Çoklu Dil Eğitimi Projesi Cimere yazalım.Bu proje ile dersimiz kaldırılıyor!!

Kodla Büyü
Pekiii bunu düşünelim vaz mı geçelim?İzleyelim mi olacakları?Ya da diğer öğretmen arkadaşların bilgisayarını tamir etmeye devam mı edelim?Konu başlığımız akıllı tahta acılmıyor ne yapmalıyım mı olsun?
Hocam izlemeyin, vazgeçmeyin ama 18 yıllık tecrübeli bir öğretmen olarak söylüyorum umudum yok. İnşallah ders sorununu çözerler.

Şimdi burada ders ders diye tutturan arkadaşlara hak veriyorum ama bilişim sınıfı olmayan okullarda dersin pek bir anlamı olmuyor maalesef. Bilişim dersi ve seçmeli robotik kodlama dersi var okulumuzda ama bilişim sınıfı yok. Elimizde bir akıllı tahta o kadar. Özellikle uygulamalı konularda ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Zamanımızı doldurmak için akla karayı seçiyorum. Öğrenciler bir müddet sonra kontrol edilmez hale geliyor. Açık ve net söyleyeyim bilişim sınıfı yoksa ders falan istemem. Tamirciliğe razıyım. Tamir ettiğimi ederim edemediğimi bırakırım.

Okulum 4 saat dersim var, btr almıyorum ve müzik resim gibi derslerle maas tamamliyor idare. Dilekçe verip branşım dışı derse girmek istemiyorum diyecegim ama vicdanen 4 saat dersle maaş almak icime sinmiyor. İlçe maaş tamamlayamiyor çünkü zaten ilçede maas karşılığı dersi olan cok cok az İlçe emrindekilere bile ders yok. Secmeli derste verilmiyor. Ne yapacağım şaşırdım, cok sıkıldım müzik resim dersinde vakit gecirmek dersi doldurmak cok zor sınıfta. Bana ders vermemesi benim suçum degil. Ayrıca ben köy okulundayım ilce merkezinde maaş karşılığını tamamlayamayan müzik, resim bransida cok fazla kişi var resmen onlar yatiyor onlarin yerine derse giriyorum. Bisey desem hemen btr al ozmn deniyor ama btr bi zorunluluk degil benim sağlık sorunlarindan dolayi bos güne ihtiyacim var

Projeye dahil olmayan okullardaki öğretmenler bu şekilde yazabilir.

Bir okulda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. İlçemizde bir okul “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” pilot uygulamaya dahil edildi ve gelecek yıllarda projeye dahil edilen okul sayısı artacak. Normalde ortaokullarda 5. ve 6. sınıflarda zorunlu olan ders saatimiz projeyle birlikte kaldırıldı. Yani pilot uygulamaya dahil edilen okullarda haftalık ders çizelgesinde Bilişim Teknolojileri dersi yok.
Değerli yetkililer Maarif Modeli beceriler üzerine kurulu, Stem üzerine kurulu, Dijital okuryazarlık becerisi üzerine kurulu, geleceğe yön verecek olanlar bu beceriler. Öğrenci bilim, matematiği, yabancı dili ve mühendisliği birleştirebilmeli. Okullarda dersimiz yokken bu becerileri nasıl vereceğiz? Pilot uygulamaya dahil edilen okullarda bilişim teknolojileri öğretmeni yokken projenin uygulama noktasında Bakanlıkça gönderilen interaktif içeriklerin kullanılmasında rehberlik edecek öğretmen olmayacak. Bu nedenlerle “Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli’nin” haftalık ders çizelgesinin tekrar incelenip, değerlendirilmesini ve Bilişim Teknolojileri dersinin haftalık ders çizelgesine eklenmesini talep ve rica ediyorum.

Arkadaşlar Tegm Sevgi hanım ile bugün telefonla görüştüm.”Hocam durumunuz bilgimiz dahilinde,zaten Cimerden de yazıyorsunuz.Arkadaşlar gerekli incelemeyi yapıp değerlendirecekler” dedi.Peki ders saatlerinde degişiklik olursa bu ne zaman planlanıyor dedim.
“Bir ay sonra da olabilir,haziran ayında da olabilir” şeklinde yorum yaptı.
Bu görüşmede cokta icime sinen acıklamalar yapmadı.Ama en azından sesimizi duyurabildiğimizi ve Cimer şikayetleri hakkında bilgi sahibi olduklarını gözlemledim.En azından sesimizi duymuşlar.Bence konuyla ilgili Tegm Daire başkanı Mücahit Akgün ile görüşmeliyiz.Veya direk TEGM genel müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı bey ile görüşmeliyiz.Keşke bu kişilere ulaşabilsek..:(
Hadi sizler de bu insanlara bir ulaşmayı deneyin lütfen.Ben elimden geleni yapıyorum ve biraz yoruldum.Ama bu pes ettiğim anlamına gelmesin;)

Projeye dahil olmayan okullardaki öğretmenler bu şekilde yazabilir.

Bir okulda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. İlçemizde bir okul “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” pilot uygulamaya dahil edildi ve gelecek yıllarda projeye dahil edilen okul sayısı artacak. Normalde ortaokullarda 5. ve 6. sınıflarda zorunlu olan ders saatimiz projeyle birlikte kaldırıldı. Yani pilot uygulamaya dahil edilen okullarda haftalık ders çizelgesinde Bilişim Teknolojileri dersi yok.
Değerli yetkililer Maarif Modeli beceriler üzerine kurulu, Stem üzerine kurulu, Dijital okuryazarlık becerisi üzerine kurulu, geleceğe yön verecek olanlar bu beceriler. Öğrenci bilim, matematiği, yabancı dili ve mühendisliği birleştirebilmeli. Okullarda dersimiz yokken bu becerileri nasıl vereceğiz? Pilot uygulamaya dahil edilen okullarda bilişim teknolojileri öğretmeni yokken projenin uygulama noktasında Bakanlıkça gönderilen interaktif içeriklerin kullanılmasında rehberlik edecek öğretmen olmayacak. Bu nedenlerle “Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli’nin” haftalık ders çizelgesinin tekrar incelenip, değerlendirilmesini ve Bilişim Teknolojileri dersinin haftalık ders çizelgesine eklenmesini talep ve rica ediyorum.
Bence güzel yorumlamışsınız lütfen herkes yazsın.

bence tüm dersler azaltılıp din dersleri tamamen kaldırılıp full ingilizce eklenmeli. yurt dışına her çıktığımda şunu fark ediyorum dünyada bir tek ingilizce konuşamayan sadece türkiye kalmış. gerçekten öyle. sadece biz kalmışız. belkide en fazla ingilizce dersini biz alıyoruz. derslerde verimlilik çok düşük ingilizce dersinde verimlilik düşük diğer dersler de öyle.
yazık. ingilizce bilmeyen yurt dışında = cahil cühela insan damgası yiyor.

bilgimiz sağlam ama ingilizce olmayınca otomatikman cahil damgası yiyoruz.
yurt dışında en mal adam bile ingilizce konuşuyor. nerelisin dandik makedonya ama adam şakır şakır ingilizce konuşuyor.

ek : azerbaycanlılar iki dil konuşuyor hem ingilizce hem rusça .. arap devletlerinin hepsi ingilizce biliyor. hindistan, çin, uzak doğu ve afrika yine aynı hepsi ingilizce biliyor. avrupa'da ingilizce bilmek yabancı dil sayılmıyor bile, adam ingilizcenin yanında bir dil daha öğrendiğinde yabancı dil bilmiş oluyor.

yani durum bu.

ingilizce çok önemli
bilişim de önemli
matematik önemli
okuduğunu anlama önemli
sosyal önemli
fen önemli
iş eğitimi önemli

diğer derslere gerek yok. çünkü işe yaramıyor kişi kişisel gelişimde öğrenmeli onları ama yukarıda saydıklarım önemli.

Son düzenleme:
Geri