Yetiştirme kursları da elimizden alındı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
sftcrt' Alıntı:
hocalarım insan kaynaklarında yetkili biriyle görüştüm. Benim Asli görevim kurs açmak değil diyorum. Asli göreviniz. Diyor. Ozaman kaç saat kurs açmalıyım.Bir tanımı olmalı 10 mu 20 mimi gece gündüz mü diyorum.? Cevap veremiyor. Bakanlık imzalı yazı var. diyor.
müdür yardımcıların kus açmak asli göevimi diye soraydın hocam:)

bazı arkadaşlar aptalca çıkışmalarda bulunup yok hakkınızı aramıyorsunuz, yok çomak sokuyorsunuz yazmış da yazmış. Neden her ilde başka olduğu zaten burdan belli. Kendini bilmiş bir şekilde caka satacağınıza varsa bir fikir beyan edin yoksa susun... Gölge etmeyin başka ihsan istemez...
Bugün kurumnetten düştü yazı ve açılan kurslar iptal edilmeye başlandı. Buna tepki olarak ildeki tüm btrler şikayetçi olmadıkça da hiç bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Alacağım 3 kuruşu, onu benden esirgeyenlere bağışlıyorum.. Tek hatam aydına atanmak...

O zaman kimse kendi okulunda BTR olmaz. Başka okulda BTR olur. Asli görevi de kurs açmak olmaz. Kursunu da açar. Okulun akıılı tahtaları da vur patlasın çal oynasın..

sulu_man' Alıntı:
bazı arkadaşlar aptalca çıkışmalarda bulunup yok hakkınızı aramıyorsunuz, yok çomak sokuyorsunuz yazmış da yazmış. Neden her ilde başka olduğu zaten burdan belli. Kendini bilmiş bir şekilde caka satacağınıza varsa bir fikir beyan edin yoksa susun... Gölge etmeyin başka ihsan istemez...
Bugün kurumnetten düştü yazı ve açılan kurslar iptal edilmeye başlandı. Buna tepki olarak ildeki tüm btrler şikayetçi olmadıkça da hiç bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Alacağım 3 kuruşu, onu benden esirgeyenlere bağışlıyorum.. Tek hatam aydına atanmak...
Hocam sorunu güzel tespit etmişinde facadeki grupta bi şey yapalım toplu hareket edelim diye yazdım. Bir kişi bile şunu yapalım yazmadı. Aydında çalışıyorsan bu gruba büyük ihtimalle sende üyesin.

ben resmi yazıyı gönderidin dedim kaç gündür. En sonunda eklemiş biri ben yarın personel genel müdürünü ararım konuşurum . Olayı açıklığa kavuştururuz...

Çok iyi oldu, çok da güzel oldu. BTR için derslerini bırakan arkdaşlar için "ohhhh sefam olsun".
MEB, ICT' yi bilmez de bu kez iyi yapmış.

Hatta ek ders de vermesinler.
Pek bi sevinirim. Hatta tüm yalanlarına dolanlarına rağmen oyumu bile veririm. O derece.

Arkadaşlar ben MEB aradım. Malum bugün öğretmen ataması var . Saat 3 te görüşeceğiz. Şimdi ilgili olan arkadaş beni ararsa yada msj atarsa özelden
yazıdan anladım şu
1. BTR görevi yapan öğretmenler ayrıca ek ders görevi verilmez deniyor.
2. Hafta sonu açmak isteyen arkadaşlar için soracağım BTR görevi alan öğretmenin toplam 33 saat dersi oluyor. Geriye sadece 7 saat daha
ders alabilir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Hafta için 33 saat üzerinden görevlendirildiği için hafta içi kurs açamaz kalır hafta sonu
o konuda da görüşeceğim. Benim anladığım bu yanlış anladıysam düzeltin ona göre resmi yazıda gerekirse yazarım ....Sendika dan (İDEAL EĞİTİM-SEN)
Sendika deyince başka sendikalar anlaşılmasın . BT Öğretmenlerinin sendikası....

sefatetik' Alıntı:
Arkadaşlar ben MEB aradım. Malum bugün öğretmen ataması var . Saat 3 te görüşeceğiz. Şimdi ilgili olan arkadaş beni ararsa yada msj atarsa özelden
yazıdan anladım şu
1. BTR görevi yapan öğretmenler ayrıca ek ders görevi verilmez deniyor.
2. Hafta sonu açmak isteyen arkadaşlar için soracağım BTR görevi alan öğretmenin toplam 33 saat dersi oluyor. Geriye sadece 7 saat daha
ders alabilir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Hafta için 33 saat üzerinden görevlendirildiği için hafta içi kurs açamaz kalır hafta sonu
o konuda da görüşeceğim. Benim anladığım bu yanlış anladıysam düzeltin ona göre resmi yazıda gerekirse yazarım ....Sendika dan (İDEAL EĞİTİM-SEN)
Sendika deyince başka sendikalar anlaşılmasın . BT Öğretmenlerinin sendikası....
Sefa hocam btr maas karsiligi dersini dolduruyorsaa hafta sonu olsun aksam olsun kurs acabilmesi gerekmiyor mu? esas soru bu.

hafta içi kim diyor 33 saat üzerinden görevlendirildiğini ya kafayı yicem btr resmi yazısı net ve net eğitim öğretim ders saatleri içinde yapılır diyor eee kurslarda saten eğitim öğretim saatleri dışında açılıyor bunu ha lise ha ortaokul ne farkeder böle düşüncemi olur ya saçmalığın daniskası asıl saçmalık kursların asli görev olması btr nin asli görevleri kendi yazısında mevcuttur bu saçmalığa derhal son verilmeli hafta içide haftasonuda açabilir

Birlikten kuvvet doğar arkadaşlar toplu hareket etmedikçe bu iş çözülmez ilçeye dilekçe veriyoruz aynı yazıyı tekrar geri gönderiyor kimse taşın altına elini koymuyor. Sendikalar harekete geçirilmeli.

Birincisi şu başlığı değiştirin. Kurs elinizden alınamaz, BTR olayı açık net. İster hafta içi ister hafta sonu BTR arkadaşlar kurs açabilir. "Açamazsın" diyen kişiye bi zahmet yetiştirme destekleme kursu yönetmeliğini okuyuverin. 33 saat diyen arkadaşım , Nasıl bir mantıkla 33 saat görevli oluyorsunuz açıklarsanız sevinirim. net 30 saattir. İster lise ister ortaokul.Şunu diyorsanız eğer; 15 saat maaş karşlığı +18 saat ek ders görevlendirmesi? toplamı 33 diye düşünüyorsanız yanlış hesaplıyorsunuz. sizin görevlendirmeniz 30 saat üzerinden dir. Hangi öğretmen 33 saat "derse" girip 33 saat ücret alıyor? Meslek lisesi hariç. istersen 40 saat fiili derse gir alacağın ücret 30 saattir. Bunun 15i maaş karşılığı 15 saat ekders 3 saat ders dışı hazırlıktan alırsın 18 saat ekders. Lütfen vatandaş gelip burayı okuyor sonra hakkını aramıyor zaten 33 saat miş 7 saat de yetiştirme kursu açabilirim diye.
Yanlışım varsa düzeltiniz ancak durum budur.

ya arkadaşlar madem biz dersimiz 15ten az ise bu kurslar ile girdiğimiz kurs saatlerini maaş karşılığı olan 15saate saydırıyorsak bu kurs saatleri bizi norm fazlası olmaktan da kurtarması gerekir pekala, niye norm fazlası oluyoruz. açalım kursları, bi tane norm fazlası öğretmen kalmaz o zaman.. kanunları yönetmelikleri kendi tarafından yorumlayan her kim varsa Allah bin belasını versin, hem de öyle bir versin ki, bizimle uğraşacak ne dermanları ne de zamanları kalsın diyorum.. :verymad: :verymad: :verymad:

Arkadaslar siz nasil btr kursu aciyosunuz.bizim toplantilarda adi bile gecmiyo.siz kendinizmi talep ettiniz.ben utandigimdan brnde acicam diyemedim.

"bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez" diyor yazıda.
destekleme ve yetiştirme kursları asli görev değildir, isteğe bağlıdır. btr görevi eğitim öğretim yapıldığı saatlerde yapıldığından kurs açmamızda herhangi bir sıkıntı olmaması lazım diye düşünüyorum.

Arkadaşlar herşey okul müdüründe biter. O yazı Aydında tüm okullara gitti. Buna rağmen her ilçe farklı uygulama yapıyor. Örneğin sultanhisar kurs açtırmıyor. Köşk açtırıyor. Didim açtırmam diyor. Okul müdürleri açtırmış ek dersini de öderim diyor. Bazı okul müdürleri de ilçeye sormadan tuvalete bile gitmediği için kabak bu tür okullarda çalışan öğretmenlerin başına ...

ne problemli branşmışız müdür yardımcısı bile kurs açabiliyorken biz açamıyoruz ve istekli olan öğrenciler bu kurstan mahrum kalıyor

dijireis79' Alıntı:
Arkadaşlar herşey okul müdüründe biter. O yazı Aydında tüm okullara gitti. Buna rağmen her ilçe farklı uygulama yapıyor. Örneğin sultanhisar kurs açtırmıyor. Köşk açtırıyor. Didim açtırmam diyor. Okul müdürleri açtırmış ek dersini de öderim diyor. Bazı okul müdürleri de ilçeye sormadan tuvalete bile gitmediği için kabak bu tür okullarda çalışan öğretmenlerin başına ...
Köşk ün açtırdığı bilgisini nerden edindiniz hocam.

Hocam ben köşkteyim ve şu anda kurs veriyorum. ocak ayında bu yazı geldikten sonraki günler dahil verdiğim kurslar için en son ekdersimi aldım. ama bundan sonraki ek derslerimi verip vermeyeceklerini bilmiyorum. sene başında kusların onayı hazirana kadar alındığından hala kurs açık ve derse girmeye devam ediyorum. eğer ek ders verilmezse hukuki yola başvuracağım. halihazırda ödenmemiş ücretim olmadığı için hukuki yola başvuramıyorum. diğer yandan köşkte kursu iptal edin denmedi. dün ilçeyle konuştum ne yapacaklarını onlar da bilmiyor. bekliyourz hocam ilden birşey söyleyecekler mi diye dediler. ücret ödenmeyecek denirse boşuna derse girmiş olursunuz dediler. isterseniz dilekçe vererek kursunuzun iptalini isteyebilirsiniz dediler. ama öyle yaparsam hak talep etme şansım olmayacağından devam ediyorum.

saçma sapan toplara girmeyin arkadaşlar ben halk eğitim kursuda açtım şimdide destekleme eğitim kursu açtım
eğitim öğretim saatleri dışındaki görevler asli görevimiz değildir, soruyu soranlar bunu belirtmeden sorduğu için böle bir cevap verilmiş, okulda eğitim öğretim 15,25te bitiyor o saatten sonra gece 10 a kadar bu kurslar verilebiliniyo sıkıntı yok 2 dönemdir veren arkadaşlar var bende bu dönem başladım ve veriyorum.
hafta sonu ve hafta içi okul bitiminden sonra verdiğiniz zaman bu asli görevden çıkar ve ücret alırsınız ama mesai saatlerinizin içinde vermeye kalkarsanız tabikide veremessiniz çünkü btr göreviniz var

taatoo' Alıntı:
saçma sapan toplara girmeyin arkadaşlar ben halk eğitim kursuda açtım şimdide destekleme eğitim kursu açtım
eğitim öğretim saatleri dışındaki görevler asli görevimiz değildir, soruyu soranlar bunu belirtmeden sorduğu için böle bir cevap verilmiş, okulda eğitim öğretim 15,25te bitiyor o saatten sonra gece 10 a kadar bu kurslar verilebiliniyo sıkıntı yok 2 dönemdir veren arkadaşlar var bende bu dönem başladım ve veriyorum.
hafta sonu ve hafta içi okul bitiminden sonra verdiğiniz zaman bu asli görevden çıkar ve ücret alırsınız ama mesai saatlerinizin içinde vermeye kalkarsanız tabikide veremessiniz çünkü btr göreviniz var

Hocam ne güzel söylediniz. Biz de zaten yıllardır btr iken halk eğitimde kurs açtık. geçen dönem yetiştirme kursu açtık. biz açamıyoruz demiyoruz zaten. bunu söyleyen bakanlıktan gelen görüş yazısı ve bunun saçma olduğunu anlayacak idarecilerimiz yok maalesef. şu ana kaadr kişisel girişimler çözüm olamadı. sendikalar üzerinden resmi başvuruları yapıyoruz. örneğin ben hazırladım yazımı bakanlığa ve ile verilmek üzere. aydındaki diğer arkadaşlar da bastırırlarsa (ama resmi olarak yazı ile) netice alırız diye düşünüyorum.

hocam elinizde kanıt olmadan mahkemeye gidemezsiniz. bize sadece bakanlığın görüş yazısı aynen gönderildi. resmi yazı ile kurs için ücret ödemeyin ve ya kursu kapatın şeklinde bir yazı gelmedi. sadece sözlü olarak kursları kapatın ve ya ücret ödemeyiz dendi. ben hala kursa devam ediyorum. bu nedenle hukuki süreç başlatamıyorum. ne zaman ki kursum kapatılır ve ya ek dersim ödenmez ancak o zaman hak kaybı nedeniyle mahkemeye başvurabilirim. diğer arkadaşlara bu yüzden çağrıda bulundum. eğer kursunuz kapatıldıysa, ek dersiniz ödenmediyse veya bu gerekçeyle kurs başvurunuz onaylanmadıysa somut hak kaybı vardır ve hukuki süreç başlatılabilir. fakat bunu da şahsen kendileri veya bağlı oldukları sendika yapabilir. şu an için sadece sendika olarak bakanlığa müracaat edip düzeltilmesini istedik ama sendikanın üyesi olarak benim henüz mağduriyetim gerçekleşmedi, mağdur olan arkadaşlar ise sendikamızın üyesi olmadıklarından onlar adına da girişimde bulunamıyoruz.

Asli görev denilen şey bir öğretmenin maaşı hak etmesi için fiili olarak 15 saat derse girmesidir. (bu durum btr görevlendirilmelerinde dikkate alınmaz) Yani 8 saat hafta içi dersimiz ve yine hafta içi 10 saat kursumuz olduğunu düşünürsek. Bu 10 saat kursun 7 saati asli görevden sayılır. Kalan 3 saatin ek dersini alırsınız. Bunu ben demiyorum Aksaray mem diyor ve hafta içi olursa böyle olur diyor. Haftasonu kursu için sıkıntı yok dediler.

1 ay kadar önce Halk Eğitime şöyle bir yazı gelmiş, bu yazıya göre maaş karşılığını dolduramadığım için saat 18'den sonra başlayan 5 saat kursu maaş karşılığı sayacağız dediler. Ben BTR'yim zaten maaş karşılığını kesip öyle ek ders alıyorum desem de ikna edemedim. Son resim son paragraf...

Serdar_YLMZ' Alıntı:
1 ay kadar önce Halk Eğitime şöyle bir yazı gelmiş, bu yazıya göre maaş karşılığını dolduramadığım için saat 18'den sonra başlayan 5 saat kursu maaş karşılığı sayacağız dediler. Ben BTR'yim zaten maaş karşılığını kesip öyle ek ders alıyorum desem de ikna edemedim. Son resim son paragraf...

Bence hocamın bu yazısına istinaden btr arkadaşlar eğer hafta sonu kurs açacaklar ise bir problemle karşılaşmamaları gerekmektedir.

Ya arkadaslar anlamiyorum btr iken fiilen derse gir yada girme sen bir gorevdemisin gorevdesin bunun karsiliginda 18 saat ek ders aliyormuyuz aliyoruz gorevimiz egitim ogretim ders saatleri icindemi icinde ne bu kurs bizim asli gorevimizdir nede btrde ders saati suresi goz onune alinir saten 35 saat btr gorevini yapiyosun en az liselerde 40 uzeri sen daha buna ders saatini doldurmuyomu dersin bole sacmalikmi olur simdi bakanlik gorevlendirmeleri yada valilik gorevlendirmesiyle ayni madde uzerinden degerlendirilen mudur yardimcilari yada mudurler bir saate bakiliyormu bole sacmalikmi olur hafta sonu acabiliriz derken hafta ici acamayacagiz imasinda bulunan arkadaslaradir sozum

gelişmeleri tedirginlikle izliyoruz :scared: ...hani siyasetçiler kullanır ya :mrgreen: .Yarın bt öğretmenleri dar ağacına... haberi yakın gibi ...ne oldugum konusundaki rivayetler bana kadar geldi. :o öğretmenler odasında lakap arıyorlardır.tesisatcı falan cool olurda allah vere anten duzeltici demesinler. köye gittim adam ya bziim uydu bozuldu bir bakıver dedi aha dedim bu da duymuş :D

okuldaki koşulları suriyede işid,özgürlükcüler ve esad arasında kalmıs gariban bir kişinin durumuna benzetiyorum.üç senedir diriliş filmindeki gibi sürüne sürüne 3 seneyi dolduracam.okudugum staj yaptıgım universite nere bu okul nere.meb yoneticilerine göre egitimde eşitlik var :!: .Bu koşullardaki okullarda ki yuzde 40 gibi vardır bence eğitim işlenmez.Bu egitim sistemi yalan dolan ve zırvalıklar ile dolu namaz kılıp da kimseyi düşünmeyen bu pisliklerin Allah belasını versin.Çünkü o yuzde kırklık okullarda okuyanlar ne hakkını savunuyor ne ogretmen hakkını savunuyor 3 sene dayanan ya da 1 senede evlenip giderim dediği için çark hep aynı dönüyor.Mesele aslında buyuk.nefis :mrgreen: uzun lafın kısası dertler o kadar cok ki hiç bir adımları duzgun degil.elde var sıfır.sonuç olarak ise bu yeşil vadi kimseye kalmaz...

Geri