birşey yapamayan, bilgisayar yavaşlığını virüse bağlayıp, işletim sistemini çökerten öğretmeler de tanıdım. BÖTEli olup kendini çok iyi geliştiren arkadaşlar da tanıdım. TEF li olup programlama görmemiş arkadaşlarla 2. öğretmen olarak çalışıp onlara yardımcı da oldum.
evet elektronik devresi geliştiremem, Pic programlama yapamam,ama iyi lehim yaparım, programda aksilik varsa düzeltirim. şimdi böyle bir durumda meslek lisesi olmadı deyip veryansın etmem işini yapan arkadaşlara haksızlık olur. sonuçta onun işi bu.

yok öss miş vs bağlamaz beni. herkes işini gerektiği biçimde kendi kulvarında yapacak. ve en iyisini yapacak. ortaokulda isen öğrencini müfredatına göre en iyi şekilde yetiştir. meslek lisesinde isen de yüksek öğretime yönlendirme konusunda sevdir.

Sizlere iyi tartışmalar.

viphazar' Alıntı:
Görmediğiniz dersleri siz nasıl mühendislik yaparken fark dersleri alarak yapabiliyorsunuz. Bizde aynı şekilde fark dersleri alırız ve çalışırız meslek liselerinde.

Hocamızın bu cümlelerini kaç BÖTE mezunu destekliyor? Bu yönde çaba sarfediyor?

OZOGUL' Alıntı:
viphazar' Alıntı:

Hocamızın bu cümlelerini kaç BÖTE mezunu destekliyor? Bu yönde çaba sarfediyor?
..
ellerindeki desleri kaybederken çaba sarf etmeyenler fark derslerini vermek için mi çaba sarf edecekler :?:
onlar sadece ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ olsun istiyorlar...

Geri