Yetiştirme kursları da elimizden alındı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ercool

Aktif Üye
Bu gün resmi bi yazı geldi. Btr görevi yaptığımız süre içinde yetiştirme kursu açamıyacağımız konusunda bakanlıktan görüş alınmış. Beden eğitiminden bile yetiştirme kursu açılırken çağında bilişim yetiştirme kursu açamıyoruz. Görüş alanada, aldıranada teşekkür ederim.
yazının linki
https://drive.google.com/file/d/0B84sys ... ef=2&pli=1

Hocam btr görevi yaptığınız saatlerin dışında veya haftasonu rahatlıkla açarsınız. Kim söylüyorsa kafasına göre hareket ediyor. Net

Doğru demişler BTR olduğunuz saatlerde açamazsınız ama hafta sonu alabilirsiniz

tamam işte hocam, görevlendirme olduğu sürece dediği "görev yaptığınız zaman diliminden" bahsediyor.. Biraz da yazıları kendi menfaatlerimiz için güzel yorumlayalım, okul müdürünü de ikna edip inisiyatif almaya çalışalım.. Ben çoğu konuda öyle yapıyorum.. Yönetmeliği yorumlamak gerçekten kişiye kişiye değişiyor..

uyusuk' Alıntı:
Doğru demişler BTR olduğunuz saatlerde açamazsınız ama hafta sonu alabilirsiniz

btr bittikten sonra yani hafta içi okuldan sonra da açabilirsiniz

dengem' Alıntı:
tamam işte hocam, görevlendirme olduğu sürece dediği "görev yaptığınız zaman diliminden" bahsediyor.. Biraz da yazıları kendi menfaatlerimiz için güzel yorumlayalım, okul müdürünü de ikna edip inisiyatif almaya çalışalım.. Ben çoğu konuda öyle yapıyorum.. Yönetmeliği yorumlamak gerçekten kişiye kişiye değişiyor..
Hocam müdürümle aram gayet iyi. Ilçede kimse bilişim yetiştirme kursu açmazken ben açtım. Ama herkes kurcalıyor bu işi. Bakanlıktan görüş almak ne demek. Tam olarak sizin gibi düşünüyorum. Yönetmelik elimizde yöneticilere rest çekmek yerine, güzel bi iletişimle çözebiliriz sorunlarımızı.

Arkadaşlar geçen dönem açarsınız açmazsınız muhabbeti vardi .
Açarız baba gibi de açarız . Ben böyle bir sorun yaşadım. en son geri adım atılar
hemde bana laf söyleyenlerin hepsi. Ayrıca bu dönemde patlama oldu geçen dönem 60 öğrenci seçmişken
bu dönem 150 öğrenci seçmiş
yeterki hakkınızı aramayı bilin....

Hocam görüş almak bile hata; aynı anda iki iş olmaz, bu iki işe de ücret olmaz. Haftasonu açarsın babalar gibi alırsın. Bunu neden sormuşlar anlamak güç.

Kurslar 7. Saatten sonra oluyor. O saatlerde btryiz oldu olcak okulda yatip kalkalim. O yazi sunu anlatiyor tahmin ettigim yaziysa : maas karsiligin dolmadiysa misal 8 saat derse giriosan saat 18:00den once actigin kurs maas karsiligina sayilcak. Ama 18:00 den sonra acilirsa veya haftasonu alirsa ucret alabilcek seklinde

Dipnot : bizim bizden baska dusmanimiz yok! İlk donem 6 saat kursum vardi 8 saatte dersim
Catir catir parami aldim. Ama bazi zumrelerim ve idareciler kurcala kurcala boyle bi sacmalik urettiler kurslarda maas karsiligi sayilir diye. Bakanlikta zaten bizi yoluncak kaz olarak goruyor hemen bizim uydurdugumuz muhhabetti yonetmelik olarak cikardi.

Milli egitimde ana kural SORMAYACAKSIN, KURCALAMAYACAKSIN

6. Saatten sonra git evine is yoksa
Maas karsiligini doldurmuyorsan ses cikarma yonetmelikte maas karsiligi dolcak yazmiyor.

Ama biz napiyoruz heryere soruyoruz uyuyan devinuyandiriyoruz sacma sapan yonetmelikler cikiyor sonra ortaya

hakanotuken' Alıntı:
Hocam görüş almak bile hata; aynı anda iki iş olmaz, bu iki işe de ücret olmaz. Haftasonu açarsın babalar gibi alırsın. Bunu neden sormuşlar anlamak güç.
hocam zannediyorlar ki bakanlıkla yönetmelikle biter bu işler. Bende yöneticilerimle sorun yaşadığım zamanlar oldu. Ama işi büyütmeden çözdüm yönetmeliğe bakanlık görüşüne gerek kalmadan. Inş bi gün işlerin yönetmelik dışında kişilerle yürüdüğünü anlarlar.

Simdi herseyi kenara birakip bu sacmaliklari dusunelim btr egitim ogretim icerisinde yapilir kurslar da egitim ogretim bittikten sonra acilir ee sorun ne o halde bunu kurcalamak artniyetten baska birsey degil maas karsiligi nasil sayilacak egitim ogretim saatleri disinda degerlendirilen bir kurs herkes kafasindan element uyduruyor cokmu sacmaladilar gidin mahkemeye verin ufacik bise gibi gorunebilir onemli olan hakkini aramak

@ercool kusura bakma ama bu başına gelen kimsenin suçudeğil, senin pasifliğin, derslerin öğleden sonra ise btr görevinde öğleden sonra dolayısı ile sabah kurs verebilirsin, bu forumda herkes sana bunu diyecek, e ozaman insanları eleştirmeyi bırakta hakkını ara, yazdıklarından bir kenara çekilmek gibi bir niyetin varmış hissiyatına kapıldım.

öyle şeymi olur hocam görevlendirme esaslarında bile yazıyor Madde 10. "Görevlendirme zamanları dışında diğer görevleri yapabilecektir" diye bir madde var.

hastasıyız dede' Alıntı:
@ercool kusura bakma ama bu başına gelen kimsenin suçudeğil, senin pasifliğin, derslerin öğleden sonra ise btr görevinde öğleden sonra dolayısı ile sabah kurs verebilirsin, bu forumda herkes sana bunu diyecek, e ozaman insanları eleştirmeyi bırakta hakkını ara, yazdıklarından bir kenara çekilmek gibi bir niyetin varmış hissiyatına kapıldım.
sen benim pasif olduğumu nerden anladın. Klasik öğretmen hastalığı bizim zümrelerede sirayet etti kalite iyice düştü fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmak. Her bi şeyi bilmek. Benim burda amacım kurcalanısa bu bizim elimizden alınacak ama kapasite lazım anlamak için. Ayrıca bu yazıyı kullanarak müdürler zorluk çıkarabilir. Mesleğe ilk başladığımda stajerliğim kalkmadan haklarımı savunduğum için müdür odasında yüzüme müfettişlerle iş birliği yapacam işine son verdirecem dedi. Ben bunlarla baş ettim. Hakkımı aramayı senden öğrenecek değilim. Herkes benim gibi olsa zaten her şey çok kolay olur. Çözümün varsa yaz yoksa laf kalabalığı etme seviyeyi düşürme.

@ercool ben laf kalabalığı yapmıyorum, kendi yaşadığın sorunu yetiştirme kursları elimizden alındı diye yaygara koparıyorsun, bende sana çözüm senin elinde dedim, kötü bir niyetim yok, seviyeyi düşürecek birşey de yapmadım, sana hakarette etmedim, ayrıca biz aynı taraftayız ben sana düşman değilim, allah yardımcın olsun.

ercool' Alıntı:
Bu gün resmi bi yazı geldi. Btr görevi yaptığımız süre içinde yetiştirme kursu açamıyacağımız konusunda bakanlıktan görüş alınmış. Beden eğitiminden bile yetiştirme kursu açılırken çağında bilişim yetiştirme kursu açamıyoruz. Görüş alanada, aldıranada teşekkür ederim.

hangi il hocam ?

hocam müdür yardımcıları bile hafta içi kurs açarken BTR niye açmıyormuş? bizim günahımız neymiş?

Aydın. Bi şekilde kurslar devam edecek ama bazı çok bilmiş arkadaşların bu yollara baş vurması canımı sıkıyor. Dün bi anda bu yazı geldi kurumnetten. Hoppala işin yoksa müdüre anlat. Bakanlık görüşü ne oluyor. Nereden aklına geldi böyle bi şey. Müdür kurs açılmıcakmış dedi. Bugün hafta sonu görevli değilim diye ikna ettim gibi ama ne gerek var kurcalayıp duruyorsunuz bu işi. Bırakın artık bu bakanlık olaylarını felan herkese zararınız dokunuyor.

Asli göreviniz, sizin, hafta içi, mesai saatlerindeki toplam ders yükünüzdür sayın hocalarım. Yetiştirme kursları, halk eğitim kursları, vb. gibi diğer kurslar bizim asli görev tanımımıza girmez. İlgili maddede anlatılmak istenilen şudur: Girdiğin derslerden dolayı hak edip alacağın ek ders ücreti ayrıca ödenmez. Bu kadar basittir. Yorumlama bu kadar yanlış mı olur, anlayamıyorum.

ercool btr görevi almadan önce 20 saat dersin var diyelim btr görevi alınca 30 saat dersin varmış gibi 18 saat ek ders alırsın, okulun ikili ise sen bu görevi derslerinin yoğun olduğu devrede yani öğlen devresinde yaparsın bu yüzden öğleden sonra yetiştirme kursu veremezsin ama sabah saatlerinde ve hafta sonu verebilirsin, okulun tekli ise okulunun kapandığı saaten sonra ortalama 15:00 dan sonra kursunu verebilirsin. bakanlığa soru soran arkadaşın soruyu nasıl sorduğu önemli, sorusunu buraa yazabilirmisin.

bizim okulda ben, beden eğitimi öğretmeni ve görsel sanatlar öğretmeni ters devrelerimizde(sabahçı olan öğlen, öğlenci olan sabah) yetiştirme kursu veriyoruz, üstelik müdür yardımcım bu durumu ildeki il kordinatörünü arayarak teyit etti.

hastasıyız dede' Alıntı:
bizim okulda ben, beden eğitimi öğretmeni ve görsel sanatlar öğretmeni ters devrelerimizde(sabahçı olan öğlen, öğlenci olan sabah) yetiştirme kursu veriyoruz, üstelik müdür yardımcım bu durumu ildeki il kordinatörünü arayarak teyit etti.

hangi il hocam ?

yazıyı okuduğumuzda cevabı verenlerin BTR görevlendirme tanımından bihaber oldukları ortaya çıkıyor.Bu yazıya göre ve cevaba göre müdür ve müdür yardımcıları da kurs açamazlar.Bu yazı ya istinaden bir cevap yazılmalı ve o cevapta denmeli ki bu yazınıza göre kurs açan idarecilerin bu kursları açamayacağı anlaşılmaktadır o zaman kurs açmış olan tüm bakanlık ve valilik görevlendirmeli eğitimcilerin ülke genelinde tespit edilip kursları iptal edilmeli ve aldıkları ekdersler geri istenmeli şeklinde bir cevap yazılırsa ortalığın ne duruma geleceğini düşünün.Bence bu cevap yazılmalı.

hocalarım insan kaynaklarında yetkili biriyle görüştüm. Benim Asli görevim kurs açmak değil diyorum. Asli göreviniz. Diyor. Ozaman kaç saat kurs açmalıyım.Bir tanımı olmalı 10 mu 20 mimi gece gündüz mü diyorum.? Cevap veremiyor. Bakanlık imzalı yazı var. diyor.

Arkadaşlar btr olupta kurs veren çok eğer kursa onay vermeyen il varsa yanlışı onlar yapıyorlar.

arkadaşlar ben de aydındayım ve gerçekten aydında bu sıkıntıyla uğraşıyoruz. birkaç işgüzarın halt yemesiyle ta bakanlığa görüş sorulmuş. bakanlıktan da alakasız bir maddeyle ek ders alınamayacı görüşü yazılmış. görüşü yazana da, ilgili birimin genel müdürüne de ulaştım. yarıyıl tatilini ankarada bakanlık görüşmeleriyle geçirdim. sözlü olarak ikna etmek mümkün olmadı. dün akşam bütün dayanaklarıyla bir yazı hazırladım ve sendika aracılığıyla bakanlığa iletilmek üzere ankaraya yolladım. mücadele devam ediyor hocalarım. (bu arada bizleri pasif olmakla suçlamayınız lütfen. emin olun en az sizin kadar haklarımızı ve sorumluluklarımızı biliyoruz. ama bu bildiklerimizi anlayacak kapasitede yöneticilere sahip değiliz. Ve emin olun sizi anlamak istemeyen birine ağzınızla kuş tutsanız birşey anlatamıyorsunuz.)

Geri